Doğuma Gelmek İsteyen Kayınvalide

Anneniz gelse iyiymiş. Gelemiyorsa bakımdan anlayan birinin yakında olması iyi. Şahsen eşim beceremezdi.
Annem olmasaydı ne ederdim bilmem.

Kvaliden gıcıksa gelsin, torunu görmeye hakkı var. ama sana yakın destek olacak birine de ihtiyacın olacak.

Sezeryandan sonra yanında biri lazım zaten.erkekler bilmez bebek tutmayı falan.benim eşim gece boyu uyumuştu hastanede.bebek gece 10 defa uyanır meme ister alt değişmek ister.birak gelsin kadın hep senin çocuğuna hem sana bakar

Bebeğe bakamazsınız diyenler neyin kafasını yaşıyo anlamıyorum kadın ameliyatlı olacak 8-9 saat sonra kalkıp yürütülecek daha sonra bebeği emziredebilir altınıda alabilir, emzirirken ilk gün eşi destekler bu kadar. Eve geldiği sürede daha önceden iki üç kavanoz çorba kaynatır kapatır eşide kendine ekmek arası makarna geçiştirir en kötü dışarıdan söyler. Erkekler bilmez diyip kenarda köşe minderi gibi oturursa işiniz iş, baba olmayı doğduğu andan itibaren öğrenecek, merak etmeyin her şeyide öyle iyi biliyo ki erkekler bebekte tutar,yemekte yapar işlerine gelince yapamayacakları şey yok.
Kayınvalideniz moral bozucu bi tipse gelmesin, lohusayı açlık susuzluk, uykusuzluktan çok stres vurur. Stres hepsini yerle bir eder tokta olsan uyusanda başında bık bık biriyle sütünde kalmaz.

Herkese merhaba. 37 haftalık hamileyim. Kayınvalidemle aramız hep mesafeli. Hamile kaldığım ilk zamanlar annemi arayıp sen mi gideceksin ben mi demiş doğum için. Annem de çok yaşlı ve kanser hastası bir ablam var ona bakıyor evde. Gelemeyeceğini belirtmiş, kaynanam da ama onlar yapamaz bebek falan bakmaktan anlamazlar demiş.

Sonrasında benim aradığım bir gün de bana normal doğum olursan çok rahat sezaryen olursan da napalım el mecbur artık bakacağız sana, işimiz yok ne de olsa burada gelir sana bakarız dedi.

Ben bana baksın vs istemiyorum, öyle bir beklentim de yok. Hayatta ne o benden bir şey beklesin ne ben ondan. Çünkü sonrasında başa kakma gibi durumları da çok olan biri. Gelme amacı da zaten bana yardım vs değil oğlunun çocuğu doğduğu için heves, fotoğraf çekip tüm aile gruplarına vs atacak oğlumun diye, hep her şeyi öyle yapan biri. Beni sayıp sevmez. Planlarından beni arayıp bana bahsetmedi bile zaten.

Eşimle konuşmuştum. Annen en azından doğumdan bir hafta sonra gelsin demiştim. O da kabul etmişti. Şimdi eşimin aklını çelmiş, sezaryen doğum olacağım, doğumdan 2 gün evvel orada olacağım bana tarih verin diyor. Zaten hastanede onun yatacağı kalacağı vs yer de yok. Bebekle ve benimle eşim ilgilenecek, bir de onu eve bırakmak almak gibi sorunlar olacak, hastane zaten evimizden çok uzak.

Bir de ben en azından biraz alışmak, dikişlerimin iyileşmesini istiyorum. İlk emzirme deneyimimde falan negatif davranma ihtimali olan birini yanımda istemiyorum.

Eşimse dün dedi ki yemeğimizi vs yapardı annem, bir hafta evde ne yiyeceğiz vs dedi. Annem çok hevesli çok istekli bebek için vs dedi.

Ben de ayaklarımın üzerinde durmak ve o dönemi kolay atlatmak için önden doğum sonrasına hazırlık yapmak istiyorum. Neler yapıp hazır edebilirim yiyecek vs olarak? Ayrıca sizce iyi mi ediyorum, sonraki dönemi en azından 5-7 gün eşimle geçirmek zor mu olur? Yalnız kalmak istemem sıkıntı çıkarır mı acaba? Bu dönemi yalnız geçirenler var mı?
Kocanız bugun size yemek yapmayacaksa ne zaman yapacak!!! Sordunuz mu yapıstırsaydınız agzına yomoğo kom yopocok deyince

Sezeryandan sonra yanında biri lazım zaten.erkekler bilmez bebek tutmayı falan.benim eşim gece boyu uyumuştu hastanede.bebek gece 10 defa uyanır meme ister alt değişmek ister.birak gelsin kadın hep senin çocuğuna hem sana bakar
Bakamaz bence.
Otuz yıl once dogurdukları ıcın acemi oluyorlar
Salak gbı dolanıyorlar ortada
Kaynanaları hedef almıyorum anne kayınvalıde hala teyze kımse kım yani.
Tecrubelı saydığımız o herkes... Hepsine oyle haller oluyo

Bebeğe bakamazsınız diyenler neyin kafasını yaşıyo anlamıyorum kadın ameliyatlı olacak 8-9 saat sonra kalkıp yürütülecek daha sonra bebeği emziredebilir altınıda alabilir, emzirirken ilk gün eşi destekler bu kadar. Eve geldiği sürede daha önceden iki üç kavanoz çorba kaynatır kapatır eşide kendine ekmek arası makarna geçiştirir en kötü dışarıdan söyler. Erkekler bilmez diyip kenarda köşe minderi gibi oturursa işiniz iş, baba olmayı doğduğu andan itibaren öğrenecek, merak etmeyin her şeyide öyle iyi biliyo ki erkekler bebekte tutar,yemekte yapar işlerine gelince yapamayacakları şey yok.
Kayınvalideniz moral bozucu bi tipse gelmesin, lohusayı açlık susuzluk, uykusuzluktan çok stres vurur. Stres hepsini yerle bir eder tokta olsan uyusanda başında bık bık biriyle sütünde kalmaz.
Kesinlikle katiliyorum iki dogumumda da pek agrim olmadi aci esigim cok düsüktür normalde.Illa agrisi olacak diye bir sey yok ki kimi insanlarin agrisi olmuyor ben 3 günde iyilesmistim sezaryen demek agri demek degil asla

Yardıma mutlaka ihtiyacınız olacak benden söylemesi, sezeryan doğum yaptım ben ilk 1 hafta desteksiz yataktan bile kalkamadım her şeyi ben yaparım demeyin lütfen sizin için zor olur cidden. Benim bebeğim yoğunbakımda kaldı aynı şehirdeyiz kayınvalidem ne aradı ne geldi ahshshhs bebek geldikten günler sonra anca teşrif etti hsjsjsj

ben kayinvalidemi kendim doguma cagirdim.annem gelemeyecek dogumda.kayinvalideme dedim erken gelirsin anne.hastanede bana refakatci olirsun.diye.abartmayin gelsin kadin zarari yoksa.hem iyi olur is bilen biri olur evde.biz evde 3 kisi olacagiz esim ben kayinvalidem yani sessiz sakin bir dogum olacak insallah

Herkese merhaba. 37 haftalık hamileyim. Kayınvalidemle aramız hep mesafeli. Hamile kaldığım ilk zamanlar annemi arayıp sen mi gideceksin ben mi demiş doğum için. Annem de çok yaşlı ve kanser hastası bir ablam var ona bakıyor evde. Gelemeyeceğini belirtmiş, kaynanam da ama onlar yapamaz bebek falan bakmaktan anlamazlar demiş.

Sonrasında benim aradığım bir gün de bana normal doğum olursan çok rahat sezaryen olursan da napalım el mecbur artık bakacağız sana, işimiz yok ne de olsa burada gelir sana bakarız dedi.

Ben bana baksın vs istemiyorum, öyle bir beklentim de yok. Hayatta ne o benden bir şey beklesin ne ben ondan. Çünkü sonrasında başa kakma gibi durumları da çok olan biri. Gelme amacı da zaten bana yardım vs değil oğlunun çocuğu doğduğu için heves, fotoğraf çekip tüm aile gruplarına vs atacak oğlumun diye, hep her şeyi öyle yapan biri. Beni sayıp sevmez. Planlarından beni arayıp bana bahsetmedi bile zaten.

Eşimle konuşmuştum. Annen en azından doğumdan bir hafta sonra gelsin demiştim. O da kabul etmişti. Şimdi eşimin aklını çelmiş, sezaryen doğum olacağım, doğumdan 2 gün evvel orada olacağım bana tarih verin diyor. Zaten hastanede onun yatacağı kalacağı vs yer de yok. Bebekle ve benimle eşim ilgilenecek, bir de onu eve bırakmak almak gibi sorunlar olacak, hastane zaten evimizden çok uzak.

Bir de ben en azından biraz alışmak, dikişlerimin iyileşmesini istiyorum. İlk emzirme deneyimimde falan negatif davranma ihtimali olan birini yanımda istemiyorum.

Eşimse dün dedi ki yemeğimizi vs yapardı annem, bir hafta evde ne yiyeceğiz vs dedi. Annem çok hevesli çok istekli bebek için vs dedi.

Ben de ayaklarımın üzerinde durmak ve o dönemi kolay atlatmak için önden doğum sonrasına hazırlık yapmak istiyorum. Neler yapıp hazır edebilirim yiyecek vs olarak? Ayrıca sizce iyi mi ediyorum, sonraki dönemi en azından 5-7 gün eşimle geçirmek zor mu olur? Yalnız kalmak istemem sıkıntı çıkarır mı acaba? Bu dönemi yalnız geçirenler var mı?
Eşiniz mutfak ve temizlik anlamında hiç bir halttan anlamayan bir insansa şayet sizin için zor olur tabi. Hem kendinize, hem bebeginize hem de kayınvalidenizin oğluna mı bakacaksınız o durumda? Ilk bir hafta yemek yapmanız, ortalık toparlamanız çok zor. Annem geldiğinde sabahları kahvaltımın ayağıma gelmesi, evin çekilip çevrilmesi çok rahatlatmıştı beni.

Ama el mecbur gelicez bakacaz fln demesi çok rahatsız edici. Size gelirse ve geldiğinde buna benzer cümleler kurarsa cevabını verin bence. Zorla gelip bir de lafıni yapacaksa şimdiden bir kadınla da anlaşabilirsiniz. Bana kimse gelemeseydi eğer ben öyle yapacaktım. Apartmana temizliğe gelen hanımlardan belirli bir ücret karşılığında iki günde bir gelip iki kap yemek yapmalarini ve evi toparlamalarini rica edecektim.

Siz zaten kabız olmamak adına sıvı ağırlıklı beslenmek zorunda kalacaksınız çorbalar gibi. Eşin de bir hafta makarna kahvaltilik dürüm yiyince bir şey olmaz. Kayınvalide iyi biri olsa aslında iyi olurdu ama sen stres olacaksan hiç gerek yok.

Benimki de zaten çok heyecanlıymış. Sabahlara kadar kucağımda gezdiricem onu diyormuş. 😁ama benim haberim yok tabii açıp bana tek kelime etmez oğluyla konuşuyor. Oğlu ve oğlunun çocuğu tek derdi ben değilim tabii.
Hangimizin kayinvalidesi gelinini dert ediyor. Tipik klasik kv seninkisi belliki. Gercekten yardimi dokunacaksa gelsin. Sabahlara kdr gezdirdiginin safaginda memleketine döner

Ben abarttığınızı düşünüyorum. Yaptığınız doğru değil. Anneniz ablanız vs gelse eşiniz size bu şekil yaklaşsa üzülmezmisiniz? 1 hafta idare edemiyormusunuz? Baktınız kötüye gidiyor durumlar ona göre davranırsınız sizde. Ayrıca ister kabul edin ister etmeyin ilk hafta özellikle zor oluyor mutlaka destek şart.

