Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Ya ben sanmıyorum annenizin hiçbirşey yapmadığı halde gelinden ve kök ailesinden böyle tepki görmesine. Durup dururken insanlar niye annenize tepki göstersin ki. Anneniz olduğu için onu haklı görmeniz normal ama belliki biseyler olmuş ve lohusa kadın huzursuz olmuş.
Buarada abiniz ne diyor bu duruma? Çok arayı bulan biri gibi gelmedi malesef, iki tarafla konuşup olayı büyümeden halletmesi gerekirdi

Ne saygı kalmış ne sevgi . Allah'tan korkmayan kuldan utanmazmiş keşke iki dünür aynanda gitmeseydi mesela Benim kaynanam çok patavatsız doğumumda sadece o geldi anneme sakın gelme dedim o gidince gel dedim . Bilmiyorum bide karşı tarafı dinlemek lazım belki onlarin da annene kızdığı noktalar vardır . Benim önerim iki aile aynanda gitmemeli mutlak sıkıntı çıkıyor

Yine mesajımla alakasız cevaplar. Ben size sadece bu meseleden bahsetmiyorum. Genel tavrınızdan bahsediyorum.

Konu sahibi durum tam anlattığın gibiyse kardeş büyük ayıp etmiş ama annenle annesi tartışmış. Tartışma da kim ne denli üslupsuz konuştu acaba, annenin çizgiyi aşmış olabilir mi kızın annesi de üzülünce kızı dayanamayıp terbiyemizi saygımızı bozmayalım gibi konuşmuş olabilir mi?

Çünkü ben ne zaman bir olayı kayınaile tarafından dinlediysem mutlaka sonrasında gelin tarafından bambaşka şekilde dinliyorum ve genelde bu zamanlarda başta kaynanalar cidden çok karışan, haksız hatta hadsiz bir tavır sergiliyor.

Sana öyle olmaz, damadına da olmaz o yuzden sana olan tavırlarınla kıyaslama. O kadar kadın biliyorum ki kızına, damadına, damadın tarafına, oğluna melek ama geline gerince rakip hatta düşman olan.
Lalem yengeme bebeğin cinsiyeti ne diye soruncada kızıp milleti takipten çıkıyor. Normal değil :)
Bence gercekten abartıyorsun :) bu derece olsa kadını ciddi ciddi tedavi ettirirlerdi, saglıklı bi aile kuramaz simdiye bosanırdı vs .

Anneniz üşüyor mu diye sormuş sormayacakms dediniz. Evet sormayacak. Bende olsam bende rahatsız olurum doğum yapmak bebek sahibi olmak bambaşka bir süreç anne zaten yeterince stresli yorgun bide kadına ikide bir öyle yap böyle yap diye akıl veren kayınvalideler insanı iyice çileden çıkarıyor annede bebegime yetebilecekmym bakabilecekmym bisy olur mu korkusu lohusa psikolojisi zaten tavandayken anneniz yangından mal kaçırır gibi gitmiş bide yetmemiş üstüne üşüyor mu çocuk fln laflar etmiş gelinde yükselmiş kıza da ailesine de hak vermiyorum ama bu kaynanalar da bı geri dursa keşke. Arkadaş ne oluyor ilk günden gidince madalya mi veryolar bu kaynanalara bı dur gelin bı toparlansn bı kendine gelsin annesi baksn ilgilensn herkes kendi ailesini ister yanında kaynana nekdr iyi olursa olsun 15 gün sonra çık git gör torununu nolcak ne eksilir

Bizim taraf yok ki…

Dedim ya psikolojik olarak da iyi değildim…
Laale’ciğim buradan gördüğüm yorumlarından biliyorum ki son derece nazik, nahif ve de duygusal da bir kadınsın.
Ama yine buradan tanıdıgım kadarıyla biliyorum ki bir o kadar da akıllı, olgun ve güçlüsün.
Şu dönemde haklı olarak hassas, yorulmuş hissediyorsun belliki ama sen yeniden gücünü bulacaksın, ki bulmaya başlamışsın, zaten sen işini bilirsin.

Sana evladın ve sevdiklerinle birlikte saglık, huzur ve mutluluk diliyorum.
Zor günlerin bir daha gelmemek üzere gitsin, esenlik hep seninle olsun.

İnşallah kötü günler geride kalmıştır senin için
Şükür…
Bir kere değil sonsuz şükürler olsun inşallah bugünlerimize…

Evden birinin yardımı olmadan dışarı çıkamıyoruz…

Olsun olsun… Hiç üzülmüyorum…

Evde en azından hiç kimseye muhtaç olmadan bebekle ilgilenebiliyorum…

Evet gerçekten çok iyisin
Bana da zor konularımda hep çok destek oldun asla unutamam.

Bu Yengeyle ne yazık ki işiniz çok zor canım.Ama yapacak bişey de görünmüyor ne yazık ki biraz olayların üzerinden zaman geçmesini beklemelisiniz bence belki gelin de hatasını anlayıp gönül almaya çalışacak.Yani inşallah öyle olur.
Zaten terbiye saygı bunlar ailede öğretilen şeyler yengenizin ailesinde var bir tuhaflık 15 yaşındaki kardeşi dahi saygısız.Zamana bırakmak en iyisi sanki şu durumda.

Gece gece beni çok mutlu ettin.
Allahım da seni mutlu etsin inşallah canım benim.

Güzel duaların için çok teşekkür ederim. Allahım razı olsun inşallah arkadaşım.

Çok şükür bugünlerimize.

Allahım hepimize sevdiklerimizle beraber sağlık mutluluk ve umut versin inşallah…

Yengem genelde cephelidir sosyal hayatı yok insanlardan soyutlamış durumda kendini o yüzden. Kızlar çok sağolun yarın sabah devam edelim elleriniz dert görmesin başım çok ağrıyor.

Yengen biraz eli maşalı gibi .yanlış anlama ama ben yinede olayların durup dururken olduğunu düşünmüyorum.ufak bile olsa bişey yaşanmıştır.ben doğum yapınca annemde k.v de aynı anda kaldı ama hiç sorun yaşamadık çünkü ikiside çok müdahale etmedi birbirlerine karşı da nazik davrandilar . bı ara ablam ve k.v aynı anda denk geldi k.v hiç karismadi ablama sen taze anne sayılırsın bizden daha iyi bilirsin dedi belki farklı yaklaşımda bulunsa o anda hormonlarin yönettiği ben belki de farklı tepki verecektim çünkü cidden lohusa kafası çok farklıymış.yani anneniz %100 masum olmayabilir

annenizi gelin mi çağırdı? Ben bebek bekliyorum, son haftalarım, yeni doğum yapmış lafının evinde hem anne hem kardeş hem kaynana hiç uygun bulmuyorum. Eğer amaç gerçekten yardımsa gelinin annesi gitsin dönsün kayınvalide öyle gitsin diye düşünüyorum. Ama bakın ne demişsiniz bebeği vermediler. Ben bu sebeple sadece annem gelsin istedim. Çünkü bebeğimi kimseye vermeyi düşünmüyorum. Bebeğin bana ihtiyacı var, gelen kişiden beklentim ise bebek tutmaktan ziyade bana yemek yapmaası evin günlük işini yapması, çamaşır yıkaması ütü yapması vs. Ama adım gibi eminim ki kayınvalidem gelse bebeği tutmak isteyecek işler yine bana kalacaktı. Ben de açık açık konuştum eşimle. Bir tek annemin gelmesine karar verdik bunu da herkese söyledik.
Ne yazık ki gelin de unutmayacağım dediğine göre lohusa psikolojisi ile alındığı içerlediği şeyler olmuş gibi görünüyor, lütfen azıcık zamana bırakın kimseyi darlamayın, annenizi abinizi doldurmayın

Eminim anneniz gitmemiş olsa torununu görmeye gelmedi diye abinize yine şikayet ederdi.

Yakin zamanda bir tanıdığımız doğum yapacak kiz kayinvalidesini istemiyor doğumda tabii benim eş ve kızın eşi de olur mu öyle şey falan diyor
Dedim ki siz doğum yapmak ne demek biliyor musunuz ? 7/24 gogusler acik gezecek uyumak isteyecek dinlenmek isteyecek kimse kendini kayinvalidesi öyle görsün istemez ki lohusa kafası da bambaşka bir olay
Ben demiyorum ki anneniz haksız ama cocuk üşüyor mu diye sorması bile sinir etmiş olabilir ki lohusalikta eder biraz zaman geçsin duzelir bence
15 yaşındaki çocuk çok terbiyesiz bu arada ona denemek laf yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…