Doğuma Gelmek İsteyen Kayınvalide

papatya3054

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2022
159
-20
32
Herkese merhaba. 37 haftalık hamileyim. Kayınvalidemle aramız hep mesafeli. Hamile kaldığım ilk zamanlar annemi arayıp sen mi gideceksin ben mi demiş doğum için. Annem de çok yaşlı ve kanser hastası bir ablam var ona bakıyor evde. Gelemeyeceğini belirtmiş, kaynanam da ama onlar yapamaz bebek falan bakmaktan anlamazlar demiş.

Sonrasında benim aradığım bir gün de bana normal doğum olursan çok rahat sezaryen olursan da napalım el mecbur artık bakacağız sana, işimiz yok ne de olsa burada gelir sana bakarız dedi.

Ben bana baksın vs istemiyorum, öyle bir beklentim de yok. Hayatta ne o benden bir şey beklesin ne ben ondan. Çünkü sonrasında başa kakma gibi durumları da çok olan biri. Gelme amacı da zaten bana yardım vs değil oğlunun çocuğu doğduğu için heves, fotoğraf çekip tüm aile gruplarına vs atacak oğlumun diye, hep her şeyi öyle yapan biri. Beni sayıp sevmez. Planlarından beni arayıp bana bahsetmedi bile zaten.

Eşimle konuşmuştum. Annen en azından doğumdan bir hafta sonra gelsin demiştim. O da kabul etmişti. Şimdi eşimin aklını çelmiş, sezaryen doğum olacağım, doğumdan 2 gün evvel orada olacağım bana tarih verin diyor. Zaten hastanede onun yatacağı kalacağı vs yer de yok. Bebekle ve benimle eşim ilgilenecek, bir de onu eve bırakmak almak gibi sorunlar olacak, hastane zaten evimizden çok uzak.

Bir de ben en azından biraz alışmak, dikişlerimin iyileşmesini istiyorum. İlk emzirme deneyimimde falan negatif davranma ihtimali olan birini yanımda istemiyorum.

Eşimse dün dedi ki yemeğimizi vs yapardı annem, bir hafta evde ne yiyeceğiz vs dedi. Annem çok hevesli çok istekli bebek için vs dedi.

Ben de ayaklarımın üzerinde durmak ve o dönemi kolay atlatmak için önden doğum sonrasına hazırlık yapmak istiyorum. Neler yapıp hazır edebilirim yiyecek vs olarak? Ayrıca sizce iyi mi ediyorum, sonraki dönemi en azından 5-7 gün eşimle geçirmek zor mu olur? Yalnız kalmak istemem sıkıntı çıkarır mı acaba? Bu dönemi yalnız geçirenler var mı?

Lohusa eşine bir haftalığına yemek hazırlayamayan koca... Annesi hevesli ise siz de anne oluyorsunuz, huzurlu olmaya hakkınız yok mu? Annesine yaranmak, yemek hazırlamamak vesaire bebeğini doğuracak kadının huzurundan önemli mi? Doğum yapan birinin huzurlu olması gerektiğini bilmiyor mu? Sakince konuşun onunla, sinirlenmeden. Artık baba olduğunu kavrayıversin. Ama bu erkek kişisiyle lohusalık atlatamayacaksanız, ve kadında da oğlunun sevdiği şeyler yerine, lohusaya uygun yemek koyacak kadar vicdan varsa gelsin. Abla bir de haddim değil ama ikinciyi yapmasan daha iyi olur gibi.

Güya ben de doğumda falan yanımda kimseyi istememiştim, ben de sezaryen oldum ve yanımda birileri olmasa napardım bilmiyorum.
Ne eşim bebek bakımını biliyor ne ben. Zaten ben hiçbir şey yapamadım bir hafta ağrılarım yüzünden.

Ama benim yanımdakiler gerçekten destek olan kişilerdi. Kayınvalidemin süt konusunda tavırları biraz canımı sıktı o kadar. Sizin kayınvalidenizin sizi çok kötü şekilde etkileyeceğinden eminseniz her ihtimali göz önünde bulundurarak her şeyinizi hazır edin.

