Doğumdan sonra eşimin ailesi

Agshahsjaj sinirden kudurma gülüşü yapmış bir de. Valla ben Soğdca kökenli kelime bile kullanırım, yeter ki canım istesin. Siz benim tavsiyeme uyun yeter. Şimdi o telefonu yavaşça yere bırakın ve başlayın kitap okumaya. 🤦🏻‍♀️
Bayadir kayıpsın bunları mi yaziyordun? Çok düşündün mü yazarken söyle lütfen utanma emojime kadar incelediğine göre?😂 ayy dur biraz da başka emoji atayım 😃😃😃(bu ne demek 😉anlat anlat güzel oluyor 😁😁)

Hijjen dışında sıkıntı görmedim.. hepimiz buna benzer şeyler yaşadık ki ilk torunları normal geldi bana..sen onları sevmediğin için ne yapsalar batacak zaten,kendi ailenin gelip gitmesi rahatsız ediyor mu peki ;hayır dikeceksin büyük ihtimal:)))
Sağlıcakla büyüt bebeğini canim

Bayadir kayıpsın bunları mi yaziyordun? Çok düşündün mü yazarken söyle lütfen utanma emojime kadar incelediğine göre?😂 ayy dur biraz da başka emoji atayım 😃😃😃(bu ne demek 😉anlat anlat güzel oluyor 😁😁)
Ya ciddi bir şey soracağım. Gerçekten o yorumumu unutmayıp kafaya takacak kadar mı sevmiyorsunuz hayatı? Acaba ne yazdı diye telefonun başında bekleyip sürekli sayfa yenileyecek kadar kötü ne yaşattım ki size? Ben adınızı ilk önce hatırlayamadım bile ahajahsja yapmayın mantıklı olun Allah aşkına 😭

Ya ciddi bir şey soracağım. Gerçekten o yorumumu unutmayıp kafaya takacak kadar mı sevmiyorsunuz hayatı? Acaba ne yazdı diye telefonun başında bekleyip sürekli sayfa yenileyecek kadar kötü ne yaşattım ki size? Ben adınızı ilk önce hatırlayamadım bile ahajahsja yapmayın mantıklı olun Allah aşkına 😭
Gerçekten kırmak gibi bir niyetim yok ayrıca takilmadim da isminizi bu topikte görünce hani çok dikkat ediyorsunuz ya herşeye bende size dikkat kesildim yani diyeceğim o ki insanları bilip bilmeden yargılamayin, benim kitap okuyup okumadığımi nerden biliyorsunuz. Belki de sizden daha çok okumusumdur illa her kitap okuyan laf ebeligi yapacak diye bir kaide yok sizinle herhangi bir sorunumda yok, değerli vaktinizi çaldım kusura bakmayın iyi günler.👍

Gerçekten kırmak gibi bir niyetim yok ayrıca takilmadim da isminizi bu topikte görünce hani çok dikkat ediyorsunuz ya herşey e bende size dikkat kesildim yani diyeceğim o ki insanları bilip bilmeden yargılamayin benim kitap okuyup okumadığımi nerden biliyorsunuz. Belki de sizden daha çok okumusumdur illa her kitap okuyan laf ebeligi yapacak diye bir kaide yok sizinle herhangi bir sorunum yok değerli vaktinizi çaldım kusura bakmayın 👍
Her şeye dikkat etmiyorum ama size öyle denk gelmiş demek ki. Neyse, iyi günler diliyorum. 👍🏼

