• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra değişen hayatım...

Merak ettim yanlış anlamazsanız boyunuz ve kilonuz kaç? Hayır cidden bu kadar kötü mü duruyor 10 kilo 🤨 benim eşimde kiloyu sevmez bu arada.

3 haftada tum kilolarim gitti. Doktorum hamileyken ne yiyorsan oyle beslenmeye devam et demisti. Süt yapsin diye tatli yemeyin. Sütü arttiran sey emzirmek.

Esiniz konusuna deginmek istemiyorum. Zaten yeni dogum yapmışsınız. Ustunuze cok geliyor. Once kendine baksın. Gobegi yok mu, saclari dokulmeye baslamadi mi, six packi mi var? Ben olsam yaptiginin ne kadar kaba bir davranis oldugunu anlamasi icin bu saydiklarimdan dem vururdum. Siz uzuleceginize o uzulsun. Belliki esinize kirildiginizi ifade etmek yeterli gelmiyor

İlk paragrafa katılmıyorum yahu. Yapı meselesi tamamen. Ben 14 kilo aldım. 10 kiloyu vermem 6 ayımı aldı. Beybi bir yaşında o 4 kilo benimle hala. 😍
Bir de alerjik bebek ölüm diyetindeydim ilk 6 ay. Tatlı falan süt yumurta kabuklu yemişler içerdiğinden yiyemiyordum. Hep bi taraflarım şişti. Canı tatlı yemek isteyen yesin emzirirken insanın gözü dönüyor. Emziren herkesin ağzına yemekleri tıkasım var benim 😂 Beybi büyüyünce verilir kilolar.

Bana 1 yapana ben 10 yapıyorum öldürene kadar vuruyorum en güzeli de bu bence kimse bizden değerli değil konu sahibi lütfen kendini üzme ve o ayıya kendini ezdirme 👊🏼

Hanımlar merhaba 🌞
Hemen konuya girmek istiyorum doğum yapalı 3 buçuk ay oldu gün içinde sürekli bebeğimle evle ilgileniyorum meme reddimiz başladı sürekli sağım yaparak bebeğimi beslemeye çalışıyorum her anlamda çok yıprandığım bir dönem oldu benim için.Doğumdan sonra yaklaşık bir 10 kilo üzerime yapıştı ben takmıyorum henüz bebeğim çok küçük fakat eşimin şakayla karışık yaptığı esprileri ciddi manada takıntı yapıyorum.Örnek vericek olursam bir fotoğrafımı gösteriyor eskiden neymişsin be diyor birde şimdiki haline bak diyip gülüyor, dışarı çıkacak oluyoruz bir şey giyiyorum kendimi giydiğim şeyde daha rahat hissediyorum onu giymeyip şunu mu giysen hiç yakışmadı diyor elbise giyiyorum popona bak diyip alaycı bir tavırla gülüyor ,zayıflarsan dolabını baştan asagıya yenileyeceğim diyor.Alışveriş yapmak için birşeyler bakıyorum kendisi karar vermeye çalışıyorum senin hiç zevkin yok diyor tabi ben çıldırıyorum.Dün dışarı çıkmak için üzerimi değiştim yanıma gelip onu geçen gün giydin başka bir şeyini giysene dedi yahu ben böyle rahat ediyorum daha yeni doğum yaptım diyip anlatıyorum şaka yapıyorum ben sana diyor yani giyim kuşam kilo konusuna baya bir takmış durumda ve bu konuşmaların sonu hep kavgayla bitiyor ben çok abartıyormuşum o böyle konuştukça, kendimi çok aşağılanmış hissediyorum bazen ben mi abartıyorum acaba diye düşünüyorum.Muhabbetimiz azaldı sürekli uyku halinde kendisi veya tv izliyor az önce biraz sohbet edelim neden birşeyler konuşmuyoruz dedim sen neden konuşmuyorsun diyor hep ben konuşuyorum hep kendimi birşeyler anlatırken buluyorum birazda ondan bekliyorum.Diyetisyene başladım fakat sütüm azalmaya başladıgı için bırakmak zorunda kaldım ne yaptıysak olmadı zor toparladım tekrardan kendi görüntüm için bebeğimi sütten kesmek istemiyorum.Bir köşeye geçip imdat diye bağıracağım az kaldı artık bende koptum sürekli bebeğimi alıp gitmeyi düşünüyorum her hareketi konuşması batar hale geldi bana (bu arada ikimizde memleketimizden uzaktayız)☹️Bu kilo konusunda veya giyim konusunda bir daha konuşursa ne yapmamı önerirsiniz ? Teşekkür ederim şimdiden🙏
Eşiniz tam bir oküz ve vicdansız. S dedigi laflar yenilir yutulur seyler değil. Esim boyle dese kapıya koyardım ayri kalalim bir sure diye. Bu sizi aldatmaya da meyillidir demedi demeyin. Bebek sizin kadar onun da ama beyefendi bebegin beslenmesini onemsemeyip sizin kilonuza takmis. Kilo ayrica 1 yil sonra kalmaz zaten verirsiniz zamanla ama krndiniz icin verin. Bir muddet kilonuz olur bir zahmet olsun bir canli dünyaya getirdiniz. Erkek kisisi bedavadan baba olmus dert yok tazlsa yok bir de arsiz arsız konuşuyor

