Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

Dadlum eylÜl annelerıne yazcaktım buraya yazayım dedım gerÇekten zor gÜner geÇırıyosun ama erkek aklı neler dÜŞÜnÜyor bunu bılemezsın

benım eltımde eŞıyle Çok sorunları var kaynım eltımı annesının doldurduĞunu ıdda edıyo ve aynen senınkı gıbı aılesının eve gelmesını yasakladı....
Kız ne zaman annesıne gıtse deĞıŞıyo farklılaŞıyo kocasına ve aılesıne ters davranıyo ama sende Öyle bı durum yok sen ıkı tarafıda ıdareetmeye ÇalıŞan akıllı bır ınsansın eŞının annen gılden soĞuma sebebı ne ?
Onlar senın aılen onlardan vazgeÇemezsın ama eŞındende ayrılamazsın
benım eltımde hamıle kaynım tehtıt edıyo akıllı olmazsan boŞarım bebeĞıde elnden alırım demıŞ ama o kolay bıŞey deĞıl bı bebeĞı annesınden ayırmak ıyı dÜŞÜn karar ver resmı nıkahın yok dını nıkahta 3 kelımeyle bıtebılıyo....
EŞın senı sevıyo ama aılesının dolduruŞuna gelıyo bence uak bı yere taŞın eŞını avucunun ıÇıne al aılesını deĞıl senı dınlesın

Canım yarın bu siteye girip bize yorum yapacağına ilk otobüsle annenlerin evine git. Cesaretini topla, bu kadar acıya psikolojik şiddete dayanabilen bir insan, bundan sonra olacaklara hayli hayli dayanır. Annenler sana kucak açmışken gitmemezlik edersen çok pişman olursun. Belki olayın içindesin, şoke durumundasın idrak edemiyorsun ama dışarıdan bakınca kime anlatırsan anlat senin hala o evde bulunman kabahat. Çocuk olunca düzeleceğini hiç umut etme, çocuk olunca dertler katlanarak büyür. Lohusa halinle kendini kayınvalidene laf yetiştirirken bulursun. Çocuğuna ve gençliğine yazık etme, değeri hak edenlere ver.ınşallah hayatına doğru bir yön verirsin, sonrasında da mutlu haberlerini duymayı umarım. Allah yardımcın olsun.

öyle demeyin hanımlar git demesi kolay kız hamile ve resmi nikahı yok eşinden ayrılırsa hiiçbir hakka sahip olamaz bebeği elimden alılar diye korkuyor

öyle demeyin hanımlar git demesi kolay kız hamile ve resmi nikahı yok eşinden ayrılırsa hiiçbir hakka sahip olamaz bebeği elimden alılar diye korkuyor

Şuan bu çocukta arkadasın eşinin hakkı yok.. Ortada resmi bi nikah olmadığı için arkadaş doğum yaparsa çocugu sadece kendi üstüne alabilir. Babanın soyadını alması için resmi işlermler gerekiyor.Ben çok net bilmiyorum ama hukukçu arkadaslarımız açıklayabilir olayı. Zaten resmi nikah olsa bile yeni doğmuş bi çocugu kimse annesinden ayıramaz..

ne gün doğum yapacağını eşin bilmiyor sonuçta gidersen babanın evinde doğumu yaptırıp çocuğu kendi soyadına alırsın nufus çıktıktan sonra hak iddaa etsede çocuğu kabul etmemişti bana o yüzden nikah yapmadı deyip mahkemeyi uzatırsın hatta kazanırsın. iyi bir avukatın olduktan sonra hiç korkma.
bu ADAM SENı SEVMıYOR! bunu kesinlikle kabul etmelisin.
ve bu adamın bir kişiliği yok. kişilikli karakterli adam senin ailen benim ailem mevzusu yapmaz. senin haklarına sahip çıkar. seni üzmez. gözünün içine bakar. her kadının en özel zamanlarıdır hamilelik bunu en güzel şekilde geçirmeni sağlardı.
bırak git elini taşın altına koy ve doğumu orada yapmadan git. eğer doğumu orada yaparsan bebeği üzerilerine alırlar. bu sefer sen zor durumda kalırsın. anne adı diye bile yazdırmazlar seni

