Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanın tüm bunlar karşı cinsin ailesi tarafından yapılsa burada topa tutulurlar, bir şekilde pozitif ayrımcılık var
Neden topa tutulsun. Eşler arasında malı açıdan bir dengesizlik varsa bence sözleşme zorunlu birşey. Kimse boşanmak için evlenmiyor ancak boşandığı zaman yaşanan rezillikler ortada. Benim daha önce şahit olduğum bir olayda kadın babasından kalan evi 20 yıllık eşine güvenip üstüne yapmıştı ke tek dönüşüm için,adam kadını boşadı sonra metresi ile o kadının evi yerine verilen eve yerleşti. Kadın yıllarca üç kuruşluk edinilmiş mala katılma tazminatı için uğraştı durdu evin yarı bedelinin bile çok altında bir para aldı. Ancak edinilmiş mallara katılma rejimi tam mal ayrılığı da değil. Kişinin şahsi mallarının geliri ile alınan mallarda ortak oluyor yani adamın ya da kadının daha önce şahit olduğum için söylüyorum aylık 100.000 TL kira geliri varsa bu para ile alınan mallarında yarısı eşin. Kaldı ki konu sahibinin babasının işi gereği mallar alınıp satılmaya devam da edecek yani evlilik içinde de yeni mal almak yada mevcut malı satmak gerekecek. Burada bir ailenin evladını korumak için sözleşme yapması gayet mantıklı. Asıl böyle varlıklı biri ile evlenen birinin sözleşme nedeni ile ayrılması onun niyetini gösterir. Sonuçta oğlanın ailesi de bu nedenle oğlunun üstüne tapu yapmıyor

Zengin insanlar için bunlar normalken sizin üzerinize bi oturmamış bazı şeyler. En iyisi ayrılmanız daha zengin birini bulun babanız rahat etsin, karşı taraf bu tarz isteklerini sıralasın. Bana kız sizden maddi durumu daha düşük birini bulup egonuzu şişiriyorsunuz. Yakın kız arkadaşlarınız fln var mı hiç gerçek dostlar onların yorumları neler oldu

Kimse kimseye ev vermek zorunda falan değil,babanız ve siz hangi dünyada yaşıyorsunuz acaba?Sözde babanızı haksız buluyorsunuz ama adamla daha evlenmeden boşuyorsunuz.Böyle çelişki görmedim.
Çünkü ilk sevgilisi bu çocuk her şeye fazla evet demiş adam büyük ihtimalle, diğer erkekleri görünce anlayacak kıymetini

Yani ben de kaçardım bence çok ayıp söyleyene kadar bir ay boyunca ağladım zaten
Babanın yaptığı soyledikleri normal değil, baban malları çocuklarının üzerine yapmis vefat etmeden, bu tercih meselesi aynısını karşı taraftan da beklemeye hakkı yok. Ayrıca zaten evlilik sözleşmesi yapılacakmış, onlardan da niye oğlunun üstüne yapmasını bekliyor? Karşı tarafta sanane be adam demez mi? Senmi karar vereceksin , herkes senin yurudugun yoldanmi yürüyecek. Erkek tarafı evimde oturun diyormuş daha ne olsun . Elini veren kolunu kaptırır misali

Annem de böyle diyor "özel günler bayramlar dışında görüşmezdik. Dinlenmek ve çocuklarımla ilgilenmek için tek bir gün günüm var pazar günümü kimseye yedirmem"

Annesini özleyebilir hakkıdır istediği zaman gidip görüşsün ama sizi zorlayamaz. Zorlaması kusurdur emsal kararlar var boşanma davalarında.

Siz doktor olduğunuz ve babanız da müteahhit zengin olduğu için sizinle evlenmek istiyor.

Bilgisayar mühendislerinin kazancı az.

Hem maaşınızı vereceksiniz hem ailesine hizmet edeceksiniz hem ev işleri
offffff

Ya siz bu adamla denk değilsiniz yok yani duygularınızı bi kenara bırakın perişan eder sizi
daha şimdiden haftada bir annemlere gideriz yok ben buhran geçirirdim

BABANI DİNLE !
Babalar hisseder. Bu adam aileci ve paragöz.

