Doğuma Gelmek İsteyen Kayınvalide

Yani gelip yemek felan yapacaksa evi toparlayacaksa bence mantıklı gelmesi. Çünkü normal zamanda bile yemek yap evi toparla zorken doğumdan hele sezeryan doğumdan sonra çok zor. O ev işlerini yaparken sizde sadece bebeğinizle ilgilenirsiniz. Babaanne olarak torunu olmasına heves etmesi çok normal anormal bir şey değil. Benim kayınvalidem mesela asla benim evimde iş yapmaz o yüzden doğumdan sonra tabi ki istemiyorum o halimle birde hizmet mi edeceğim fakat gelip yemeği i yapsa temizliğimi yapsa isterdim gelmesini

Şu erkeklerin bir hafta ne yiyeceğiz tavrı aşırı itici değil mi?
Eşin bir hafta izin alsın hazırlasın işte yemeklerinizi arada dışarıdan alın.

Kayınvalidenin torun hevesiyle gelmek istemesinden doğal bir şey yok. Senin de ilk günler onu istememen normal. Bence de sonra gelsin zor günler eşle başbaşa daha iyi oluyor.

Kayınvaliden gelince de kullan onu biraz. Başına kakarsa da kaksın. Yemek yaptır iş yaptır. Madem hevesli tadını çıkar :)

Bence ilk hafta istemelisiniz gelmesini. Arkadaşınız değil, kendi anneniz değil sonuçta ama hiç ev, yemek işi düşünmeden sadece yenidoğan bebeğinizle ilgilenmek büyük lüks olur size ve harika bir şey. Gerçekten o günlerde yardım yardımdır. Eşiniz ilk birkaç gün tamam ama sonra kaldıramayabilir.
Lohusalıkta yapamam, aramız iyi değil derseniz de açıkça dile getirin ne istiyor, düşünüyorsanız. Önceliğiniz bebeğiniz olsun. Kendinizi hiç doldurmayın önceden. Hamileyken yapıyor hormonlar bunu.

Annem gelse de gelmek istiyordu o aynı anda. Hatta annemin gelemeyeceğini bile bile yazın annen gelince şu yemekleri yaparız şu sarmaları sararız onunla senin doğumunda diyordu. Hatta annen gelecek mi diye üst üste soruyordu konuşmuş olmasına rağmen. Hatta ben 20 güm kadar ablamın ameliyatında ona bakmaya gitmiştim bir gün dedi ki bu filanca kızları hiç anlamam kendisi ailesinin her zorunda yanında olur da ailesi hastanede ölecek olsa onlara gelmez vs diye başka biri üzerinden bana laf etmişti yazın. Annem gelemiyor diye onun lafını da çarpıyor yani usulünce yaptığı bir şey yok.

bu kaynanaların da bişeyler tutturup laf etmeye yer araması yok mu...
şimdi aranızdaki ilişki ne durumda tam bilemiyorum ama evde iş yapar mı yardımcı olmaya çalışır mı yoksa bi kenarda oturup sadece bebeğe mi karışır bunları sen daha iyi bilirsin.
Yada olumsuz tavırlara girdiğinde siz onun cevabını verebilir misiniz bilmiyorum aradaki duruma göre karar vermeniz lazım

Ne yiyeceğiz mi? Eşin kalksın sana yemek yapsın. Buzluk falan doldurma. Eşine söyle. Şunları şunları yemem gerekiyor hazır et de. Çocuğu tek başına yaptın sanki. Ay çok kızdım eşine.

Eşin yemek yapsın diyenler olmuş evet güzel olur ama bu adam daha önce hiç mutfağa girmiş biri değilse ki ne yiyeceğiz demesinden öyle anlıyorum, doğru düzgün yemek yapabileceğini sanmıyorum. Sizin güzel beslenmeniz gerekiyor doğum sonrası, en azından ne yiyeceğiz derdiniz olmasa iyi olur.

Kayınvalide 1 hafta, 10 gün sonra gelecekse değişen bir şey olmayacak aslında. Her şey düzene girmeyecek o kadar sürede. Eşiniz ise başlayacak belki annesiyle yalnız kalacaksınız gündüz. Madem gelecek doğuma gelsin. Eşinizle konuşun annesini gereksiz bir durumda uyarsın. Siz de çok takılmamaya çalışın.

Tamam da bu kadın eninde sonunda torununu görmeye gelecek. En zor zamanda gelsin size de yardımı olsun. İlk hafta yanınızda birinin olması size de iyi. Boşuna kendinizi zorlayacaksınız. Eninde sonunda gelecek yani.

Evet, tabiki adamında evi.
Oğlu birgün sezaryen doğum yaparsa gelir, oğlunu sarip sarmalar. Konusahibinin sorun çıkaracağını sanmıyorum :)

Böyle kadina özel durumlarda (doğum ve lohusalik gibi)
Eş kişisi ve ailesi bir adim geride dursalar problemlerin 99% oluşmaz bile.

