Doğumdan sonra eşimin ailesi

Canım anlattıklarında bi el yıkamama dışında çok bir şey yok. Görümcen bebeğe şarkı söyleyeceğim kitap okıyacağım dedi diye sinir olıyorsan hakkaten git bi psikolojik destek felan al bence.
Bebeğe bakıyor diye kayınpedere sapık benzetmesi nedir ya. Karşıyı bilmemde seni pek normal bulmadım.

Lohusalığı abartanlarda bugün 😒
Halası kitap okuyacağım , senin oyun arkadaşın benim diyormuş, ne gerek varmış annesi zaten yapıyormuş bunları😂
Gerçekten hayatımda duyduğum en saçma lohusa tribi bu sanırım😂
Bir bahane bulup küsün bir daha evinize almayın, başka türlü rahat edemeyeceğiniz çok belli.

elini yıkamadan almaları dışında haksızsın ben de lahısayken bilenmiştim herkese ama hala teyze oyun oynatcam sana deyince de mutlu olurdum yani torunları sonuçta ne sapığı tabii ki alacak dedesi bakacak torununa ben kayınpederim bebeğimi alıp oynadığı zaman zevkten dört köşe oluyorum ne ayıp yaptığınız kendi babanız alıp sevse baksa sürekli sapık mı olur hey allahım

Dedesinin hevesle torununa bakması sapıklık değildir.

Kv nin fotoğraf paylaşması fesatlık değildir.

Halasının yeğeniyle oynamak istemesi anormal değildir.

Siz normal düşünemiyorsunuz. Bakın ben anne değilim. Tecrübem yok ama eğer lohusalik böyle bir seyse kimse kimsenin kapısını çalmasın. Herkes düğününü doğumunu cenazesini kendisi halletsin.

Siz de tek gidin doğuma.

Birlikte çalıştığım çeyizci benim paylaşımlarıma fotoğraf çekip kendi sayfasında paylaşıyor. E çünkü ikimiz de benzer işler yapiyoruz. Aklımdan hicbir sey geçmemişti siz bunlari yazana kadar. Heves etmiştir. Beğenmiştir işimi. paylaşmıştır. Ne var bunda.

Bilemedim yani. Bana hiç iyi gelmediniz. Belki de bir doktorla görüşmek iyi bir fikir olabilir

Son düzenleme:
Bana çok garip geldi. Evet hepimiz doğum sonrası bu tarz triplere giriyoruz ama sizinki biraz fazla. Bende diğer arkadaşlar gibi yaknızca el yıkama mevzusunda haklı buldum sizi. Siz hiç fotoğraf paylaşmadan kv paylaşsaydı haklı olurdunuz. Ancak siz paylaşmışsınız. Kp defalarca gelmiş, gözünü torundan ayırmamış. Ne kadar sevdiğini anlamanız lazım. Görümcede gayet iyi niyetli geldi bana. Bence şükredin çocuğunuzu seviyorlar. Ancak siz tavır alırsanız sizden ve dolayısıyla çocuğunuzdan uzaklaşacaklardır. Sonra da beni sevmedikleri için torunlarını bile istemiyorlar diyeceksiniz.

Bu yüzden çocuk düşünmüyorum. Zor bu ülkede bu coğrafya da herşey zor. Çok zor. Sabır dilerim. Bazılarına abartı gelebilir, bana gayet normal geldi, insan sevmedimi sevmiyor çocuğu onlara doğurmuşsun gibi muameleler hiç hoş değil ben olsam sabredemezdim

Bebeğinizle aranızdaki bağı hiçbir şey etkileyemez. Ama çok kuvvetli ve ister istemez üzerine titriyorsunuz. Kimse dokunmasın istiyorsunuz. Bunu anlayabiliyorum. Ellerini yıkamamaları ve yeni doğmuşken öpmeleri gerçekten sıkıntı.

