Doğumdan sonra eşimin ailesi

Şunu da eklemek isterim ki
Sadece bakıyor diye sapik ilan edilen o adam atiyorum 5 yil sonra içinden gelip torununu bir defa öpse Allah muhafaza taciz etti dersiniz evlerden uzak Allahim esirgesin nasil zihniyetiniz var bence eş ailesi bunları bilmeli

Haklı olduğunuz noktalar var ama biraz abartmışsınız, ne güzel seviyorlar düşkünler, ayrıca torununun resmini paylaşan kaynanaya fesat demişsiniz ama asıl fesatlık bu düşünce bence...

Sahip olmaya çalıştığım olmayan çocuğumun seveni az olur diye üzülüyorum ben de :) Sadece eşim, ben ve ablam için ilk olacak. Geri kalanlar için ilk torun, ilk yeğen olmayacak. Çünkü gördüğüm kadarıyla ilklerin sevgisi fazla oluyor. Ben de ilk değildim ve zaman zaman içimde burukluğunu hissettim. Ne güzel çocuğunuza heyecan duyuyorlar, seviyorlar. Hijyene dikkat etmemeleri dışında sorun yok.
Bende eşimde evin en küçük çocuğuyuz, iki tarafta torundan kusacak durumda, herkesin bir derdi var işte :)

İnsan bazen kendi kendini dolduruyor. Böyle zamanlarda ölümü düşünmek yüreği yumuşatır. Sevmeyebilirsiniz ama o bebeğin en yakınları onlar sizden sonra. Oğlumu çok seven bir halası vardı, benden pek hazetmezdi ama aralarındaki sevgiyi hiç kıskanmazdım, çok da sevinirdim bu duruma. Aniden gitti hepimiz mahvolduk. Daha bugün geldi gözümün önüne, yeğenini sevişi, seslenişi...Size bariz kötülüğü dokunmayan insanlara menfi duygularla yaklaşmayın. Hijyen konusunu nazikçe uyararak, hatta halaya söyleterek halledebilirsiniz.sevgi içinde büyüyen çocuklar o kadar mutlu, kendiyle barışık oluyorlar ki. Engel koymayın, çirkin yakıştırmalarınızdan dolayı da ayrıca Allah sizi affetsn.

1 tane oğlum 2 tane kızım var hep diyorum ki bende kendi Kayinvalidem gibi olacağım gelinlerim ile anne kız gibi olacağım. Ben iyi olursam ınş onlarda iyi olur çok güzel anlaşırız ama sonra böyle konuları görünce Allahım sen koru diyorum . Bazen ne kadar iyi olsanda ona da kulp takacak birileri çıkıyor. Kayınvalide iyi olmakla bitmiyor gelininde insaflisini versin Rabbim.

Öffff höffff Allah kocanoza sabır versın. Siz kac yasındasınız bılmıyorum ama keske bıraz buyuyup cocuk sahıbı olsaydınız. O adam size bı gun patlar haberınız olsın.
Gorumce mutlu mutlu sana kıtap okuycam va va bılmem ne dıyor neyıne alınıyorsunuz
Cocugunuza karsı ne guzel sevgı beslıyor. Yaslılar elımızı kırlı buluyor dıye dusunup uzulmustur. Acıklayın guzelce az guleryuzlu olun.ne bu be herkes bi tripte hepınızın eslerınızın aılesı ölse kına yakarsınız. Kendı aılenıze laf yok. Sacma sapan davranıyorsunuz. Bu lohusa sendromu bılmem ne degil. Bu benim empati yetenegım yok,ergen gibi de her seye alınır kuserım sendromu..

Vu hep uyuyor demesıne bıle kurulmussunuz. Sız sorunlusunuz. Yenı dogum yapmıs olmanız ınsanlara ezıyet cektırme hakkını vermez.herkes doguyor bı sız degılsınız anne. Bızım yaslılar da der o lafın gelısı oylesıne soylenır.. Hep uyuyo ya bu..sevemıcekmıyız falan..bıraz kendınızı degistirin. Kocanız sabırlıymıs cidden..

yazmıyım yazmıyım diyorum ama aynen böyle düşünüyorum bende. kadınların kendi anneleri kardeşleri bunları yapsa el üzerinde tutarlar ama eş tarafı yapınca hemen topa tutma sevdası var.
anaysa o da ana. sevip koynuna girdiğin, yetmez çocuk yaptığın adamı o büyütmüş. ağaç kovuğunda kendi kendi doğup büyümediğine göre, o ana ve babanın eseri bu adam.
herhalde torun sevmeyi de bakmayı da bilecek kapasitededirler.
ama illa ki suç atılacak..
ben de baya şiddet okuyacağım sandım konuda. oysa çok basit şeyler.

Üstelik bilinçsizlik yapan tek kayınvalide kayınpeder de değil. El kadar bebeğe su veren bir insan var.
Torunum olsa annesi araştırmadan, doktorunu dinlemeden su verse uyarırım.
Doktorlar zaten doğumdan sonra emzirmeye getirdiğinde su vermeyin diyor, sağlık ocağında her adımda yazıyor. Bu zamanda bebeğe su verilmeyeceğini bilmemek bile cehalet

Bana hormonlarınız çıldırmış gibi geldi. Lohusa depresyonunu hakkını vere vere yasadım ama kimseye bu kadar bilenmemiştim. Eşinizin ailesi torunları olduğu için çok mutlular o kadar. Şimdi el kadar biraz daha büyüyüp tam sevilecek hale geldiğinde üzerine daha fazla düşecekler. O zamana kadar toparlanmaya çalışın. Yoksa çok daha fazla zorlanacaksınız.