Kadinin demekki bir kötülüğü varki konusahibi daha çocuk doğmadan strese girmiş. Aralari güllük gülistanlık olsa burda konu açmazdi.
Belki sizin tahammül seviyeniz yüksektir ve lohusaliğiniz hafif geçmiştir ama her kadin sizin kadar relax değil.
Kadin niye kendini bunaltsin? KV kendi parmağınla tuşa basip foto çeksin diyemi? Oğlu zaten 366372189191 foto atar.
Kadının akıntısı, kanamasi geçtikten sonra KV bol bol gelir torununla koklaşir

Bencillik en doğal hakki.
Kadin doğum yapacak. Resmen karnını 7 kat kesip icinden 3,5 kiloluk bebek çıkacak.
Yahu, bari böyle bir zamanda izin verinde kadin rahat rahat evinde memeleri açık, kıçı başı bezli şekilde gezebilsin.
Bukadar koca ailesine yaranma delisi olmayin.

Doğru, ilk deneyimi çöp olsun. İkinci cocukta farkli davranir.
Kadının stresten sütü kesilse veya ağır lohusa depresyonu gecirse KV kişinin umrunda olacak çünkü.
Çok haklisiniz :)

E yani eninde sonunda gelecek kayınvalide. En zorda gelip az buçuk yardım etmesi de kadının yararına. İlk aylarda dikişle sızıyla aç kalıp sürüneceğine en azından yardım eden biri olur. Sizin dediğiniz gibi geride durup sonra gelme durumları kız annesi gelip yardım ettiğinde oluyor.
İki kişi tek başına zorlanacakları aşikar. Destek olmak isteyen birine sonra gel demesi de doğru değil. İlk bebekte neyle karşılaşacağını tam bilemiyor insan

Doğum zor bir deneyim illa insan sonrası icin destek istiyor,burada doğumu, lohusaligi,bebek emzir(me)me durumlarini tam kaosa çeviren ,eşlerin arasında derin uçurumlar açan çok kv konusu okuduk.Oyle bir kadınsa gelmemesi en doğrusu.Doğum yapan kadına yazık o kötü ruh hâli hiç geçmiyor

süt üzüntüden stresten kesilmez. Eski zaman bilgiler bunlar bu arada. Süt bebek memeyi uyardıkça artar. Şimdiden böyle şeylerle korkutmak, şartlandırmamak lazım.

Yani bi kayinvalide - gelin olayinda kayinvalideden taraf olacagimi dusunmezdim ama oluyormus bence gelmesi sizin lehinize olur benim sezaryenim anestezi yuzunden berbat gecmisti ve evde birileri olmasa napardik bilmiyorum ben surekli hastaneye gidip uzun sureler serum almak zorunda kalmistim ki insallah boyle bisey yasamazsiniz ama boyle bisey yasanmasa bile torunu degil mi ya gelecek yani bence bunu konuyu acmak bile bana anlamsiz geldi ayrica esinizle ve cocugunuzla vakit gecirmek istemek hakkiniz ama ona zaten cok fazla vaktiniz olacak allah izin verirse… evine kabul etme demisler ama o ev sizinle birlikte esinizinde evi ve ben su an esimin annemi eve herhangi bi sebepten kabul etmedigini dusunemiyorum kiyamet kopar bence boyle bisey hicbirimizin hakki degil zaten.. baktiniz geldi , negatif davraniyor o zaman konusursunuz esinizle ama su an bisey yokken bu yaptiginiz bana anlamsiz geldi. Kadini birakip almayi bile dert etmissiniz simdiden hamile hamile bu kadar stres olmayin gerek yok

Etmiyorlar canim. Etmiyorlar. Yardim eden, analik yapan KV zaten kendini belli ediyor.
Bu tipler gelip sacpa sapan konuşup birde hizmet bekliyorlar.
KV si iyi olan burda konu acarmi? Analik yapan KVyi kim istemez?

Etmiyorlar canim. Etmiyorlar. Yardim eden, analik yapan KV zaten kendini belli ediyor.
Bu tipler gelip sacpa sapan konuşup birde hizmet bekliyorlar.
KV si iyi olan burda konu acarmi? Analik yapan KVyi kim istemez?
Bana hormonların etkisinden tepki gösteriyor gibi geldi çünkü anlattıklarında gerçekten kötü bir kayınvalide yok. Yani laf sokan, kötülük eden değil gibi. Tek başına ilk kez bir bebek bakmak da
Çok zor.
Kadın zaten gelecek, en azından zorda gelip bir işini görsün

süt üzüntüden stresten kesilmez. Eski zaman bilgiler bunlar bu arada. Süt bebek memeyi uyardıkça artar. Şimdiden böyle şeylerle korkutmak, şartlandırmamak lazım.

Gayet kesilebiliyor.
Stres ve kaygi durumunun anne ve bebek üzerindeki etkiler yeterince araştırıldi.

Sezeryan olan lohusa bir kadına ilk zamanlarda yardımcı şart. Eşim beni strese sokmaz evi temizler yemeği yapar bebeğin bakiminda yardım eder diyorsanız kimseye ihtiyacınız yok

Ay uzun uzun yazdım sildim
Kafanız değişik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…