Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Yaw ne kadar hazirlikli
Olsanda bilmiyorsun nasil gececginj.. yani bi daha dogum yapsan kafanda ayni deli sorular. Ben zaten sana bi sonraki islemi soylememelerine cok kizdim

Suni sancinin erken verilmesi yüzünden bu hale geldim bence. Hamileler de feyz alsinlar. Kesinlikle başta çekilen sancı evde cekilmeli çünkü çok rahat ve kolay. Ben de kendime hamilelik boyunca tembih ettim. Sancı gelirse heyecanlanmak yok. Hemen hastaneye gitmek yok evde hareket halinde ilerleticem diye düşündüm. Normal yapmicam ama oldu da yaparsam diye buna da sözde hazırladım kendimi. Çocuğun geleceği gün yerimde durmadım heyecandan. Gittim hastaneye. Sancısı gelen kimse çok siklasmadan gitmesin bence. Sonra kurbanlık koyun gibi ordan oraya sürüklenmek daha kötü.

Ama ben boyle yaptim sancilari evde cektim az daha yolda doguruyodum

Dikkati baska yone vermek bence agriyi azaltiyor birde hareket ediyorsun, harekette bereket vardir
Hahahaha dimi benim bebe boynuna kordon dolamasaydı daha kolay doğardı . Bende göbek fıtığı oldum sayesinde bu sene ameliyat olacağım

Ben de o kısma takılıyorum zaten neden hala anne gibi hissetmiyorum. Tedavi almam şart

Hahahaha dimi benim bebe boynuna kordon dolamasaydı daha kolay doğardı . Bende göbek fıtığı oldum sayesinde bu sene ameliyat olacağım
Benimde ilki oyle kordonu dolanmisti.. dogum muazzam birsey gercekten ama cok zor.

Ne oluyor gobek fitiginda? Nerden anlasiliyor fitik ne gibi sikayetler oluyor?

ben doğumumu yazıyorum 5 gün sürdü sancılarım. hastaneye gittiğimde nst sancılarım çıkmıyordu sancılarım var dediğimde bana inanmadılar 5 cm açıklıkla hastaneye gittim geldim en sonunda suyum patladı hala sancim cikmiyor neyse altima bir bez takildi dogum haneye goturuldum bebek kanala inmemis ay gelen alttan muane giden alttan muane sonra siyirma diye birsey yaptilar kadin elini bir cıkardı elleri kan çok korktum bir anda agrilarim asiri derecede artti erkekler geliyor bir suru stajer hepsi elini sokuyor bebek asagi insin diye neyse beni bir sure rahat biraktilar 4 saat sicak suyun bak kaynar kaynar akiyor altinda bekledim sonra bir ebe geldi yat nst bakacaz yatamadim. asiri kotuyum kadin bir anda bana bagirmaya basladi cocugu oldurecen sen kendine annemi diyorsun kocanin altina yatarken bizemi sordunda doguruyorsun. bana epidural takin diye yalvardim. epidural sanciyi gonderiyormusda sanci cekmezmisim vermedi inadina yapmadilar. cocugu strese sokuyormusum hangi kafayla cocuk yapmaya kalkmisim normal dogum b3nim neyime falan. yanima kimseyi koymadilar sonra ben ayaga firladim yalvardim nolur yardim edin diye hepsi karsima gecip benimle alay etti. daha sonra bebek dogum kanalina inmedigi icin oksijensiz kalmis stresten kalbi yavaslamis sezeryana alin diye aglamaya basladim. yok illa almiyorlar benim bagrislarim baska anneleri etkiliyormus falan ciglik atiyorum ya yardim edin diye sonra pretisyen hekim demesinmi bunuda birakin burda cocuguyla ölsün. agliyorum falan en sonunda sezeryana alin diye bagirdim zorla sezeryana girdim bana anesesi vermiyorlar basimda iki stajer gulusuyor nolur yardim edin diye kizlara yalvardim sonra uyandim bebek yanimda suratina bakmak istemedim o bana laf sayan kadin hocayla geldi iste obozite bu kiz dedi hocada azarladi sen obozite gormemissin kizin ödemi var . cocuguma baktikca ben bunun icinmi bu kadar ugrastim dedim anne oldugumu hissetmedim sanki baskasinin cocuguymusta ben baskasinin cocuguna bakiyormusum gibi aradan 1 yil gecti hala anne oldugumu hissetmiyorum. banyoda soguk suyla yikaniyorum sicak olunca o gun aklima geliyor doktor fobim basladi hastaneye gidemiyorum yani sizi cok net anliyorum umarim yardimci olabilmisimdir

Ben de o kısma takılıyorum zaten neden hala anne gibi hissetmiyorum. Tedavi almam şart
Annen baban ya da cocuguna bakacak birisi varsa biraz ona birak tabsiye ederim.. biylece ozluyor musun neler hissediyorsun daha iyi tartarsin. Yani hislerimize mudahale edemeyiz.. kimisi daha soguk bir annedir kimisi daha yangin anne.. annelik hissetsek bile ayni degiliz

Malesef ust duzey bir doktor ve hizmet almiyorsaniz dogumlar bu sekilde oluyor ve aonucta normal dogum yapabilecekken sizi sezeryana yonlendirmis buda cok yanlis. En guzeli ozel dogal dogum mudahalesiz. Benimde ilk dogumum sizinki gibi tramvatik oldu bir ozel hastanede ama ikincide ozel doktor dogal dogumcu cok iyi bir doktr buldum hic mudahalesiz suni sancisiz dogum yaptim allaha sukur keske her kadin o sekilde dogum yapabilse doktorlarda bizi basindan bir an once atmaya calismayip hakkini verse dogumlarin