Aynen oyle. Benim esimin de tek arabasi vardi satip dugun yapacakti sacmalama ercan dedim borc yapariz Benim o dugunu tek basina yapicak param var ustune de evim de vardi ama eline vermeye gerek yok. Neyse ne alirsak daha ustunu gosterip aslinda boyle isterim ama seni Uzmek istemiyorum diye diye ne alirsak daha ustunu gosterdim bilsin onun icin yaptigimi. Neyse gel zaman git zaman gorumcemi evlendirceklerinde 600 gr altin iatediler bunlar Ben sokkk. Ay boyle olmaz bu devirde gecinilmez cart curt. Bi de benden destek istiyo kv. Dedim ki Benim babam da isteyecekti ama kizim mutlu olsun diye sustu dedim. Isteseydiniz de yoktu ki dedi kv. Ben de en azindan moraliniz bozulurdu Tadiniz kacardi ama gerek yok simdi bak siz bizi uzmediniz Allah razi olsun diye kiymetimi biliyorsunuz. Dedim. O gunden aoraaa bi iyiyiz bi iyiyiz sormayin :)
Ben kendi evimde otururum, Kiraya niye cikicam. Babami da susturmam biraz karsi tarafin ustunden gecmesi lazim benimki kadar da rahat olmasinlar. Doktor kiz aliyor cocuk da iyi firma da degilse yarisi kadar Maas ya Alacak ya da alamicak doktor diye de mutevazi olmaya gerek yok herkes kendini bilsin

Ben de sorgulamayim dedim de 36 saat hicbiryerde nobet kalmadi.. hatta cildiye asistanlari aktif nobete kalmaz icap tutar.. :s

+1

Haftada bir gidelim diyormuş daha şimdiden.
Hem kızcağın evinde oturacak, hem sürekli ana babasına hizmet ettirecek, hem de doktor maaşını yiyecek..

Doktorların çalışma saati çok yoğun. Sakinliğe dinginliğe ihtiyaçları var . Eve gelince kaynana kayınpederle oturacak hafta sonunu (o da iki haftada bir) onlarla geçirecek

Doktorlar bu kadar genç yaşta evlenmez ki neden acele ettiğini anlayamadım.

Çok zeki ve başarılı bir kız olduğu belli ama çoook toy.

Bu adamla evlilik yoluna girmesin ya. Babası haklı üzmesin adamcağızı . Biz kadınlar sevdiğimiz adam için tüm sülalemizi karşımıza alırız ama erkekler annesinin tek lafı ile ayrılır.

Kendi mesleğinden birileriyle neden iliski yaşamıyor anlayamıyorum

Doktor kızını veremeyecek çünkü kimse sizin baba kız nazınızı çekmez :)
Şimdi ev olur çocuk üzerine alsa sonra başka bir şey çıkacak çünkü babanız sizin evlenmenizi istemiyor o evleri tamamen size vermemiş bir şeyden dolayı üstünüze yapmış evlenirse belki geri alamam diye taş koyuyor işe. Sözleşme, ailen gelmeden iste vs kimsenin kabul etmeyeceğini biliyor.

Sizin de sevdiğinizi düşünmüyorum açıkçası, konuda değil ama ara yorumlarda babanızla aynı düşündüğünüzü belli etmişsiniz. Madem sizi maddi güç olarak görüyor sevgiliniz ayrılın :)
Şöyle iyi doktorum egom şöyle de evlendiğinizde kendiniz alın evinizi ama ona da babanız izin vermez çünkü babanızın derdi çocuğum mutlu olsun değil evlerim gitmesin:)
Aksi takdirde babanız derdi ki tamam istediğiniz yerde oturun ama baktın mutsuz oldun atla çık oradan kendi evinin birinde otur. Bizim sana kapımız hep açık mutsuz olursan istediğin zaman gelebilirsin işte ailenin destek olması budur.

Yani ailecek daha zenginini bulsunlar karşıntaraf böyle şeyler dayatsın, resmen ezmek için tüm çabalar. Ev yoksa yalnız gel kimsenin kolay kolay tamam demeyeceği şeyler

Bu ailelerin cocuklarina birşey verirken başka yerden acısını cikarmalarina acayip sinir oluyorum ya. Benim aileminde böyle durumları oldu. Yarım yamalak verdikleri bir evin hatta sahip olupta vermediklerinin (beklediğimden değil ama onların yapmayıpta çok iyilik yapmış gibi kendilerini göstermelerinden beni yapmadiklari iyileklerle bile ezmeye calismalarindan bahsediyorum) bile hesabını yapıp minnet duymami beklediler ilerde bana miras yoluyla geçecek diye. Eşimin aileside oh versinler kızlarına bizden beş kuruş çıkmasın kafasindaydilar. Hal böyle olunca olan benim ruh sağlığıma ve evliliğime oldu. Vermeyin o zaman ya vermeyin evladinizin burnundan getirecekseniz iyilik falan yapmayın. Kendi isimi elime aldiktan sonra her iki tarafida tüm maddi konularda susturdum kimseden hiç birşey istemiyorum. Kendileri en ufak bir iyilik yapmaya kalktiklarinda engel oluyorum istemedigimi soyluyorum. Anca bu şekilde rahatladı kafam. Sizin durumunuzda benimkinden farklı olmayacak gibi iki taraf arasında sıkışıp kalacaksınız gibi görünüyor. Allah yardiminiz olsun ne diyeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…