• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

aa ben de cok üşüyorum ya..
bebek olalı beri biz eşimle salona yerleştik.
geniş gen,iş burada yatıyoruz.
hem kombi yanıyor hem de ufoyla sıcaklığı beli bir derecede tutuyoruz.
eşim sıcak diye örtünmüyor.
ben resmen yün yorganla hem deli gibi terleyip hem de deli gibi üşüyorum.
nasıl titriyorum bazen anlatamam..

bhk cım bende aynı şekilde üşüyorum nazara geliyoruz ayaklarda gezniyoruz yakaydirigubbakcemile3 hem kombi yanıyo bende odada bide elektirikli soba rekora gidiyoz elektiriktede doğalgazdada bakalım ne kadar gelecek:delphin:

bhk cım bende aynı şekilde üşüyorum nazara geliyoruz ayaklarda gezniyoruz yakaydirigubbakcemile3 hem kombi yanıyo bende odada bide elektirikli soba rekora gidiyoz elektiriktede doğalgazdada bakalım ne kadar gelecek:delphin:

he walla.
biz de merakla elektirk faturasını bekliyoruz.
doğalgaz zaten lüksten oldu artık.
kış bebesi büyütmek zahmetli biraz işte.
aman hasta olmayalım,bebeklerimizi de hastan etmeyelim diye ne yapacağımızı şaşırdık..

bu doğalgaz faturaları bu yıl bayağı uğraştıracak bizi galiba, havalar bayağı iyi gitmesine rağmen bu ay bana 240 geldi, daha da soğursa ne olacak bilmiyorum

kızlar bu baslık ne kadar guzel oldu valla emeği gecen herkesin eline sağlık... Henuz doğum yapmadan karsılasabileceğim her durumla ilgili bir suru bilgi edindim

kızlar bu baslık ne kadar guzel oldu valla emeği gecen herkesin eline sağlık... Henuz doğum yapmadan karsılasabileceğim her durumla ilgili bir suru bilgi edindim

evet yaa ben de cok sevdim..
daha da güzel paylaşımlar yapıcaz inşsengözlerimebaksanab

Canım ya..Sen bizim iki katımız çalışıyorsun.Sütün yetiyor mu her iki kızına da?Nasıl emme durumları merak ettim.

:

yok canım yaaa nerdeeeeeesenağlama sütüm yetmiyor kuzularıma emiyorlar ama aç kalıyorlar.mama takviyesi yapıyorum mecburen senağlam,

bende hamileliğim boyunca ve doğumdan sonra hiç üşümedim aksine terler içinde kalıyorum, evde sadece tişortla geziyorum. ama ne kadar sıcaklarsam sıcaklayayım ayağımdan patikleri çıkartmıyorum-tatlicadiarzu-

kızlar bikaç bişey soracağım,

1. bebeklerinize sağlık karnesi çıkarttınızmı? nasıl çıkarttınız?

2. çalışan anneler doğum parasını aldınızmı? nasıl aldınız?

3. ben hiç sağlık ocağına gitmedim. bebeklerimizle ilgili sağlık ocaklarında aşı dışında ne yaptırılabilinir? çocuk doktoru oluyor mu? mesela istediğimiz zaman gidip tarttırabilirmiyiz kuzucuklarımızı?

4. bebekleriniz günde kaçkere kaka yapıyor. benim biri 2 kere diğeri en az 7-8 kere yapıyor. hangisi normal bilmiyorum?

zeacım ben sadece son soruna cevap vereyim..
benim kızım her altını açtığımda az da olsa kaka yapmış oluyor.
cok yapması iyi diye biliyorum ben ama:uhm:

zeacım ben sadece son soruna cevap vereyim..
benim kızım her altını açtığımda az da olsa kaka yapmış oluyor.
cok yapması iyi diye biliyorum ben ama:uhm:

sağol canım,
kızlarımı anlamıyorum o kadar farklılarki, ikiside aynı şekilde ve aynı miktarda besleniyorlar ama biri en fazla iki kere yapıyor diğeri her beslenmeden sonra yapıyor. ikisindede durumlarından rahatsız olduklarını gösteren belirti yok çok şükür ama niye bu kadar fark var anlamadım.

doğum yapan arkadaşlarım,
ben de bi şey sorucam.
ayıptır sorması :)
sizin kanama durumlarınız ne alemde.
tabi sezeryan olanlara soruyorum.
ben 3 gündür temiz gibiyim.
bitti mi acaba:uhm:
keşke bitmiş olsa yaa..
kaç gün daha beklemeyliyim acaba?
sezeryanda erken bitebiliyormuş ya baya...

kızlar bikaç bişey soracağım,

1. bebeklerinize sağlık karnesi çıkarttınızmı? nasıl çıkarttınız?

2. çalışan anneler doğum parasını aldınızmı? nasıl aldınız?

3. ben hiç sağlık ocağına gitmedim. bebeklerimizle ilgili sağlık ocaklarında aşı dışında ne yaptırılabilinir? çocuk doktoru oluyor mu? mesela istediğimiz zaman gidip tarttırabilirmiyiz kuzucuklarımızı?

