- 6 Mayıs 2024
- 2.913
- 3.010
- 29
-
- Konu Sahibi papatya3054
Herkese merhaba. 37 haftalık hamileyim. Kayınvalidemle aramız hep mesafeli. Hamile kaldığım ilk zamanlar annemi arayıp sen mi gideceksin ben mi demiş doğum için. Annem de çok yaşlı ve kanser hastası bir ablam var ona bakıyor evde. Gelemeyeceğini belirtmiş, kaynanam da ama onlar yapamaz bebek falan bakmaktan anlamazlar demiş.
Sonrasında benim aradığım bir gün de bana normal doğum olursan çok rahat sezaryen olursan da napalım el mecbur artık bakacağız sana, işimiz yok ne de olsa burada gelir sana bakarız dedi.
Ben bana baksın vs istemiyorum, öyle bir beklentim de yok. Hayatta ne o benden bir şey beklesin ne ben ondan. Çünkü sonrasında başa kakma gibi durumları da çok olan biri. Gelme amacı da zaten bana yardım vs değil oğlunun çocuğu doğduğu için heves, fotoğraf çekip tüm aile gruplarına vs atacak oğlumun diye, hep her şeyi öyle yapan biri. Beni sayıp sevmez. Planlarından beni arayıp bana bahsetmedi bile zaten.
Eşimle konuşmuştum. Annen en azından doğumdan bir hafta sonra gelsin demiştim. O da kabul etmişti. Şimdi eşimin aklını çelmiş, sezaryen doğum olacağım, doğumdan 2 gün evvel orada olacağım bana tarih verin diyor. Zaten hastanede onun yatacağı kalacağı vs yer de yok. Bebekle ve benimle eşim ilgilenecek, bir de onu eve bırakmak almak gibi sorunlar olacak, hastane zaten evimizden çok uzak.
Bir de ben en azından biraz alışmak, dikişlerimin iyileşmesini istiyorum. İlk emzirme deneyimimde falan negatif davranma ihtimali olan birini yanımda istemiyorum.
Eşimse dün dedi ki yemeğimizi vs yapardı annem, bir hafta evde ne yiyeceğiz vs dedi. Annem çok hevesli çok istekli bebek için vs dedi.
Ben de ayaklarımın üzerinde durmak ve o dönemi kolay atlatmak için önden doğum sonrasına hazırlık yapmak istiyorum. Neler yapıp hazır edebilirim yiyecek vs olarak? Ayrıca sizce iyi mi ediyorum, sonraki dönemi en azından 5-7 gün eşimle geçirmek zor mu olur? Yalnız kalmak istemem sıkıntı çıkarır mı acaba? Bu dönemi yalnız geçirenler var mı?
Annem gelse de gelmek istiyordu o aynı anda. Hatta annemin gelemeyeceğini bile bile yazın annen gelince şu yemekleri yaparız şu sarmaları sararız onunla senin doğumunda diyordu. Hatta annen gelecek mi diye üst üste soruyordu konuşmuş olmasına rağmen. Hatta ben 20 güm kadar ablamın ameliyatında ona bakmaya gitmiştim bir gün dedi ki bu filanca kızları hiç anlamam kendisi ailesinin her zorunda yanında olur da ailesi hastanede ölecek olsa onlara gelmez vs diye başka biri üzerinden bana laf etmişti yazın. Annem gelemiyor diye onun lafını da çarpıyor yani usulünce yaptığı bir şey yok.Abartıyorsunuz. Elbette oğlunun çocuğunu görmek hakkı. Doğumda oğlunun yanında olmak hakkı.
Ayrıca kadın kötü niyetli değil önce annenize sormuş. Sonra da sizi yalnız bırakmamak istemiş.
İlk aylar öyle kolay değil ilk hafta hele hiç değil. Yanınızda deneyimli biri olsa size kolaylık.
Abartmayın.
bu kaynanaların da bişeyler tutturup laf etmeye yer araması yok mu...Annem gelse de gelmek istiyordu o aynı anda. Hatta annemin gelemeyeceğini bile bile yazın annen gelince şu yemekleri yaparız şu sarmaları sararız onunla senin doğumunda diyordu. Hatta annen gelecek mi diye üst üste soruyordu konuşmuş olmasına rağmen. Hatta ben 20 güm kadar ablamın ameliyatında ona bakmaya gitmiştim bir gün dedi ki bu filanca kızları hiç anlamam kendisi ailesinin her zorunda yanında olur da ailesi hastanede ölecek olsa onlara gelmez vs diye başka biri üzerinden bana laf etmişti yazın. Annem gelemiyor diye onun lafını da çarpıyor yani usulünce yaptığı bir şey yok.
Tamam da bu kadın eninde sonunda torununu görmeye gelecek. En zor zamanda gelsin size de yardımı olsun. İlk hafta yanınızda birinin olması size de iyi. Boşuna kendinizi zorlayacaksınız. Eninde sonunda gelecek yani.Annem gelse de gelmek istiyordu o aynı anda. Hatta annemin gelemeyeceğini bile bile yazın annen gelince şu yemekleri yaparız şu sarmaları sararız onunla senin doğumunda diyordu. Hatta annen gelecek mi diye üst üste soruyordu konuşmuş olmasına rağmen. Hatta ben 20 güm kadar ablamın ameliyatında ona bakmaya gitmiştim bir gün dedi ki bu filanca kızları hiç anlamam kendisi ailesinin her zorunda yanında olur da ailesi hastanede ölecek olsa onlara gelmez vs diye başka biri üzerinden bana laf etmişti yazın. Annem gelemiyor diye onun lafını da çarpıyor yani usulünce yaptığı bir şey yok.
Orası sadece kadının evi değil. Adamın da evi.
Annesinin gelmesini istiyor olabilir.
Ayrıca kadının kötülüğü yoksa bir kaç fotoğraf çekti attı diye böyle yapıyorsa da buna Hakkı yok.
Bebek kadınların zimmetli malı değil. O babaannenin de en yakın akrabası. Gelip görmek destek olmak istemesi de hakkı
Ne zaman bu kadar bencil olduk. Ne zaman böyle aile bağlarını kopardık? gerçekten kabul etme evine ne demek.
Bu kadının torunu olacak ya.
Ki sezaryen doğum yapacak birinin yardıma ihtiyacı mutlaka olacaktır.
Ha gerçekten sıkıntılı ve kötü niyetli biridir kv tamam ama daha bu ilk deneyim nerden bilinebilir ki ne yaşanılacak. Belki iyiki gelmiiş diyeceksiniz konu sahibi.
Ha geldi düşündüğünüz gibi sizi üzdü strese soktu o zaman eşinizle konuşursunuz ona göre hareket edersiniz.
Ama yapmayın Allah aşkına anneniz gelebilecek olsaydı ve eşiniz böyle şeyler düşünseydi zorunuza gitmez miydi konu sahibi.
E yani eninde sonunda gelecek kayınvalide. En zorda gelip az buçuk yardım etmesi de kadının yararına. İlk aylarda dikişle sızıyla aç kalıp sürüneceğine en azından yardım eden biri olur. Sizin dediğiniz gibi geride durup sonra gelme durumları kız annesi gelip yardım ettiğinde oluyor.Evet, tabiki adamında evi.
Oğlu birgün sezaryen doğum yaparsa gelir, oğlunu sarip sarmalar. Konusahibinin sorun çıkaracağını sanmıyorum :)
Böyle kadina özel durumlarda (doğum ve lohusalik gibi)
Eş kişisi ve ailesi bir adim geride dursalar problemlerin 99% oluşmaz bile.
Kadinin demekki bir kötülüğü varki konusahibi daha çocuk doğmadan strese girmiş. Aralari güllük gülistanlık olsa burda konu açmazdi.
Belki sizin tahammül seviyeniz yüksektir ve lohusaliğiniz hafif geçmiştir ama her kadin sizin kadar relax değil.
Kadin niye kendini bunaltsin? KV kendi parmağınla tuşa basip foto çeksin diyemi? Oğlu zaten 366372189191 foto atar.
Kadının akıntısı, kanamasi geçtikten sonra KV bol bol gelir torununla koklaşir
Doğum zor bir deneyim illa insan sonrası icin destek istiyor,burada doğumu, lohusaligi,bebek emzir(me)me durumlarini tam kaosa çeviren ,eşlerin arasında derin uçurumlar açan çok kv konusu okuduk.Oyle bir kadınsa gelmemesi en doğrusu.Doğum yapan kadına yazık o kötü ruh hâli hiç geçmiyorNe zaman bu kadar bencil olduk. Ne zaman böyle aile bağlarını kopardık? gerçekten kabul etme evine ne demek.
Bu kadının torunu olacak ya.
Ki sezaryen doğum yapacak birinin yardıma ihtiyacı mutlaka olacaktır.
Ha gerçekten sıkıntılı ve kötü niyetli biridir kv tamam ama daha bu ilk deneyim nerden bilinebilir ki ne yaşanılacak. Belki iyiki gelmiiş diyeceksiniz konu sahibi.
Ha geldi düşündüğünüz gibi sizi üzdü strese soktu o zaman eşinizle konuşursunuz ona göre hareket edersiniz.
Ama yapmayın Allah aşkına anneniz gelebilecek olsaydı ve eşiniz böyle şeyler düşünseydi zorunuza gitmez miydi konu sahibi.
süt üzüntüden stresten kesilmez. Eski zaman bilgiler bunlar bu arada. Süt bebek memeyi uyardıkça artar. Şimdiden böyle şeylerle korkutmak, şartlandırmamak lazım.Bencillik en doğal hakki.
Kadin doğum yapacak. Resmen karnını 7 kat kesip icinden 3,5 kiloluk bebek çıkacak.
Yahu, bari böyle bir zamanda izin verinde kadin rahat rahat evinde memeleri açık, kıçı başı bezli şekilde gezebilsin.
Bukadar koca ailesine yaranma delisi olmayin.
Doğru, ilk deneyimi çöp olsun. İkinci cocukta farkli davranir.
Kadının stresten sütü kesilse veya ağır lohusani depresyonu gecirse KV kişinin umrunda olacak çünkü.
Çok haklisiniz :)
E yani eninde sonunda gelecek kayınvalide. En zorda gelip az buçuk yardım etmesi de kadının yararına. İlk aylarda dikişle sızıyla aç kalıp sürüneceğine en azından yardım eden biri olur. Sizin dediğiniz gibi geride durup sonra gelme durumları kız annesi gelip yardım ettiğinde oluyor.
İki kişi tek başına zorlanacakları aşikar. Destek olmak isteyen birine sonra gel demesi de doğru değil. İlk bebekte neyle karşılaşacağını tam bilemiyor insan
Bana hormonların etkisinden tepki gösteriyor gibi geldi çünkü anlattıklarında gerçekten kötü bir kayınvalide yok. Yani laf sokan, kötülük eden değil gibi. Tek başına ilk kez bir bebek bakmak daEtmiyorlar canim. Etmiyorlar. Yardim eden, analik yapan KV zaten kendini belli ediyor.
Bu tipler gelip sacpa sapan konuşup birde hizmet bekliyorlar.
KV si iyi olan burda konu acarmi? Analik yapan KVyi kim istemez?
süt üzüntüden stresten kesilmez. Eski zaman bilgiler bunlar bu arada. Süt bebek memeyi uyardıkça artar. Şimdiden böyle şeylerle korkutmak, şartlandırmamak lazım.
Ay uzun uzun yazdım sildimBencillik en doğal hakki.
Kadin doğum yapacak. Resmen karnını 7 kat kesip icinden 3,5 kiloluk bebek çıkacak.
Yahu, bari böyle bir zamanda izin verinde kadin rahat rahat evinde memeleri açık, kıçı başı bezli şekilde gezebilsin.
Bukadar koca ailesine yaranma delisi olmayin.
Doğru, ilk deneyimi çöp olsun. İkinci cocukta farkli davranir.
Kadının stresten sütü kesilse veya ağır lohusa depresyonu gecirse KV kişinin umrunda olacak çünkü.
Çok haklisiniz :)