Diğer yandan, bazı arkadaşların da dediği gibi kayınpederinizin bebeğe sevgiyle bakışından “sapık gibi” diye bahsetmeniz çok üzücü. Eminim böyle düşündüğünüzü öğrense aşırı kırılır. Eşiniz de öyle.

Aklıma ben bebekken dedemin bana hayran hayran baktığı bir fotoğraf geldi. Rahmetli oldu ama bana olan sevgisini, ilgisini asla unutmam.

görümcenizin tavrı da aynı şekilde. Bunlar çocuğunuz için şans. Siz de bu anlamsız kinlenmeyi bırakabilirseniz sevgi dolu bir ortamda büyüyecek bebiş ne şanslı.

Ya ailedeki ilk torun çok farklı oluyor cidden.
Ablam doğum yaptiginda bizde böyle napicagimizi şaşırmıştık.
Ben teyze olarak kafayı yemiştim mesela sevgiden o yüzden o halayı çok iyi anlıyorum merak etmeyin düzelecektir ilerde :)
Kp ve kv de evet sünnete karışmaları falan hata o konuda sınırlarınızı cizin.
Ama fotoğraf falan paylaşmalarına neden taktınız anlamadım sonuçta siz de paylaşmışsınız hani habersiz paylaşsalar neyse .
Bir de şu an virüs var bu el yıkama olayını çözmeniz lazım ve çok sık gelmemeleri lazım bu konu önemli ciddi ciddi konusun karşınıza alıp.

El yikamama konusu dışında çok abartıyorsunuz.lohusa depresyonunda olabilir siniz destek alın bence.sağlıklı düşünemiyorsunuz gerçekten. 4 aylık bebeğe niye su veriyorsunuz ve bunu da iyi birsey yapmış gibi anlatıyorsunuz.anne sütü alan bebeğe 6 aya kadar hiç su verilmez.bence destek alın evet her anne ilk çocukta çok pimpirikli olabiliyor ama siz abartmışsınız.

Sürekli gelip gitmeleri sorun onun dısında sorun yok lohusayken yasadıklarınıda 1 kac seneye unutup güleceksin gülünecek seyler değil ama cok ciddiye alıp canımı boşuna sıkmışım diyeceksin. Kıskanıyorsun bebeği oda bebek 2 yaşına dogru geldi mi ayyy biri baksada kafa dinlesem moduna gitceksin cünkü bir dakika yerinde durmayacak o zaman kayınpeder kaynana cok işine yarayacak cünkü onlar seve seve ilgilenip bakmak isteyecek. Ben kaynanamlardan 20 dakika uzaktayım sürekli görüsemiyoruz keske biraz daha yakın olsaydık cocugumu bırakıp evde kafa dinler kendine vakit ayırırımdım diyorum bu arada lohusayken kaynanam kucağına aldı mu gıcık oluyordum 🤣simdi gülüyorum o halime. Ve ikinci dogumunda hastaneye o kadar kalabalığı kabul etme zaten özelde yaparsan dogumunu gizlice doktora söyle bunu ne düşüncesiz akrabalarmıs

Bazı yerlerde haklı iken bazı yerlerde acaip haksız ve takmişsiniz.gorumceniz değer verdığinj göstermeye çalışmış ,paylaştığın fotoyu kayinvaliden de heveslenip paylaşmış.
Gerçi hoş çoluk çocuk resmi neden paylasiliyor benim kafam hala onu da almıyor malesef.hele hele de daha minik se ..

Biraz abartı olmakla beraber çok da anormal davranışlar değil. Özellikle de ilk torun için. Hatta bu kadar çok sevdikleri için sevinebilirsiniz.

sanırım hataları, bebeği sevmekten çok sizi biraz fazla bunaltmış olmaları. Yeni annenin de bebeğiyle biraz özel zamana, dinlenmeye ihtiyacı oluyor.

ama bir yandan faydası da var. İnsan lohusayken, aşırı duygusal ve hassas oluyor. Ruh hali git gelli oluyor. Etrafında insan olması, kendi kendini dinlemene engel oluyor.

ellerini yıkamamaları kötü. Onu bir şekilde değiştirmeliler. Bebeğin Ellerini öpmeyi de. Yalnız siz de su vermemelisiniz zaten, emen bir bebeğin en sıcak havada dahi 6 aydan önce suya ihtiyacı olmaz.

aslında biraz rahatlasanız, üzerinden gelebilirsiniz bu durumun. Kendi sınırlarınız oluşur zamanla. Sizin büyütme tarzınızı eleştirseler de, siz bildiğinizi uyguladıkça, kabulleneceklerdir.

