Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Galiba ben şu an kendisine sinirli olduğum için eşim olacak (umarım) insana manevi zorunluluğum yok diye yanıış bir cümle kurmuşum. Onsuz bir hayat düşünemiyorum…

Ben babasının evini istemiyorum hatta umarım hiç vermez de benim evimde otururuz böylece sık gidip gelmezler. Babam oğlanın üstüne olsun kendi evleri demesinle istiyor, evet bence de haksız ama babam 1000 dairesi varken bir dairenin peşine düşmez o yüzden dediğinize katılmıyorum maalesef…
Ben babanız 1 dairenin peşine düşmüş demiyorum. Kayınpederin kaç dairesi var bu arada?

Emin olun ilk mallı mülklü, meslekli evlenen siz değilsiniz. Kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan bunu fazla önemsediğinizi düşünüyorum. Erkekler evlilik öncesinde maruz kaldıkları bu tür davranışların kinini uzun yıllar tutuyorlar. Bir tanıdığım (tesadüf ki o da doktordu) evlenirken kızın ailesi talepkar davranmış, mesela mobilyada falan ille şu mağazadan olacak diye, damat o kadar dolmuş ki sonra yurtdışına taşınınca evi yalnızca başkalarının ücretsiz verdiği eşyalarla döşedi. Açık açık da söyledi evlenmeden evvel beni çok zorda bıraktınız diye.

Ben size çok ayrı bir yoldan yaklaşayım. Doktor olarak siz yurtdışında bazı denklikleri almadan çalışamıyorsunuz ama sevgiliniz belki yarın abd.de yıllık 200000usd’ye işe başlayabilir. Hayatın ne getireceği gerçekten belli olmuyor.

Çok oradan girdim buradan çıktım ama bunlar bizim başımıza geldi. Başka başına gelenleri de gördüm ona binaen yazdım.

Umarım düzelir babanıza onu sevdiğinizi ona güvendiğinizi söyleyin adam gibi adam ise de mal varlığınızla yola çıkarsınız hepsi bu valla bu devirde aşık olup güvenebileceğiniz bir insanı bulmak zor
Babam maaşı olmasa bile sen sevmişsin ben sizi evlendiririm ama ailesiyle muhatap etme beni diyor
Daha tanışmadan ailesine düşman oldu
Kardeşim ve annem tabi çocuğu savunuyor ama ailesinin git gel olayını sevdiğini bildikleri için onlar da ev olayında babama hak verdiler ailesi daha az gelsin diye
Annem birkaç yık oturun babasının evinde sonra kredi çekin kendi evinizi alın diyor benim en başından istediğim şey buydu ama bu saatten sonra ne olur bilmiyorum

Ben babanız 1 dairenin peşine düşmüş demiyorum. Kayınpederin kaç dairesi var bu arada?

Emin olun ilk mallı mülklü, meslekli evlenen siz değilsiniz. Kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan bunu fazla önemsediğinizi düşünüyorum. Erkekler evlilik öncesinde maruz kaldıkları bu tür davranışların kinini uzun yıllar tutuyorlar. Bir tanıdığım (tesadüf ki o da doktordu) evlenirken kızın ailesi talepkar davranmış, mesela mobilyada falan ille şu mağazadan olacak diye, damat o kadar dolmuş ki sonra yurtdışına taşınınca evi yalnızca başkalarının ücretsiz verdiği eşyalarla döşedi. Açık açık da söyledi evlenmeden evvel beni çok zorda bıraktınız diye.

Ben size çok ayrı bir yoldan yaklaşayım. Doktor olarak siz yurtdışında bazı denklikleri almadan çalışamıyorsunuz ama sevgiliniz belki yarın abd.de yıllık 200000usd’ye işe başlayabilir. Hayatın ne getireceği gerçekten belli olmuyor.

