Yooo uzaktan sevemezler!Bir de çocuğu sürekli annemin kucagından almış yazmış. Yahu yeni doğmuş bebek annesinin memesine ve koynuna yapışık zaten ne kaynana sürekli alıp alıp kucaklıyor minicik bebeği. Koronası grip salgınları bitmedi, hele de şu ara yeni çıkan ve en cok cocukları etkileyen cesitli virüsler var zaten niye kucagında cocuk, uzaktan sevemiyor musun.
Kızın basında bir de üşüyor yok bilmem ne her şeye karışmış. Damadın annesine gelince dut yemiş bülbül olan kadın gelinin annesiyle yetmemiş bir de tartışmış. Tüm bunlara da zaten hassas dönemde olan lohusanın tepesi atması cok normal ve kim bilir daha neler var bilmediğimiz. Konu sahibinin de annesinin de kesinlikle eksik anlattıgına inanıyorum.
Onada ağır konuşucam da sakinleşiyorum Tahin. Neler dedim tahmin edemezsin. Anneme laf edince iyiydi şimdi kendi annesine laf yiyince ağlamasın dedim. Kendisi sinirle saygısızlık yaparken iyiydi annemide idare etseymiş madem dedim. Madem çok adaletliler kardeşini sustursaymış dedim. Konuya karışmak istemiyorum ama annem çok kötüyüm kızım diyor ve tutamicam kendimi.Abin karısının ne olduğunu bilmiyor mu? Senin anlattığına göre bir sürü sorun yaşamışlar zaten öncesinde. Kadından para almasını biliyor ama dönüp ne oldu annecim diyemiyor. Gerçekten annenin tek gözyaşına değmez.
Bunu da düşünüyorum ama bir yandanda al anneni babanı git bakalım nasıl oluyormuş diyorum.Anneme ailesiyle birlikte o şekilde davranan yengeyle asla muhatap olmazdım. Hani gitmek istiyordun ya, evine adım atmazdım. Çünkü o evde 15 yaşındaki kardese kadar hakaret edilmiş benim anneme. Ne münasebet.
Elinizde ses kaydı yok mu? Atın abiye. Silin defterden. Kendi süşünsün.Yengem kendilerine göre anlattığı için konuyu kapatıyor.
Lalem bende gelinim annemi savunmuyorum ki. Bende rahatsız olucam bende söyleyeceğim belki ama kaynanama kardeşim terbiyesiz dese sus derim. O kadar olayı yaşadımda yinede ses kaydı atıp kin kusmadım kadına. Yüzüne söyledim çözüm olsun ya da olmasın saygımı bozmadım çok şükür.Benim kayınvalideye ses atsan ses bombası sanır. Şaka bir yana benim kayınvalide hiç anlamaz o işlerden.
Ben kızgınlığımı da kırgınlığımı da yüzüne söylüyorum. Çözüm mü? Asla değil!
Çünkü hâla en çok kayınvalideler biliyor, biz gelinler cahiliz!
Yine karışıyor yine cevap veriyorum.
Eminim ki bu hayat boyu bu şekilde devam edecek. Allah’ıma şükürler olsun ki artık benden başkasının kucağında sıkılıyor da kendini atmaya başladı en azından bırakmak zorunda kalıyorlar.
Anneciğin de ağlamasın canına da bir şey olmasın Allahım korusun.
Biz gelinler bir başlarsak ağlamaya kralı gelse susturamazlar.
Kucağına alması mıAma kayınvalidenin kucağına alması,”üşüyor mu” demesi benim için büyük tartışma sebepler
Normalkende böyleydi. He birde söylememişler kendi saygısızlıklarını annemi taşlamaktan. Ayıp ya.Ben sizin yerinizde olsam ses kaydını abime attırırım. Söylerken sorun yok madem kocası da bilsin germek düşüncelerini. Lohusa diye bir insanın her saygısızlığını çekmek zorunda mıyız ben bunu anlamıyorum. Ben de Doğum yaptım, lohusalıkta da çok sorun yaşadım ama kimsenin kalbini kırma hakkını görmedim kendimde. Evine gelen üstelik kendin çağırdığın kişiye istenmiyorsun demek ne demek nasıl bir saygısızlıktır. Hele ki 15 yaşındaki kardeşine ne oluyormuş. Bir hafta sonra nerden çıktı da tekrar celallenmiş onu anlamadım. Küçücük kızın koca kafına laf saydırmasına laf etmeyen aileden doğru düzgün davranmalarını beklemek zaten hata olur.
Hayatım boyunca hiçbirşey bu kadar canımı acıtmamıştı. Annem çok kötü durumda.Bir önceki konunuzda yengemin doğumuna gidemiyorum diye dertlenmiştiniz. KK kadınları da imrenmişti size, resmen nazarımız değmiş sjkdkdkd ama zaten yenge antika biraz, belli. Biz de lohusa olduk, kaynananın gelmesi, bazı söyledikleri bize de battı ama evden göndermek, ses kaydında çemkirmek apayrı bir boyut. Annenize acıdım.
Yok kız anlamam ponçikliğimden değil yapım bu. Tanısanız çok seversiniz. Hastalarım sürekli hediye getiriyorlar bana. Yapım bu hayatım boyunca kimse diyemez x bana kötülük yaptı diye. Çok netim yapmam. Saygılı biriyimdir ben. Kim olursa olsun. Az önce kaynanam “ anneem sıcaktır yiyin” diye birsürü yemek getirdi. Kadınla onca şey yaşadım yinede saygımı bozmadım.O biraz konu sahibinin ponçik görümce olma çabasındandı, kızmasın ama öyle. Yeğen görmeyi istemek ayrı ama daha önce bir sürü sorun yaşamışlar hâla yengemde yengem, yanlış anlar mı beni diye düşünüyordu. Al sana yenge
Ben seni tanımayı isterdimTanısanız çok seversiniz
Kız ben sürekli görüyorum da kayınailemi yinede öfke kusmadım. Yazık günah yaşlı insanlar zaten.Az önce yazdım bu konudan hiç haberim yoktu bir arkadaşa yazdım burada.
Evlat büyütmek zaten çok zor. Bir de insanlar yorum yapınca daha çok yoruluyorum diye.
Ama bu işin çözümü yok biliyorum. Altlı üstlü oturan,haftada 3,4 defa görüşen arkadaşlara büyük sabırlar diliyorum…
Bana yapamaz. Yaptırtmam saygısızlığa aşırı tepkiliyim.Gidemediği isabet olmuş. Kaynanayı çekemeyen görümceyi hiç çekmezdi.
Tanışalım balım. Gülmekten çene kaslarınız ağrıyabilir ama. Kız geçen hasta diyorki siz neden hep böyle güzel enerjiksiniz. Tövbeler olsun nazara geldimBen seni tanımayı isterdim
Gerek yok böyle bir şeye. Annenin o eve adım atmaması gerek. Öyle giderseniz daha büyük rezillikler çıkar ayrıca. Hic muhatap olmamak en güzeli bence. Abin anneni arar birsey derse olumsuz, ses kaydını atsın. Bir sey ifade etmez onun içinde neyse.Bunu da düşünüyorum ama bir yandanda al anneni babanı git bakalım nasıl oluyormuş diyorum.
Lalem yengeme bebeğin cinsiyeti ne diye soruncada kızıp milleti takipten çıkıyor. Normal değil :)Gelin kardeşi her türlü hatalı ona lafım yok.
Ama gelin kayınvalideye korkunç ses kaydı atacak kadar terbiyesizse görüşmesinler.
Gelinin de işine gelir. Belki de bunu istiyordu.
Anneme birşey yazma öfkeyle dedim. Yarın düşüneceğim ne yapacağımı. Bende bilemiyorum.Bir konuda yengenizden bahsettiğinizi okuduğumda zavallı anneciginize bunu yapacağını açıkçası tahmin etmiştiml.cok üzüldüm annenize
Böyle insanlarin haddini bildirmek, susturmak lazım diye düşünüyorum. Eğer burada susarsaniz ileride yapacağı her terbiyesizliğe hakkı olduğunu düşünecek ve nedeni de bu durum diyecek.
Nerede huyu pis,uslupsuz insan varsa bu psikolojik sorunu bahane ediyor ama sizin gelin ve ailesi bariz terbiyesiz.
Lalem sorun o değil ki annem tek kelime etmemiş o konu hakkındaki laflarına. Almamışta hatta vermiş kardeşe dünüre. Saygısızca davranışa ve ses kaydındaki benimle vurmasına gelme demesine üzgün.Çünkü Kanarya’nın annesi bu kadar masumsa gelin görüşmemek için bahane buldu denebilir.
Ama kayınvalidenin kucağına alması,”üşüyor mu” demesi benim için büyük tartışma sebepleri.
Zor tutuyorum kendimi :)Konu sahibi sakın gaza gelip karışma
Abin de annenin evladı ağzını açıp hanımıyla konuşsun
Sen karışma
Evet ben çok rahatsız oluyorum. O zamanlar susmuyordum.Kucağına alması mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?