Doğumdan sonra eşimin ailesi

aslinda cok buyuk olaylar degil ama en hassas oldugunuz donem oldugu icin hasar birakiyor insanda..

el yikama bebege ilk zamanlar cok dusme konusunda haklisiniz.. biraz abartmislar.

gorumcenizden normalde de pek hazetmiyorsunuz galiba. ama o da hala sonucta abisinin cocugu.. sevmek hakki sevgiyle buyumek bebeginizin hakki.. o ne derse desin anne sizsiniz.. sizin gibi kimse olamaz.. kiskanmayin bosuna..

sunnet konusunda hata yapmislar. en guzel donem bebekken en kolay donem.. ne oldugunu anlamadan iyi oluyor bebek iki uc gunde.. gobegi dusmeden zaten yikanmiyor.. ikisi bir iyi olurlardi..
ben de olsam kv yaninda emzirmek istemem hic aglayip zirlamasin.

niye aglamiyor niye uyuyor laflari cok cahilce.. sanki hic bebek gormemisler bebek buyutmemisler.. aglasa niye cok agliyor niye uyumuyor diyeceklerdi. bu insanlar bir cins.

bebege su icirme konusunda da siz haksizsiniz. sut emen cocucun 6. aya kadar hic ir seye ihtiyaci yoktur su dahil..

bebegin fotosu meselesi de cok cahilce.. sidik yaristirmayin Allah askina birakin kendi hallerine su insanlari.. degistiremezsiniz.

isim konusunda ne yaptiniz bu insanlarla? anlasmazlik cikmadi mi?

Sizin onlara gıcık olasınız varmış, bunlar da bahanesi olmuş gibi duruyor. Ben lohusayken eş ailesiyle çok daha saçma, über saçma, efsane saçma şeyler yaşadım ama bu kadar bilenmedim yine de. Sizin paylaştığınız fotoğrafları kaynananızın da paylaşmasının nesi fesatlık anlamadım mesela.
aa ne yasadiniz o kadar? :)

Anlattiklarinizin cogu normal seyler ve incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler siz bahane ariyorsunuz ve dusunceleriniz normal degil kendinize ceki duzen verin bisey yapmamislarki tek hataları cocugu hemen kucaklarina almak ve opmek bukadar baska bisey yok herkesin cocugu oluyor kimse kimsenin cocugunu elinden alamaz sacma sapan davranmayin

Çocuğu sürekli kucağında tutmaları dışında diğerleri kabul edilebilir şeyler
Kaynananın hastanede yaptığı klasik gelini kıskanma sendromu çok takmasaydin dicem ama lohusa psikolojisi farklı oluyor
Su verdirmedi ben bildiğimi yaptım demişsin. Yenidogana su bile verilmez sadece emzirirsin sütun yoksa mama verirsin madem çok bilinçli annesin bunu arastirmadin mi onun midesi küçücük ve suyu bile kaldırmaz çocuğa zarar vermişsin. Kaynanana giciksin diye doğru yaptıgi şeyleri de dinlememezlik etmene gerek yok sırf inattan

Sanki dünyada bir tek siz dogurmussunuz pes! İnsanlar sevse bir dert sevmese bir dert. Kendinize gelin bence. İnsanların torunu be sapik gibi bakıyor ne demek? Siz acil yardım alın bir uzmandan . Hepimizin cocugu oldu ne bu saçma sapan bencillik pes!!!
İlerde torununuz olursa dikkat edin de aynı şeyleri yasatmasinlar size de!

Dışardan gelince el yikamama büyük sorun.cok öpülmez bebek kabul. Tamam günde dört kere gelmek de abartı ama bırakın sevsinler ya huu. Halası oyun oynamak,kitap okumak istiyormus abartmayın Allah rızası için. Kendinizi kv yerinize koyun, gelin size aynı davransa ne hissedersiniz.
Ayrıca kv akıllı kadın bebeğe su verilmez çok haklı.

Doğum sonrası o odada 17 kişi neden olur ya?? Çıkıınnn diye bağırırdım sanırım o psikolojiyle 🤨 ellerini yıkamadan çocuğa dokunmak, sigara kokusuyla çocuğu kucaklamak, çocuğun elini öpmek kabul edilemez. Ama diğer durumlar oldukça normal. Fotoğrafını tabi paylaşacaklar, halası ona kitaplar okuyacak oyun arkadaşı olacak ne güzel bu sırada siz de kendinizle ilgileneceksiniz, kahvenizi içip biraz keyif yapacaksınız. Çocuk büyütürken kalabalık ve böyle ilgili aile size çok avantaj sağlar, dinlenirsiniz durumun artı yönlerine odaklanın. Çocuğunuzla mutlu güzel bir hayat sizinle olsun 🙏

Bazı cahilce tavırlar var evet ama genel anlamda siz abartmışsınız kendinizi bu şekilde doldurmayın gerçekten kötü insanlara benzemiyorlar tmm ellerini yıkamalılar evet ama mesela su konusunda haklılar yeni doğan bebeğe su icirilmez henüz çok erken .genel anlamda siz anneliğin verdigi stres ile abartıyorsunuz bence .görumceniz mesela bisey dememişki oyun oynicaz şarkı soylicez demiş hala olarak bunları yapabilir yapsında zaten elbette annesi olarak siz yapıyorsunuz ama bir cocugun baska aile bireylerinede ihtiyacı vardir ki cidden koru birsey söylememiş. Kalbinizi bu sekilde doldurmayın bence

sürekl kucağa almak istemeleri dışında sıkıntılı bir durum yok bence.
sizin kardeşiniz çocuğunuza sana kitaplar okuyacağım, arkadaş olucaz dese ve eşiniz bunu sorun etse kocanıza takardınız saçmalıyor, o teyzesi diye.
ne güzel işte hala olarak ilgili.
ileride biraz nefes almaya ihtiyaç duyduğunuzda yarım saatte olsa seve seve bakarlar çocuğunuza belli ki.

su içirme konusunda da haksızsınız. bu gibi konularda büyüklerin önerilerini bence dikkate almak gerekli.

benim annem olmadığından sanırım kv yanında emzirmekten çekinmem, onu annem gibi hissetmek istediğim için. bunu da lohusalıktan dolayı büyüttüğünüzü düşünüyorum.

