Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar göbeği sıkı bağlamak karın kaslarının tembelleşmesine sebep oluyormuş diye duydum.Bu yüzden annem bana taktırmıyo.Daha çok sarkar diyor.Ne yapsak?....Hangisi doğru?..
işte aradığım başlık hihoyyyt bugün sezeryan olalı tam bir hafta oldu bende genel problemlerinden biraz bahsedeyim. sezeryan ağırılarım azalmakla beraber devam ediyor ama hiç ağrı kesici kullanmadım. süt problemimiz yok, şimdilik yetiyor bazen göğüslerim taş kesiliyor kalan sütü sağıyorum derin dondurucuya daha koymaya başlamadım. (dökmek zorunda kalıyorum ama süt saklama poşeti alıp derin dondurucuya koyucam). gelelim sezeryanla ilgili sorunlarıma. hala tuvalete çıkmak büyük problem, çok gazım var sanırım buda kızıma geçiyor kızarıp bozarmaktan bi hal oldu yavrucak :çok üzgünüm: metsil kullanmaya başladım ama sorun bende olduğu için kendi gazımı kesersem bekektee rahat edicek. sizin sezeryanla ilgili şikayetleriniz nasıl ? tuvalet ve gaz sorununuz var mı? herkese selamlar bebişleride öpüyorum:1hug:
Sevim'cim İlk hafta çok gaz oluyor ister istemez.Bol su ve sulu gıdalar tüketiyorsan wc'ye rahat çıkarsın.Ben az yediğim için 10 günde 3 kere tuvalete çıktım.Üçü de ishal şeklinde oldu.Tuz neredeyse hiç kullanmıyorum.Çiğ sebze meyve,süt,gaz yapan yemekleri hiç tüketmiyorum.Rezene çayı çok faydalı oldu bana.
Bu arada doktorum kabızlık olursa diye bir ilaç vermişti 4. gün onu içtim.Ertesi gün sabah hemen çıkabildim.Sen de doktoruna yazdıra bilirsin herhalde.Müsil etkisi yapıyo.Adı:Magnesie Calcine.Suya karıştırıp içiyorsun.Kireç gibi acayip bişey ama etkisi bana çok iyi geldi:))
benim sezeryanla ilgili hiç problemim olmadı, ilk gün akşama kadar biraz ağrım olmuştu adet sancısına benziyordu, sonrasında ağrı sızı hiç bişey kalmadı. hastanede ilk tuvalete çıkışım zor olmuştu hemşire çıkardı zaten, ikincisine kendim çıktım. aynı gece yataktanda kendim kalkmaya başladım, ikinci gün oturarak bebeklerimi emzirmeye başladım. eve geldiğimizdede her işimi yapabiliyordum, 3. gün süpürgeyi takıp bütün evi süpürdüm mesela :)))
eve gelir gelmez banyo yaptım,
hiç gaz ve kabızlık sorunum olmadı. ilaç kullanmama gerek kalmadı. sanki hiç kesmediler beni :))) çok rahat bir doğum yaşadım.
tek şikayetim ameliyat bölgesinde hissizlik var. bu duyguyu hiç sevmiyorum. sanki benden olmayan bir kütleyi getirip yapıştırmışlar o bölgeye (( ne zaman geçer acaba bu uyuşukluk? normalmi ki?
zea kız valla bende aynı senin gibi oldum hiç ağrı sancım olmadı oldu ama adet ağrısı gibi ilk iki gün eve gelince hepsi geçti. 3 gün büyük tuvaletime çıktım hiç zorlanmadan. ev işlerini kendim yaptım bebeğimi kucağıma kendim aldım vs vs sanki hiç kesmediler beni
zeacım bende sendenim bu anlamda çünkü benimde şuan tek derdim sezaryen bölgesindeki aşırı his kaybı...bu benide oldukça rahatsız ediyor...
hastanede bende ilk gün ayağı kalkıp yürüdüm hatta çıkarken hemşire duşunuzu burada alın pansuman yapıp eve göndericem bir hafta boyunca duş almayın dedi bende he hee dedim ama eve girer girmez ilk işim ayakta sıcacık duş almak olmuştu:))
sıcak duş süt bezlerinin çalışmasınıda hızlandırırmış...
dünde rutin kontrolümüz vardı doktorum pansumanımı çıkardı dikişler kaynamış ama yinede steril pansuman yapıp kapadı yarın açarsın dedi ama hissizlikten dolayı elimi süremiyorum ayrıca yapışkanlı yerleri deriden ayırmakta oldukça zormuş nolcak bilmiyorum:))eşimede bişey diyemiyorum şimde desem gel ben çıkarayım dicek ben ise henüz bu cesarete sahip değilim doğrusu(
slm kızlar valla bende 2 gün hastanede yattım eve geldim gece hariç kafam yastığa değmiyor annemler kızıyo nazar olacaksın diyo ama ben yatamıyorum dün kalktım evi süpürdüm tozları aldım banyoları temizledim yemek yaptım ne marifetli kadınım dimi heheheh
ayyy bencede gelen giden olmasa daha rahat olacaz ben zaten tek kalıyorum gündüz yanıma geliyolar bugün sakinim Allaha şükür kimse gelmedi
ay bide gelen giden eksik olmuyor sinir oluyorum,
bir yasa çıkarsınlar lohusanın evine misafir gelmesin yaaaa onlarlamı uğraşıcaz bide:mymeka: