• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

öle tabi canımcım..
ben de walla artık ağzım biraz dualı olsun da kızıma bol bol felak nas okuyım en azından diye bitmesini bekliyorum.
yoksa zaten 40 günden sonra geçmezse de beklemem-tatlicadiarzu-

sezeryanın nadir iyi yönlerinden biri bu heralde.
kanamanın az olması ve erken bitmesikaydirigubbakcemile4

bhk cım nazar surelerini okumak için abdestli olmana gerek yokki..ben gece gündüz yavrum huzursuz olduğunda yada misafir içine çıktığında hep okuyorum üstüne..a.s

canım güzel bir konu açmışsın sağol

kızlar ben sezaryanla doğum yaptım ilk anı hatırlamak bile istemiyorum hele yataktan ilk kalma olayı berbattı ama şimdi iyiyim ağrılarım 3 gün falan sürdü ilk hafta gözüm hep bebekteyti nefesini kontrol ediyordum tuhaf bir psikoloji oluyor insanda ağlamak sebepsiz yere vs vs ama normale dönmeye başladım kızımla hayat çok güzel herşeye değer onun için

şuan için bir sorum yok perşembe bebeğimi iyi olduğunu duyduğum bir doktora götürcem tamamen için rahatlasın diye

bhk cım nazar surelerini okumak için abdestli olmana gerek yokki..ben gece gündüz yavrum huzursuz olduğunda yada misafir içine çıktığında hep okuyorum üstüne..a.s

ben cevşen falan okuyorum sürekli ama felak ve nas ayet sonuçta,okunamıyor yani..
neyse az kaldı,zaten şimdilik anneannemiz okuyor:utangac:

slm kızlar ...bende kısmetse ocak annesi olucam heyecan dorukta yavrumu bekliyorum...
size sorularım olcaktı cevaplarsanız sevinirim...hastane cantanız kaç tane gecelik pijama koydunuz,sezeryanla dogum yapcam cok kanama oluyor mu,hasta bezi mi ped mi koyuyum bavula,emzik biberon lazım oluyo mu?iyiki koymusum yada koymasaymısım bavula dediginiz neler oldu...

slm kızlar ...bende kısmetse ocak annesi olucam heyecan dorukta yavrumu bekliyorum...
size sorularım olcaktı cevaplarsanız sevinirim...hastane cantanız kaç tane gecelik pijama koydunuz,sezeryanla dogum yapcam cok kanama oluyor mu,hasta bezi mi ped mi koyuyum bavula,emzik biberon lazım oluyo mu?iyiki koymusum yada koymasaymısım bavula dediginiz neler oldu...

ben de sezeryanla doğum yapmış biri olarak cevaplayabilirim heraldehihoyyyt

bence pijama koyma zaten alt kısmını giymen cok zor.
gecelik al yanına,iki tane alırsan biri yedek olur her ihtimale karşı.
kanama benim ilk gün biraz olmuştu,
sonra cok cok az oldu.
şimdi neredeyse hiç yok zaten..
hastan bezine gerek kalmıyor,normal ped işini görür.
biberon da bulunsun çünkü sütün hemen gelmiyor ve bebeğe mama takviyesi yapmak gerekiyor.

Ben özel hastanede sezeryan doğum yaptım.İki gecelik koymuştum çantama.Doğumdan sonra bir tanesini kullandım hastanede.Hastabakıcılar vajina temizliğimi yapıp gazlı bez sarılı pamuk şeklinde pedlerden koydular altıma.Fakat kanamam çok oldu.Yetişkin bezi alsaymışım kesin kullanırmışım.Bebek bezlerinden koydular daha iyi emsin diye.İki kilodum kan içinde kaldı.Bolca iç çamaşır almalısın.Geceliğimi belime kadar çekip altıma emici özelliği olan bir parça serdiler.Kanama ya da sıvı herhangi bir akıntıda yatağa ya da geceliğime gelecek korkusu yaşamadan rahat rahat yatabildim.Bu arada geceliğim çok uzun olsaydı belimde kıvrılmış halde çok rahatsız edecekti.Diz altı,ince uzun kollu bir gecelik almıştım.Yürümeye kalktığımda sabahlığımı giydim.Hastane inanılmaz sıcaktı.Sana da tavsiyem çok kalın seçimer yapmaman.