Kocanız tam bir odun sizde ona yapın size yaptığını. Vardır muhakkak zayıf noktası. Bu arada emzirirken zayıflamak daha kolay. Diyete gerek yokki. Hamur işi tatlı yemeyin ekmek iki dilimi geçmesin günde. bol bol su için. Yemekten kismaniza gerek yok. Bunlara dikkat ederseniz kilolarinizdan kurtulursunuz. Sutunuzde azalmaz.

Hanımlar merhaba 🌞
Hemen konuya girmek istiyorum doğum yapalı 3 buçuk ay oldu gün içinde sürekli bebeğimle evle ilgileniyorum meme reddimiz başladı sürekli sağım yaparak bebeğimi beslemeye çalışıyorum her anlamda çok yıprandığım bir dönem oldu benim için.Doğumdan sonra yaklaşık bir 10 kilo üzerime yapıştı ben takmıyorum henüz bebeğim çok küçük fakat eşimin şakayla karışık yaptığı esprileri ciddi manada takıntı yapıyorum.Örnek vericek olursam bir fotoğrafımı gösteriyor eskiden neymişsin be diyor birde şimdiki haline bak diyip gülüyor, dışarı çıkacak oluyoruz bir şey giyiyorum kendimi giydiğim şeyde daha rahat hissediyorum onu giymeyip şunu mu giysen hiç yakışmadı diyor elbise giyiyorum popona bak diyip alaycı bir tavırla gülüyor ,zayıflarsan dolabını baştan asagıya yenileyeceğim diyor.Alışveriş yapmak için birşeyler bakıyorum kendisi karar vermeye çalışıyorum senin hiç zevkin yok diyor tabi ben çıldırıyorum.Dün dışarı çıkmak için üzerimi değiştim yanıma gelip onu geçen gün giydin başka bir şeyini giysene dedi yahu ben böyle rahat ediyorum daha yeni doğum yaptım diyip anlatıyorum şaka yapıyorum ben sana diyor yani giyim kuşam kilo konusuna baya bir takmış durumda ve bu konuşmaların sonu hep kavgayla bitiyor ben çok abartıyormuşum o böyle konuştukça, kendimi çok aşağılanmış hissediyorum bazen ben mi abartıyorum acaba diye düşünüyorum.Muhabbetimiz azaldı sürekli uyku halinde kendisi veya tv izliyor az önce biraz sohbet edelim neden birşeyler konuşmuyoruz dedim sen neden konuşmuyorsun diyor hep ben konuşuyorum hep kendimi birşeyler anlatırken buluyorum birazda ondan bekliyorum.Diyetisyene başladım fakat sütüm azalmaya başladıgı için bırakmak zorunda kaldım ne yaptıysak olmadı zor toparladım tekrardan kendi görüntüm için bebeğimi sütten kesmek istemiyorum.Bir köşeye geçip imdat diye bağıracağım az kaldı artık bende koptum sürekli bebeğimi alıp gitmeyi düşünüyorum her hareketi konuşması batar hale geldi bana (bu arada ikimizde memleketimizden uzaktayız)☹️Bu kilo konusunda veya giyim konusunda bir daha konuşursa ne yapmamı önerirsiniz ? Teşekkür ederim şimdiden🙏
Of ya ex bana şaka adı altında "kaç aylık ? Kardeş mi geliyor?" derdi sinir olurdum.
Karnım birden mi şişti de birden inecek diyordum

