Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Annen de ağlayıp dursun daha. Abinle yengen tam birbirini bulmuş.

Annemle öyle konuşacaklar kovmaktan beter edecekler. 15 yaşında ki çocuk bile laf sayacak, dağıtırım ortalığı. O ses kaydını atın abinize, geline de ağzının payını verin. Ne susuyorsunuz ya hu kendime yapılsa susabilirim ama anneme yapılana susmam.

Doğrudur.
Gelinin ben gibi psikolojik sorunları yoksa belki de görüşmek istemiyordur.
Bahane etmiştir.
Lalem sen dünyanın en sağlıklı insanısın emin ol. Yengemin evde başına bişey gelse kapısını çalıcak kimsesi yok. İstemiyor. Abim yolda eski komşusunu görse birşey olsa verme numara kimse aramasın gelmesin diyor.

Yok artık ya bir değil iki değil. Gelinin annesine abiniz böyle davransa olay çıkar. Abiniz arada annesini korumayı savunmayı düşünmez mi acaba? Ben üzüldüm kadıncağıza ya. Ne demek aynı şehre gidip oğluna uğrayamamak.

abim oluyor böyle şeyler uzatmayın anne sende kal sarılın dedi ve konu kapandı. Yengemde kapanmamış kin kusuyor.

Yine mesajımla alakasız cevaplar. Ben size sadece bu meseleden bahsetmiyorum. Genel tavrınızdan bahsediyorum.
Kusura bakmayın pek anlayamadım kafam yerinde değil. Tutarsızlık yok yengem bana böyle olmadığı için yapmadığı için dışardan karışmıyorum. Açıkcası annemide hiç kışkırtmadım yani objektif yaklaştım. Bu olay çok farklı annem oradayken tek kaldı ve kalp krizi geçirmemek için dua ettim kızım o kadar kötü hissetmiş.

Ne güzel kayınvalide hiç gelmesin borç odesin

Abi pasif değil.
Kendi ailesini korumak zorunda.
Doğru ya da yanlış.
Evlendikten sonra öncelik yuvandır bence.
Yanlışında da mı ailesini koruyacak. Hiç zannetmiyorum ki bu konudaki kadın tam tersi durumda kocasını korusun. Ki korumazda haklı olarak. Saygı göstermeyen saygı görmeyi hak etmez.

Kız yok vallahi çıkardı hatta bana attı kaç aylık diye sormuş takmış kafaya napıyım dedi. Napıcaksın ister yaz ister yazma millet sorar olabilir dedim.
Sorun şu iki dünür arasındaki tartışma normal fakat küçük kız anneme noluyor bee alla alla terbiyesiz yapma diye üstüne yürümüş. Annem sorunlu olsa kıza sadece ben terbiyesizlik yapmıyorum demezdi.
Konu olayo sadece anneme yıkıp yüklenip abime kötülemeleri.

Olaya karismamaniz gerektiği konusunda yanılıyorsunuz emin olun. Anneme bu şekilde davranan kadına en fazla nötr olurum.

Bize de yazık günah Kanaryacım…
Ah Lalem elbette. Bende yaşayacağım Allah nasip ederse anneme yengemin söylediklerine takılma lohusa normal dedim. Alınır eder boşver sende dikkat et dedim ben akıllı bi kızım. Rahatsızsa yüzüne söylesin konuşsun etsin kadına 5 gün sonra saydırıp ses atması yanlış değil mi ? Ne yapacağız şimdi ?

Yok hep böyle. Genelde anneme laf sokar söylenir sinirlenir ve abime 10 saniye içinde şikayer eder.

Anneniz hatalı ya da değil yapılan hareket büyük terbiyesizlik, 15 yaşında çocuk benim anneme ayar verecek dilini koparır eline veririm, aştı artık bu lohusa muhabbeti, lohusa diye terbiyesizlik etme hakkı yok, abinizde kabahat. Kadını hem çağırıp hem yerin dibine sokuyorlar adamda tık yok yerim öyle aileyi. Anneniz susmakla hata ediyor, tamam kimse gelinini darlamasın o konuda hem fikirim ama kimse saygı sınırını da aşmasın bi zahmet. Kaç yaşında kadını hem çağırıp hem de terbiyesizlik etmek ne demek yahu

Çocuk üşüyor, çocuk açkalmış emzir mama ver... üşümüş mü? bence geri kalanı da bu şekildedir... zaten lohusa yeterince zor... laf edende çoksa bu şekilde sorun yaşaması normal...

benim kvde de birkaç kere kızıp küsüp gitmişti... annem bana ve bebeğe bakıyor... annem; neden kvalideme yemek koymamış.. kvalide bize bakacağına bizim ona bakmamızı istemişti... eşim yanıma geldi. annen anneme yemek koysun dedi. annem neden koyacakmış girsinler mutfağa yesinler demiştim.. eşimi de doldurup doldurup üzerime saldılardı sağolsunlar. yıllar sonra eşim anladı.

çocuğu bana vermiyor olayı farklı biraz. anne kediler bile bebeklerine kimseyi yaklaştırmak istemezler. ben dışarıdan eve gelip ellerini yıkamayanlara bebeği dokundurmak istemedim.. kendi teyzem ananem ve kvalidem de dahil olmak üzere... yıkamamak için inat ettiler resmen...

demem o ki olaylar o şekilde de gelişmemiş olabilir. gelinden de dinlemek isterdim...

Peki ben gitmelimiyim ?

Bizde geliniz ya ama kimsenin ailesine ne laf ettim ne saygısızlık yaptım.

O yüzden dediler ki konu kapansın gitsin. Abimde olmaz böyle dedi hatta annem dünürüne gel oturalım dedi konuştu etti yengemede sarıldı hala kin kusuyorlar. Annem yalnız dye yapıyorlar.

Evladı erkek. Teşekkür ederim tam da bu.

Peki ben gitmelimiyim ?
Sen şuan gitmeyecektin zaten değil mi?
Bayramda gidecektin. O zamana kadar bi bekle. Abinin,eşinin tavrı ne olacak. Çünkü mesajlara seni de katmış. Seninle de bayağı derdi var. Annene kardeşinin yaptığı da çok büyük terbiyesizlik. Hiçbirşey olmamış gibi gidersen yapılanları başına alkış olursun. Birseyler değişir gidersen de asla kalma 2-3 saat dur kalk. Geçen bayramda kayinpederin acele ettirmişti ama yengen yanında uzun uzun kalınacak biri değil zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…