Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlarr konustunuzmu bilmiyorum ama okuyamadım oğlum cuma sabahı sezeryanla doğdu çok şükür ama sürekli uyuyor asla uyanmıyor dr hemşireler sık sık uyandır emsin dedi ama neler yapıyoruz çocukta tık yok uyanmadığı için emmektede zorlanıyor 2 gün oldu süt falan yok off delircez aç garibim ama uykudan kaldıramıyo kafayı nolcak bööle sizded oluyomu taktik istiyooo bu tazee anneee :)
Kızlar bebeğimin sol göğsünün içinde fındık büyüklüğünde sertlik oluştu.Annem bebeklerin göğüslerinde süt birikebilir,arasıra yumuşakça ovala demişti.Yarın sağlık ocağına soracağım,ama yine de endişelendim.Bu konuda bilgisi olan var mı?
Bir de ilginç bir sorum daha var:Bebeklerinizi melekler güldürüyor mu?Güldürüyorsa ne kadar sıklıkla gülümsüyorlar?Benim kızım dalga geçer gibi çok sık sırıtmaya başladı.Ben hamileyken bebeğimin her hareketinde gülümsüyordum.Genelde komik şeyler seyredip ya da eşimle esprileşip çok gülüyordum.Ondan mı acaba diyorum.Şimdi o sırıttıkça ailece kopuyoruz gülmekten.Çünkü genelde gözleri kapalıyken yapıyor.Sizin bebekler de olmayan dişlerini gösteriyorlar mı? :))
Zea seni yeniden sitede görmek ne güzel.Özlettin kendini.
Biraz fazla yormamış mısın kendini canım?Yani ben 3.gün elektrik süpürgesini fişe bile takacak durumda hissetmiyordum kendimi.Bir de annen ya da eşin yok mu sana iş yapmamanı söyleyecek?Ben de ağrım yok diye iş yapayım dedim,annem kızdı.Bol bol dinlendim.Hoş hala daha hiçbir ev işini yaptırmıyor annem bana.
Benim çok fazla gelenim gidenim olmadı eve.Gelenler de çok yakın olduğumuz insanlar.Hiç çekinmeden yanlarında yatıp uyuyabileceğim ya da bebeği emzirebileceğim kişiler.Hepsi de gelecekleri saati önceden bildirip müsait olup olmadığımızı sorup geldiler.Sinirlenmedim hiç yani gelen gidene.Zaten kızım park yatağında,ben koltukta salona yerleştik.İstemem herkesin yatak odama girmesini.Nasıl rahatsız olduğunu anlayabiliyorum.Herkes anlayışlı olamıyor maalesef.
Bende ameliyat yerinde dikiş falan yok.Su geçirmez bant vardı üstünde.Hastaneden çıkmadan yapıştırmışlardı.Nasıl olsa banyo yapabiliyorum diye çıkarmamıştım.Artık kaşınmaya başladı.Bugün çıkardım bandı.Çizgi halinde olmasına rağmen korka korka baktım yine aynada.Üstünde 4 parmak kalınlığındaki bölgede hissizlik var bende de.Tam orada sıra sıra çatlaklarım da var(Hamileyken göremiyodum tabii,şimdi görebiliyorum.Bu hissizlik durumu bana da garip geliyor.Ne zaman geçer bilemiyorum.
canım benimde annem öyle söylüyor süt birikirmiş göğüslerinde. bizde banyoda masaj yapıyoruz kuzularıma. rahatlıyorlar.
gülünce çok güzel oluyorlar dimi. içime sokasım geliyorŞeniz
sağol canım kızlardan zaman kalmıyor pek. bende ancak ya emzirirken yada süt sağarken girebiliyorum nete. şu anda bahar solumda emiyor :)))
annemler ve eşim çok hassas aslında bu konuda ama onlar yokken yapıyorum iş. içim rahat etmiyor yoksa.