çocuğun büyükler tarafından korunup kollanması çocuk için de iyi oluyor. Babam mesela arada bahçe yapmaya gider, oğlumu da alır götürür. Çocuk bensiz de gayet eğlenir, dedesiyle zaman geçirir. Toprakla oynamış olur.

zamanla sınırlarınızı oluşturdukça, onların da bebeği alıp parka götürmesi, oynaması hoşunuza gidecektir. Size de kendinize zaman ayırma fırsatı verir.

benim doktor arkadaşım var, babaanne ve anane sayesinde sınavlarını verdi. Ya yanına gelip ilgileniyorlardı, ya da memlekete götürüyorlardı.

olumsuz bakmayın yani. Muhakkak can sıkıcı da olacaklardır. O kısım da tatlı bir dille uyarabilirsiniz.

ama bir dedenin torununun yüzüne doyamadan bakması, asla sapık gibi değildir. Demek ki çok seviyor. Keşke herkes o kadar sevse çocuğunu, torununu.

Haklı olduğunuz noktalar da var tabi ki. aşabilirsiniz inşallah.

Sizi anlıyorum bebeğinizi paylaşmak istemiyorsunuz kıskanıyorsunuz kimse sevmesin kimse ilgilenmesin kimse dokunmasın istiyorsunuz bende aynı duyguları yaşadım benim kp bebegimin yanaklarını öyle bir öperdiki kip kırmızı olur du yavrumun yanakları her seferinde uyardım bazen küstü bazen konuşmadı ama sonra alıştı öpmuyor artık sende her seferinde uyar ister küssün ister konuşmasın zamanla alışır oda sende bu arada biraz alttan almaya çalış şimdi kızım 2 yaşında keşke annem yada kv gelsede iki saatliginide olsa ilgilense bende biraz dinlensem diye bakıyorum sanırım bu bebeği paylaşamam durumu 2 sene sürüyor..merak etme kimse bebeğine senden iyi bakamaz ve eminim kimsede kendi olmayan bebeği büyütmek istemez annesi varken niye böyle bi zorluğun sorumluluğun altına girsinler ki bir kaç saat oyalanıp sevip evlerine gitcekler.

Arkadaşlar merhaba benim oğlum 4 aylık oldu. Ama ben doğumdan sonra çok değiştim. Öncesinde kayınvaldm kayınpederim görümcem hepsi öyle çok batıyor ki bana. Artık yoruldum, ama. Elimde değil. Doğuma annem kayınvaldem eşim ben gittik. Yolda anneme gece içim çok sıkıldı dedi durdu doğuma giden insanın yanında bu söylenir mi hep aklımda kaldı o. Sonra doğum yaptım çıktım daha baygınım kaynanam eşime başka çocuklar ağlar bu niye ağlamıyor diyo yazık eşimde saf saf neden diyo hadi hadi ağla neden ağlamıyorsn sen diyor şefkatten uzak başkasının çocuğuna seslenir gibi bunu hiç unutamadım. Sonra odaya kayınpederim ve benim babam geldi. Daha çocuk doğalı 10 dk oldu kayınvaldem kayınpederime gel vereyim kucağına deyip verdi ve sokaktan gelmişti sigara içen biri. Elini yıkamadan 10 dkkalk çocuğumu kucağına aldı. Akşam hastaneye eşimin tarafı termoslara çay demleyip poğaçaları ile geldiler ve 17 kişilerdi benim 80 yaşındaki Anneannem geldi 5 dakikalığına oturacak yer bulamadık. Ben kaynanamın yanında emzirmek istemedim dışarı çıktı ve geldiğinde gözleri ağlamaklı idi. Bunun için ağlamıştı sanırım. Sonra sabah çıkcaz hastaneden hadi gel seni götüreyim bize diyor oğluma tamam şaka ama insan kaldıramıyor. Sonrasında bizde kalmadı ama her Allahın günü geldiler ve girer girmez bebeğimi aldılar eşim elinizi yıkayın deyince ne var canım elimizde dediler hatta Bi keresinde kayınpederim ağladı 😏 6 aylık çocuk kucağa alınır anlar çünkü bişiyden ama Yeni doğanı alıp kucağına saatlerce tutmak neye yarar o çocuğun anneye ihtiyacı var. Kayınpederim sürekli yeni doğan bebeğime yavvv ne çok uyuyo bu çocuk dedi ve sürekli uyanmasını bekledi başımda. Görümcem sürekli sana şarkı söylüycemmm oyun oynıycam oyun arkadaşınım diyor sana kitap okucam diyor tüm bunları ben yapıyorum zaten oğluma bunlara sinir oluyorum. Yeni doğduğunda kayınpederim günde 4 kez falan geldiği oluyordu uyanık yakalamak için. Ve neden uyuyor lafı beni depresyona soktu. Evet onların ilk torunu ama benimde ilk çocuğum. Bebeğimin elini şapır şapır öptüler bigün bebeğimin elini öpmeyin diye bişi paylaştım sosyal medya da eşime hesap sormuşlar ve benle Bi süre konuşmadılar. Kayınpederim resmen sapık gibi sürekli bebeğe bakıyor. Bakın size garip gelebiliR ama başkası ile sohbet ederken bile gözünü kırpmadan ona bakıyor deliriyorum... Sünnet yaptırmak istedim çok küçük hayır dedi, bebeğe su içirmeme kızdı. Ben dinlemedim bildiğimi yaptım ama çok yıprandım. Hiç görüşmek istemiyorum diken üstündeyim yanlarında hiç çocuğumu vermek istemiyorum. Sanki bensiz bebek onlara gitse dünyalar onların olacak gibi geliyor. Çok soğudum onlardan. Bebeğin fotosunu koyuyorum mesela sosyal medyaya kaynanam kopyalayıp bidaha kendisi koyuyor hep fesatlık peşinde bana çok batıyor napıcam ben oğlum onlara düşkün olursa diye çok korkuyorum çok yardım edin
Bende nefret ediyorum bebeğe el yiksmadan dokunandan uyuyan çocuğu sevmek için uyandırmaya çalışandan çok uyuyor ne uyacak bu çocuk ağlasa niye ağlıyor derler bırakın uyusun,sizi çok sık boğaz etmişler nefes aldirmamislar sıkılmışsiniz Allah kolaylık versin

El yıkamamaları haricinde bir sorun yok. Sorun eş ailesinde değil sizde bence. Tamam ilk bebek ama hepimiz doğum yaptık hiçbirimiz sizin gibi abartmadık. 4 ay olmuş artık lohusalıkta kalmamıştır. Çocuğunuzun öpülmesini istemeyebilirsiniz ama bunu insanlara sosyal medyadan laf sokarak paylaşım yapıp söylemeniz saygısızlık. Babaannesi, dedesi halası çocuğunu seviyor diye sinir olanı da ilk defa görüyorum. Torunun fotoğrafını paylaşmasında nasıl bir fesatlık gördünüz? Tek fesatlık sizin içinizdeki. Bu tavırlarınızla herkesi küstüreceksiniz kimse çocuğunuzun ve sizin yüzünüze bakmayacak sanırım ileride o zaman mutlu olursunuz gerçi istediğiniz bu. Bence geciktirmeden psikolojik destek alın, sağlıklı bir ruh halinin düşünceleri değil yazdıklarınız.

Arkadaşlar merhaba benim oğlum 4 aylık oldu. Ama ben doğumdan sonra çok değiştim. Öncesinde kayınvaldm kayınpederim görümcem hepsi öyle çok batıyor ki bana. Artık yoruldum, ama. Elimde değil. Doğuma annem kayınvaldem eşim ben gittik. Yolda anneme gece içim çok sıkıldı dedi durdu doğuma giden insanın yanında bu söylenir mi hep aklımda kaldı o. Sonra doğum yaptım çıktım daha baygınım kaynanam eşime başka çocuklar ağlar bu niye ağlamıyor diyo yazık eşimde saf saf neden diyo hadi hadi ağla neden ağlamıyorsn sen diyor şefkatten uzak başkasının çocuğuna seslenir gibi bunu hiç unutamadım. Sonra odaya kayınpederim ve benim babam geldi. Daha çocuk doğalı 10 dk oldu kayınvaldem kayınpederime gel vereyim kucağına deyip verdi ve sokaktan gelmişti sigara içen biri. Elini yıkamadan 10 dkkalk çocuğumu kucağına aldı. Akşam hastaneye eşimin tarafı termoslara çay demleyip poğaçaları ile geldiler ve 17 kişilerdi benim 80 yaşındaki Anneannem geldi 5 dakikalığına oturacak yer bulamadık. Ben kaynanamın yanında emzirmek istemedim dışarı çıktı ve geldiğinde gözleri ağlamaklı idi. Bunun için ağlamıştı sanırım. Sonra sabah çıkcaz hastaneden hadi gel seni götüreyim bize diyor oğluma tamam şaka ama insan kaldıramıyor. Sonrasında bizde kalmadı ama her Allahın günü geldiler ve girer girmez bebeğimi aldılar eşim elinizi yıkayın deyince ne var canım elimizde dediler hatta Bi keresinde kayınpederim ağladı 😏 6 aylık çocuk kucağa alınır anlar çünkü bişiyden ama Yeni doğanı alıp kucağına saatlerce tutmak neye yarar o çocuğun anneye ihtiyacı var. Kayınpederim sürekli yeni doğan bebeğime yavvv ne çok uyuyo bu çocuk dedi ve sürekli uyanmasını bekledi başımda. Görümcem sürekli sana şarkı söylüycemmm oyun oynıycam oyun arkadaşınım diyor sana kitap okucam diyor tüm bunları ben yapıyorum zaten oğluma bunlara sinir oluyorum. Yeni doğduğunda kayınpederim günde 4 kez falan geldiği oluyordu uyanık yakalamak için. Ve neden uyuyor lafı beni depresyona soktu. Evet onların ilk torunu ama benimde ilk çocuğum. Bebeğimin elini şapır şapır öptüler bigün bebeğimin elini öpmeyin diye bişi paylaştım sosyal medya da eşime hesap sormuşlar ve benle Bi süre konuşmadılar. Kayınpederim resmen sapık gibi sürekli bebeğe bakıyor. Bakın size garip gelebiliR ama başkası ile sohbet ederken bile gözünü kırpmadan ona bakıyor deliriyorum... Sünnet yaptırmak istedim çok küçük hayır dedi, bebeğe su içirmeme kızdı. Ben dinlemedim bildiğimi yaptım ama çok yıprandım. Hiç görüşmek istemiyorum diken üstündeyim yanlarında hiç çocuğumu vermek istemiyorum. Sanki bensiz bebek onlara gitse dünyalar onların olacak gibi geliyor. Çok soğudum onlardan. Bebeğin fotosunu koyuyorum mesela sosyal medyaya kaynanam kopyalayıp bidaha kendisi koyuyor hep fesatlık peşinde bana çok batıyor napıcam ben oğlum onlara düşkün olursa diye çok korkuyorum çok yardım edin
Bilemedim ...ne yapsalar batmış bence ...özellikle kayınpederinizin içi gidiyor torununa çok üzdü tavrıniz beni...

X