- 27 Ağustos 2022
- 4.127
- 7.063
-
- Konu Sahibi draslisutcuoglu
Siz evlenmeyin benceBen ailesinin durumu benim ailem ile denk olmadığı için kırmadan pahalı şeyler ve yemekli düğün istemem sadece yüzüğümü ve gelinliğimi lüks isterim onları da sen kendi maaşınla al demiştim. Ama ben mütevazı oldukça tepeme çıkılıyor gibi hissediyorum. Sevgilim ablama arkadaşlarıma kimsenin eşine ev verilmedi bizde böyle bir adet yok dedi. Ben de onlar benim skalam değiş kimseyle beni kıyaslama kimsenin benim gibi bu yaşta toplu malı mülkü yok ve hayat garantisi olan tek başına bile zengin olmaya yetecek diploması yok dedim. Sinirlendiğimi anladı ve kıyaslamıyorum dedi. İyi geceler mesajı attık sonra kavga etmeden. Ama beni uyku tutmadı tabi.
Ailesine karşı pasif olması benim de sinirlerimi bozdu. Ben deli babama bile cevap veririm çünkü beni en az kendi gibi deli yetiştirdi. Sevgilimin pasifliği nedeniyle ailesinden soğuyorum bazen
Ben de babama daha çok hak veriyorum ne yalan söyleyeyim. Ailesi ev versin diye ölüp bitmiyorum ama illa vermiyorlarsa da evlendikten sonra belli bir mesafe çizilmeli bu şartlar altında
Babanızın üstünüze ev yapma sebebinin altında vergi, icra veya kredi gibi durumlar olabilir mi? Kurumları mı kandırmaya çalışıyor babanız?Devam eden büyük bir inşaat daha var ve iskan alınınca oradan da üstüme tapular yapılacak. Tabi evlilik sözleşmesi olmazsa vermez babam onları. (Şu an benim üstüme olanların büyük kısmı ben evlenene kadar satılıp yeni inşaatın sermayesi olaral kullanılacak ama yine de üstüme 3-5 bir şey kalıyor evlenirken)
Hepsi kendi üstüne olunca vergi borcu çok oluyordur ne için olacak. Kızının mutluluğunu düşünen biri olsa damada ya üstüne ev yapılsın ya da anasını babasını hiçe sayıp tek başına istemeye gelsin demezdi heralde.Babaniz tum mallari niye sizin uzerinize yapiyor? O kisma cok takildim ben.
Babanın neresi haklı? Bu talebi sevgiline iletmen bile absürtMerhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.
Ben doktorum, babam ise müteahhit. Dört yıllık bir ilişkim var ve sonbaharda nişan düşünüyoruz.
Oğlanın babası kendi evlerinden birini oturmamız için verecek. Fakat babam, müstakbel nişanlımın üstüne ev yapılmamasına çok tepki gösterdi. Çünkü babam kendisi tüm mallarını kardeşimin ve benim üstüme yaptı, kendi üstüne hiçbir şeyi yok.
“Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi. Derdim ev değil, seni başkasının evinde oturtmam diyor. Ya çocuğun üstüne ev yapılsın ya da senin kendi evlerinden birinde oturun diyor. Çocuğun babasının durumu olmasa ses çıkarmazdım ama varken vermemesi sıkıntı diyor. En son evi oğullarının üstüne yapmadan gelmesinler, yapmıyorlarsa çocuk tek başına seni istemeye gelsin, ailesiyle görüşmem, düğününüzü de ben yaparım dedi babam.
Sevgilime söyledim ve ben bunu talep edemem ayrıca kimsesiz de değilim yalnız gelmem dedi. Ben de gelmek istiyorsan o senin bileceğin iş dedim. Çok bunaldım. Babamı da sevgilimi de çok seviyorum ve ikisi de kendince haklı.
Ben kiraya çıkmaya da, kendi evimde oturmaya da razıyım. Ama benim evlerimden birinde oturursak babam çocuğa iç güveysi muamelesi yapacak biliyorum.
Babam limoni, sevgilimle aramız soğudu. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Akıl akıldan üstündür…
kuzeniniz biraz boslamistir belki. benim arkadaşlarım ilk senelerinde biri plastik, diğeri derma kazandı.Kuzenim 94 doğumlu çapa mezunu, bu sene yeni kazandı tusu ki üniv sınavında derece yapmıştı. O yüzden bana oldukça erken kazanmış gibi geldi sanırım.
Ben ailesinin durumu benim ailem ile denk olmadığı için kırmadan pahalı şeyler ve yemekli düğün istemem sadece yüzüğümü ve gelinliğimi lüks isterim onları da sen kendi maaşınla al demiştim. Ama ben mütevazı oldukça tepeme çıkılıyor gibi hissediyorum. Sevgilim ablama arkadaşlarıma kimsenin eşine ev verilmedi bizde böyle bir adet yok dedi. Ben de onlar benim skalam değiş kimseyle beni kıyaslama kimsenin benim gibi bu yaşta toplu malı mülkü yok ve hayat garantisi olan tek başına bile zengin olmaya yetecek diploması yok dedim. Sinirlendiğimi anladı ve kıyaslamıyorum dedi. İyi geceler mesajı attık sonra kavga etmeden. Ama beni uyku tutmadı tabi.
Ailesine karşı pasif olması benim de sinirlerimi bozdu. Ben deli babama bile cevap veririm çünkü beni en az kendi gibi deli yetiştirdi. Sevgilimin pasifliği nedeniyle ailesinden soğuyorum bazen
Aynen, imrendim …ne güzel dertler var
Benim aklima da o geldi vallaHepsi kendi üstüne olunca vergi borcu çok oluyordur ne için olacak. Kızının mutluluğunu düşünen biri olsa damada ya üstüne ev yapılsın ya da anasını babasını hiçe sayıp tek başına istemeye gelsin demezdi heralde.
Merhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.
Ben doktorum, babam ise müteahhit. Dört yıllık bir ilişkim var ve sonbaharda nişan düşünüyoruz.
Oğlanın babası kendi evlerinden birini oturmamız için verecek. Fakat babam, müstakbel nişanlımın üstüne ev yapılmamasına çok tepki gösterdi. Çünkü babam kendisi tüm mallarını kardeşimin ve benim üstüme yaptı, kendi üstüne hiçbir şeyi yok.
“Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi. Derdim ev değil, seni başkasının evinde oturtmam diyor. Ya çocuğun üstüne ev yapılsın ya da senin kendi evlerinden birinde oturun diyor. Çocuğun babasının durumu olmasa ses çıkarmazdım ama varken vermemesi sıkıntı diyor. En son evi oğullarının üstüne yapmadan gelmesinler, yapmıyorlarsa çocuk tek başına seni istemeye gelsin, ailesiyle görüşmem, düğününüzü de ben yaparım dedi babam.
Sevgilime söyledim ve ben bunu talep edemem ayrıca kimsesiz de değilim yalnız gelmem dedi. Ben de gelmek istiyorsan o senin bileceğin iş dedim. Çok bunaldım. Babamı da sevgilimi de çok seviyorum ve ikisi de kendince haklı.
Ben kiraya çıkmaya da, kendi evimde oturmaya da razıyım. Ama benim evlerimden birinde oturursak babam çocuğa iç güveysi muamelesi yapacak biliyorum.
Babam limoni, sevgilimle aramız soğudu. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Akıl akıldan üstündür…
Mal mülk derdi sizi şimdiden bu kadar gerdiyse ,malların kimin üzerine yapılacağına baban karar veriyorsa sizin evlilikten hayır gelmez emin olun.Evlenseniz de boşanırsınız.Merhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.