Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Ben 6cm ile gittim 2 saat sonra doğurdum Ama sancıyı çok hissettim çok yordu beni

Kısmetliymişsin işte baby herkes aynı değil cidden
Aynen öyle Bizim ailede böyle annem ablam böyleymiş. O yüzden çok zorlanacağımı düşünmedim. ama kuzenin o kadar zorlandı ki 2. çocukta bile çok zorlamışlar. Kızın resmen kan damarı çıktı yüzünde. 3. çocuğunda direk sezaryen istedi. Bence çok zorlamamak lazım vücudu. Sezaryen da bir seçenek

Bence de netice de her şekilde kişi anne oluyor arada fark yok

çok geçmiş olsun, okuyunca çok üzüldüm ve de şaşırdım.

ben de hamileyim, henüz doğumun gerçekleşmesinde neler oluyor araştırmaya başlamamıştım. direk bir online gebe okulu buldum, ciddi bir şekilde araştırıcam, normal doğumu hep çok sancı, o an için çok acı ama en kolayı diye biliyoruz aslında hep. oysa ne çok kişi travmatik olarak geçiriyor, bana hep uç olasılıklar gibi geliyordu.. teyzeminde bir doğumu çok sıkıntılı geçmişti, 15-16 sene geçti, hala aşırı gerginlikle bahseder konusu geçerse.

destek alın bence, ara ara hep aklınıza gelecek bu ve hep aynı şekilde üzülmenizin gerilmenizin hiç faydası yok.

Belki ben abartiyorumdur dedim zaten öyle de düşündüğümü. Ama o an beni ordan oraya götürüp durmalari sürekli ellerini sokmaları acımı hafife almaları beni asla insan yerine koymamalari normal değil. Hiç birşey yapilmasin demiyorum ben zaten ama yapmadan önce biraz bilgilendirme yapıp hani haberin olsun belki biliyosundur bilmiyorsundur biz yine de insan yerine koyup söyleyelim sana demelerini bekledim. O sancıyla teslim oldum ve bana en ufak acı vermeleri korkmama sebep oluyordu. Biraz bilgi verseler panik olmayacaktım belki de. Ben kendimi çok kötü hissettim istemiyorum da zaten bir daha. Benim gibi hissetmemenize sevindim allah bagislasin

bebeği ben de acayip kıskanmıştım biri kucağına alınca filan şimdi de evde sen al ben al kavgası yaşanıyor

aslında siz de acıyı çektiniz ve bile bile yeniden anne olmak istediniz. Allah kucağınıza almayi nasip etsin. Ben de kendimi anne gibi hissetseydim ben de belki yaşadıklarımı unuturdum. Ama benim olayım doğumun şiddeti yüzünden bebeğimden uzaklaşmış olmam. Karnimdayken daha çok anneydim. Ikincide de aynısını hissedersem kaldıramam diye düşünüyorum hayırlısı olsun Allah isteyen herkese versin

28 saat gerçekten çok uzun her dakika o acıyı çekmek ve saatlerce. Ben de bir kaç gün doğum anını hatırladıkça nefesim daraldı gece uykum kaciyordu. Uyudum rüyamda görüyordum. Keşke en başından yardım alsaydim ama ben herkes yaşıyor zannediyordum meğer benden başka kimse yaşamıyormuş(etrafımda). yine çok geç değil tabi yine alabilirim evet teşekkür ederim

Kaynana olayını çok iyi anlıyorum kaynanamla yaşayan biri olarak. Bu konu benim derin yaram. Hiç girmiyorum çıkamam çünkü

Teşekkür ederim ama çok aradım ve özel hastanede yaptım Doğumumu. Doktorumu da çok severek. Herşey parayi koparana kadar. Kimse benimle gerçekleri paylasmadigi için zaten bu haldeyim ben. Her anımı şokla ve panikle geçirdim. Tadını çıkaramadım. Onların görmesi de daha fazla bilgili olmasını sağlayacaktır gebe okulunun aslında ne kadar önemli olduğunu ve gitmeleri gerektiğini bileceklerdir diye düşünüyorum. Her yaşanılan bir tecrübe. Benim içimde korkum kaldı ama onlar benim yazdıklarımdan Feyz alırlarsa bence az da olsa kazanan onlar olacaklardır

O acılar, çekilenler, unutulduğu için tekrar doğum yapabiliyorlar. çünkü doğum kolay değil herkesin doğumu hemen hemen aynıdır. Bana da annelik duygusu 6 aydan sonra geldi.
Ben sanki hala hissedemiyorum. Çok seviyorum içime sokasim geliyor ama bana sorsan sanki hala anne değilim gibi

Teşekkür ederim gerçekten beni yaşamadan anlayabilmeniz çok mutlu etti çok sağolun❤

Ben ilk dogumumdan once kursa gittim.. nefes tekniklerini filn ogrendim birde mental olarak hazirlaniyorsun o sekilde…sonrakilerde gitmedim aslinda yogaya filan gitmek istedim ama
Vaktim olmadi.. yani biz genel olarak toplumca dogum yapmayi bagirmak zannediyoruz. Halbuki bagirinca enerjin kalmiyor. Ben herseyi bilip 2 dogum yapmis olmama ragmen buyuk kizimda bagirmaya baslamisim istem disi.. sonra dusunuyorum o an.. bagirmanin bana faydasi yok enerjini kaybetme diye.. ama bunu ilk dogum yapan insan akil edemez. Zaten kafasina gore kesip bicemez dr. Yani insan bi kendini hazirlar lap diye igne sokulup haberin yokken cart diye kesilmeyi kimse istemez. Sirf cafcafli olsun diye ya da parasi iyi diye tip okursa insanlar sasirmamak gerek bir yerde..

