• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

goldgelbcim gobek dusmesi derken ne demek istiyosun nasil anlayacazki soyle bi kendime bakayim canim

canım göbeginin asağiya inmesi yani daha göğüs altından baslayan göbegn gittikçe aşağıdan baslaması...
Sende nasıl keyifler, nasıl geçiyor bekleyiş doktorun bişi diyor mu bence sen haftaya carsamba doguracaksın içimden öyle geçti...

kızlar hepinize iyi günler. bir sorum olacak... bebeklerinizin gazını çıkarırken, gazla beraber ağzından yada burnundan bir miktar kan gelen oldu mu??

canım göbeginin asağiya inmesi yani daha göğüs altından baslayan göbegn gittikçe aşağıdan baslaması...
Sende nasıl keyifler, nasıl geçiyor bekleyiş doktorun bişi diyor mu bence sen haftaya carsamba doguracaksın içimden öyle geçti...

cnm evet benimki baya indi doktor heran olabilir diyor suan kahverengi lekelenmelerim var hatta bunun icin konu bile actim dun doktor vajinal muayene yapti sonrada bu lekeler gelmeye basladi dunden beridir bekliyoruz bakalim artik hayirlisi neyse o olsun

cnm evet benimki baya indi doktor heran olabilir diyor suan kahverengi lekelenmelerim var hatta bunun icin konu bile actim dun doktor vajinal muayene yapti sonrada bu lekeler gelmeye basladi dunden beridir bekliyoruz bakalim artik hayirlisi neyse o olsun

canım bende şimdi açtığın baslığı okuyordum demin görmemişim onu haftaya carsamba doğurursun fikrimi bu çarsamba olarak değiştiriyorum :utangac:
hayırlısıyla inşallah en kısa zamanda, bir avazda kavuş yavruşuna ...

geçen gün soru sormuştum ama kimse cevaplamamış tekrar soruyım. bebeklerin uyku ve emzirme düzeniniz nasıl? benimli gündüzleri 3 saat bir uyanıp emip tekrar uyuyor gündüz çok rahatım ancak gece 2 den 5-6 ya kadar uyutmakta zorluk çekiyorum, emiyor gazını çıkartıyorum ondan sonra bi huysuzluk başlıyor sabahı zor ediyoruz. sizden durumlar nasıl?

benimde aynene senin bahsettiğin gibi gündüzleri tık yok geceleri hep huysuzluk bide çok fazla uyuyo çoğu zaman uyandırıp emziriyorum uyanmak bilmiyoo oğlum valla uykudan başını kaldıramıyo nasıl iş anlamadım tamam uyusun ama emsinde bi yandan bizde durum böyle gamyoncuiremsu

kızlar hepinize iyi günler. bir sorum olacak... bebeklerinizin gazını çıkarırken, gazla beraber ağzından yada burnundan bir miktar kan gelen oldu mu??

Kan gelmesi,bana pek normal bir durummuş gibi gelmedi canım.Bence bir an önce bir doktora danış.İnşallah önemsiz birşeydir.

Biz tam bir uyku düzeni oluşturmuş değiliz.Güzel emdi mi 4 saat uyuyor.Gelen giden oldu mu ve arada gözlerini açıp kucaktan kucağa gezdi mi az emip 2 saat uyuyabiliyor.

Özellikle gece yarısından önceki son emzirmeden hemen öncesinde banyo yaparsa çok güzel emiyor ve gece boyu 4 saatte bir uyanıyor.Gece ses yapmayıp loş ışıkta emziriyorum.Sabah oldu mu perdeleri açıp onunla konuşuyorum.Hatta hava güneşliyse pencerenin önüne geçip yüzüne azcık güneş banyosu yaptırıyorum.Sonrasında da televizyon açıp bir şekilde gürültü olmasına dikkat ediyorum.Bu şekilde bebek gece ve gündüzün farkına varıyormuş.