Ben bu anlatilanlarda bir tuhaflik gormedim. Lohusa depresyonunda misiniz acaba? Ayrica yeni dogan cocuga su verilmez. Anne sutu yeterli. Hastaneye o kadar kisinin ziyarete gitmesi de tuhaf. Hep bebeginizi koruma amacli opturmek istemiyorsunuz hem de hastanedeki kucucuk odaya o kadar ziyaretcinin gelmesine izin vermiyorsunuz. Bu arada siz sanirim esinizin ailesini kabullenememisiniz. Bebeginizin esinizin aile tarafina duskun olmasindan korkmanizi da anlamadim.

yazmıyım yazmıyım diyorum ama aynen böyle düşünüyorum bende. kadınların kendi anneleri kardeşleri bunları yapsa el üzerinde tutarlar ama eş tarafı yapınca hemen topa tutma sevdası var.
anaysa o da ana. sevip koynuna girdiğin, yetmez çocuk yaptığın adamı o büyütmüş. ağaç kovuğunda kendi kendi doğup büyümediğine göre, o ana ve babanın eseri bu adam.
herhalde torun sevmeyi de bakmayı da bilecek kapasitededirler.
ama illa ki suç atılacak..
ben de baya şiddet okuyacağım sandım konuda. oysa çok basit şeyler.
İnsanlarn bu kadar kötü olabildiğini bilmiyordum ... kayınbabaya sapik denecek ne oldu sapik olmak için adam torunum olsaydı bı diye mi bekledi .ne bu ithamlar

Adamın gözleri dolmis yada ağlamış vesaire. Babamın gozu dolacak onu yapanı yakarım

iyi davranmış yine prensesimizin eşi

Üstelik bilinçsizlik yapan tek kayınvalide kayınpeder de değil. El kadar bebeğe su veren bir insan var.
Torunum olsa annesi araştırmadan, doktorunu dinlemeden su verse uyarırım.
Doktorlar zaten doğumdan sonra emzirmeye getirdiğinde su vermeyin diyor, sağlık ocağında her adımda yazıyor. Bu zamanda bebeğe su verilmeyeceğini bilmemek bile cehalet

ben anne değilim, muhtemelen çocuğum olsa ben de annesiyim ben daha iyi bilirim diye düşünürüm çoğu kadın gibi. ama çocuk bakmış yani benden deneyimli kayınvalide gelip bakımla ilgili bişey dese kulak veririm, bebeğimini iyiliği için. aklıma yatmazsa araştırırım gene.
olay gerçekten o kv ya, onu suçlamam lazım, bana karışamaz noktasına geliyor. yani milyonlarca hatta milyarlarca kadın lohusalık yaşıyor. hepsi aynı anda böyle sorun çıkarsa hepsinin katil olması lazım. bazen de bu durumun da abartılıp, arkasına saklanıldığını düşünüyorum eş ailesine giydirmek için.

İnsanlarn bu kadar kötü olabildiğini bilmiyordum ... kayınbabaya sapik denecek ne oldu sapik olmak için adam torunum olsaydı bı diye mi bekledi .ne bu ithamlar

Adamın gözleri dolmis yada ağlamış vesaire. Babamın gozu dolacak onu yapanı yakarım

iyi davranmış yine prensesimizin eşi

o tanımı yapmak için zaten gerçekten tuhaf bir hareketini görmek lazım. hani çocuğun cinsel organına bişey yaparken görürsün vs allah korusun.. bi de gelip gitmeseler, ilgilenmeseler bu halimde yalnız bırakıyorlar diyecek. yani ne yapsalar suç. çünkü onlar kayınaile.

millet biraz zaman geçince nefes almak için yarım saat babaannesi, halası alıp bakmıyo diye dert yanar. burada yardıma hevesli insanları böyle etiketlemek çok kötü.
ben olsam mutlu olurum ne güzel ilgileniyorlar diye.

Benimle yarışan kv var ..ılk çocugum da birebir mücadele ettık .ben ne yaparsam o zıttını yaptı..bebegıme 6 aylığa kadar hiç su vermedım ..bence verılmez.. teyzesi vermeye kalktı verdirmedım hala soylenır..
Bır gün cocugu evi ısıtmadan yıkadı..sabun sürdü ..öyle yıkayacakmış.banyoda hiç aglamayan cocuk bangır bangır agladı.gece oldu cocuk agız dolusu kusmaya başladı ..acillik oldu. O günden sonra ellemedi..alerjik cocuktu agzına ona dokunan ne varsa yedirmeye çalıştı..bir de üstüne gülüyordu.
Daha neler var. Sen kendini sinir etmenle kalırsın..önce bunu öğrenmelisin..sen çizginden şaşma ama saygısız da olma..
Eşin hep onları tutacak..sen dedıgınle kalacaksın.maalesef.
Sen de benım gibi eş ailesinden bahtsızsın.

Siz de fazla evhamlısınız..yok sapık falan çok ciddi suçlamalar..herşeyi bilemezsiniz..tamam dersiniz ben de araştırıyım ona göre davranırım..bebek deneme tahtası değil..
Bazen kv üzülüyorum.gelinin de hayırlısını versin..
Lohusa anne oldum demek herseyi yapma kırma etme lüksünü vermez..
Sınırlarını aşmamaları gerektıgını enınde sonunda öğrenecekler ama saygısızlık yapmadan..sonucta eşinizin ailesi ..eşiniz ailenize böyle davransaydı hoşunuza gitmezdi di mi
Zerre kadar eşimin ailesini savunmuyorum..ben hala çekiyorum ama saygısızlık yapamam..bakış açımı değiştiriyorum.

X