4. bebekleriniz günde kaçkere kaka yapıyor. benim biri 2 kere diğeri en az 7-8 kere yapıyor. hangisi normal bilmiyorum?

zeacım canım bizde daha sağlık karnesini çıkartmadık. bulunduğun ilin ssk başvurduğunu biliyorum.
babamız çalıştığı için babamızın maaşına yatacak biliyorum bebek parası ama doğum parası ben zaten alamıcam çalşmıyorum çünkü

sağlıkocağına gitmeni tavsiye ederim ikinci kez topuk kanını alıyorlar ve çok önemli. ve devit3 vitamini veriyorlar ayrıca özel olarak yaptırmadıysan hepatit aşısını yapıyorlar. istediğin zaman da gidip prenseslerini tarttırabilirsin.
kaka mevzusu ise benim bebeişte günde 3 veya 4 defa yapıyor ama öyle dolu dolu değil tabiki. bence normal seninkiler kafana takma Şeniz

sağlık karnesi kalkmış eşim bugün ssk ya gitti vizete kağıdı ve bebeğin nufüs cüzdanı fotokopisi (bu arada nufüs cüzdanınıda çıkarttık tabi, nufus içinde doğum raporu ve eşinizin kimliği) yeterli sisteme kayıt yaptılar artık sadece kimlikle işlemler hallolcakmış. okuduğum kadaryıla eğer sütünüz yeterliyse bebeklerin 6-7 kere kaka yapması normal. bu arada benim kız durup dururken ağlamalara başladı ateşi felan normal özellikle geceleri rahat durmuyor normalde 3 saatte bir uyanıp emen bebek gece bekçisi oldu -tatlicadiarzu- sizlerin uyanma, ağlama, emzirme sıklığınız nasıl?

ben de bi şey sorucam.
Ayıptır sorması :)
Tabi sezeryan olanlara soruyorum.
Ben 3 gündür temiz gibiyim.
Bitti mi acaba:uhm:
Keşke bitmiş olsa yaa..
Kaç gün daha beklemeyliyim acaba?
Sezeryanda erken bitebiliyormuş ya baya...

canım neden ayıp olsunki sorduğun şey gayet normal.. Sezeryan sonrası kanama az oluyor bu doğru..bende ara ara hafif kanamalar oluyo yani 1 orkidi kirletmeyecek kadar az ..bazı gün hiç kanama olmuyor..40 gün sonunda tamamen geçer geçmezse bile 40. Günün sonunda gusul abdesti alarak ibadetlerimizi yapabiliyoruz sanırım biliyorsundur..farkındayım sıkıcı bir durum ha kesildi ha kesilecek diye beklemek sağlığımız yerinde olsunda beklicez artık 40 larımızı

Merhaba arkadaslar Aralik annesi sanirken kasimda dogum yapanlardanim :)
hepimizin evladini Allah bagislasin bizlere ...
25 kasin gunu dogum yaptim ...
Benim ikinci cocugum biliyorsunuz ...
Emre Deniz'im saat 08:40 da dunyaya geldi :asigim:
spinal sezeryan tercih ettim ve tum sezeryanla dogum yapacak olan arkadaslara tavsiye ederim ...
cok guzeldi ,oglusumun dunyaya gelisini gormek cok guzeldi ...
Kameraya bile kaydettik herseyi :) :asigim:
Doktorum cok iyiydi ..Ameliyet esnasinda muzik bile dinledim ..
sohbet ede ede dogum yaptim ...
Ilk cocugumda genel sezeryan olmustum ve kiyaslarsam bu yani spinal sezeryan daha iyi yerimseniben

herkese kolay gelsin ...
cogunuzun ilk cocugu oldugunu biliyorum benim isim zor :bbo:iki cocuga yetismek zor ama bir o kadar da guzel ...
sevgilerimle ...

ben de bi şey sorucam.
keşke bitmiş olsa yaa..

Aslinda evet sezeryanda erken bitiyor ...
benim ilk dogumumda erken bitmisti ..seninki de bitmis olabilir canim
Ama su an hala bitmis sayilmaz tam anlamiyla benim ki ...
biraz daha bekleyip doktoruma soracagim fisfisfis

Bu arada bebisini gule gule buyut canim :1hug::nazar:

canım neden ayıp olsunki sorduğun şey gayet normal.. Sezeryan sonrası kanama az oluyor bu doğru..bende ara ara hafif kanamalar oluyo yani 1 orkidi kirletmeyecek kadar az ..bazı gün hiç kanama olmuyor..40 gün sonunda tamamen geçer geçmezse bile 40. Günün sonunda gusul abdesti alarak ibadetlerimizi yapabiliyoruz sanırım biliyorsundur..farkındayım sıkıcı bir durum ha kesildi ha kesilecek diye beklemek sağlığımız yerinde olsunda beklicez artık 40 larımızı

öle tabi canımcım..
ben de walla artık ağzım biraz dualı olsun da kızıma bol bol felak nas okuyım en azından diye bitmesini bekliyorum.
yoksa zaten 40 günden sonra geçmezse de beklemem-tatlicadiarzu-

sezeryanın nadir iyi yönlerinden biri bu heralde.
kanamanın az olması ve erken bitmesikaydirigubbakcemile4

Aslinda evet sezeryanda erken bitiyor ...
benim ilk dogumumda erken bitmisti ..seninki de bitmis olabilir canim
Ama su an hala bitmis sayilmaz tam anlamiyla benim ki ...
biraz daha bekleyip doktoruma soracagim fisfisfis

Bu arada bebisini gule gule buyut canim :1hug::nazar:

saol canım,Allah ömür versin hepimizin bebeklerine inş:Saruboceq:

ben de bi şey sorucam.
keşke bitmiş olsa yaa..

valla bhk cım bendede aynı sorun var doğru düzgün kanamam bile olmadı oğlumdayken 40 gün sürdü azda olsa oğlumda 40 gün sürdüğü için bundada 40 gün beklemem lazımmış hocalar öle diyo ilk çocuktaki lohusalık önemliymiş 40 günden önce süre filan okuyamam gusulum olmaz yani ama 3 gün duruo sonra kanaman gelebilir cnm 3 _4 gün daha bekle bakalım ne olacak

Back