Doğumdan sonra eşimin ailesi

Lohusa sendromu olabilir aylarca hatta daha fazla da sürebilir.

Lohusa sendromu bebeğin doğumundan bir ay sonra kendiliğinden geçen bir rahatsızlıktır annelik hüznü de denir. Sizin anlatmak istediğinizi anladım onun adı lohusa depresyonu. Sizi tenzih ederek söylüyorum bu forumda çok görüyorum her şımarıklığın altında bir lohusa depresyonu yazıyor mutlaka. Gerçekten lohusa depresyonu çok ciddi bir rahatsızlıktır tedavi edilmezse iki yıl bile sürebilir ama o sadece belli kişileri kapsamaz. Konu sahibinin kocasına dair tek satır yok mesela. Sadece kayınvalide, görümce ve kayınpedere takılmış. Yine de psikolojik yardım almasında fayda var tabi normal değil düşündükleri.

Eşinin ailesine gıcık olasın varmış. İnsanlar torun seviyor. Torun sevmek için uyanacağı vakti dört gözle bekliyorlar. Sevinmeniz lazım evladınızı seven dedesi babaannesi var.
Görümcenizin oyun oynaması, sevmesi sizden bir şey eksiltmez. Güzel şeyler bunlar.
Sapık gibi bakıyor ne demek el kadar bebek. Sevgisinden yapıyor insanlar.
Siz çok fesat ve kıskanç bir insansınız. Lohusalıktan diyeceğim ama hangi hormon insanı bu kadar fesat yapar bilemiyorum. Yaşadıklarınız normal şeyler. Abartmayın. Huzurunuzu da boşuna kaçırmayın

Sahip olmaya çalıştığım olmayan çocuğumun seveni az olur diye üzülüyorum ben de :) Sadece eşim, ben ve ablam için ilk olacak. Geri kalanlar için ilk torun, ilk yeğen olmayacak. Çünkü gördüğüm kadarıyla ilklerin sevgisi fazla oluyor. Ben de ilk değildim ve zaman zaman içimde burukluğunu hissettim. Ne güzel çocuğunuza heyecan duyuyorlar, seviyorlar. Hijyene dikkat etmemeleri dışında sorun yok.

canım bı çocugum yok. hamile kaldım 4 buck aylıkken erken dogumla kaybettim. yani iyi bir doğum deneyimim yook. seni anlayamam ama anlamaya çalışayım. öncelikle yeni anne olan her insanın çocuguyla , çocugunun baskasını daha cok sevmesiiyle ilgili endişeleri olabilir burada haklısın. Ve loğusalık adı altında bazı normal davranışlar gözune abartılı ve anormal gelebilir burada da hemfikiriz. Ancak sanırım bazı düşüncelerin normalüstü . evet bazı davranışları gözune batıyor lakın onlar çocugun aynı kandan olan baba tarafı .

Kaynbaba sürekli cocugu izliyor demişsin , garip gelıyoduur ilk torundur bakıyodur acaba bıze benzıyomu diye belki bir hareketini beklıyordur aha uyandı diyip sevmek için . Hakkı değil mi torununu sevmek . bence hakkı tabi bu konuda senin baska dusuncelerin var saygı duyarım. misafir konularına girmyecem her dogum yapanın basına gelen seyler. kv bebege su içirmenle ilgili endiselerini dile getirmiş. bende içirilmez diye bılıyorum kardeşim içirirken bende tepki gösterdim. ama sonuc olarak emin ol kötülüğünü istemıyordur. her ne kadar kabul etmsekte kv ve anne tecrübelerine hayat boyu ihtiyac dyucaz.

Görümce nin cocgunla ilgilenmesi en büyük sanslarından biri bence . daraldığın bi nefes almak istddigin yada eve yetemediğin zamanlarda görumcenin yiğen sevgisi seni bu durumlardan kurtarabilir , kurtarmasa da bi nebze rahatlatacagına eminim. her yeni anne bi yardımcıya ihityac duyuyor.
canım bnm iinan ki anlattıklarında cok aman aman bişey yok ama sen kurmussun belliki . bu düşünceler seni çok huzursuz edip daha çok kurmana eşinle aranı bozmana o aıleden daha cok nefret etmene sebep olacak.
HA bazı endişelerin de haklısın , o konuda tatlı bi şekkilde uyarıp kalp kırmadna çözmeye çalış.onların senin bi aılen oldugunu ve hiçbir zaman kötülüğünü istemediklerini düşün . hayatı kendine zehiretme yeni çocugun olmus tadını cıkar. bazen insan es tarafıda olsa birine ihtiyac duyuyor . ve çocuk bir şekilde büyüyor Allah hastalık dert keder vermesin insallah...

Özür dilerim ama sadece şu el yıkama mevzusunda haklı gördüm sizi. Çocuğum yok bol keseden atmiyorum ama 18 kişiye anneanneme yer verin diyemediniz mi ? Bu bebekler doğunca cidden çok uyuyor ben kuzenimi bebeğinı uyansin diye gidiklardim az seveyim diye. Hatta ablam uyandirirdi biz gittiğimizde hala canım gibi seviyorum çocuğu kokusu burnumda. Seviyor ki koyuyor fotografini, sizin bebeginiz onların torunları bir yerde. Biz benekli eve gitsek genelde bebeği oyalariz kuçağımızın alırız uyuturuz evi söyle bir toplar çıkarız anne azcık dinlensin diye böyle ay sevdiler optuler aldılar diyen görmedim yakın cevremde

Ay ilk çocukta herşey insanin kafasında büyüyor, temizliğe dikkat etmemeleri dışında çok bir sorun yok, yani şuan anlamıyorsun ama gerçekten yok

Benim annem bile kucağına alsa peşinden giderdim, nereye götürüyor, napiyor diye
Ama aradaki fark annem saygı gösterdi, tamam kızım sen istemiyorsan büyüyünce alırım derdi.

Eş tarafi olunca farklı oluyor, hem herşey batıyor, hemde onlar hiç alttan almıyor, o yüzden büyüdükçe büyüyor.

Mesela oğlum doğduğunda ablam şehir dışındaydı, gelince kaçıricam onu senin yanından derdi, ona bile bilenirdim, düşün
Kafanda büyütme, sen bebeğinin tadını çıkar, saglijla büyüt

Normalde mama yada anne sütü dışında birşey verilmez evet ama oğlum doğduğunda havalar 45 dereceydi ve oğlum da sarilikti
2 ay kadar uzadı sarılığı, Dr umuz emzirdikten sonra iki çay kaşığı su ver diyordu, bende şaşırmıştım ama dinlemiştim, tabi ki çok çok az miktarda, lıkır lıkır değil.
Acaba dedim konu sahibinin de böyle bir durumu mu vardı...

Çok
Haklısınız. Bilimsel adını yanlış söylemiş olabilirim. Ancak çok yakınım olan birinin de bu rahatsızlığı vardı. Ve ben bile dayanamayıp görüşememiştim. Büyük bir rahatsızlık psikoloğun verdiği ilaçları kullanıp kullanmama konusunda kararsız kalıp sonunda siz benim yemeğime katıp veriyorsunuz demişti. Ki beni büyüten bir insandan söz ediyorum. Tabi kaygı bozukluğu da vardı. Onunla beraber ben ölücem çocuğuma kim bakacak diyordu sürekli. O da aksine eşine daha çok bağlanmıştı. Psikoloğu da aynı bu şekilde 2 yıl sürebilir demişti. iki yıl geçti hala ilaçlarını bırakamadı.

Her şeyde de bunun altına sığınmak ne denli doğru? Hangimizin annesi kayinbabasi çocuğuna bakıyor diye sapıklıkla yaftaladı Allah aşkına? Ben doğru bulmuyorum lohusayim diye her şeyi söylemenin, her denileni fesat algilamanin mubah olduğunu.

