Doğumdan sonra değişen hayatım...

Çok üzgünüm ama boşan.

Sevgi böyle bi şey değil. Bu öküzlüğe bi çözüm olamaz.

Ağzımız burnumuz da dağılabilir kolumuz bacağımız da kopabilir. Yaşlandıkça birbirimizin kakasını da temizlemek zorunda kalabiliriz. Böyle iken bile ilk günkü gibi devam etmek lazım değişen hallerimizle...

Eşiniz şaka yapmıyor bildiğiniz görünüşünüze takmış.adam anlamıyor heralde bir insanın içinden insan çıkıyor 3.5 ayda nasıl eski haline dönsün vücud?bir daha lafını açarsa bu kadar takıyorsan sen doğursaydın deyin.kiloları verirsiniz daha çok almayın yeter şimdilik.

Bizimde vardı böyle komşumuz. Hatta şu an çok ünlü bir yayın evinin sahibi. Kadın doğum yaptı. Kocası ilk iş kondüsyon bisikleti aldı. Sonra adam iflas etti. Kadın ona rağmen adamı terk etmedi.
Bazı erkekler çok vicdansız ve baba olmayı hak etmiyor.

Ben olsam evden atarım, tek kuruşluk katkısı yok psikolojinize üstüne kafa ütülüyor...

Ben gerçekten anlayamıyorum bu erkeklerdeki ne şımarıklık yahu, çocuk sahibi oluyorsan tabi ki hayatın değişecek. Lohusa kadın manken mi olsun? 2 taraf da, anne de baba da hayatındna fedakarıklarda bulunacak hem çocuğu dünyaya getirirken hem de büyütürken. Uykundan feragat edeceksin, zamanından, parandan, özgürlüğünden feragat edeceksin.

Sizin adama ne desem bilemedim, eşşek kadar yetişkin bir insan bu, hamilelikte kilo alınır yani bunu bütün dünya biliyor. Konu sahibesi zaten aynaya bakınca mutlu değilim diyorsun, kör değilsin ya gelip üstüne üstüne konuşup moral bozmanın ne alemi var? Daha fazla yazmayayım artık kendine çeki düzen versin, moral bozacaksa konuşmasın. Konudaki koca zaten çok yüseysel olmaktan öte dangalak biri, habire konuşacağına al çocuğunu bak biraz bu kadına yardımcı ol. Eyyorlanmam bu kadar

Ağzının ortasına bir tane yapıştırmak lazım (mecazen). Diyetisyeninizi değiştirin. Emziren bir annesiniz, sizin durumunuza uygun bir diyet önerisinde bulunması lazım, sütünüz azalmaması lazım. Size verdiği diyet size uygun değilmiş ya da siz uymadınız, hani diyet daha etkili olsun diye verilenden az yemiş olabilirsiniz. Benim kilom değişir, kıyafetlerim de değişir ama sen değişmezsin sen busun işte de eşine. Çok kızdım gerçekten.

Eşiniz pasif agresif bir manipülatör, üstelik hormonlarınızın yüksek olduğu bir dönemde sizi düşünmeden tahrik edip sosyopat gibi davranıyor. Böyle biri karşısında ne yapsanız haklıyken haksız duruma düşeceksiniz.. çift terapisine gidebilirsiniz kabul ederse, ya ona benzeyip onun gibi birine donuseceksiniz ya da sinir harbi yasayarak yipranacaksiniz.

Başladık diyetisyenle fakat sütüm azalmaya başladı ne yaptıysak olmadı
Diyetisyene gitmek ve "ne yaptıysak olmadı" demek için biraz erken değil mi ya 3 ay Eşiniz tam bir hödük ve gerçekten katlanılmaz bir insan. Yerinizde olsam laflarını ona yedirmeyi bilirdim ama neyse. Bebeğim 21 aylık. Ve ben 15 ay emzirebildim. Emzirmeyi kestikten sonra dikkat ederek 6 ayda 10 kg civarında kilo verdim. Halen eski kiloma 5-6 kg kaldı ve vermeye devam ediyorum. Eşimden böyle bir ima bile duysaydım kendisini kapının önünde bulurdu. Biz neler yaşıyoruz hamilelik ve doğumve doğum sonrası süreçte. Bunu anlayabilmek için alim olmak gerekmiyor. Kafataslarının içinde beyin yok bazı insanların gerçekten. Yazık yaa.

Kadınlara görünüşleriyle ilgili uygulanan psikolojik şiddet her zaman var. Bana iş yerindeki patronum bile biraz fazla yemiyor musun eşinle problem yaşarsın demişti. Eşim de zaman zaman kilo aldın dikkat et vs der. Kırıcı olmasa da aynada kendimizi görüyoruz yani birinin bunu belirtmesine gerek yok.
Ben böyle söyleyenlere şu şekilde karşılık veriyorum:Bugün kilo alırım yarın kilo veririm. Kilo vermek çok zor bir şey değil daha önce kaç kere aldım verdim. Ben bir güzellik nesnesi değilim yani kadınım diye sürekli kusursuz görünemem toplumun bu dayatmasını ben kabul etmiyorum. Bunları söyleyince karşımdakiler her zaman hmm diyip susmayı tercih ediyorlar.

Sizin eşiniz ise doğumdan sonra belki bir kadının en zayıf ve duygusal döneminde sizi ağlatacak kadar kaba davranmış. Ona böyle kibar açıklamalar yapmazdım. Ben de onun içine oturacak şeyler söylerdim. Ağzını bile açamayacak duruma getirirdim. Bu ne hadsizlik ya. Kilo nedir yani 2 ayda verilir. Karakter düzelmiyor ama işte.

