Doğuma Gelmek İsteyen Kayınvalide

Çok şükür 2 deneyimim oldu ikiside sezaryen. Ha bana kalsa bende kendi annemi isterim kv yerine, ama asla diyemem sakın alma eve diye.

eğer ki becerikli bir kadınsa beceriden kasıtım yemek temizlik bulaşık vs yapacaksa gelsin kesinlikle
insana ihtiyacım yok demeyin öyle bir var ki
o ameliyatlı halde zor olur

evet konuşur illa bırakın konuşsun siz kucağınızdaki mucizeye odaklanın :)
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Ilk dogumumda kayinvalidem,onun k.validesi,annem ve kv eltisi basimdaydi her kafadan ayri ses cikti beni asla dinlemediler annem epilepsi hastasi o atak gecirecek diye hep icime attim en son kv ile kavga ettik o zamandan beri aramiz bozuk konusursak mecburi konusuyoruz.Kavgayla sonuclanmasin diyorsan dedigin gibi en azindan1 hafta sonra dikislerin kaynayinca gelsin ilk 3 gün zor yatip kalkarken falan zaten sonrasinda ayaklaniyorsun.Ben ikinci dogumumdan önce buzluguma pogaca,tatli tuzlu kurabiye,mozaik pasta,sarma,yufkadan börek sarıp koymustum misafir icin degil aralarda atistirmak icin cikarip pisirdik dogum sonrasi.. doguma gitmeden bir gün önce de yayla corbasi pisirdim dolaba koydum köfte yapip sekil verdim dolaba koydum hastaneden gelince annem kizartti corbayi isitti yedik.Kaynar bir sekilde kavanozlarsaniz domates corbasi yayla corbasi iki cesidi de dönüsümlü olarak acip isitir icersiniz esiniz de esek degil ya bir makarna yapiverir yanina, bebek bakimina esiniz yardim eder zaten.Evet tecrubeli ve bilen birisi yaninizda olunca iyi oluyor ikinci cocugumda dahi annem olmasa zorlanirdim ama sizin kv başa kakacak bir insansa asla bir sey beklemeyin kendiniz halledin.Hatta kahvaltida yemek icin patateslerimi bile dograyip hafif hasladim buzluga koydum citir patates olarak cikarip kizarttim bu tür seyler vakit kazandiriyor kendi göbeginizi kendiniz keseceksiniz devir o devir

planlanan doğuma 2 gün kala 2 tane abla çağırdım heryeri prıl prıl yaptılar . Doğumdan birkaç gün önce börek , kek yaptım, dolma sardım, kurabiye yaptım dolaba attim ( evde oğlum olduğu icin). 1 gün öncesinden 1 zeytinyağlı 1 çorba 1 pilav 1 sulu yemek ,hoşaf yapıp dolaba koydum. Annem doğumdan 1 gün sonra gelebildi. Benim doğumunda komplikasyonlar oldu 4 5 gün bakıma çok ihtiyacım oldu bebegi kucağıma alamadım. Eşim yemek işini elinden geldiğince yaptı, evi sildi süpürdü. Annem ;ben ,bebek ve oğlumla ilgilendi.

Eğer gerçekten yardımcı olmak niyetindeyse isteği ve yanınızda olması tabi hakkı.
Ama hiçbirşeye yardımcı olmayacak hem de üstüne sözleriyle sinir bozacaksa tabi ki gerek yok.
Yaşamadan da bilemeyeceksiniz heralde.

Ben olsam "bebek ayni sana benziyor" diyip kayinvalideyi gazlayip her isi yaptirirdim. Biz sizin gibi bilmiyoruz, siz tecrubelisiniz kac tane cocuk baktiniz diye yag cekip cocuga da baktirirdim. Ama ne olur ne olmaz, gerginlik olur, erken gider diye de oncedinden yemek yapip buzlugu doldururdum.

Kadın annenize sormuş,yanlış bir şey yapmamış ki. Doğuma gelmesi de bence iyi olur,çünkü hem bebekle hem evle,hem de sizinle ilgilenecek biri lazım. Bunların hepsini birden eşiniz yapamaz. Ellemeyin gelsn bir hafta kalsın. Sonrasında gider. Çok da katı olmamak lazım diye düşünüyorum ben. Siz de anne olacaksınız. İleride doğumda çocuğunuza gitmeyecek misiniz yani?

İlk bebeğimiz, bir hafta hastanede kaldım. Eşim hergün yemeğimi getirdi. Eve çıktık, hem yemeği hem temizliği halletti tek başına, ayrıca bana manevi anlamda destek olmayıda ihmal etmedi. Kayınvalidenizin rahatsızlık vereceğini düşünüyorsanız kabul etmeyin. Ilk zamanlar insan zaten hassas oluyor.

Bence istememeniz cok doğal çünkü araniz sogukmus. Bence yasanmasi bir daha mümkün olmayan bu guzel zamaninizi harcamayin. Guzel bir dille esinizi ikna edin. Annesine gelmemesi gerektigini soylesin.

Sezeryandan sonra 1 hafta zor. Toparlamak zaman alıyor hareketlerin kısıtlı. Doğumdan sonra ankayacaksın. Kadın zaten gelecekmiş. 1 hafta sonra değil hemen doğum olunca gelsin. Eşinle birlikte seni dinledirsinler.Ama senin işine yarayacaksa yemek temizlik yapacaksa gelsin. Canını sıkacaksa strese sokacaksa hiç gelmesin. Eşin halletsin herşeyi. Yemek yapmayıda bilmiyosa bi kaç gün dışardan idare edi verirsiniz.

lohusalığım ve doğum sonrası zor geçti ve yalnız kaldım ikinci günden. inanın o kadar kolay değil. çok zor oldu hem bakımı hem ev işleri hem yemekler vs. ben kızımı kanguruya koyar öyle yapardım işlerimi. Allah yardımcınız olsun ama zor onu bilin ona göre hareket edin.bence birinin yanınızda olması iyi olur.

Kayınvalidenin karakteri nasıl bilemem fakat ben lohusalığımı tek başıma geçirmek zorunda kaldığım için depresyona girmiştim. Bebek gazlı olunca hiç durmuyordu. Benim ise aklımdan çok kötü şeyler geçiyordu kendim için iki yıl oldu yeni yeni çocuğumla evde tek kalmak korkutmuyor.

Benimki de tam tersi, ölüyor heyecandan gelip 3. 4 hafta kalip yardim edecekmis. Bende bukadar istekli birini nasil kocami kirmadan geri püskürtürüm onu dusunuyorum. Konuyu takip edeyimde belki bana da fikir cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…