İnşallah yakında tam düzenimizi oturturuz.

iyi akşamlar kızlar...
spinal anestezi ile doğum yapanlara bi sorum olacaktı,
doktorum hastanede doğumdan sonra başım ağrıyo dediğim zaman bana kahve içmemi önermişti muhtemelen 1,5ay baş yada bel ağrısı yapabilir günde 4 fincan kahve içmeni öneririm demişti ama ben türk kahvesimi nescafemi sormadım şimdi ise bu soruiçin arayamadım...aranızda doktoru kahve içmesini öneren arkadaş varmı acaba?var ise hangi kahve...bilgisi olan varmı?

iyi akşamlar kızlar...
spinal anestezi ile doğum yapanlara bi sorum olacaktı,
doktorum hastanede doğumdan sonra başım ağrıyo dediğim zaman bana kahve içmemi önermişti muhtemelen 1,5ay baş yada bel ağrısı yapabilir günde 4 fincan kahve içmeni öneririm demişti ama ben türk kahvesimi nescafemi sormadım şimdi ise bu soruiçin arayamadım...aranızda doktoru kahve içmesini öneren arkadaş varmı acaba?var ise hangi kahve...bilgisi olan varmı?

canım bendede 1 hafta çok baş ağrısı oldu ben çok su tükettim 1 günde 8 litre gibi gerisini sen düşün artık kahve derken nescafe canım ama suyla yapacaksın az süt damlatabilirsin
çok geçmiş olsun o baş ağrısı felaket bişey benim başım ağırdığında kafamı kesip atsam gözüme gelmezdi ensemden damarları çekiyolardı sanki 2 gün bol su tüket geçer canım
:1hug:a.s.

Kızlar kahveden bebeğe kafein geçer ve bu bağışıklık yapan birşey.En fazla bir fincan içilmeli bence.O da nescafe değil de daha doğal olan Türk kahvesi içilmeli diye düşünüyorum.Nescafede katkı maddeleri var.En azından doğal kahveden yapılan Türk kahvesi tüketin.Ben günde bir fincandan fazla içmiyorum.

Bende ilk hafta baş ağrısı oldu.Deli gibi su içiyordum ve bitki çayı,çorba,komposto gibi sulu şeyler tükettim.Hiç kahve içmedim.Bir haftanın sonunda baş ağrım geçti.Ben de uykusuzluktan herhalde diye düşünüyordum.Bir de bana sonradan genel anestezi uyguladıkları için ilk hafta hasta olacakmışım gibi boğazım acıdı.O da geçti şükür.Zaman herşeyin ilacı.

merhaba anneler..
inş herkesler iyidir.
bugün bizim evde akrabalarla kızıma Kur'an okuma günü tarzı bişey yapıcaz.
bir sürü kişi gelicek.
hazır annecim de burdayken aradan çıkarayım dedim.
40ını falan bekleyemedim doğrusu.

kayınvalidemin dediğine göre insanlra getirdikleri hediyeleri ortaya yer açılcakmış,
oraya atacaklarmış.
bu yengesinden,bu falancadan,bu filancadan diyekaydirigubbakcemile3
ben de hiç sevmem böle adetleri.
isteyen hediye bile getirmesin,nolcak yani.
gösteriş gibi bişey oluyor böyle..

bizde de hiç yoktur böle seyler:kızgın:

neyse görücez bakalım neler olucak:1closedeyes:

merhaba anneler..
inş herkesler iyidir.
bugün bizim evde akrabalarla kızıma Kur'an okuma günü tarzı bişey yapıcaz.
bir sürü kişi gelicek.
hazır annecim de burdayken aradan çıkarayım dedim.
40ını falan bekleyemedim doğrusu.

kayınvalidemin dediğine göre insanlra getirdikleri hediyeleri ortaya yer açılcakmış,
oraya atacaklarmış.
bu yengesinden,bu falancadan,bu filancadan diyekaydirigubbakcemile3
ben de hiç sevmem böle adetleri.
isteyen hediye bile getirmesin,nolcak yani.
gösteriş gibi bişey oluyor böyle..

bizde de hiç yoktur böle seyler:kızgın:

neyse görücez bakalım neler olucak:1closedeyes:

bhkcim cnm oncelikle simdiden hayirli olsun gerci ne denir bilmiyorum ama böyle adetleri yasatmak cok guzel malesef bizde boyle seyler yok olsada zaten kimse yok o yuzden bence tadini cikar butun bunlarin herseyi dolu dolu yasa cnm

canım bendede 1 hafta çok baş ağrısı oldu ben çok su tükettim 1 günde 8 litre gibi gerisini sen düşün artık kahve derken nescafe canım ama suyla yapacaksın az süt damlatabilirsin
çok geçmiş olsun o baş ağrısı felaket bişey benim başım ağırdığında kafamı kesip atsam gözüme gelmezdi ensemden damarları çekiyolardı sanki 2 gün bol su tüket geçer canım
:1hug:a.s.