Arkadaşlar merhaba benim oğlum 4 aylık oldu. Ama ben doğumdan sonra çok değiştim. Öncesinde kayınvaldm kayınpederim görümcem hepsi öyle çok batıyor ki bana. Artık yoruldum, ama. Elimde değil. Doğuma annem kayınvaldem eşim ben gittik. Yolda anneme gece içim çok sıkıldı dedi durdu doğuma giden insanın yanında bu söylenir mi hep aklımda kaldı o. Sonra doğum yaptım çıktım daha baygınım kaynanam eşime başka çocuklar ağlar bu niye ağlamıyor diyo yazık eşimde saf saf neden diyo hadi hadi ağla neden ağlamıyorsn sen diyor şefkatten uzak başkasının çocuğuna seslenir gibi bunu hiç unutamadım. Sonra odaya kayınpederim ve benim babam geldi. Daha çocuk doğalı 10 dk oldu kayınvaldem kayınpederime gel vereyim kucağına deyip verdi ve sokaktan gelmişti sigara içen biri. Elini yıkamadan 10 dkkalk çocuğumu kucağına aldı. Akşam hastaneye eşimin tarafı termoslara çay demleyip poğaçaları ile geldiler ve 17 kişilerdi benim 80 yaşındaki Anneannem geldi 5 dakikalığına oturacak yer bulamadık. Ben kaynanamın yanında emzirmek istemedim dışarı çıktı ve geldiğinde gözleri ağlamaklı idi. Bunun için ağlamıştı sanırım. Sonra sabah çıkcaz hastaneden hadi gel seni götüreyim bize diyor oğluma tamam şaka ama insan kaldıramıyor. Sonrasında bizde kalmadı ama her Allahın günü geldiler ve girer girmez bebeğimi aldılar eşim elinizi yıkayın deyince ne var canım elimizde dediler hatta Bi keresinde kayınpederim ağladı 😏 6 aylık çocuk kucağa alınır anlar çünkü bişiyden ama Yeni doğanı alıp kucağına saatlerce tutmak neye yarar o çocuğun anneye ihtiyacı var. Kayınpederim sürekli yeni doğan bebeğime yavvv ne çok uyuyo bu çocuk dedi ve sürekli uyanmasını bekledi başımda. Görümcem sürekli sana şarkı söylüycemmm oyun oynıycam oyun arkadaşınım diyor sana kitap okucam diyor tüm bunları ben yapıyorum zaten oğluma bunlara sinir oluyorum. Yeni doğduğunda kayınpederim günde 4 kez falan geldiği oluyordu uyanık yakalamak için. Ve neden uyuyor lafı beni depresyona soktu. Evet onların ilk torunu ama benimde ilk çocuğum. Bebeğimin elini şapır şapır öptüler bigün bebeğimin elini öpmeyin diye bişi paylaştım sosyal medya da eşime hesap sormuşlar ve benle Bi süre konuşmadılar. Kayınpederim resmen sapık gibi sürekli bebeğe bakıyor. Bakın size garip gelebiliR ama başkası ile sohbet ederken bile gözünü kırpmadan ona bakıyor deliriyorum... Sünnet yaptırmak istedim çok küçük hayır dedi, bebeğe su içirmeme kızdı. Ben dinlemedim bildiğimi yaptım ama çok yıprandım. Hiç görüşmek istemiyorum diken üstündeyim yanlarında hiç çocuğumu vermek istemiyorum. Sanki bensiz bebek onlara gitse dünyalar onların olacak gibi geliyor. Çok soğudum onlardan. Bebeğin fotosunu koyuyorum mesela sosyal medyaya kaynanam kopyalayıp bidaha kendisi koyuyor hep fesatlık peşinde bana çok batıyor napıcam ben oğlum onlara düşkün olursa diye çok korkuyorum çok yardım edin
Doğumunuz yeniyse lohusalıktaysanız alıngan olmanız ve herşeyin size dokunması normal.Kızdığınız şeylerin bazıları doğru bazıları yanlış.Dışardan gelen adama,el yıkamak istemeyenlere ben de bebeğimi vermek istemezdim.Ama örneğin görümceniz ilerde oyun oynayıp,kitap okumak istemiş ne var bunda güzel şeyler bunlar.Kayınpederiniz de ilk torun olduğu için sevincinden bakıyodur bebeğe bence tabi geçmişinde siz sapıkça bir olayına şahit olmadınızsa üzmeyin canınızı bebeğinize odaklanın

Heveslilermis iste muhtemelen ilk torun. Her seyi boyle kafaya takarsaniz hasta olursunuz. Birakin gorumce oynasin, buyuyunce parka gotursun. Ne guzel iste

Kv sapık gibi bakıyor , uyansın istiyor demişsiniz ? Benim de babam uzun uzun bakardı gözleri dolardı ne zaman uyanacak diye sorardı sürekli . Uyanıp hareketlerini mimiklerini görmek istiyor insan. Sapık gibi mi şimdi ? ya oğlum onları severse , halası kitap okuyacakmış büyüyünce oyun oynayacakmış bak terbiyesize!

Ay lohusallık dönemleriniz çekilmez ya içim sıkıldı lütfen..