Şimdi sorsak kesin ben o motive olsun diye böyle yaptım der. Böyle bir adamı eski görünüşüme döner dönme yerin dibine batırır batırır çıkarırdım. Kadınların güzel görünmesi çok kolay. Bir saç bir makyaj bir kıyafete bakar. O bana imrenerek bakarken ben ona böcek gibi bakardım :)

Kusura bakmayın ama çok patavatsız eşiniz siz yeni doğum yapmış kadınsınız sizin morale duğgusal anlamda desteğe ihtiyacınız varken yaptığı sözlere bakın. Ben adet alanakadar kilolarım hep dururdu . Sakın zayıflamak için çoçuğunuzu sütten kesmeyin çok pişman olurdunuz. Eşinizi dumayın cevap vermeyin kilo konusunda yorum yaptığı zaman.

Allah aşkına bu kişiler hastalıkta, sağlıkta her konuda bizlere destek olacak kişiler değiller mi ? Yabancı insanlar daha anlayışlı, sevecen.gerçekten yazıklar olsun bu tip eşlere.
O da buhrana giriyor sevginin paylaşılması, bilinmeyene gidiş yenilik, yaş krizi, cinselliğin düzeninin bozulması... Birlikte destek almakta faydali olabilir hep kötü niyetten değildir yani psikolojik kaygılardanda olur.

Selam Sumak akrebim ben öc falan alınacak biri haşlanacaksa haber edin

Sanki bu konuyu ben açmışım gibi benimde 3.5 aylık bebeğim var ve eşim tarafından aynı imamlara maruz kalıyorum ve bu durum bende tam tersine daha çok yeme isteği oluşturuyor çünkü duygusal yiyiciyim eskiden beri strese girdikçe yemek yiyorum yedikçe strese giriyorum bir kısır döngü ve bu döngüyü nasıl kırıcam bilmiyorum

Merhaba mizaç ilmini duydunuz mu bilmiyorum ama ateş mizaçlı erkekler görsel odaklı olduğu için dış görünüme çok önem veriyor bu onun elinde değil fıtratları öyle.

Kahvaltıyı geç yaparak 8 kilo verdim öğün atladığımda çok oldu.
Bir doktor kahvaltıyı erken yapmanın kiloya negatif etkisi olduğunu söylemişti.

Mizaca göre kilo verme konusunu da araştırabilirsiniz çok şahit oluyorum mizaç terbiyesiyle kilosu düzelen insanlar var.Zeynep büyükbay hesabında görmüştüm bakabilirsiniz

Burnundan kıl aldırmayan, en ufak fedakârlığa katlanamayan ukala insanlar neden evlenir ki hiç anlamam.madem kötüşün, aklın fikrin fiziksel görüntüde sekste, kendi hayatında neden evlenip çocuk yaparsın?

O zaman evlenmesin, takılsın hergün oradan buradan bulduğu seksi kadınlarla.sanki zorla evlendiriyorlar milleti.mizacına göre bir hayat tarzı benimseyecek o zaman.baba olmak fedakârlık ister. Iradae diye de birşey var.herkes sabah uykusuna bayılıyor ama herkes sabahın köründe işine gidiyor.

O kadar da değil ya aklı fikri sekste olan biri değil çünkü hamileliğim 9 ay boyunca çok kötü geçti değil seks hiç bir şey düşünecek durumda değildim ve bir kere bile olsun beni birliktelik için zorlamadi hep yardımcı oldu bu kilo konusunda evet patavatsizligi aşikar inkar edemem ama sizde vur deyince öldürdünüz

Sadece bu konu için konuşmuyorum genel yazdım.yine de seviyorsun sen kocanı belli bana göre basit bir konu değil.hem sever hem döver diyen kişiler gibisiniz valla.boşuna boşuna sinirleniyoruz başkası adına.çok şikayetçi olan zaten boşanıyor.ayy hani kadını dayak yemekten kurtarırsınız da sonra gelir sana kocayı savunur ya öyle oldu sanki mutluluklar dilerim umarım bu küçücük sorunu da çözersiniz umarım.

Daha 3 buçuk ay olmuş doğum yapali. 10 kilo da abartılı bir fazlalık değil şu zamanda sizin için.
Eşiniz ne kadar densiz öyle.
Ne istiyorlar karıları çocuk doğursun ertesi gün önceki halinr dönsün mü?
Sizi durumda da paylaşımınlarinizi görüyodum kendinizi kötü hissettiren,kiloya bu kadar kafanızı takmanıza sebep olan eşinizmiş. Tamam hamile kaldı, çocuk doğurdu diye kadınların kendini salması da doğru değil ama daha yeni doğum yapmış sayılırsınız.

Şuan ciddi rejim yapamazsınız, ancak yediklerinize dikkat edebilir ve fırsatınız varsa spor yapabilirsiniz, o çok bilmiş eşiniz bebeğinize baksın sizde spora gidin. Direkt kilo olarak değil kendiniz için birşey yapmak sizede iyi gelir.

Son düzenleme:
Eşinize bir kez daha net olarak bu şakayı yapmamasını söyleyin.
Devam ederse siz de ona yapın. Her giydiğini eleştirin. Sonra da diyin ki "şaka"

Moralinizi de bozmayın. Henüz çok yeni doğum yapmışsınız. Emziren anne açlığı hiçbir şeye benzemiyor, siz beslenmenize bakın. Bebiş büyüdükçe nasılsa kilo verirsiniz.
Önce sağlık elbette sağlıksız bir görüntünüz de olmasın tabii ama şuan için çok yeni annesiniz, bebek beslensin gerisi mühim değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…