Sizin onlara gıcık olasınız varmış, bunlar da bahanesi olmuş gibi duruyor. Ben lohusayken eş ailesiyle çok daha saçma, über saçma, efsane saçma şeyler yaşadım ama bu kadar bilenmedim yine de. Sizin paylaştığınız fotoğrafları kaynananızın da paylaşmasının nesi fesatlık anlamadım mesela.
Türkçe öğretmenine yakışmıyor Almanca kelimeler kullanmak über saçma geldi bana da😃😃

Türkçe öğretmenine yakışmıyor Almanca kelimeler kullanmak über saçma geldi bana da😃😃
Ooo görüyorum ki birilerine bilenen yalnız konu sahibi değilmiş. 🤣 O mesajın içinde Arapça, Farsça, Fransızca kelimeler de var. Siz okuduğunuzu anlayabilin yeter. Etimolojiye takılmayın.

Ooo görüyorum ki birilerine bilenen yalnız konu sahibi değilmiş. 🤣 O mesajın içinde Arapça, Farsça, Fransızca kelimeler de var. Siz okuduğunuzu anlayabilin yeter. Etimolojiye takılmayın.
Dil bilimci kesildiniz başıma Türkçede çoğu kelime Arapça Farsça kökenli ondan yana sıkıntı yok.
Yalnız benden size tavsiye TDK da olmayan bir kelimeyi öğrencilerinize de öğretmeyin onu da Almanca öğretmenlerine bırakın bu kadar yıpratmayin kendinizi.😄😄😎

Anne sütü alan bebek su içmez. Yanlış biliyorsunuz. Benim başka bir takip ettiğim grupta bir doktor paylaştı, aşırı su tüketiminden ölen bebekler dahi var. Anne sütünün yüzde yetmişi sudur zaten.
Kalanlarında da abartıyorsunuz.
Bir çocuğun çok sevgiye çok ilgiye ihtiyacı vardır. Tek anne yetmez. Anneanne babanne, hala teyze amca hepsiyle paylaşımı gelişimine katkı sağlayacak.
Ne güzel kitap okuyacak oyun oynayacak heveste halası var. Bu şans.

o etrafındaki cahillerden o kadar çok var ki ,

o bebegi ellerine vermeden lütfen elini yıka gel oyle verecem de ,
eşini ıkaz et onların yanında , yıkamazsa verme ,

sadece kararlı ol , vaz geçme , onlar sana öyle alışacaklar

Yazdıklarınizda pek bir şey göremedim ben el yıkama dışında. Benim de kvalide kpeder için kızdığım bir sürü şey var ama bu mesele çok ayrı torun bu . Benim annem babam kardeşim nasıl bebeğim için ölüpa bitiyorsa onlar da öyle . Kvalidem bazen yemekte bebeğimi kucagina alır yedirir ben rahat yemek yerim . Annesi gibi o kucağına aldı benim doyurmam lazımdı ben zaten yediriyorum ona mi demem lazımdı 😂 Kardeşim mesela bebeğime kitaplar okur oyunlar oynar dışarı cikarir. E halası da bu yaslardaysa heves ediyordur yegeniyle vakit geçirmeye . Büyüdukçe anlarsınız bu konuda yardımları sizi çok rahatlatiyor.

Ee işte evlenirken neden diyorlar aile önemli diye.
Medeniyet, ileri görüşlülük, anlayış liste uzar gider.

Konumunun bı kısmında siz haksızsınız, büyük bı kısmında da cahil insanların yaptığı hareketler...

Cahil insanlari değiştiremezsiniz.
Kaç yaşına gelmiş.

Ben kp dimi valla günde 4 kez 3 kez bebeğe görücek diye kabul etmem. Çok istiyorsa akşam oğlu gelince gelsin.
Bu ne ya böyle.
Birde gorumceniz bir şey demiyor ki neden dişinizi bilediniz. Ömrü billah çocuk sizinlemi vakit gecirecek.

Ne çok abartmışsın. Benim taraftan görünen şu; Gözünün üstünde kaşın var deseler olay yapacak gibisin. Eşine yazık. Dışardan gelip direk çocuk kucaklamaları dışında abartılacak bişey yok. O da heyecan ve sevgidendir herhalde. uyarırsınız. Kırmak istemem seni de senin gibi bir gelin, yenge istemezdim. Çocuğunu bile gözüm görmezdi sanırım. Biraz törpüle kendini.

Dil bilimci kesildiniz başıma Türkçede çoğu kelime Arapça Farsça kökenli ondan yana sıkıntı yok.
Yalnız benden size tavsiye TDK da olmayan bir kelimeyi öğrencilerinize de öğretmeyin onu da Almanca öğretmenlerine bırakın bu kadar yıpratmayin kendinizi.😄😄😎
Agshahsjaj sinirden kudurma gülüşü yapmış bir de. Valla ben Soğdca kökenli kelime bile kullanırım, yeter ki canım istesin. Siz benim tavsiyeme uyun yeter. Şimdi o telefonu yavaşça yere bırakın ve başlayın kitap okumaya. 🤦🏻‍♀️

X