[bdadlummm kullanıcısından alıntı
arkadaşlar deminlerde internet gittiği için çıkmak zorunda kaldım..tüm yorumlarınızı okudum..allah razı olsun hepinizden..kendisi birazdan gelicek eve...sabah hiç konuşmadan giyinip gitti evden..gelince yine bana surat yapıcak.o sadece kendisini düşünüyor beni değil...bide diyorki o çocuk üzülmesin diye şuan sana sakin konuşuyorum..çocuğunu düşünen adam karısının bu kadar üzülmesini sağlar mı? Daha kahvaltı yapmadım başım dönüyor..kimin yüzünden? Düşündükçe çıldırıyorum babamın yüz felci geçirdiğini..
Ben ne biçim bir evladım allah kimseye benim gibi bir evlat vermesin..
Birazdan gelicek..nasıl bir halle gelicek bilemiyorum..neler olucak bu akşam bilemiyorum[color="ındigo"]ne kocasınsından bahsediyorsun sen ya resmi nikahlı eşimisin sen onun sende onun karısı değilsin aklını başına al senin yaptığını çocuk yapmaz ne kadar kara sevdalı olursam oluyım bana resmi nikahı layık görmeyen adamla birlikte olmam sende akıl nizam yokmu sana değer vermiyorki adam ailene versin
siz nerede yaşıyorsunuz uzaydamı acaba ne tuaf yaşantı şekli böyle aileni gece gece geri göndermek ne demek sende gitseydin korkma kaçmaz koca dedeğin peşinden gelirdi iki gün sonra kendini küçük düşürüyorsun farkında değilsin
][/b][/color]

ne adama ne ailesine kızdım. sadece konu sahibine kızdım. bir çocuk doğur onu besle büyüt. sevgi ver üstüne titre,,anne baba olarak sabahlara kadar uykusuz kal,onun için herşeyinden fedakarlık yap. 17 yaşına geldiğinde bir zibidiyle olsun. .senin sevgini,emeklerini hiçe saysın. nikahsız yaşasın birde hamile kalsın. iğrenç bir adama anne babayı ve ailesini ezdirsin,başını önüne eğdirsin.
sen yinede,kızındır ,canındır diye onu hep koru, hep yanında ol,ama o evlat bunun değerini hiç bilmesin,o el insanlarına,aşağılatsın. sen yinede kızım hamile diye,bebek için bir yığın şeyler al,yap torunum giysin, kullansın de,o aldığın şeyleri,sürpriz yaparak,taa km lerce yol tep onlara götür. ve
ve trajedinin en beterini en kötüsünü yaşa,
eve alınma.kayınvalideye yollan. orada o taraf ,o zavallı sevgiden başka bir şey düşünmemiş ,melek anne babaya hakaretler etsin,onları zıvanadan çıkarsın, o kız (ki Allah diyorum ya çok kız anneleri vardır kkda,,size böyle bir kız vermesin inşallah),o zavallı anne ve babacığını hiçe sayan onları aşağılayan ,boynunu yere eğdiren bu insan müsveddelerinin yanında o zavallıları korumasın. telefonlarla istenmedikleri belirtilsin. kapıdan kovulsun. sen yinede bir baba olarak,kızım gel gidelim de,hiç olmazsa kızının sevgisinden emin olacağından bunu düşün, geleceğini.
bütün bu yapılanlardan sonra o kızın onların yanında olacağını düşün ama o kızdan gelmem lafını al. ve o anne baba içi kan ağlayarak yedikleri darbeye rağmen ,o evlat sevgisini bağırlarında yaşayarak kovuldukları evden giderken baba,,bu acıya dayanama ve felç ol.
ve o kız hala kalkmış gitsemmi gitmesemmi diye konular açsın. ve o kız bu ailenin hayatını mahvetsin. .
biliyor musunuz. her yaşadığınızı hakediyorsunuz. herşeye layıksınız. size feci şekilde kızdım. o anne baba sizin gibi bir evladı haketmiyorlar. hala sizi silmemişler ya. bravo diyorum onlara.hala o sevgileri devam ediyor.
elleri öpülesi anne baba.

anne ve babasını kaybetmiş biri olarak neler derdim size ama,burası yeri değil maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:

Doğru söze ne denir alkisalkisalkis
Hiç mi üzülmediniz anneniz ve babanıza ya?
Evinize kadar geliyorlar taa İstanbul'dan Ankara'ya, eşiniz olacak adam içeri almam diyor. Bu ne saygısızlık ne terbiyesizliktir? Burası benim de evim diyemediniz mi?
Ben öyle kocayı da kaynanayı da yolarım valla...

vereliniortak vereliniortak vereliniortak vereliniortak

Hem nikahsız yaşıyorsunuz hem çocuğumu elimden alacak diyorsunuz lütfen araştırın biraz...

