Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Ben “görüşmeyelim” dedim, “iyi değilim” dedim, iyi değildim de gerçekten…

Hem fiziksel hem de psikolojik olarak çökmüş durumdaydım.

Tüm bunları bilerek ya da çabucak unutarak kızacağımı bile bile üzerime gelmeselerdi!

Şu kadarını söyleyeyim o dönem eğer gerçekten başımın çaresine bakabiliyor olsaydım aynen şu anda olduğu gibi cevabını verip geçerdim, akşamüstü eve gelince de kocamla 3 dedikodu çevirip unuturdum…

Sizde yengem gibi kaynananıza saydırıp 10 dakkalık ses atsaydınız. Karşılıklı iletişimle çözülür diye düşünüyorum sorun yengemin anneme çocuk gibi saydırması.
O kadar gerizekalıydım ki annemle birlikte mal gibi durduk bizde o saydırırken

Önceden plan yapılmıştır

Dayımın eşi böyle sorunlu biri, senelerce herşeyden nem kapıp sorun çıkardı. Kahvaltıya cagirsan kolaya kaçtı,akşam yemeği yapmadı der, akşam cagirsan başka birşey bulur. Anneannem hiçbir zaman bunu yapıyor ,diyor demedi. Aman oğluma sorun çıkarmasın diye. Ama seneler geçti , dayı tümden uzaklaştı bizden. Başka sehirdeler kimse evlerine gitmez bile , onlarda bir kaç senede bir ancak gelirler .

Anneniz evet şu an yengeniz lohusa (gerçi kavga etmeye enerjisi var ama ) birşey demesin abinize ama söylesin durumu. Onun da bilmeye hakkı var.

Abi pasif değil.
Kendi ailesini korumak zorunda.
Doğru ya da yanlış.
Evlendikten sonra öncelik yuvandır bence.
Ben her iki tarafında ezilmesini doğru bulmuyorum, saygısızlık kimsenin hakki olmamalı, abi dengeyi sağlayamıyor, burada annesini ezdirmesi asla doğru değil, karısına annesine saygılı olması gerektiğini hissettirememis, kadın sonuçta alttan almış, sarılmış etmiş buna rağmen arkasından ses kaydı atması ne kadar doğru, erkek burada dengeyi koruyan olmalı iki tarafın hakkını da korumalı, abi pasif olmasa karısı annesine karşı saygılı olur ve bu denli terbiyesiz şekilde konuşamazdı, kibarca rahatsız olduğu şeyleri belirtildi, ben asla iyi niyet göremedim, bu mecrada benim kadar gelinleri savunan yoktur herkes bilir, ama ben haksızlığa karşı okey diyemem ...

Bence de kaçak dövüş olmaz , herkesin maskesi düşsün..

hepsi manyak mı yani? olabilir tabii...bizde de manyak bir yenge var, bizim tarafta herkese ayrı takık ama ailesi nasıl pırıl pırıl insanlar. belli olmuyor hiç işte.
Bak benim kardeşim var 26 yaşında ben 30 düşünüyorum ki kardeşim tutup benim kv ye böyle laf saysa annem ağzının ortasına bir tane vururdu yemin ediyorum ki . 15 yaşındaki ergene ne oluyor acaba ? Haaa şu var konu sahibinin annesinde de kesin sorunlar vardır yani durduk yere böyle olmamıştır asla

ben de onu diyorum. illa ki bir şeyler yaşanmıştır önceden. anne de sütten çıkma ak kaşık, ağzı var dili yok biri değildir eminim ki. hoş bu kadar saygısızlığa lüzum var mı sanki, gene de gelinin arıza olduğunu düşündüm ben

Bence ailesi yengenizi dolduruşa getirmiş oda lohusa kafasıyla sayıp döküyor bir lohusalıktan çıksın yalniz kalsın aklı başına gelip nasıl bir hata yaptığını anlar

Kim ağzı var dili yok ki benim kv görsen mesela sanki hiç o söylemiyormuş gibi lafları söyler sende şoktan konuşamaz olursun . Karşı tarafın saygısızlığı buradan uzaya yol olmuş ona yarı bir dava tabi .

Kim ağzı var dili yok ki benim kv görsen mesela sanki hiç o söylemiyormuş gibi lafları söyler sende şoktan konuşamaz olursun . Karşı tarafın saygısızlığı buradan uzaya yol olmuş ona yarı bir dava tabi

Ben bu kadınlarda ki kaynana takıntısıni hiç anlamıyorum hiçbir anne evladının kötü olması istemez yok lohusaymis yok oymuş buymuş. Çoğu okunanlara da baktım da. O zaman kendi anneleriniz gelsin baksın yok kaynanasından utaniyomusta göze batiyomusta hem size bakiyolar hemde nankörluk ediyorsunuz. Annenize gelince de çok üzüldüm ben anlayabiliyorum. Annemin bı lafı vardır sen paspas olursan ezen çok olur diye. Bence kesinlikle tepki vermesi gerekiyor. Gelininiz aşırı şımarık durdurak bilmeyen bir kız. Onun evladiysa onunda torunu kusura bakmasın. İnsanlar evlatlarini arayıp soramiyor yarın oburgun kendilerininde kaynana olacağını unutuyorlar.

Gerçekten kibarca rahatsız olduğumuz konuları anlatınca “tamam bir daha senin bebeğine yorum yapmam” diyen kayınvalide varsa bravo!!!

Zaten bebek de bizim değil, asla olmayacak.

Düşün bak; uzun yıllardır vermiş olduğumuz tüp bebek tedavisi mücadeleleri,doğum ve lohusalığımın zorluğunu hiç anlatmayayım. Çok şükür Rabbim bu evlada can vermiş. Ne için? Tabii ki sadece onlar için!

Her nedense gelin doğurunca kayınvalide bebeği kendi doğurmuş, gelin bebeğin ablası oluyor tövbe estağfurullah!

Allahım tüm kayınvalidelere de gelinlere de akıl fikir versin inşallah.

Hayatım boyunca hiç kimsenin bebeğine yorum yapmadım, bizim bebeğimize de yorum yaptırmam.

İnşallah senin kayınvalide senin lohusalığında kibar uyarı yapmana bile gerek bırakmaz. Kendiliğinden sana ve lohusalığına saygı ve sevgi duyar.

Son düzenleme:
Bir de çocuğu sürekli annemin kucagından almış yazmış. Yahu yeni doğmuş bebek annesinin memesine ve koynuna yapışık zaten ne kaynana sürekli alıp alıp kucaklıyor minicik bebeği. Koronası grip salgınları bitmedi, hele de şu ara yeni çıkan ve en cok cocukları etkileyen cesitli virüsler var zaten niye kucagında cocuk, uzaktan sevemiyor musun.

Kızın basında bir de üşüyor yok bilmem ne her şeye karışmış. Damadın annesine gelince dut yemiş bülbül olan kadın gelinin annesiyle yetmemiş bir de tartışmış. Tüm bunlara da zaten hassas dönemde olan lohusanın tepesi atması cok normal ve kim bilir daha neler var bilmediğimiz. Konu sahibinin de annesinin de kesinlikle eksik anlattıgına inanıyorum.

Şuan anneme bunları nasıl yaparsınız diye mesaj atmam sizce doğru mu olur ? Ben ondan bahsediyorum. İlk olayda yengem direk annemi bana şikayet ettiği için tabikide susmadım ve yengem öfkeyle söylediği için özür diledi. Mesela şuan anneme saygısızlık yaptınız Allahınızdan bulun mu yazmalıyım ? Öfkeyle hareket etmemeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…