Ya cok duygulandm..Allah o saglik calisanlarini bildigi gibi yapsin…laflra bak aynen eskilerdeki gibi saapmayi biliyin dogurmayi bilmiyon mi.. yeminle cok kinlendin Allh boylelerinin eline dusurmesin zehri zikkim olsun aldiklari maaslar

Bende aynen böyleyim cocuguma aşırı bağlıyım o da aynı şekilde bana. Beni görünce sadece bana gelmek istemesi bile ikimizin birbirimize bağlı olduğunu yeterince gösteriyor (kaynanam kaynim kayinbabam eşim ben ve kızım yasiyoruz) bana olduğu kadar başkalarına da alışık aslında ama ben çok farkliyim onun için o da benim için öyle ama hamileyken anne hissini dogurdum hala hissedemiyorum. Yabancılaşma geçti ama o his hala gelmedi. Bunu hiç hissetmesem derim ki meltem demek ki annelik hissi diye birşey yok. Ama hamileyken çok yaşadım o hissi doğumdan sonra da gelmeyince içimde eksik kaldı birseyler. Bunun için de destek alsam işe yarar tabi ama aynı durumu yaşayan birinden duymak bana daha iyi gelirdi eminim ki ve iyi geldi de

Profesyonel bir yardım almadan aşamazsınız gibi görünüyor. Devlette bununla ilgilenmezler maadi durumunuz el veriyorsa özele gidin.allah yardımcınız olsun ğsikolojik şeyleri atlatmak çok zor

Bilemiyorum gerçekten ben hasta olduğumu düşünmüştüm. Keşke bana anlatsalarmış dedim ama geçti artık.

sizin hamileyken kendinizi doğuma hazırlamanız gerekiyordu..
sonuçta candan can çıkıyor ne kadar kolay olabilir?
bence yaşadıklarınızda hiç tuhaf bişey yok, sadece siz psikolojik olarak hazırlanmamışsınız.

benim doğumum çok güzel geçtiği halde 1 yılda ancak anladım anne olduğumu, kızıma annem bakıyor, işten çıkıp eve gitmek istemiyordum.. şimdi her şey daha güzel.. geçiyor unutuluyor her şey, ama 2. çocuğu istemiyorum, bi bu kadar strese daha dayanamam.

Yani birsuru dogum hikayesi var burdada okuyan korkan onlardanda korkar.. herkesin dogumu kendine ozel.. vet durust degil bazisi ovunmeyi seviyoruz milletce birde dogumdan sonra ertesi gun kek borek ikram edenler var ki mazallah
doğumun ertesi günü manyak gibi ben de köfte pilav yapmıştım ama psikolojim gitmişti. normale dönme sancımdı o, kendime "bak iyiyim, toparladım kendimi" mesajı vermeye çalışıyordum aklımca.. şu an asla kimseye "ben doğumdan geldim, yemeğimi yaptım." diye saçma sapan güzellemem bu durumu. hormonlardan kafam gitmiş, geçtikten sonra anladım. çoğu kişi dürüst değil ya. doğumdan geldim, doğum yapan insanlarla konuşuyorum, hepsi mi farklı konuşmaya başlar. e bende de bu olmuştu, bende de şu vardı diye. herkesin kafasında hamileyi korkutmamak olabilir ama şok oluyor insan sürecin zorluğuyla karşılaştığında. kendini suçluyorsun "ben mi zayıfım, ben mi anormalim." vs diye.

Dimi ya gerçekten karnındaki çok sevdiğin aşk dolu bebişini senden koparmislar da elin çocuğunu gelip koymuşlar gibi dimi vallahi ben de öyle hissettim. Bir sene olacak 15 gün kaldı ve ben çok sevsem de anne olduğumu hissetmiyorum karnımdan çıktığı an bebeğim gitti gibi geliyor kendimi kötü hissediyorum bu yüzden anneligin hakkını vermediğimi düşünüyorum. Oysa ki annem ne güzel hissettirmisti anneligini bana. Ben hissettiremeyecegim için korkuyorum

Ben hala anne gibi hissetmiyorum. Bazen çiş bazen kaka temizleyici, bazen meme uyutma aracıyım.

Annelik oyle birsey ki o hastayken gulebiliyor musun ? O yemediginde üzülüyor musun ? O sana sarilinca kalbin eriyor mu ? Ve herseyden onemlisi senin kucagin ona sicak yuva mi ?

Gerisini sorgulama bile. Ben icindeki çocuğu da yavrusuyla büyütmeye çalışan bir anneyim de kendine. Hele bir büyüsün annem diye boynuna atlasin bak o hisler nasil yukleniyor bir bir.

Bilemiyorum gerçekten ben hasta olduğumu düşünmüştüm. Keşke bana anlatsalarmış dedim ama geçti artık.
hasta değil, herkeste o durumun zorluğu farklı bir etki bırakıyor. ben epizyoma 2-3 hafta bakamadım bile mesela. bir daha asla normale dönemem zannediyordum o zaman. ama bu hislerim için kendimi suçlamadım, sıkmadım. zorlandığım zamanlar için yine kendimi suçlamadım. etrafımda benimle aynı anda anne olan 3-4 arkadaşım vardı ve hepimiz de benzer süreç yaşadığımızdan çok destek olduk birbirimize psikolojik açıdan. hissettiğin her şeyin normal olduğunu bilmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…