Bu arada kadının hevesli olmas, oğlunun çocuğu oluyor diye gelmek istemesi size hoş gelmemiş ama gayet normal yani.

Kayinvaliden ile mesafeli olabilirsin her seye karisan birisi mi bilmiyorum ama ileride aynısını gelinin veya damadin sen ve esine yapsa? Uzulursun diye dusunuyorum
Acikcasi dogum yapacagim zaman kv gelsin isterim deneyimsiz tecrubesizim kv veya baskasinin destegini hissetmeyi cok isterim
Herkes tabi boyle dusunmeyebilir

Şu süt konusunu konu ypmayan kayınvalide yoktur diye düşünüyorum. Ben de hem mama hem emzirme şeklinde ilerliyordum. "Mama mi veriyorsun seeeen?" diye bir ifadesi olmuştu. İkinci defa demeye fırsatı olmadı. Tatlı bir dille cevabını vermiştim çünkü. Öyle bir şey olursa siz de verirsiniz.
Eşinizle ikiniz de halledersiniz neden olmasın? Ancak ben özellikle sezaryen doğum sonrası en azından bir hafta on gün birinin yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum.
Bir de bilemedim ya çok negatif bir enerji almadım ben. Kadınin torunu doğacak sonuçta ne kadar kötü davranabilir ki?

Kabul etme evine.
Buzluğa bol bol yemek at şimdiden.
Senin zaten sezaryen sonrasi bol bol ilik ve tavuk suyuna yapılmış çorba yemen gerekli.
Normal ev yemekleri kabizlik yapabikir.
Eşinde 10 gün dişardan idare etsin.
Negatif insanlari bulaştırma.
Doğum sonrasi hormonlar gerçekten insani bitiriyor.

Ne zaman bu kadar bencil olduk. Ne zaman böyle aile bağlarını kopardık? gerçekten kabul etme evine ne demek.
Bu kadının torunu olacak ya.
Ki sezaryen doğum yapacak birinin yardıma ihtiyacı mutlaka olacaktır.
Ha gerçekten sıkıntılı ve kötü niyetli biridir kv tamam ama daha bu ilk deneyim nerden bilinebilir ki ne yaşanılacak. Belki iyiki gelmiiş diyeceksiniz konu sahibi.

Ha geldi düşündüğünüz gibi sizi üzdü strese soktu o zaman eşinizle konuşursunuz ona göre hareket edersiniz.

Ama yapmayın Allah aşkına anneniz gelebilecek olsaydı ve eşiniz böyle şeyler düşünseydi zorunuza gitmez miydi konu sahibi.

Ben de bunu anlamiyorum,kendi annelerimiz melek ama esimizin annesi cok kaba tabirle seytan gozuyle bakiliyor
Yeri geliyor ailemizle bile surtustugumuz konular oluyor tabii ki esimizin annesi ailesiyle de boyle seyler yasanilir konusulur cozulur
Cozulmuyorsa ona gore tavir alinir ama bilmiyorum kendi anne babamiz olsa esimiz istemese o evde kavga kiyamet kopar aynisini erkek yapinca anneci olmus oluyor (bazi sunepe anneci erkekleri bu konu disinda tutuyorum onlar ayri olay)

Aynen öyle sınır koyacaz diye hadsizlik yapılıyor bazen de

Bence de evde yemek temizlik yapan biri olsa iyi olur şahsen. Ama o kadar negatif durum olacaksa arayın deyin. Ama şart yaa arkadasınız da olabilir ama ek bir kişi beş gün falan şart. Sonra gerek yok da

