Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Kiz sen miydin diyirum bu kelebek kim

Sen normal mi dogurmustun? Ama o sancilarinda bi hafifi var bi daha agiri var..en agiri dogum aninda olan sancilar tabiikk.. ben bir tanesinde suni sanci almak zorunda kaldim ki digerlerine bedeldi. Vucudun dogal olarak urettigi sanci daha iyi.

Ben birde hepsinde yatarak dogum
Pozisyonuna gectim.. yani aslinda yer cekimi diye birsey var…yatarak degilde oturma pozisyonu daha iyidir. Son dogumumda oturdum cunku sancilar agirlasinca biliyorsundur popoya vuruyo ve tuhaf ama oturdugunda daha kolaydi ve baskiya karsilik veriyor gibi oluyorsun.. yatarken sancilarimi gecistiremedim.

Bak ben normal doğum yaptım ve 9 cm e kadar pilates topunda zıpladım yoksa yatarak ağrı geçirmez bence ya

Doğum zaten başlı başına zor, siz bir de neler olacağını tam olarak bilmediğiniz için travmatik olmuş.Keşke gebe okuluna gitseydiniz inanın çok daha farklı olurdu.

Bir sonraki gebeliğinizde lütfen gidin doğru nefes alma tekniklerini ağrıyı karşılamayı, ıkınmayı bilmeden tekrar doğum yapmayın yine travmatik olur.

Siz ıkınmadığınız için gebeler üstten basmak zorunda kalmış bebek doğum kanalında sizin doğru ıkınmanızı bekleyemez malesef,strese girer biran önce çıkması lazım :)

ya bence doğumun bana göre en travmatik yanı ben sezeryan oldum ameliyathanede 7 doktor vardı 3 kız 4 erkek üzerindeki kıyafeti tamamen alıyorlar ya ben o an çok utanmıştım adam ameliyathane kıyafetini çekiyo üstümden ben geri çekiyorum baya uğraştık o an sonra yat sen üzerini kapatıcam ben demişti hemşire kapatıcam dediği de görmiyim diye koyulan şey çok utanmıştım ya çırılçıplak kaldım ameliyathanede sonra doğum olunca benim bebeğim acayip ağlamıştı yıktı ortalığı resmen diğer ameliyathaneden gelen doktor benim doktoruma ben kontrol edemiyorum çok ağlıyor diye götürülmesini istemişti çok az bir ten teması yaşayabildim doktor gelince gitti mecburen doktor diyor rahatını bozduk paşanın nasıl ağlıyo

İlk bir sene doğum anini düşününce bile aynı hisleri yaşıyordum tüylerim urperiyordu hemen dusunmedm yeniden gebeliği zaman geçtikçe ve bebekleri çok sevyrm oğlumda kardeşi olmasını istyr göze aldm ama deli gibi korkuyorm hala anlatamam

Allah cahil bencil insanlardan korusun. Kendileri için herseyin güzelini yaparlar bize gelince ne gerek var bencil işte ne diyebilirsin ki. Inşallah cümlemize çok sağol

Bilemiyorum herkes(doktorlar) bana yalan soyleyecekmis gibi hissediyorum kendimi ellerine teslim edemem bir daha. Evet bir kızım daha olsun çok isterdim arkadaş gibi buyumelerini ama cesaretim hiç yok eğer bu kafayla yaparsam deliririm ne zaman atlatirim bilmiyorum. Lohusa depresyonu bir sene bile surebiliyormus ama benimki sanırım farklı boyut psikiyatristle gorusmemde fayda var

Keşke bu süreci bu kadar olumsuz şekilde detay vererek yazmasaydınız. Bu şekilde normal doğum düşünen anne adaylarını da ürkütmüş olacaksınız.

Evet doğum anı çok zor ve sancılı bir süreç ama emin ol 1 hafta sonra o acının şiddeti, dozu unutuluyor. Ben her şeyin zor olabileceği bilinciyle adım attığım için o süreçten psikolojik olarak etkilenmedim. Belli ki siz her şeyin daha kolay olabileceğini düşünmüzsünüz, hazırlıksız yakalanmışsınız.

Zaten o sancı esnasında "beni sezaryene alın" demeyen bir anne adayı yoktur, zannetmiyorum. Ben de söylemiştim ama sizde olduğu gibi beni de ipleyen olmamıştı. 100 kiloluk hemşirenin göbegimin uzerine çıkması, doktorun cart diye alttan kesik atıp (yine sizi uyusturmuşlar) vakumu alttan sokup bebeği çıkartması...benzer süreçler

Ikinci çocukların daha kolay ve daha kısa zaman icinde doğduklarını söylüyor doktorlar. Ikincide muhtemelen bu kadar zor bir süreç yaşamayacaksınızdır.

Ikınmaktan korktum. Hamileyken nefes tekniği yoga hepsini yaptım zaten. Bebeğin kanala girişini kolaylaştırma hareketleri akupunktur meryemana filan hepsini biliyordum ama bir iki tane bilmediğim birseyle karşılaştım araştırmak yetmiyor bazen. Siz görmüş olabilirsiniz ama ben görmedim. Canlı doğum izledim hiç müdahale yoktu. İşin gerçeklik kısmını da kimse anlatmadi. Gebe okuluna gitmedigime pişmanım onun haricinde araştırma konusunda elimden bu kadarı geldi. Doktorumla iyi anlaşıyorduk zaten ve sezaryen planladığım için hazırlıksız yakalandım doktorum da gerçek yüzünü gösterdi zaten. Sağolsun doğum zamanında hiç görmedim sıfatını desem yeridir

Bende Sezeryan oldum çok zordu tabi sizinki kadar değildir günlerce rüyalarıma girdi
Ameliyat masasında yatıyorum sürekli aynı rüyalar sonrasındaki ağrılar vs
Ama bebeğime karşı hiç böyle hissetmedim bir kere daha aynı acıları yaşayabilirim bebeğim için değer
Bence bi tedavi görün lohusa depresyonunda olabilirsiniz

Canım sezaryenle dogurursun bişey olmaz
Yap bı kardeş

Benimde suni sancı bitirdi nevrim döndü

Yani içimi dökmek için yazdım ve duygularımla içimden geldiği gibi döküldü her kelime. Eleştiriye açığım sonuçta burası herkesin erisebilecegi bir yer fakat insan aci çekerek yüreğindeki yarım kalmış hisle gelip buraya yazıyor. Ben öyle hissettim. Tüp bebek yazılarını da sanki kendim yaşamış gibi okudum hep ve dua ettim hepsi için. Kendim için de sadece umut bekledim benim gibi birini görmek istedim. Gerçekten anlamayanlarin yorum yapmasını doğru bulmuyorum. Ben zaten belirttim benim gibi olan var mı diye fazlasına ihtiyacım yoktu yine de sagolsunlar. Size de teşekkür ederim savunmamı yaptığınız için. Sizin gibi kadınlar hep çoğalsın❤

Benim
Suni sancıdan sonra kafayı yedim o yüzden neden nasıl diye pek soramadim anladiklarimi reddettim veya kabul ettim anlamadiklarimi da aynen anlatmadan yaptılar. Karna bastırma olayında da ölücem zannettim. Doğumdan sonra hiç unutmam o göğsümdeki ağrıyı ve baskıyı içimden gectiler resmen

Merak etme asla yalniz degilsin. Hepimiz bu yollardan gectik. Haaa var kimisi ne dogurdugu ne lohusaligi zor gecmemistir.

Ben ne bebegimi kabul edebildim ne travmayi atlatabildim. Bebegim 1 aylik oldu hala yabanciliyordum. Cok cok zor zamanlardan gectim.

Hala bile bocaliyorum acaba iyi annelik yapiyor muyum bilmem ne diye kafami patlatıyorum.

1 sene gecti ustunden hala doktorun yaptiklarini dogumun oldugu gunu unutamiyorum.

Ayni sahneyi 50 defa canlandiriyorum gozumde. Acaba soyle mi olsaydi acaba boyle mi olsaydı.

Yalnız degilsin ve geçecek merak etme.

Yatisim yapıldı ben hala sezaryen bekledim. Sonra adet sancısı gibi olduğu için rahat olduğumu söyledim devam edebilirim dedim. Edemezsem sezaryene alınmak istedim. Suni sancı verdiler biraz daha dayan diye diye dogurttular. Kaç defa yalvardim alın beni diye ama almadılar. Yaptıkları iyi birsey olabilir belki ama o sancinin her elli saniyede bir geleceğini bildiğim için sakin olamadım her sancinin gelisinde duvarlari yumrukladim, eşimin elleri mosmor olmuştu hep benim elimin izi vardı nasıl sıktıysam artık.

Ben de biliyordum herşeye hazirlikliydim doğum bu kolay değil herşeyle karsilasabilirsin diye ama öyle bir acıydı ki dokunsalar kafayı yiyecek dereceye gelmiştim. Neden sormadan dokunuyorsun? Çok korkuttu o sancı beni ve şoka girdim. Herşey tamam desem bile o sancı insana sen misin hazır olan diye yapıştırıyor. Her yanıma geldiklerinde Ne yapacaksınız bana diye korka korka bakıyordum. Canım yanmiyordu işlemlerinden ama çok korkuyordum

doğum yaparken kafamdan "bana yalan söylediler, bana yalan söylediler.." şarkısı çalıyordu valla. doğum sancısı zor ki benim ilk doğumum olmasına rağmen kolay geçmişti. yarım saatte doğurdum oğlumu. insan doğum anındaki rahatlığıyla gözü bebeği falan görmüyor. doğumdan korkmuyorum dersem yalan olur ama süreci bildiğim için daha iyi yönetebileceğimi düşünüyorum. doğum sezaryen ya da vajinal farketmez zor. her türlüsü zor.

ayrıca "hamileler etkilenir, korkutmayın." vs bana safsata geliyor. neyse o, bazı insanların daha kolay tolere edebiliyor olması o anın zorluğunu değiştirmiyor. çünkü bana da normal doğum yapan herkes pıt diye doğurduğunu anlattığı için o acı dalgasını yiyince yediğim şoku anlatamam. eve geldik bebişle "allahım bu ne kadar zor bir süreçmiş" demiştim. bunu birçok kadının yapıyor olması kolay olduğu anlamına hiçbir şekilde gelmiyor. çoğu insan da bu konuda dürüst değil anlayamadığım bir şekilde. kendilerine itiraf mı edemiyorlar diye düşünüyorum.

Inşallah dediğiniz gibi olur. Evet daha kötü şeyler yaşayanlar var allah yardımcıları olsun kendimi onlarla kiyaslayamam bile

Yani birsuru dogum hikayesi var burdada okuyan korkan onlardanda korkar.. herkesin dogumu kendine ozel.. vet durust degil bazisi ovunmeyi seviyoruz milletce birde dogumdan sonra ertesi gun kek borek ikram edenler var ki mazallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…