Kesinlikle katiliyorum iki dogumumda da pek agrim olmadi aci esigim cok düsüktür normalde.Illa agrisi olacak diye bir sey yok ki kimi insanlarin agrisi olmuyor ben 3 günde iyilesmistim sezaryen demek agri demek degil asla
Genellikle zaten böyle geçiyor artık sezeryan ameliyatları çok değişti ağrıdan kıvranan 1 hafta yerinden kalkamayan azınlık kaldı onlarda cerrahi ile alakalı doktorun cerrahisi iyiyse kolayca kalkar. Zaten sürekli yatmaması hafif hareket halinde olması gerek orasıda ayrı. 7-8 günde en fazla kendine gelir o süredede ev dip köşe olmasa iki tencere kaynamasa ne olacak. Şuanda bile başlasa kavonozlamaya çorba açılmadan 1 ay duruyor konserve mantığı ile dışarda tonla yemek seçeneği var. Kayınvalide iyi olsa mis gibi ama strese sokacaksa ne gerek var gerçekten.

İlk doğumunuz sanırım emin misiniz kendiniz yapabileceğinize, eminseniz çağırmayın ama kadın arıyor, soruyor düşünüyorsa annenizi bile aramışsa düşünüyor dertleniyor demektir ne güzel. Benim kaynana doğum zamanı kayboluyordu ortalıktan genelde annem aradığında da açmıyordu telefonu. Hiç bir zaman annemi arayıp ne yapacaksınız siz kalabilecek misiniz şeklinde bir incelik de görmedim duymadım onlarda gelince de kocasıyla gelip kendi keyfine baktı.

Bencillik en doğal hakki.
Kadin doğum yapacak. Resmen karnını 7 kat kesip icinden 3,5 kiloluk bebek çıkacak.
Yahu, bari böyle bir zamanda izin verinde kadin rahat rahat evinde memeleri açık, kıçı başı bezli şekilde gezebilsin.
Bukadar koca ailesine yaranma delisi olmayin.

Doğru, ilk deneyimi çöp olsun. İkinci cocukta farkli davranir.
Kadının stresten sütü kesilse veya ağır lohusa depresyonu gecirse KV kişinin umrunda olacak çünkü.
Çok haklisiniz :)
Abart.

Yani ikinci çocuğum olacak olsa o sürecide sonrasinida yalniz başima geciririm ama ilk çocukda insan lazım oluyor ya.
Acemilik söz konusu, dogum yorgunlugu olacak o dikiş agrilari ile ilk 2 3 gun dogrulmaniz imkansiz degil ama zor olacak.
Ama illaki tek kalmak istiyorum diyorsaniz sulu yemek yapip sicakken kavanozlayin 1 2 hafta dayaniyor bu şekilde bildigim kadariyla.
dogum yapmadan biberon ve mama alin akliniz selimken 😁 sonrasinda lazim olursa siz cikamayacaksiniz eşiniz anlamayacak ne istediginizi vs.

Ya tepki biraz sert olduğu icin size abartı gelmiş ama bir animı anlatayim.
kayinpeder kayinvalide vs bizdeler benim gögusler yara nerdeyse kopacak oyle diyeyim açarak gezmem gerekiyor ki hava almasi lazim acamiyorum.
Bir aksam odaya gectim cocugu emziriyorum bizimki bir kaka yapti ensesinden fiskirdi ben o panikle memeleri kapatmayi unutup bez almaya odaya kostum ve o müthış an.
Benim memeler fora cocugun bezlerin vs oldugu odada k.p namaz kiliyormuş ikimizde şoklarda 😂
o an butun hayata dunyaya kufur ettim icimden kayin peder neden bizdeydi o an mesela.
kendisini çok sevsemde olmamasi gereken bir ortamdaydi gercekten.

X