Lohusalık döneminde kendi kendinizi doldurmuşsunuz.Evet bazı yaptıkları hata ve cahilce ama sizde sapık falan demişsiniz kp'ye abartmıyor musunuz? Kv dışarı çıktı ağladı kp ağladı falan diyorsunuz karşınızdaki insanlar çirkef olsa daha farklı tepkiler verebilirlerdi...

Ay ne abartmışsınız. Yeni doğan bebeğe eller yıkanmadan filan dokunulmaz,eli öpülmez bi burda haklısınız. Ama yeni doğan bebeğe suda verilmez. Sizde çok bilinçli değilsiniz belliki. Benim kaynanam benden gizli su vermişti 45 günlük bebeğe. Bi kere oldu açık açık “annesi benim istemiyorum,vermiyorum sen kendi çocuklarına kendin bakmışsın bu da benim çocuğum karışma” dedim. Benim kv bebekten sonra çok değişmişti mesela gelip benim memelerim sızlıyor sanki süt geliyomuş gibi filan diyodu. Rüyamda emzirdim ben onu diyodu. Ki genç bi kv. Oluyor böyle şeyler ilk torunda galiba. Ama abartmaya gerek yok bu kadar takma. Takılacak konular değil bunlar. Sadece eşine söyle geldiklerinde ellerini yıkasınlar yıkamıyolarsa ellemesinler. Bunu onlara yaptıracak tek insan eşin.

Arkadaşlar merhaba benim oğlum 4 aylık oldu. Ama ben doğumdan sonra çok değiştim. Öncesinde kayınvaldm kayınpederim görümcem hepsi öyle çok batıyor ki bana. Artık yoruldum, ama. Elimde değil. Doğuma annem kayınvaldem eşim ben gittik. Yolda anneme gece içim çok sıkıldı dedi durdu doğuma giden insanın yanında bu söylenir mi hep aklımda kaldı o. Sonra doğum yaptım çıktım daha baygınım kaynanam eşime başka çocuklar ağlar bu niye ağlamıyor diyo yazık eşimde saf saf neden diyo hadi hadi ağla neden ağlamıyorsn sen diyor şefkatten uzak başkasının çocuğuna seslenir gibi bunu hiç unutamadım. Sonra odaya kayınpederim ve benim babam geldi. Daha çocuk doğalı 10 dk oldu kayınvaldem kayınpederime gel vereyim kucağına deyip verdi ve sokaktan gelmişti sigara içen biri. Elini yıkamadan 10 dkkalk çocuğumu kucağına aldı. Akşam hastaneye eşimin tarafı termoslara çay demleyip poğaçaları ile geldiler ve 17 kişilerdi benim 80 yaşındaki Anneannem geldi 5 dakikalığına oturacak yer bulamadık. Ben kaynanamın yanında emzirmek istemedim dışarı çıktı ve geldiğinde gözleri ağlamaklı idi. Bunun için ağlamıştı sanırım. Sonra sabah çıkcaz hastaneden hadi gel seni götüreyim bize diyor oğluma tamam şaka ama insan kaldıramıyor. Sonrasında bizde kalmadı ama her Allahın günü geldiler ve girer girmez bebeğimi aldılar eşim elinizi yıkayın deyince ne var canım elimizde dediler hatta Bi keresinde kayınpederim ağladı 😏 6 aylık çocuk kucağa alınır anlar çünkü bişiyden ama Yeni doğanı alıp kucağına saatlerce tutmak neye yarar o çocuğun anneye ihtiyacı var. Kayınpederim sürekli yeni doğan bebeğime yavvv ne çok uyuyo bu çocuk dedi ve sürekli uyanmasını bekledi başımda. Görümcem sürekli sana şarkı söylüycemmm oyun oynıycam oyun arkadaşınım diyor sana kitap okucam diyor tüm bunları ben yapıyorum zaten oğluma bunlara sinir oluyorum. Yeni doğduğunda kayınpederim günde 4 kez falan geldiği oluyordu uyanık yakalamak için. Ve neden uyuyor lafı beni depresyona soktu. Evet onların ilk torunu ama benimde ilk çocuğum. Bebeğimin elini şapır şapır öptüler bigün bebeğimin elini öpmeyin diye bişi paylaştım sosyal medya da eşime hesap sormuşlar ve benle Bi süre konuşmadılar. Kayınpederim resmen sapık gibi sürekli bebeğe bakıyor. Bakın size garip gelebiliR ama başkası ile sohbet ederken bile gözünü kırpmadan ona bakıyor deliriyorum... Sünnet yaptırmak istedim çok küçük hayır dedi, bebeğe su içirmeme kızdı. Ben dinlemedim bildiğimi yaptım ama çok yıprandım. Hiç görüşmek istemiyorum diken üstündeyim yanlarında hiç çocuğumu vermek istemiyorum. Sanki bensiz bebek onlara gitse dünyalar onların olacak gibi geliyor. Çok soğudum onlardan. Bebeğin fotosunu koyuyorum mesela sosyal medyaya kaynanam kopyalayıp bidaha kendisi koyuyor hep fesatlık peşinde bana çok batıyor napıcam ben oğlum onlara düşkün olursa diye çok korkuyorum çok yardım edin