Bu yorum gerçekten kırıcı. Rahatsız olabilir. Ve bu tarz insanlar da yok değil. Annenin amacı çocuğu korumak, aşırı korumacı olduğundan bu tarz düşünceleri vesvese ediyor olabilir.

Tamam biraz abartmışlar ama geçici bir durum hem çok sevmeleri hiç sevmemelerinden iyidir.

Ay valla okurken içm şişti devamını okuyamadım. Ne var bunda Allah aşkına. Tabii ki kucaklarına alacaklar çocuk sevinsin diye alınmıyor ki çocuk kendileri sevmek için alıyorlar çocuğu, Kayinvalidem içim bunaldı dedi diye kafayı doğum boyunca buna takmak nedir ya! Gorumcen kitap okuyacağım dedi diye bile takmışsınız pes! Kocanıza Allah sabır versin ama siz resmen gözünün üstünde kas var diyen tiplerdensiniz.

Evlenince eşinin ailesi seninde ailen olacak öyle görmen gerek bunların aynısı senin ailen içinde geçerli olsa aynı şekilde tepki verimiydin acaba kendi annen senin paylaştığın resmi paylaşsa kendi baban gelse kucağına alsa yine de böyle bi tepki verecekmiydn kendin diyosun tek torun diye kim bilir ne kadar çok hayalini kurmuşlardır bazen alttan almak gerek çok fazla kafaya takılacak bi durum değil ki mesela benimde eşim 2 kardeş en büyüğü eşim hamile değilim şimdiden bilr diyor kaynanam hamile olsan bize gelirsin burda sana bakarım oğlunu kendi başının çaresine baksın diye takılıyor evet ciddi söylüyor bunu ama ben takmıyorum hatta eşime dedim ben onlara gidecem eşimde gülüyor beni bırakıp gitmesin diye sen onlara karşı çok cephe almışsın böyle yaparsan zaten oğlun onlara düşkün olacak büyük ihtimalle büyüyünce oğlunu hep onlara karşı kısıtlayacaksın

Peki geldiklerinde iş bekliyorlar mi sizden ikram hazırlamak yemek yapmak gibi hizmet bekliyorlar mi saatlerce oturup kalkmak bilmiyorlar mı halasının sana kitap okuyacak oynayacağım demesi anormal değil ne güzel sıkıştığında bırakabilecek sevgiyle bakacak biri. Dedesi için sağlık gibi bakıyor demişsiniz ağır değil mi yoksa yanlısıni mi gördünüz tedirgin mi oldunuz. Eğer değilse ilk yorum heyecanları var elbette uyanıkken görmek istiyor ki açık sevebilsin. Kv resmini paylaşmasi anormal degil her daim yanında değil resim yoktur sizin çektiğini eklemiş bence daha iyi çocuğumun bende olmayan bir resim paylaşilsa üzülürüm . Ha kalabalık kısmı her gün kısmı yayılarak düzelir takılmayın

Tam bunu yazacaktım da utandım... Bir siz mi dogurdunuz demeye.
Topa tutuyorlar malum sonra sen ne demek istiyosun diye
Hayret sizi tutmamislar

Başınız sagolsun

Aynen bende oraya takıldım paylassa nolur ki bunda fesatlık niye olsun

Tam bunu yazacaktım da utandım... Bir siz mi dogurdunuz demeye.
Topa tutuyorlar malum sonra sen ne demek istiyosun diye
Hayret sizi tutmamislar

yazmıyım yazmıyım diyorum ama aynen böyle düşünüyorum bende. kadınların kendi anneleri kardeşleri bunları yapsa el üzerinde tutarlar ama eş tarafı yapınca hemen topa tutma sevdası var.
anaysa o da ana. sevip koynuna girdiğin, yetmez çocuk yaptığın adamı o büyütmüş. ağaç kovuğunda kendi kendi doğup büyümediğine göre, o ana ve babanın eseri bu adam.
herhalde torun sevmeyi de bakmayı da bilecek kapasitededirler.
ama illa ki suç atılacak..
ben de baya şiddet okuyacağım sandım konuda. oysa çok basit şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…