bizim gelenler çok anlayışsız pat diye dalıyorlar içeri. sinir oluyorum. bizim dairenin anahtarını dışarda bırakıyorum ben annemler üst katta rahat girip çıksınlar diye. (yabancı yok başka binada) geçen gün halamla eniştem annemlerin ziline basarak bina kapısını açtırmış yukarı çıkıp bizim daireye kapıyı vurmadan pat diye girdiler. bende salonda süt sağıyorum düşünün artık durumumu. çok kızdım insan zile basar nasıl girersiniz böyle diye. onlarda alındılar. umrumda değil artık. düşünceli olsunlar biraz :mymeka:
sezeryan bölgesindeki hissizliğin aylarca sürdüğünü söylüyorlar ama ne kadar doğrudur bilmiyorum tecrübeli anneler yaşadıklarını yazarsa sevinirim:teselli:
kızlar ya ben belden uyuşurulup sezeryan olanlara bi sorum olacak hiç bi yerinizde uyuşukluk kaldımı ben sağ kalçamı tam hissetmiyom ya normalmi acaba yarın kontorole gidecem dr da soracam acaba sizdede varmı diye merak ettim
Kızlar çok şaşıracağınız resimler koydum yeni bir konu başlığı altında.Bi bakıverin.Zea'cım özellikle sen.Benim gibi halinize şükredeceksiniz:)
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/235925-1-degil-2-degil-tam-6-tane.html#post4541437
canım senin kaçıncı günündü bugün?
erken bitmiş gibi baya.
gerçi benim de var yok arası ama kasım annelerinde okumuştum tam bitti derken yine az az geliyor falan diyorlardı.
bi bitse ben de kendimi kuaföre atıcam wallakaydirigubbakcemile3
ben babasına verdim az önce göbeğini.
cami bahcesine gömücek.
benimkini okula gömmüş babam.
o yüzden üniversite üniversite dolandım,okumaya doyamadım-tatlicadiarzu-
bakalım camiye gömünce nasıl olucakyasakkelime
Kızlar ben size birkaç soru sorucam.
1. Bebiş meme emdikten sonra hıçkırık tutuyor ve bir türlü geçmiyor. Ne yapabilirim?
2. Göbeği düşmeden yıkadım bişey olur mu?
3. Benim dikişler feci kaşınıyor. Normal doğum yapan arkadaşlar böyle bir sorun yaşadınız mı?
Kızlar ben size birkaç soru sorucam.
1. Bebiş meme emdikten sonra hıçkırık tutuyor ve bir türlü geçmiyor. Ne yapabilirim?
2. Göbeği düşmeden yıkadım bişey olur mu?
3. Benim dikişler feci kaşınıyor. Normal doğum yapan arkadaşlar böyle bir sorun yaşadınız mı?
Kızlar halk arasında süt sıtması denen bir durum varmış Duyanınız var mı bilmiyorum.Ben ikinci defa bugün yaşadım.Uykumdan titreyerek ve ayak parmaklarım üşüyerek uyanıyorum.Narkozdan çıkarkenki gibi bir titreme oluyor.Dişlerim de tıkırdıyor.Çaresizlikten hüngür hüngür ağlıyorum.Acilen leğende sıcak su getiriyorlar ayaklarımı sokayım diye.Ayaklarım ısındı mı geçiyor titremem.Üstüm her zamanki gibi örtülü,yattığım oda 20 derecenin üstünde olduğu halde bunu ikinci defadır yaşıyorum.Sonrasında da sanki ayak parmaklarım soğuktan donmuş da birden sıcağa sokmuşum gibi sızlıyor.Özellikle tırnaklarımın altındaki etlerimde,bu durumu ilk yaşadığım günden beri sürekli kaşınıyormuş hissi var.Yara iyileşirken kaşınır hani,işte öyle bir his.
Sadece ben miyim bunu yaşayan,yoksa başka var mı böyle titremesi gelen?
Bu arada bugünsağlık ocağına nakil yaptırmak için ilk defa evden çıktım.Eşim arabayla götürüp getirdi.Yarım saat bile sürmedi işimiz.Annem ve teyzem bebeğime bakmak için evde kaldılar.Biz evden çıktıktan sonra ağlamaya başlamış benim aslında çok uslu olan kızım.Altına yapmış,annem altını değiştirmiş.Ağlamaya devam etmiş.Susturamamışlar.Annem dayanamayıp telefon açmış.Biz de dönüyorduk o sırada.Kucağıma alıp emzirdim hemen.Anında sakinleşti kızım.Çok hoşuma gitti bu durum.O gerçekten benim kollarımda huzur buluyor.Annesini istiyor hep:)Ne güzel bir duyguymuş bu:1hug:Allah isteyen her kadına nasip etsin inşallah:Saruboceq: