Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz evlenmeyin bence

Babanız cok haklı . Tecrübelerime güvenerek söylüyorum şayet babanızın arkasında durmazsaniz yarın öbür gün herşeyde kayınpeder ve eşinizin isteği olur sizin istekler göz ardı edilir . Bakın daha şimdiden nisanliniz ailem olmadan gelmem tribi atmış ailesinin gayet arkasında . Naçizane tavsiyem sizin evinizde de oturmayin ne münasebet kadının evinde oturmak . Kirasını alın çatır çatır yiyin . Evlilik zannettiginiz gibi toz pembe onun neyi varsa benim benim neyim varsa onun diye dusunebileceginiz birsey değil artık .

Ben de babama daha çok hak veriyorum ne yalan söyleyeyim. Ailesi ev versin diye ölüp bitmiyorum ama illa vermiyorlarsa da evlendikten sonra belli bir mesafe çizilmeli bu şartlar altında

Yok artık daha neler. Ailesiyle sınır çizmeye bahane arıyordunuz zaten iyi hemen bulmuşsunuz. Bayramı bekleyip ziyaret süresi saymaya gerek kalmadı.

Adam çalışmış kazanmış kendi malı mülkü. Dış kapının dış mandalı olan sizin ve babanızın haddine değil adamın malıyla ne yapacağının kararını vermek. İster çocuğunun üzerine yapar ister satar dünyayı gezer.

Siz babam da babam diye tutturup babanızın tüm saçma fikirlerinin arkasında dururken sevgilinizin ailesinin açığını kollayıp nasıl mesafeli durabilirimin derdindesiniz. Siz babanızla sınır çizebiliyor musunuz da sevgilinizden bekliyorsunuz? Bu kafa yapısıyla mutlu bir evlilik yaşamanız mümkün değil.

Son düzenleme:
Babanızın üstünüze ev yapma sebebinin altında vergi, icra veya kredi gibi durumlar olabilir mi? Kurumları mı kandırmaya çalışıyor babanız?

Yapılan evleri çocuklarının üzerine yapanı da duymadım hiç. Eşinin üzerine araba alan vardı ama sonra öğrendim ki icralık (?) durumdan yırtmak için yapılmış

Babaniz tum mallari niye sizin uzerinize yapiyor? O kisma cok takildim ben.
Hepsi kendi üstüne olunca vergi borcu çok oluyordur ne için olacak. Kızının mutluluğunu düşünen biri olsa damada ya üstüne ev yapılsın ya da anasını babasını hiçe sayıp tek başına istemeye gelsin demezdi heralde.

Babanın neresi haklı? Bu talebi sevgiline iletmen bile absürt

Mallar mülkler, sözleşmeler, verdiler vermediler, aman gelmesinler gitmesinler böyle evlilik olmaz güzel kızım, sen özgürlüğü de kendini savunmayı da yanlış anlamışsın. Okumak, ekmeğini eline almış olmak hayatta çok güzel bir başarı, varlıklı aileye mensup olmakta büyük bir şans ama kendinize hanedan mensubu muamelesi yapılmasını isterseniz yalnız kalırsınız bu hayatta. Babanızın da sizin de maddiyat dolu özgüveni fazlaca kırıcı. Evlilik karşılıklı sabır ve idare işi, birbirini tolere etme sanatı bu şekilde evlenirsen yürütemezsin. Biraz samimiyet ve sevgi lazım, anlayış lazım, hayat arkadaşı olarak seçtiğin adama karşı fazla kibirli ve kırıcısın deli babana istediğin gibi cevap verirsin baban o ama elin oğlunun bunları çekme süresi kısıtlıdır, çok incinirsin sonra ve ne mesleğin ne de malların o kırgınlığı gideremez. O yüzden bu işi biraz daha düşün derim

konu sahibi neden illa birinin evinde oturmak istediğinizi anlamadım. bir doktorun bu kadar pasif olmasını kabullenemedim.

yani bir doktor bir mühendis güzel bir evin kirasını rahatlıkla ödeyebilir, neden babanıza minnet edesiniz veya kayınbabadan ev dilenesiniz? “bu bizim evimiz bizim hayatımız biz kendimiz tasarlayacağız” diye dik bir duruş sergileyin bu ne allaseniz ya, ona da hak veriyorsunuz şuna da hak veriyorsunuz. kayınpeder malı varsa şimdi vermemişse ölünce mezara götürmeyecek. şimdi de verse önce de verse her iki türlü de evlilik birliği içerisinde edinilmediği için mallar zaten herkesin babasının malı kendine kalacak, bunun için sözleşme yapmaya gerek yok. babanızın gözünü para bürümüş siz onun ağzıyla konuşmayın

Sizin babanız ev verse iç güvesi mualemesi yapar diyorsunuz, onun ailesi müdahele eder. Yani ailelerin bakış açısı parayı veren düdüğü çalar.

Bence kiraya çıkın. Kimseye minnet etmezsiniz.

Ben babaniza hak verdim.Es ailesinin üstüne olan eve çıkmak kumar bile değil.bile bile lades.Kira bile bence bundan daha iyi bir seçenek.

Babanıza diyorsunuz ya iç guveysi hissettirir diye.Es ailesinin aynı şeyi size yapmayacağını bir garantisi mi var?Konuştum demişsiniz.Konusmakla olsa Türkiyedeki kadınların çoğu çoook mutlu olurdu.Cogu zaman konusmak hicbir işe yaramıyor hayatta.Cunku herkes kendi kafasında, kendini en haklı görüyor.Belli yaştaki insanlarin fikir ve davranışlarını değiştirmek pek mümkün değil.Unutmayin hiçbir evlilik kötü vaatlerle başlamıyor.Ama bitiyor.Sartlari baştan uygun hale getirmek lazım.Yoksa sonra konuş dur.

Doktor olmuşsunuz,hem de uzmanlık alanımız cildiye olacak.Bence ne kadar ovunseniz az.Ben tebrik ederim.

Babanız biraz varlıktan şımarmış.
Ayrıca sizi sevdiğinden değil vergiden dolayı yapmıştır o öyle.

Babaniz hangi sebeple oldugunu anlayamadigimiz bir sekilde tum mallari sizin uzerinize yapmis ve sizin hayatinizda soz sahibi olmus. Sizi cok guzel yonlendiriyor.
Sevgiliniz ailesi de ogluna ev verse ayni sekilde onu yonlendirecek. Bunu nasil algilayamiyorsunuz?
Siz bagimsizlik kelimesini yanlis anlamissiniz.
Yorumlarda surekli kendi evinizde oturmak istediginizden bahsetmissiniz. Madem biriniz doktor biriniz muhendis kendi evinizi de kendiniz alin bi zahmet.

Mal mülk derdi sizi şimdiden bu kadar gerdiyse ,malların kimin üzerine yapılacağına baban karar veriyorsa sizin evlilikten hayır gelmez emin olun.Evlenseniz de boşanırsınız.

Baban kendi mülklerine karışır, kusura bakmayın ama karşı tarafa karışmak haddine değildir.

Bence siz önce babanıza sınır çizmeyi öğrenmelisiniz.Diğerleri ev verdik diye müdahaleci olurlar diyorsunuz ama babanız da bu potansiyel daha çok.

Hem boş verin mirasın pek hayrı olmuyor,kendiniz kazanın alın,başınız ağrımaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…