Benim doğumuma annem geldi iyiki de geldi bebekle ne yapacağımı bilemezdim dört gün çok ağladı gece gündüz sürekli göğsümde durmak istedi sadece yemek olarak da bakmayın ev işlerinde eşiniz ne kadar becerikli bilmiyorum ama evin düzeni bozulunca da insanın sinirleri bozuluyor şimdiden biraz yönlendirin gelsen iyi olur anne sen evin düzenini sağlarsın ben de bebekle daha rahat ilgilenirim gibi

Ben hastanede ne yapacaginiza takildim daha cok. Ben de kadin dogumda calisiyorum su an erkek refakatci kabul etmiyoruz, tek kisilik odamiz yok. Ameliyat oncesi ve sonrasi sizi giydirmek icin de birileri lazim. Dogum yapacaginiz yerle bi konusun bence erkek refakatci kabul ediyorlar mi diye. Eve cikinca da hem evle hem sizinle esiniz ilgilenecek. 2 hafta bunu yapamayacak adam cocuk sahibi olmayi hak etmiyordur zaten.

Abartıyorsunuz. Elbette oğlunun çocuğunu görmek hakkı. Doğumda oğlunun yanında olmak hakkı.
Ayrıca kadın kötü niyetli değil önce annenize sormuş. Sonra da sizi yalnız bırakmamak istemiş.
İlk aylar öyle kolay değil ilk hafta hele hiç değil. Yanınızda deneyimli biri olsa size kolaylık.
Abartmayın.

Orası sadece kadının evi değil. Adamın da evi.
Annesinin gelmesini istiyor olabilir.
Ayrıca kadının kötülüğü yoksa bir kaç fotoğraf çekti attı diye böyle yapıyorsa da buna Hakkı yok.
Bebek kadınların zimmetli malı değil. O babaannenin de en yakın akrabası. Gelip görmek destek olmak istemesi de hakkı

Bu arada ilk beş gün bebeğin altını falan siz değiştiremezsiniz. Eşinizin de yapabileceğini sanmıyorum. Çok narin oluyorlar. Yenidoğan çok hassas Allah korusun o ara hastalansa vs zor yani. Kadın anneniz gelemeyeceği halde usulünce sormuş. O gelse gelmeyecekmiş zaten. Bakış açınızı değiştirin. Gelsin. İlk beş gün şart biri cidden..kocanızla siz olmaz yani

Kayınvalıdenız yada anneniz yada ablanız mutlaka bir yakınınız olsun derım. Hele ilk bebekte... Ikı taraftaı tecrübesız... Sız dıkıslerınızle uğraşırken babası bebekle yeterınce ılgılenebılecek mı... En azından ilk bir hafta kalsın... Lütfen soylenenlerı takmayın.. Kayınvalide yada anneler mutlaka soylenırler çünkü...Bebgınıze odaklanın sız... Hayırlı doğumlar dılerım

Biz o dönemleri hep yardımlı geçirdik ilk çocugumda. 2. De evet hastane için insana gerek duymamıştım ama evdeki çocuğuma bakılması için yine ihtiyaç duymuştum. Allah'tan benim iki taraftan da gelenim yardım edenim vardı. Allah hepsinden razı olsun. Doğumdan sonra bence illa ki yardıma ihtiyaç olunuyor. Bikac saat sizin yanınızda dursa sonra eşiniz kv yi eve bırakmaya gitse bence gayet mantıklı. Ayrıca kadininda hakkı torununu gormek o anlarda yanınızda olmak.

İlk dogumumda görümcem ve kayınvalidem geldi tabi oda eşim kizdiktan sonra.bi gün kaldılar onda bile ben onlara hizmet ettim neredeyse.misafir gibi oturup hiçbir şey yapmadılar.ustune bide küstüler neymiş onlarla ilgilenmek isim.yazin ikinciye doğum yaptım hiç kimseyi istemedim sağolsun eşim herşeyi yaptı.tabi bende üçüncü gün kalkmak zorunda kaldım olsun en azından kafam rahattı.buzliga börek,kek,köfte,sarma,pide,lahmacun falan koydum baya işimi gördü.buyuk kızıma yada eşime onları ısıtıp veriyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…