• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Merhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.

Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.

Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.

Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.

Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.
Abin mutluysa annen gorusmesin.Zaten o kadını çözdüm.Annen kusse gene uğraşır.Ses cikarmazsaniz anneniz haklı çıkar abinizin gozunde

Yakin zamanda bir tanıdığımız doğum yapacak kiz kayinvalidesini istemiyor doğumda tabii benim eş ve kızın eşi de olur mu öyle şey falan diyor
Dedim ki siz doğum yapmak ne demek biliyor musunuz ? 7/24 gogusler acik gezecek uyumak isteyecek dinlenmek isteyecek kimse kendini kayinvalidesi öyle görsün istemez ki lohusa kafası da bambaşka bir olay
Ben demiyorum ki anneniz haksız ama cocuk üşüyor mu diye sorması bile sinir etmiş olabilir ki lohusalikta eder biraz zaman geçsin duzelir bence
15 yaşındaki çocuk çok terbiyesiz bu arada ona denemek laf yok
zaten o konı hakkında lafını sokmuş anneme söylenmiş sorun o değilki annem tamam kızım alındın mı bana farkında deeğilim demiş ama yengem içten pazarlıkçı olduğu için aa yok demiş.
Mesela yemek sonrasında diyelim ki annem eline sağlık demedi hemen abime yetiştiriyor. Annene söyle desin diye.

annenizi gelin mi çağırdı? Ben bebek bekliyorum, son haftalarım, yeni doğum yapmış lafının evinde hem anne hem kardeş hem kaynana hiç uygun bulmuyorum. Eğer amaç gerçekten yardımsa gelinin annesi gitsin dönsün kayınvalide öyle gitsin diye düşünüyorum. Ama bakın ne demişsiniz bebeği vermediler. Ben bu sebeple sadece annem gelsin istedim. Çünkü bebeğimi kimseye vermeyi düşünmüyorum. Bebeğin bana ihtiyacı var, gelen kişiden beklentim ise bebek tutmaktan ziyade bana yemek yapmaası evin günlük işini yapması, çamaşır yıkaması ütü yapması vs. Ama adım gibi eminim ki kayınvalidem gelse bebeği tutmak isteyecek işler yine bana kalacaktı. Ben de açık açık konuştum eşimle. Bir tek annemin gelmesine karar verdik bunu da herkese söyledik.
Ne yazık ki gelin de unutmayacağım dediğine göre lohusa psikolojisi ile alındığı içerlediği şeyler olmuş gibi görünüyor, lütfen azıcık zamana bırakın kimseyi darlamayın, annenizi abinizi doldurmayın
Sezeryan oldu gün belirlenince aradı bilet alın diye iki annesiyide istedi. Annem zaten yardım etti yemek yaptı halletti çocuğu 24 saat tutamaz tutmazda zaten. Sorun çocuğu annesi değil diğer üyelerin sürekli alıp kendilerinin sevmesi.

Gelin 10 dakika ne saydirmis ?
Atsam tövbeler olsun dersiniz. Kin kusmuş düşünün bu zamana kadar kaynananızın yaptığı takıldığınız noktaların saydırılması gibi. sen şunu dedin sen bunu dedin senin kızın olsa yapmazsın sen kızını düşünüyorsun sen kaynanasına laf etmezsin sen şöylesin sen böylesin gelmeyin istemiyorum saygı göstermeyeceğim artık istersen konuşma darıl küs daha birsürü şey. Hani annemin yengeme küfür edip dövmüş olması lazım o ses kaydı için lakin dönüşte birlikte ikisine sarıldığı resmi var. Anlatabildim mi bilmiyorum

Yengen biraz eli maşalı gibi .yanlış anlama ama ben yinede olayların durup dururken olduğunu düşünmüyorum.ufak bile olsa bişey yaşanmıştır.ben doğum yapınca annemde k.v de aynı anda kaldı ama hiç sorun yaşamadık çünkü ikiside çok müdahale etmedi birbirlerine karşı da nazik davrandilar . bı ara ablam ve k.v aynı anda denk geldi k.v hiç karismadi ablama sen taze anne sayılırsın bizden daha iyi bilirsin dedi belki farklı yaklaşımda bulunsa o anda hormonlarin yönettiği ben belki de farklı tepki verecektim çünkü cidden lohusa kafası çok farklıymış.yani anneniz %100 masum olmayabilir
Annem masum demedim ki olay konusunda ne yapmam gerektiğini soruyorum. Yengemin normal halide böyle. Bebek kaç aylık derseniz sizi engeller ve saydırır :)

Ya ben de lohusa oldum. Bebek üşüyor mu demekte ne var? Yeni ve tecrübesiz anneyim. Belki göremiyorum. Keşkr birisi de bana bu çocuk aç deseymiş. 1 hafta aç kalmamış olurdu oğlum yeni doğduğunda. Sütüm yetmiyormuş meğerse. Anlayamamışım.

Evet gerçekten çok iyisin 💕
Bana da zor konularımda hep çok destek oldun asla unutamam.🙏

Bu Yengeyle ne yazık ki işiniz çok zor canım.😕Ama yapacak bişey de görünmüyor ne yazık ki biraz olayların üzerinden zaman geçmesini beklemelisiniz bence belki gelin de hatasını anlayıp gönül almaya çalışacak.Yani inşallah öyle olur.
Zaten terbiye saygı bunlar ailede öğretilen şeyler yengenizin ailesinde var bir tuhaflık 15 yaşındaki kardeşi dahi saygısız.Zamana bırakmak en iyisi sanki şu durumda.
Kız bağırınca hoşlarına gitmiş. Aklı olan derki yıllardır aralarında sorun olmadı iki arkadaş karışmayayım komşu annem dünürüyle. Yıllardır yani ben ilkokıla gidyordum.
Sağol canım benim ❤️

Ya ben de lohusa oldum. Bebek üşüyor mu demekte ne var? Yeni ve tecrübesiz anneyim. Belki göremiyorum. Keşkr birisi de bana bu çocuk aç deseymiş. 1 hafta aç kalmamış olurdu oğlum yeni doğduğunda. Sütüm yetmiyormuş meğerse. Anlayamamışım.
O işler hiçç öyle olmuyor . Insanın olan sütü de gidiyor. Sürekli başında senin sütun az , yağlı değil bebeğe yaramadı demek sanki uzaktan analiz yapıyormuş gibi insanın o psikolojiyle çocuğumu besleyemeyecegim sanırım ben bu çocuğa nasıl bakacağım diyorsun . Zaten doktora ilk bir hafta içinde iki kez sonraki bir haftada yine iki kez gidiyor doktor kilosunu takip ediyor. Annem ben degistiremiyorum diye alt degistirdi kayınvalidem uzak kalmış o değiştirememis . Şimdi doğum yapsam kesinlikle iki hafta sonra gelmesini isterdim .

Keşke benim kayınvalidemin gelini olsaydı azıcık kıymetimi bilirdi 🤣🤣🥹
Ay papatya gına geldi ama. Kuran okundu bebek için annem sağlıkla doğsun diye komşu arasında okuttuk maddi manevi yaptık komşularda kaç aylık diye sordular normal olarak. Dilimi eşek arası sokaymış konuşurken yengeme anlatmıştım anneme söylemiş böyle olmuş kafaya taktım uyuyamadım neden soruyorlar onlara neymiş diye.

Ay papatya gına geldi ama. Kuran okundu bebek için annem sağlıkla doğsun diye komşu arasında okuttuk maddi manevi yaptık komşularda kaç aylık diye sordular normal olarak. Dilimi eşek arası sokaymış konuşurken yengeme anlatmıştım anneme söylemiş böyle olmuş kafaya taktım uyuyamadım neden soruyorlar onlara neymiş diye.
Kanarya ama sizin gelinin cidden psikolojik problemi var bence boşu boşuna kiziyorsunuz bu kızın tedavi olması lazım lohusayken iyice kafa gitmis

O işler hiçç öyle olmuyor . Insanın olan sütü de gidiyor. Sürekli başında senin sütun az , yağlı değil bebeğe yaramadı demek sanki uzaktan analiz yapıyormuş gibi insanın o psikolojiyle çocuğumu besleyemeyecegim sanırım ben bu çocuğa nasıl bakacağım diyorsun . Zaten doktora ilk bir hafta içinde iki kez sonraki bir haftada yine iki kez gidiyor doktor kilosunu takip ediyor. Annem ben degistiremiyorum diye alt degistirdi kayınvalidem uzak kalmış o değiştirememis . Şimdi doğum yapsam kesinlikle iki hafta sonra gelmesini isterdim .
Bubaşka ama. Cadı alıngan kvleri kastetmedim. Ama normal yardım eden insan olan kvşer de var. Buradan okuduğum kadarıyla tek bir cümle de bile ateş püskürüyorlar. Normal bir cümle ya.

Canım benim ona bile kızmadım biliyormusun ? Anneme alınmıştır boşver dedim. Köy soğuk annem diğer oda sıcak çocuğun elleri soğuk demiş diye onuda saydırmış. Anne ne zaman gelceksin diyorum göbek bağı düşünce kızım diyor neymiş neden öyle diyormuş göbek bağı düşmezmiş. Laf sokmuş. Annem neyse demiş ses etmemiş ama en son annesinin söylediklerine dayanamayıp gideyim ben yeter artık ana kız bakın o zaman oturduğum yerden kalksam laf edip kötü kötü bakıyorsunuz demiş. Bu yani. Annem öyle dedi diyede bi dövmedikleri kaldı kadını.

Bubaşka ama. Cadı alıngan kvleri kastetmedim. Ama normal yardım eden insan olan kvşer de var. Buradan okuduğum kadarıyla tek bir cümle de bile ateş püskürüyorlar. Normal bir cümle ya.
Evet valla bende isterdim o kadar ihtiyacın oluyor ki yardıma ama çok zor öyle kayınvalide 😅
Konudaki gelin zaten takıntılı biri bence eski konusundan hatırlıyorum ilaç kullanıyordu

Kanarya ama sizin gelinin cidden psikolojik problemi var bence boşu boşuna kiziyorsunuz bu kızın tedavi olması lazım lohusayken iyice kafa gitmis
hergün görse dicem haklı bunalmışta annem geldi kadına ya senede 1 görcek ya da görmeyecek ne olabilir ki ? Yıllardır uzaktalar. Aldıkları 20 binlik takımı ödeyememiş abim de annemi arayıp neden sormuyorsunuz diye laf ediyor. Sen kimsin ya ?

Bende şaşırdım açıkçası. Gerçekten müdehale etmek falan ayrı da normal bir soruyu lohusalik adı altında mesele haline getirmeyi anlayamayacağım.

Back