Gözlerinin üzerinde kaşda varmıymış bi baksaydınız keşke...

Benim ilk doğumumdan sonra esimin annesi babası "yanımda olmayı" fazla abarttı. Bütün hastane sürecinde ne rahat tuvalete gidebildim akşama kadar nede uyuyabildim. Uzun lafın kısası dogumdan sonra hormonlar zaten tavan. Insan rahat bırakılmak istiyor. Kanaman felan da var. Bende bir süre seslerini dahi duymak istemedim, yalan yok. Ama bunun kininin tutmanın kimseye faydası yok. Doğuma o kadar kişinin gitmesi de yalnis baştan. Esiniz varsa yeterdi. Ben iki doğuma da tek eşimle gittim. Ikinci doğumda hastane süreçte aileden dahil misafir kabul etmedim.akillandim bu konuda. Hastanede dinlenip eve geldim. Sizede ikincisi için aynısını öneririm. Hijyen konusunda tamamen katılıyorum ama.

Ek not: Çocuklarınızın resmini Facebook ta, soysal medyada paylaşmayın!

Ay siz cok fesatsiniz. Yazik insanlara vallahi cekilmessiniz. Hepimizin derdi var ama siz resmen insanlari yerin dibine sokuyorsunuz

Herkes bu dönemde payına düşeni yaşıyor inan ...çok da takma yani ..o dönem bana denileni-yaoilani hatta kendi annemin yaptığı sacma sapan davranışları yazsam küçük dilini yutarsin...geçti bitti gitti .Sen cocugunun annesisin hiç meraketme kimsenin giremeyeceği bir bağ var aranızda . Olmuş bitmisi sürekli düşünürsen bebeğinle bu gün geçirebileceğin güzel zamandan çalmış olursun .Güle güle büyüt kuzunu💕

Ne yaptıgımı biliyorum diyorsunuz yeni doğmuş bebeğe su içiriyorsunuz, baya biliyormussunuz ya bu bilgiyi hangi profesorden edindiniz acabaa :)
Doğum yapalı 4 ay olmuş, bence artık lohusalik falan kalmamıştır yoksa böyle direk açık açık yazmazdım öncelikle bunu söyleyeyim.
Konunuzu zorla bitirdim, neden bu kadar itiyorsunuz insanları? O insanları kendi ailenizin bir yerine koyun ya bu kadar zor değil. Benim bebeğimi babam sevecek, kocam da sapık mı diye düşünecek. Karışlarım ben o adamı. Kardeşim oynamak isteyecek, eşim diyecek ki neden ki ben varım? Çok garip insanlar var ya.. Sizleri okudukça insanlardan daha bir uzaklaşıyorum...

Lohusa sendromu olabilir aylarca hatta daha fazla da sürebilir.
Her şeyde de bunun altına sığınmak ne denli doğru? Hangimizin annesi kayinbabasi çocuğuna bakıyor diye sapıklıkla yaftaladı Allah aşkına? Ben doğru bulmuyorum lohusayim diye her şeyi söylemenin, her denileni fesat algilamanin mubah olduğunu.

Hayretler içerisinde okudum yazdıklarınızı. Bence siz kayın ailenizi takıntı haline getirmişsiniz. Ağır bir lohusa depresyonu geçiriyor olabilirsiniz. Söylediklerimizin hiç biri normal değil çünkü. Destek alın kendiniz için.

X