Son düzenleme:
İlk paragrafa katılmıyorum yahu. Yapı meselesi tamamen. Ben 14 kilo aldım. 10 kiloyu vermem 6 ayımı aldı. Beybi bir yaşında o 4 kilo benimle hala. 😍
Bir de alerjik bebek ölüm diyetindeydim ilk 6 ay. Tatlı falan süt yumurta kabuklu yemişler içerdiğinden yiyemiyordum. Hep bi taraflarım şişti. Canı tatlı yemek isteyen yesin emzirirken insanın gözü dönüyor. Emziren herkesin ağzına yemekleri tıkasım var benim 😂 Beybi büyüyünce verilir kilolar.
Hamilelik, dogum ve dogum sonrasi gercekten cok surecler. Kilo vermek insanin en son onceligi olmali. Ben 18 kilo alarak doguma girdim. Dogum sonrasi uyuyabilecek 1 saat aram varsa aç yattim ama gittim uyudum. Belki o yuzden kilo vermisimdie. Kim nasıl isterse oyle beslensin ona asla karismam. Emzirirken gelen tatli istegi icin ise emzirmeden once bir bardak su icerek giderilebilir. Sadece tatli yemek sütü arttirmiyor bunu soylemek istemistim.

Seker ve karbonhidratla alinan kilolar insana resmen yapışıyor. Bunu gebelik oncesi farkli bir donemde tecrube ettigim icin konu sahibine dikkat etmesi gerektigini soyledim. Muhtemelen kocasi darlamaya devam edecek, kadin iyice uzulecek zaten simdiden kendine birseyleri yakistirmamaya baslamis 🙁

Kilo benim de hassas noktam. Bence insanlara bunun iması bile yapılmamalı.
Eşinizi ben de epey hadsiz buldum. Kimse boş yere çirkinleşmeyi, kilo almayı istemez ki. Destek olacağı yere böyle köstek olmamalı.

Eşinin azına kürekle vur bence. Daha 3.5 ay nedir ki? Biraz anlayış göstersin sana. Benim eşim de bu kadar olmasada doğum zamanlarımda aynen yapıyordu böyle. Ne zaman zayıflarsın falan diyordu. Anne oldun canım sen çocuğuna odaklan. En zor ve güzel zamanların bunlar mahfettirme eşine ciddi olarak konuş sussun

Eşin tam bir hödük. 👎🏻❌
6 aylık bebeğim var. Şu an 2 aylık hamileyim, plansız oldu. İlk doğum kilolarımı da henüz verememiştim. 160 cm boyum var. Sanırım bu sefer 80 kg ile doğuma girerim.
Eşim asla dış görüntüm ile yorum yapmıyor. Zaten alıngan bir kadınım. Kapı önünde bulur kendini. Ben 9 ay boyunca işkence çekicem. Ağrılardan, mide bulantısından, uyku bastırmalarından gözümü açamayacağım beyefendi bir de benle dalga geçecek.
Bebek evliliğimizi daha farklı bir boyuta dönüştürdü. Ben onun babalığını, o benim anneliğimi gördükçe birbirimize daha bağlandık.

Kusura bakmayın ama ne hoduk kocalar var..vallahi çok sinirlendim..bende doğum yaptım 8 ay oldu emzirme dönemi çok aciktiran bir dönem..benimde kilolarım kaldı eşim tek laf etse " beğenmiyorsan kapı orda " derim.
Birde sizde can acıtin ne bileyim boyuna takın kilosuna takın biyigina takın keline takın ama takın..hatta ileri gidin " bu halimle bile sana fazlayim " diyin...kısasa kısas yapın .ağzını acamasin bir daha terbiyesiz

Hanımlar merhaba 🌞
Öncelikle yerinizde olsam eşimin ağzına ederdim. Öyle şeyler söylerdim ki özgüvenini yerle bir ederdim. Bana yaptığı gibi psikolojik şiddet uygular yaptığının ne olduğunu gosterirdim ona. İkincisi imdat diye bagiracagim demişsin içine atma valla bak. İmdat diye bagir ağla (tabi bebiş uyurken uyandırmayacak derecede 😂) seni ne kadar bogdugunu bunalttigini görsün. İletişimsizlik en büyük problem. İçinize atmak hem fiziksel hem zihinsel sağlığınıza hem de eşinizle ilişkinize zarar verir. Eşiniz de öküzmus yanii valla ben ağzını yirtardim size helal olsun😂

Kilo problemine gelince ben coookk fazla kilo aldım hamileyken. Bebeğim sizinki gibi toparlandigi anda attım bebek arabasına bol bol yürüdüm. Yürüyüşler sırasında bebisimle sohbet ettim o kadar çok anlattım o kadar çok anlattım kii hem bana iyi geldi hem de bebeğim çoook erken konuşmaya başladı ve zihinsel algısı çok yüksek. Ve inanılmaz kilo verdim her gören şok oldu çoook su içtim çok yürüdüm humana still tee içerek sutumu arttırdım. Öğün atlamadim asla bool bool yedim ama karbonhidrat ve sağlıksız şeyler değil de sağlıklı lezzetli şeyler yedim ama yemeğimi hiç azaltmadim çünkü beni hayatta en çok mutlu eden şey yemek yemekti ve o dönemde bir de yemeği elimden alamazdim. Evde de bebeğimi kucagima alıp neşeli müzikler açarak bol bol dans ettim. Şu an iki yaşında hala beraber dans ediyoruz yürüyüşler yapıyoruz

Hanımlar merhaba 🌞

Eşiniz iğrenç biri.

sanki bu erkekler de brad pit
on yıla kalmadan göt göbek bağlayıp bi tarafındaki kıllar ağaracak haberi yok
hepsinde evlenince bi evdekini beğenmeme başlıyor
o zaman kibarca koyacaksın kapının önüne dışardakine istediği kadar baksın

Hanımlar merhaba 🌞
Bende ayni dertten muzdaribim
Bende yeni dogum yaptim ilk gebeligim degil
Dier dogumlarimda dogumla birlikte kilo kalmazdi emzirdigim icinde iyice zayiflardim
Ama bu gebeligimde kendime gore kilo aldim.
Disardan yeni dogum yaptigima inanamiyorlar ama fazlam war
Esimde sagolsun espiri amaci ile bi kac defa pot kirdi
Daha iki gunluk lohusayken birde
Bacaklarin kalin geldi gozume kac kg sin dedi
Bende sinirlendim bilmiyorum kilomu ne bileyim dedim kizdim
Daha yeni dogum yaptim sana evlat werdim kilommu aklina dustu dedim cok kizdim kustum o oldu bi daha kilomla ilgili saka yapmadi😁
Ama ben ona hepp yaparim
😅😅

Birde emzirdikce elim ayagim titriyo buda yeni cikti ac kalmam imkansizlasiyo
O an evdeki tum karbonhidrat lari agzima tikiyorum
Kilo almiyorum en azindan ama bu kosullarda wermiyorumda
Alti aylik olsun ek besine baslayinca az biraz rahatlarim o zaman gider kgler😁

İlk olarak eşiniz için aynalama yöntemi kullanın bence. Kendisinin bir yunan heykeli olduğunu sanmıyorum. Bir kusuru vardır elbet. Kendi ilacından tatması lazım ki empati kursun.

İkincisi de, ben doğumdan sonra hemen eski kilosunun bile altına düşmüş bir kadınım. Ancak gebelik ve doğum öyle süreçler ki, vücudunun duruşu ve şekli değişiyor insanın resmen. Yani olay kilo da değil, haklı olarak büyük bir şey yapıyor bedenimiz ve genel bir değişime uğruyor. Aynaya baktığımda gördüğüm vücut bana ait değildi, kilodan bağımsız olarak kıyafetler de eskisi gibi durmuyordu. Rakam olarak evet eskisi gibi tartıda, ancak duruş olarak bambaşka bir vücut. Kızım 2 yaşına yaklaştı, daha dün eşime dedim vücudum doğum öncesi şekline dönüyor diye. Bedeninize zaman verin, bir kendine gelsin. Zor bir görevi sorunsuz yerine getirdi, şimdi de yavaş yavaş kendini toparlayacak ki hala bebeğinizi besliyor. 3 Ay cidden çok kısa bir süre. Patavatsız eşinize bakıp kendinize yüklenmeyin ❤️

Back