Doğum sonrası psikolojim bozuldu

A süpermiş. Bebek yırtmadan mı çıktı oranızı ilkinde atılmıştı ama di mi?
Evet ilki çok travmatikti. Bebek yırttı ama hissetmedim 3 dikişim vardı. Çok güzeldi doğumum bütün kadınlara öyle kolay doğum nasip etsin Rabbim inş

Son düzenleme:
Hasta bakıcı ne alaka yani sizde neden orada sustunuz ki ?

herşeyim oldu benim ama evet böyle anne olanları görüyorum kendi annem gibi mesela. Annem benim gözümde kusursuz bir insan. İnsanlık olarak elbette kusurları vardı ama annelik konusunda asla bize birşey hissettirmezdi bütün yükü sırtlanırdı bizi ezdirmezdi. Dağ gibi babam değil annem oldu hep arkamda. O anne sıcaklığını bu kadar düşünceli olmayı ben başarabilir miyim bilmiyorum. Ben anne gibi olamicam sanırım kanka gibi mi olucam onu da bilmiyorum. Tek hayalimdi annem gibi anne olabilmek ama ne zaman ya da hiç olmayacak mıyım acaba?

Ikınma tekniklerini nasıl öğrendiniz? Benim de şubatta doğumum öğrenebileceğim kaynakları önerir misiniz

ben de bana sormadan müdahale etmelerine kızıyorum. Adı üstünde normal doğum biraz akışına bırakmak gerekiyor gerektiği yerlerde müdahale etmek gerek diye biliyorum eğer edeceklerse de bana sebebiyle birlikte yapacaklarını bildirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu benim ilk doğumum ve belki de son olacak. Kasaba gitmedim ben. Mucizevi bir olayın başrol oyuncusu bendim mükemmel bir duygu tarif edilemez. İçine etttiler afedersiniz. Epidural aklıma gelmedi bilmeme rağmen

Kanka gibi olmak da kötü değil bence dozunda olursa. Siz çok gençsiniz daha 21 yaşında olgun anne olmanız çok zor. Annenizden daha iyi anne olacaksınız bence. Bu kadar dert etmezdiniz olamayacak olsanız hiç merak etmeyin :)

Ayyy o kadar kızdım ki.
Çok sinirlendim yemin ederim.
Sizin canınızdan can gidiyor, eş ve kv yaptığına bak. Ne olursa olsun doktor ve hastane tercihi kadının hakkı olmalı.
9 ay kenara az biraz koysan bile doğum parası birikiyordur. Parasızlıktan değil, merhametsiz olduklarından böyle olmuştur adım gibi eminim.
Bu zihniyetteki adamlardan nefret ediyorum.

ya bu hemşirelerde klasik herhalde o kadar çok kişiden duydum ki "o... kocanın altına nasıl yattın, aç bacaklarını kocana nasıl açtın" gibi gibi laflar.
ben doğum yapmadım ama rutin kontrole gittiğimde çatala çıkarken bile sevmediğim için geriliyorum
ama benim şansıma hemşireler hep sempatikti
doğumda insanın aklı zaten bir dünya olmuşken, yazık böyle laflar duyan kadınlara.

Sapık oluyolar heralde anlamadım. Sanane milletin orasını burasını nasıl açtığından. Bir bebegin dunyaya gelmesine yardimci olmaktan o kadar bunalmışlar ki psikolojileri bozulmuş bence artık. Saģlıklı bir beyinden çıkabilecek cumleler değil bunlar. Yazık küçüçük günahsız yavrular bunların insafında bakımında oluyor bir de. Baksana "anne ve bebegi burda ölsün, bırakın" fln demiş. O yoğun bakımda yatan yavrucaklara da aynı muameleri yapma ihtimalleri çok yüksek.

Son düzenleme:
Dogum travması yasamissiniz bence
Ben de 3 cm aciklikla gitmistim hastaneye ki hiç ağrım yok gibiydi hafif sizlama ben de çok sevinmistim oo 3cmde böyleyse falan diye suyum geldiği için de dogumunu hizlandirmamiz lazim dediler verdiler suni sanciyi dediğiniz gibi acikliga bakiyorlar bakiyorlar 3 cm ben diyorum ki geldiğimde 3cmdi neden hala 3 cm sonra doktoru aradilar kesildi sancı rahme bir sey yerlestirildi ben de 6 saat falan sancı çektim
Ama ebeler falan çok iyiydi haklarını yiyemem
Yalnız ikinmayi emzirmeyi sancı gelince ne yapacağımı asla bilmiyormusum doğumda fark ettim
Bu arada doğum için de eğitim sordum hemşire kac defa eğitim hazırladık çerezler bile paketledik dağıtmak için gelen olmadı artık yapmıyoruz falan dedi
Ve ikinciye hamileyim her an dogurabilirim suni sancı ise yaramadı deyince doktor ise yaramasa doguramazdin diyor kac saat çektim açıklık ilerlemedi diyorum ise yaramasa dogurmazdin diyor hâlâ anlasilamadim

Sizinle aynı şeyleri yaşadım. Ekstra olarak doğuramadım ve tüm bunların üzerine bir de sezaryen oldum. İki doğum yönteminin de en kötü yanlarını çektim. Sonuç olarak ben de bir süre bebeğime bağlanamadım. Sanki o bebek başkasınınmış gibi geliyordu. Hiç emziresim ilgilenesim yoktu. Bu zamanlarımda eşim ve annem destek oldu. Zaten 1 aya kalmadan nihayet manyak anne olabilmiştim Bu konuda asla kendinizi suçlamayın. Hisleriniz o kadar normal ki.

sezeryanla doguramazmisiniz?

Benimde ilki oyle kordonu dolanmisti.. dogum muazzam birsey gercekten ama cok zor.

Ne oluyor gobek fitiginda? Nerden anlasiliyor fitik ne gibi sikayetler oluyor?
Ağrı oluyor sıkışma hissi baskı dışardan bakınca bile hemen anlaşılıyor

Ben kuaföre gitsem bile özlüyorum herseyim oldu benim. Arkadaşım gibi geliyor gerçekten herseyi onunla öğreniyorum. Ama annemin bana verdiği o annelik sıcaklığını ben verebildigimi düşünmüyorum çünkü kendimi aşırı derece anne gibi hissetmiyorum bu zoruma gidiyor işte

Haklısınız elimden geleni kendim ve çocuğum için yapacağım

Aynı şekilde düşünüyorum tabi ki onların işi de zor ama o an deli gibi sancı çeken birine ufacık bilgi vermek haberin olsun demek zor olmamalı. En azından o an için tamam hazırım sakin ol şimdi kesecek sakin ol bunu yapacak diyebilirdim kendi kendime.

Siz doğumu kolay mı sanmıştınız. Benimde ilk gebeligimdi ve anne karnında ölmüş kocaman bir bebeği suni sancı ile doğurdum. Beden olarak sizden kat kat acı çektim ama umrumda olmadı yürek acısından. En azından şöyle o kadar acıya rağmen kucağınıza sağ sağlim almışsınız şükür edin saçma sapan şeyleri düşünüp durmayın bence yolunuza bakın. Birde o kadar acıyı çektikten sonra eli boş yüreği boş kalanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…