Cehaletinde bu kadarı artık.
Hiç mi acımanız yok annenize babanıza karşı.
ılerde birgün sizin çocuğunuz da size bu acıları yaşatırsa anlarsınız onları.
Ki bu ortamda yetişen çocuk zaten sizin gibi bir insan olacaktır.
Boşuna konu açmışsınız siz. Asla o adamı bırakıp ailenizin yanına gidemezsiniz.
Alışmışsınız ezilmeye, hakaret görmeye.
Çocuğunuz da ezilecek sizin gibi. Belki de şiddet görecek. YAZIK.
Daha yazacak çok şey var ama anlayablecekleriniz sınırlı

sen gitme dur daha lmaz: nikah yok bişey yok sen bi güzel doğur ondan sonra bebek artık kaynana ve kaynatanın nüfusuna mı olur görümce ya da elti varsa onların mı olur bilemem. ama bildiğim senin adına olmayacağı... ya kızım bu kadar mı düşünemiyor sunuz? aşık olmaya çocuk yapmaya gelince bayrağı kimseye bırakmaz senin gibi modeller ama iş sorumluluk almak kadın onurunu ayakta tutmak aileye saygı anne babaya vefa sözkonusu olunca kocaman bi hiç oluyorsunuz....sana acımıyorum önce karnındaki zavallı bebeğe sonrada hırpalanan o anneciğine ve de babacığına çok üzüldüm. koca neymiş sonuçta elin oğlu oysa ana baba canın ciğerin onlar iyi düşün derim hiç arkana bakmadan çek git önce doğumunu yap bi bak birlikte yaşadığın adam hala aynıysa bu sayfayı kapat daha çok ama çok gençsin önünde koskocaman bi ömür var.üstelik artık yanında çocuğun da var. kimse de çocuğunu senden alamaz. valla tırnaklarımı geçiririm çocuğumu benden koparacak insanlara ....

Okurken ağladım resmen ya bir erkek için ailemi silmezdim...
Ailen de destekçin al git çocuğunu böyle bir insanın yanında durulur mu ya...

Okurken o kadar içim acıdı ki anne ve babanıza. Halbuki ne kadar da iyiliksever bir halde gelmişler.

Sizin durumunuzda olan ve tek farkları anne babası tarafından istenmeyen o kadar çok kadın var ki... Ama siz elinizin tersiyle itmişsiniz. Ailenizin yardım çağrısını...

Sizin yerinizde olsam bir an bile durmazdım o evde..

Bebeğinizi o kadar mutsuz bir ortamda yetiştirmeyi düşünüyor musunuz? O'nu anne ve babanızla daha mutlu bir ortamda yetiştirmek istemez miydiniz?

Bir yerlerde bir terslik var ama anlamadım..
Yaşı tutmadan bu beraberlik başladığına göre 17 mi oluyor 16 mı kanunları tam bilmiyorum..
O yaşlardaki halimi düşünüyorum..
Babamın bir tek bakışıyla,annemin hayır demesiyle olay biterdi bizde...
Yani şimdi ailenize dönecek olsanız o insanları yine üzeceksiniz.. Çünkü gerçeklere gözleriniz kapalı sizin bunu anladım...
Aileniz de sanırım sizle başedemeyince saldı ipleri..
Yoksa ailenizin de siz o yaştayken tüm bunları yaşamanızı kabul etmesi normal değil..

Eşiniz üzerinize titrese, sizi yerlere göklere koyamasa ondan vazgeçememenizi belki bir nebze olsun anlayabilirdim.. Ama hem size kötü davranıyor, hem ailesinin sizi ezmesine müsaade ediyor.. Sizi seven insan, gerçekten seven insan, ailenizi nasıl sevmezki.. nasıl onları istemiyorum diyebilir... sizi ailenizden ananızdan babanızdan ayıran adam, gün gelir orda kalmaya devam ederseniz yavrunuzdandanda ayırmaya çekinmez.. ama ayrılır babanızın evine dönerseniz, hem ailenizi başüstüne almış olursunuz, hem kendinize olan saygınız geri gelir, hemde hayatınız kurtulur bebeğinizin ve sizin... ben düzeleceğini sanmıyorum, eşinizin yapısı aile ve sevgi anlayışı bu gibi maalesef... ben en çok hatta belkide sadece aileniz için üzüldüm...

Kesinlikle katiliyorum. O sana layik olamadi, sen daha iyilerine layiksin canim. Bunu dusun

ben en çok resmi nikah yapmadan hamile kalma cesaretinize hayran kaldım. Allah yardımcınız olsun ama fazla ezdirmişsiniz sizde kendinizi.

ya ailesi umrunda değl.ezmiş geçmiş.yaşıda toy.hatasının farkına varcakama geç olacak.iyicene kendini tüketecek sonu bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…