Ataturkun emanet edilmek istedigi kesinlikle bu dr lar degil.

Yaşadığınız duruma üzüldüm, size önerim psikolojik destek almanız yönünde. Keşke gebe okuluna gitseydiniz siz de maalesef çok bilgisiz gitmişsiniz. Tabi herkesin yapısı bir değil ama siz normal yapılan şeylere bile takılmış, rahatsız olmuşsunuz. Bu da süreci ekstra sıkıntılı yaşamınıza sebep olmuş. Gelen muayene ediyor giden muayene ediyor rahatsız oldum demişsiniz ama bu çok normal. Doğumda mahremiyet beklememek gerek. Çubuk dediğiniz şey sonda idrarı boşaltmak için o da takılmak zorunda. Hiç mi hasta ziyaretinde, ameliyat olmuş kişilerde vs görmediniz? Su kesesinin patlatılmasını bana sormadı demişsiniz ama neden sorsun ki? Hangi bilgi birikiminizle hayır patlatmayın diye cevap verebilirsiniz? Tabi bilgilendirse daha iyi olurmuş. Ben de normal doğum yaptım, 12 saat ağrı çektikten sonra kızımı kucağıma alabildim. Yaşadıklarınızı hafife almak için söylemiyorum ama doğum kolay bir süreç değil. Doktor arkadaşım bile öğrenciyken ilk doğum gördüğünde günlerce kendine gelememişti çok etkilenmişti. Bence siz vakit kaybetmeden psikolojik destek almalısınız. Evladınızla mutlu bir hayatınız olur umarım

Ben genetik kan mutasyonundan dolayı genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım üniversite hastanesinde. Ameliyata alırken her an bilgi verdiler. "Şimdi ilacı vereceğim, Batikon dökeceğiz soğuk gelebilir", "sonda takacağız, gerilme" gibisinden her anı söylediler bana. Hepsi aşırı sakindi, o yüzden ben de sakindim. Sonra uyumuşum zaten. Yoğun bakımda uyandım hemşire hemen yanıma geldi saçımı sevdi, üstümü örttü. Kendi çocuğu gibi ilgilendi benimle her an. Allah hepsinden razı olsun, ayaklarına taş değmesin. Ben normal doğum yapacağımı sandığım için baya bilgi edinmiştim, ama genel anestezili sezaryen hakkında pek bir bilgim yoktu son hafta öğrendim, yine de hiç korkutmadılar beni. Her doğum hikayesi okuduğumda aklıma gelirler tekrar tekrar dua ederim her birine. Demem o ki, hastane seçimi çok önemli, önceden bilgi edinmek çok önemli. Çok çok geçmiş olsun. Doğum gibi önemli bir olayı bu şekilde yaşamanız büyük talihsizlik olmuş. Aslında standart şeyleri yapmışlar ama bilginiz olmadığı için korku yaşamışsınız gibi duruyor. Keşke biraz daha empatik yaklaşsalardı. Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Bir de unutuluyor galiba bu acılar çünkü kuzenimin doğumu çok feci geçti, asla ikinci olmaz diyordu. İkinci çocuğu da doğurdu birkaç yıl sonra.

Yok ya kiminin cidden travma olusturacak derecede oluyor kiminde oyle olmuyor. Aci esigiylede ilgisi var bence. Ya da bazisi aaa cok kolay dogurdum diye yalan soyluyorualan
Yalan söylemiyor bence sadece bazılarının acı eşiği yüksek . Beni nst bağladıklarında ağrım çok yüksek çıktı ben sakince duruyordum kv diyordu ki şuan neden bağırmıyorsun çok ağrın var . Ama öyle gelmiyordu normal bir ağrı gibiydi benim için .

Benimde idrarım boşatıldı boşaltılırken söyledi ebeler idrarını boşaltıcaz şimdi diyip başladılar. Suyumuda ebeler patlattı hatta baya uğraştılar. Bende bunların yapılacağını bilmiyordum. Hatta plasentamı baya zor cıkardılar ilk kez bu kadar zor çıkartıyoruz gelmiyor dediler uğraştılar. Kesi yapıldı lavman yapmadılar. Sizin sancınız çok uzun sürdüğü için yorulmuşsunuz artık yoksa bu saydığım yapılanların hiç birisi can yakmıyor ama siz o anki sancı ve yorgunluğu yaşarken bunlardanda rahatsız olmuşsunuz. Çok yorulduğunuz için artık gücünüz kalmamış müdahale etmek zorunda kalmışlar bebeğin gelmesi için onlarda can emanet alıyorlar zamanla yarışıyorlar ıkınma aşamasında 3 hakkın var dedi bana doğum öncesi ebe sonrasında bebek hayati tehlikeye girer dedi o yüzden nefesinizi kesmek zorunda kalmışlar bebeğiniz için. Keşke öncesinde epidural veya sezaryenle anlaşsaydınız nede olsa özelde doğurmuşsunuz seçim şansınız varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…