Yanıma aldığım emzik ve biberonu hiç kullanmadık.Sadece bir kere mama takviyesi gerekti.Onu da bardağın içinde minik kaşıkla getirdiler.Kaşıkla içirdik.

İlk doğumunsa ve meme uçların çok çıkık değilse eczanede silikon meme uçları satılıyor.Çantanda bulunsun.İlk gün niye söylemedi hemşire anlamadım.İkinci günü baktı ki ben bebeği emzirmekte çok zorlanıyorum anneme söyledi bi koşu gidip alsın diye.Çok rahat ettim ben ilk günler o uçlarla.

Sorma imkanın varsa doğum yapacağın hastaneye gidip ebelere de danışabilirsin bu konuyu.Bana yardımcı olmuşlardı.

Allah kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah.

Sorum var kızlar!!
Doktor bebeği yan yatırmamızı söyledi bize.Saat başı da yattığı tarafı değiştirmemiz gerektiğini söyledi.Yani sürekli başında birisinin nöbet tutması gerekiyor.Eşim de en fazla 5 saat uyku uyuyabiliyor.Ben de artık sürekli ayakta uyur vaziyetteyim.
Siz nasıl yatırıyorsunuz?Bebeği yatağına bırakıp uyuyabiliyor musunuz?

biz zaten ilk andan itibaren yan yatırıyoruz.
ama ben cok yönünü değiştirmiyorum açıkçası.
ama yapmak lazım bence de..

biz salonda yatıyoruz artık ailecek.
yan kanepemde yatıyor kızım.
benim de sürekli gözüm onda oluyor.
bahara kadar böyleyiz heralde..

ben de birşey sorayım.
edolinanın bahsettiği silikon meme uçlarından kullanıyorum ben hala.
göğüs uçlarım cok çıkmadı çünkü.
bebeğim emerken sürekli bu cismi ağzına alıyor yani.
bunun sterilizasyonu nasıl yapılabilir bir fikri olan var mı?
ben sıcak suyla yıkayıp duuryorum sadece ama cok tedirginim.
bakteri üretecek de kızım mikroğ kapacak diye..

ben de birşey sorayım.
valla bende ilk günden bu yana yan yatırıyorum..
canım bende ilk bebişimde kullanmıştım silikon meme uçlarından ve hiç memnun kalmamıştım çünkü bebiş memeye alışana kadar zorluk çekiyorsun ama bir süre sonra zaten tutabileceği kadar uç oluveriyor ama silikon başlığa alışınca meme ucunu daha sonra hep reddediyor..ayrıca süt bezleri tabiri caisse tam meme ucunda değil yuvarlak olan kısmın altında imiş dolayısı ile bebeğin sadece ucunu değil kahverengikısmın hemen her yerinden tutması süt devir daimi açısından oldukça önemli olduğunu okumuştum oysa silikon başlık ile bu bölgeye temas olmadığı için muhtemelen süt üretimide buna parall az olacaktır diye tahmin ediyorum....
ayrıca bu tür plastik yapay maddelerin aşırı sıcak su ile dezenfekte edilmesinin içerdiği kimyasalları açığa çıkaracağı için ılık su ile temizliğinin yapılması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum çünkü ben bulaşık makinesine dahi evde kullandığım hiçbir plastik maddeyi koymuyorum...umarım yardımcı olabilmişimdir..

ben de birşey sorayım.

Biz de ailecek salondayız ama uyursam saat başı uyanıp bebeğimin yönünü değiştiremem,kolu uyuşur falan korkusuyla uyuyamıyorum.Ancak eşim uyanıksa uyuyabiliyorum.Gece 3,4'e kadar eşim bekliyor,ben uyuyorum.Bebek uyandı mı beni uyandırıp kendisi yatıyor.Sabah 8 buçukta eşim işe gidip annem ya da kardeşim gelmeden tekrar uyumuyorum.Zaten o saatlerde kızım yine emmek ve gaz çıkarmak istiyor.Onunla yaklaşık 1buçuk saat uğraşığım bile oluyor.

Ben silikon uçları kullandıktan sonra kaynar suya koyup biraz bekletip çıkarıyordum.Kağıt havluyla güzelce kuruluyordum.Islak kaldıkça daha çok bakteri üretir diye düşünüyorum.4,5 gün kullandım uçları.Hatta başta ucu takıp emziriyordum,göğüs uçlarım iyice çıkınca silikon ucu çıkarıp emziriyordum.Uçları kullanmayı bıraktığımda annem uçları alıp kaynatmış.Kireçten midir anlamadım,bembeyaz olmuşlar.Yani kaynatılacak birşey değilmiş.Ambalajını da incelemiştik nasıl sterile edildiği yazar belki diye ama öyle bir yazı bulamadık.Eczeneye sorsan iyi olur bence.Çünkü bayağı uzun süredir kullanıyormuşsun sen.Başka türlü de nasıl sterile olur bilmiyorum.

kızlar bir soru da benden özellikle normal doğum yapmiş ya da doğum vakti tam gelmiş annişlere...
Hepinizin göbegi dusmus muydu? Benim göbeğim halen hiç dusmedi gecen hafta çarsamba toplasmasına resmimi koymuştum halen aynı... illa dusmesi gerek mi göbegin?

off evet yaa napıcam ben bu silikon uçları..
sitede bir kaç kişinin 3 ay falan kullandığını okumuştum.
o da artık meme ucu çıktığı için değil bebek tutmaya alıştığı içinmiş.
benim sonum da öle olucak gibi.
aklım cıkıyor ya mikrop kapıcak diye.
ama bu silikon uçlara resmen mecburum.
eczaneye sormak iyi fikir..
bi sorayım bakalım..

kızlar bir soru da benden özellikle normal doğum yapmiş ya da doğum vakti tam gelmiş annişlere...
Hepinizin göbegi dusmus muydu? Benim göbeğim halen hiç dusmedi gecen hafta çarsamba toplasmasına resmimi koymuştum halen aynı... illa dusmesi gerek mi göbegin?

goldgelbcim gobek dusmesi derken ne demek istiyosun nasil anlayacazki soyle bi kendime bakayim canim

off evet yaa napıcam ben bu silikon uçları..
sitede bir kaç kişinin 3 ay falan kullandığını okumuştum.
o da artık meme ucu çıktığı için değil bebek tutmaya alıştığı içinmiş.
benim sonum da öle olucak gibi.
aklım cıkıyor ya mikrop kapıcak diye.
ama bu silikon uçlara resmen mecburum.
eczaneye sormak iyi fikir..
bi sorayım bakalım..

canım bende senin gibi ilk bebeğimde herşeyin en iyisi olsun isterdim özenirdim vs vs (hoş hala öyleyim ama en azından tecrübelerim var şimdi)inan bana ben özendikçe ben üzerine titredikçe oğlum inadıma yapar gibi sık sık hasta olurdu ,ayrıca ben boğulur korkusu ile katı yiyeceklere biraz geç başlamıştım ve eline hiçbişey vermemiştim vaktiyle inan bana 6 yaşına kadar yediklerini robotton geçirerek püre haline getirip beslemek zorunda kaldım .gezmeye gideceğimiz evin rondosu olup olmadığını sorardık önce sonra rondom çantamızın demirbaşı olmaya başladı...hatta hala benim emektar robotu mutfakta kullandığım zaman oğluma keşke şu robotun dili olsa diyorum :)))
özetle ben bu defa 1 yaşından sonra tabiki daha rahat büyütme taraftarıyım...

canım bende senin gibi ilk bebeğimde herşeyin en iyisi olsun isterdim özenirdim vs vs (hoş hala öyleyim ama en azından tecrübelerim var şimdi)inan bana ben özendikçe ben üzerine titredikçe oğlum inadıma yapar gibi sık sık hasta olurdu ,ayrıca ben boğulur korkusu ile katı yiyeceklere biraz geç başlamıştım ve eline hiçbişey vermemiştim vaktiyle inan bana 6 yaşına kadar yediklerini robotton geçirerek püre haline getirip beslemek zorunda kaldım .gezmeye gideceğimiz evin rondosu olup olmadığını sorardık önce sonra rondom çantamızın demirbaşı olmaya başladı...hatta hala benim emektar robotu mutfakta kullandığım zaman oğluma keşke şu robotun dili olsa diyorum :)))
özetle ben bu defa 1 yaşından sonra tabiki daha rahat büyütme taraftarıyım...

çok doğru söylüyorsun.
aslında ben de pimpirikli panik bir insan hiç değilimdir.
ama acemilik yapıyormuyum diye sürekli kendimi sorguluyorum biraz da ondan galiba.
yoksa sakınan göze çöp batar olayına cok inanırım.
şu an ne kadar annecim de olsa yanımda devir ve şartlar çok değişiyor.
cidden cok narin ve nazlı yetiştirmemek lazım bu bebekleri,ama nasıl :uhm:

geçen gün soru sormuştum ama kimse cevaplamamış tekrar soruyım. bebeklerin uyku ve emzirme düzeniniz nasıl? benimli gündüzleri 3 saat bir uyanıp emip tekrar uyuyor gündüz çok rahatım ancak gece 2 den 5-6 ya kadar uyutmakta zorluk çekiyorum, emiyor gazını çıkartıyorum ondan sonra bi huysuzluk başlıyor sabahı zor ediyoruz. sizden durumlar nasıl?

geçen gün soru sormuştum ama kimse cevaplamamış tekrar soruyım. bebeklerin uyku ve emzirme düzeniniz nasıl? benimli gündüzleri 3 saat bir uyanıp emip tekrar uyuyor gündüz çok rahatım ancak gece 2 den 5-6 ya kadar uyutmakta zorluk çekiyorum, emiyor gazını çıkartıyorum ondan sonra bi huysuzluk başlıyor sabahı zor ediyoruz. sizden durumlar nasıl?

Allahım nazarlardan saklasın bizim uyku ve emme düzenimiz cok iyi.
1.5-2 saat boyunca aralıkla emiyor kızım,
sonra 3-3,5 saat uyuyor.
gece ve gündüz cok farketmiyor.
hatta gece bazen daha az emip uyumaya devam ediyor.

annem gecelericok huysuzlanmaya başlarsa emzik vermeye başlarız demişti.
şu an iyiyiz o yüzden hiç alıştırmayı düşünümüyorum..

emziği doktorlar ilk bir ay önermiyor zaten. ilk annelik zormuş gerçekten emzirip, gazını alıp, altını değiştirdikten sonra bebek susar zannediyorsunuz ama bazen garip bir huzursuzluğu oluyor ve adını koyamıyorsunuz.

çok doğru söylüyorsun.
aslında ben de pimpirikli panik bir insan hiç değilimdir.
ama acemilik yapıyormuyum diye sürekli kendimi sorguluyorum biraz da ondan galiba.
yoksa sakınan göze çöp batar olayına cok inanırım.
şu an ne kadar annecim de olsa yanımda devir ve şartlar çok değişiyor.
cidden cok narin ve nazlı yetiştirmemek lazım bu bebekleri,ama nasıl :uhm:

bana kalırsa bebeklere doğdukları andan itibaren bebek muamelesi değilde sanki birey muamelesi göstererek yola yoyulmak lazım...çünkü onların bebekten çok birey olduğunu ve hayatın hangi aşamalarında hangi zorlukları göğüslemek zorunda olacaklarını bilinçaltımıza yerleştirirsek eğer üzerine düşmememiz daha kolay hale gelir gibi...
ayrıca bebekler ağlayarak bizim sabrımızın dayanma gücümüzün azami ve asgari sınırlarını yokluyorlar aslında...onlar dünyaya gelirken ağladıklarında kucağa alınacaklarını pış pışlanacaklarını bilmeden geliyorlar bu duyguları onlara öğreten biz ebebeynleriyiz bebeklerimizin yaptığı şey ise bizim öğrettiklerimizi istemek...dolayısı ile onların bebek değilde birey olduğunu kabul edersek fazla üzerine düşmezisek bebeğimizde bunları bilmeyecek dolayısı ile de bizden talepleri olmayacaktır gibime geliyor... bu mantık tarafı tabikii,pratikte ne kadar uygulanabilir o biraz beceri ve kuralcı olmaktan geçiyor sanırım...

herkese selam kızlar bugün oğlumla benim için özel bir gün bugün 20 kırkımızı uçurduk bir güzel kuzucuğumla banyomuzu yaptık dualarla geleneklerle hatta oğluma abdest bile aldırdı annanesi kaydirigubbakcemile3 ay çok komikti o hali mercimeğimin büyük bir senomeniyle gerçekleşmedi olayımız sadelikten yanayız bu tür şeylerde aslında yarın 20 kırkımız ama banyo yapıp çıkartmak istemediğim için bugünden yıkadık yarında el öpmeye gidicez inşallah.. Allah yaş günlerinide göstersin yavrularımızın :Saruboceq: hoca herif oldular gariii:emir_bebek:

Back