Çok oradan girdim buradan çıktım ama bunlar bizim başımıza geldi. Başka başına gelenleri de gördüm ona binaen yazdım.
Yorumunuz için teşekkür ederim her şeyin farkındayım ve son derdim para emin olun
Ben para harcamayı ne kadar seviyorsam para konuşmaktan da o kadar nefret eden biriyim
Zaten ne yapacağımı bilmediğim için buraya yazma ihtiyacı hissettim
Dediklerinize katılıyorum, hiçbir şeyimiz olmasa bile maaşımız ikimize gayet iyi yetet yaşatır, önemli olan huzur ve aşk
Para her türlü kazanılır ama düzgün birini bulabilmek imkansız şu devirde

Ee söylememeniz lazımdı tabii ki babanıza bu fikrin yanlış olduğunu söylemeliydiniz kimse kimsenin üzerine ev yapmak zorunda değil
Söyledim ama hiç beklemediğim şekilde annem de babama hak verince konuşmak zorunda hissettim onlar söylese daha kötü olurdu diye düşündüm ama keşke hiç karışmasaydım

Benim korkum da tam olarak yazdığınız şey. Kızları yarım gün çalışıyor ve çocukları ile ilgilenmiyor. Anne babası görünürde şikayet etseler de her gün gitmekten çok mutlular (bakıcı da var yatılı)
Ben bana her gün gelinmesini istemediğimi, her işimi kendim yaptığımı ve ilerde de yapabileceğimi söyledim. erkek arkadaşım bize o kadar gelmezler dedi. Ben rahat bir işi olan biri değilim, üniversiteyi şehir dışında okudum, yalnızlığıma düşkünüm. Bu konuyu sertçe konuştum ve şimdilik garantisini aldım. Ama onların evinde oturursam bize ne bizim evimiz zaten diyip sürekli gelirler diye endişeleniyorum. Okumuş sessiz sakin görünüyorum ama sinirlenince büyücü halalarıma çeken yönlerim açığa çıkıyor kendimden de korkuyorum…
Ne farkedecek ki bu sefer de oturduğunuz evi onlar vermiş olacak. Eşinizin parasıyla almadığı bir ev olacak en nihayetinde. Evlerinde oturuyorsunuz diye lafını edecek insanlar size ev verdik diye de lafını ederler. Hayattayken neden mallarımı çocuklarımın üstüne yapayım ki hiç doğru bulmuyorum bunu. 10 tane evim olursa evlendiklerinde otursunlar diye 2 çocuğum varsa belki ikisini üstlerine yapabilirim o da belki ama 2-3 evim varsa asla yapmam. Oturmak istemeyen de kendisi bilir.

Bu hikayede oturmayan bir şeyler var. Cildiye asistanı olduğunuzu söylüyorsunuz, yaş 25 görünüyor, 18 de tıp fakültesine girseniz mezun olur olmaz tusu kazanmış olmanız gerekiyor. Hem tıp fakültesini hem de tusu hiç ara vermeden kazandıysanız ortalamanın çok çok üzerinde bir seviyeniz var🧿

Dermacılar çok başarılı oluyor zaten😊 Bir de dermacı egosu diye bir şey var ve mutlaka aşırı övünen evladını yere göğe sığdıramayan bir aileleri olur😁 ben uzun bi süre ortak bir projede çalıştım kendileriyle çok da samimi arkadaşlarım oldu yanlış anlaşılmasın ama aynen böyle bişey o yüzden hikaye tam oturuyor gibi geldi bana 😁

Dermacılar çok başarılı oluyor zaten😊 Bir de dermacı egosu diye bir şey var ve mutlaka aşırı övünen evladını yere göğe sığdıramayan bir aileleri olur😁 ben uzun bi süre ortak bir projede çalıştım kendileriyle çok da samimi arkadaşlarım oldu yanlış anlaşılmasın ama aynen böyle bişey o yüzden hikaye tam oturuyor gibi geldi bana 😁
Kuzenim 94 doğumlu çapa mezunu, bu sene yeni kazandı tusu ki üniv sınavında derece yapmıştı. O yüzden bana oldukça erken kazanmış gibi geldi sanırım.

Ne farkedecek ki bu sefer de oturduğunuz evi onlar vermiş olacak. Eşinizin parasıyla almadığı bir ev olacak en nihayetinde. Evlerinde oturuyorsunuz diye lafını edecek insanlar size ev verdik diye de lafını ederler. Hayattayken neden mallarımı çocuklarımın üstüne yapayım ki hiç doğru bulmuyorum bunu. 10 tane evim olursa evlendiklerinde otursunlar diye 2 çocuğum varsa belki ikisini üstlerine yapabilirim o da belki ama 2-3 evim varsa asla yapmam. Oturmak istemeyen de kendisi bilir.
Ben de doğru bulmuyorum ben de kendi çocuğumun üstüne yapmam inanın

İyi bir şey mi dediniz kötü bir şey mi emin değilim ama teşekkür ederim 😂 yıl kaybetmeden tıp ve derma kazanabilmek için her sınava birer yıl uyku uyumadan girdim ego birazcık normal :KK70:

Kuzenim 94 doğumlu çapa mezunu, bu sene yeni kazandı tusu ki üniv sınavında derece yapmıştı. O yüzden bana oldukça erken kazanmış gibi geldi sanırım.
ankara tıp fakülte derecem vardı hedefim belli olduğu için 4. sınıftan itibaren tusa yönelik çalıştım

Bence sizin biraz kafanız karışmış. “Benim kimseye ihtiyacım yok üstüme gelirlerse boşarım” diyorsanız “yaşım geçti ya emeklerim boşa gitmesin evleneyim gitsin” diyemezsiniz. İki cümle birbirinden ekol olarak taban tabana çok farklı.

Bence bu aile problemlerini falan bir kenara koyarak gerçekten evlenmek isteyip istemediğinize odaklanının. Yaşınız geç değil. Doktorların zaten büyük çoğunluğu 35 yaş civarında evleniyorlar.

Tüm bunlara ayrıyeten de hayatımda ilk kez babanın evlenmeden mallarını birilerine bölüştürdüğünü ve herkesin bölmesi gerektiğini direttiğini görüyorum 🙄

Bence sizin biraz kafanız karışmış. “Benim kimseye ihtiyacım yok üstüme gelirlerse boşarım” diyorsanız “yaşım geçti ya emeklerim boşa gitmesin evleneyim gitsin” diyemezsiniz. İki cümle birbirinden ekol olarak taban tabana çok farklı.

Bence bu aile problemlerini falan bir kenara koyarak gerçekten evlenmek isteyip istemediğinize odaklanının. Yaşınız geç değil. Doktorların zaten büyük çoğunluğu 35 yaş civarında evleniyorlar.

Tüm bunlara ayrıyeten de hayatımda ilk kez babanın evlenmeden mallarını birilerine bölüştürdüğünü ve herkesin bölmesi gerektiğini direttiğini görüyorum 🙄
Evlenmek istiyorum aceleyle tus kazanma motivasyonum bile buydu. Sevgilimle tanışana kadar evlilik ve çocuk düşünmüyordum aklımın ucundan geçmiyordu. Şimdi başarmam gereken her şeyi başarmış tek tik atılacak madde olarak görüyorum sanırım evliliği. Bu da benim mesleki deformasyonum olmuş… Ama kesinliktik sevgilimi çok sevdiğime eminim, onunla olmazsa başkasıyla da evlenmem gibi hissediyorum. Mantıklı ve planlı olma dürtüm/obsesyonum yüzünden böyle yansıtmış olabilirim ama gerçekten aşığım 😂

Evlenmek istiyorum aceleyle tus kazanma motivasyonum bile buydu. Sevgilimle tanışana kadar evlilik ve çocuk düşünmüyordum aklımın ucundan geçmiyordu. Şimdi başarmam gereken her şeyi başarmış tek tik atılacak madde olarak görüyorum sanırım evliliği. Bu da benim mesleki deformasyonum olmuş… Ama kesinliktik sevgilimi çok sevdiğime eminim, onunla olmazsa başkasıyla da evlenmem gibi hissediyorum. Mantıklı ve planlı olma dürtüm/obsesyonum yüzünden böyle yansıtmış olabilirim ama gerçekten aşığım 😂
Aceleyle tus çalışma motivasyonunuz bu muydu gerçekten? Daha uzmanlık bile almadan asistanken ben her şeyi başardım diyen bir insan bile görmedim çevremde.

Aceleyle tus çalışma motivasyonunuz bu muydu gerçekten? Daha uzmanlık bile almadan asistanken ben her şeyi başardım diyen bir insan bile görmedim çevremde.
Yanlış anladınız sadece kazanılacak büyük sınavlar ve mezuniyet anlamında söyledim bunu. Şu an yolun başının başının başı olduğunu biliyorum

Babam her ne kadar deli olsa da benim en kıymetlim. Şu hayatta annemden bile önce gelir benim için. Haksız da olsa onunla asla aramı bozamam. Koca çok bulunur baba bir tane, kocayı boşarım ama babamdan boşanamam. O yüzden merak etmeyin babamcıyım :) sadece sevgilimi de kırmadan orta yolu bulmak istiyorum
Çok yorucusunuz, şu ev benim bu senin baban şöyle babam böyle… evlilik bağı böyle kurulmaz siz bu çocukla ticaret yapar gibi evlenmeye çalışıyorsunuz. Babanız verdiyse size verdi sevgilinizin babası vermediyse buna kimsenin karışmak haddi değil. Siz babam en kıymetlim silerim derken sevgilinizin neredeyse belki silme pozisyonuna gelmesini istemeniz ne kadar adaletli? Ben bu konuda çocuğa üzüldüm.

Hayatınıza babanızın gözlükleriyle devam edecekseniz babanız gibi ticaret yapan çok mal mülk kazanıp millete emir verebilecek pozisyona gelecek, duyguları belki 3. Planda kalacak birini bulun anca onunla taşlar yerine oturur.

Kocayı boşarım demek ne kötü bir tabir. Eş insanın hayat arkadaşı mahremi, doğru bir eşin yerini kimse tutamaz. Eş ile baba ya da anne kıyaslanmaz. İki tarafın kulvarları ve duracakları yerler farklı. Siz hayatınıza babanızla devam etmek istiyorsanız bunu sevgilinize de söyleyin.

Ben sizin yerinizde olsam babama onun bu daireleri bana verdiğini istediğim gibi kullanamayacaksam geri alabileceğini ve bir derdi var ise eş ailesiyle kendisinin konuşabileceğini beni aracı yapmamasını söylerdim. Daha sonra sevgilimle ekip gibi hareket edebildiğim bi nişanlılığım olursa evlenirdim aksi halde ekip olamadığım biriyle evlenmezdim. Yok ailesi gelmesin yok daireler vs gibi saçma şeyler yerine bu adam bana yoldaşlık yapabilir mi diye bakardım.

Ancak siz babanıza sınır koymayı onu silmek gibi algılıyorsunuz, parasıyla hayatınızı işgal etmesin diye oldukça zor bir bölüm seçerek karşısına geçmişsiniz. Sizin için böyle büyük adımlar atmak zor görünüyor.

Neyse lafı uzattım yolunuz açık olsun.

Babanız saçmalıyor. Bir başka ailenin iç işlerine karışmak gibi bir haddi yok. Siz de babanızın bu söylediklerini gayet normalmiş gibi karşı tarafa iletebildiğinize göre belli ki babanıza karşı gelecek bir yapınız yok. Babanız ortalığı karıştırıyor evlenecek olan sizsiniz koskoca doktor olmuşsunuz ama babanızdan bağımsız hareket edemiyorsunuz. Sizin arkadaşınız dizinle evlenerek haya eder. Bu daha fragman, evlilik hayatınız boyunca babanız sorun çıkartacak siz de dengeyi kuramayacaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X