evet ballım banada spinal anestezi aldığım için bol bol su içmem söylendi...bende buna istinaden su ve sulu şeyler tükettim hep ama 8 litre içemedim :1no2:hatta bazen bardak ile su içerken midem bulanıyodu bende komposto çorba çay vs içmeye başladım...hoş şuan beni rahatsız edecek derecede bir ağrım yok(vardı geçti çok şükür)ama dün kahve aklıma gelince türünü hatırlamayınca bi sorayım dedima.s.

kızlar ben 25 haftalık gebeyim
ama size bisey önerebilirim

süt coglaması için havuc cok iiyiii
birde gögüs uclarınıza zeytinyagı sürerseniz catlamaz ve acımaz:::)))))

ALLAH bebeklerinizi korusun
saglıcakla kalın

merhaba tazecikler :)

kızlar bugün doktora gittik. bahar kızımın başı çok terliyordu bende aldım ikisinide doktora götürdüm. hem kilo artışlarına bakarız hemde bi doktor görsün istedim. ben daha doktora şikayetimin birini söylerken o arkasından sıraladı. telaşlı olduğumu gördü zaar. :)) aşağıda yazdıklarım bebeklerde görülen çok normal durumlarmış.

bebeklerin kafasının terlemesi (şapkasını, yatağını ıslatacak kadar hemde)
günde 5-6 kere hıçkırık tutması
çenelerinin titremesi
günde 1 kere veya çok kez kaka yapması (benimkilerin biri 1-2 kere, diğeri en az 7-8 kere kaka yapıyordu. ikiside normalmiş)
burun tıkanması
nefes alırken hırlama
arada öksürme

bunların hepsini yaşıyoruz biz. endişelenmiştim ama hepsi normalmiş. doktorum nezle-grip bulaştırmamaya dikkat et dedi. kimseye öptürme dedi. 6 aydan önce kesinlikle antibiyotik kullanma dedi.
ayrıca kalça çıkıklığı için USG ve işitme taraması testini sordum (doğum yaptığım hastanedeki doktor 1 aylıkken yaptırman gerekir demiş) "onlar para tuzağı dedi. hastane para kazansın diye istiyorlar. şüpheli bir durum olsaydı bende yaptırırdım ama gerek yok dedi. "

bu arada kızlarımın kilo artışları ve sağlıkları çok iyi:nazar::nazar:

hadi bakalım, kendinize ve meleklerinize çok iyi bakın. öptük sizi tazelerkaydirigubbakcemile3

kızlarrrrrrrr bebeğimin yüzünde sivlceler çıktı bir iki derken yüzünde ufak ufak sivilceler var ve ayrıca kızarıklık var bebeğinde bu durum olanlar varmı acil cevappppppppppppp

kızlarrrrrrrr bebeğimin yüzünde sivlceler çıktı bir iki derken yüzünde ufak ufak sivilceler var ve ayrıca kızarıklık var bebeğinde bu durum olanlar varmı acil cevappppppppppppp

Benim kızımın yüzünde de minik sivilceler çıkıyor.Ellemiyorum,iki-üç günde kendiliğinden geçiyor.Annem olur öyle,normal dedi.Ben de üstünde durmadım.tek tarafına 1 saatten biraz fazla yatırdım mı kızarıklık oluyor,ama geçiyor.Cildini tahriş edecek şeylerden kaçınmalısın.Yüzü kucağına aldığında senin normal deterjanla yıkadığın çamaşırına bile değse kızarabilir.Çok hassas oluyor şimdi ciltleri.Bir kere gözünün yanında minik beyaz bişey gördüm.parmağımla çok hafif sürterek almaya çalıştım.3. denemede aldım ama orada parmağımı sürttüğüm için hafif kızarıklık kaldı.
Yine de için rahat etmiyorsa sağlık ocağına götürüp gösterirsin canım.

Emirhan ın yüzündede çıktı sivilceler ergenliğe girdi zaar kaydirigubbakcemile3 şaka bir tarafa ağladıği vakit daha çok belirginleşiyor kontrole gittiğimizde sorduk doktora normal olur demişti bepanten merhem sürüyorum o biraz iyi geldi sanki CADIARZUsen genede kontrol için gittiğinde sor canım için rahat etsin

Back