- 11 Haziran 2018
- 17.081
- 96.831
- 30
-
- Konu Sahibi MeltemRuya
doğumun ertesi günü manyak gibi ben de köfte pilav yapmıştım ama psikolojim gitmişti. normale dönme sancımdı o, kendime "bak iyiyim, toparladım kendimi" mesajı vermeye çalışıyordum aklımca.. şu an asla kimseye "ben doğumdan geldim, yemeğimi yaptım." diye saçma sapan güzellemem bu durumu. hormonlardan kafam gitmiş, geçtikten sonra anladım. çoğu kişi dürüst değil ya. doğumdan geldim, doğum yapan insanlarla konuşuyorum, hepsi mi farklı konuşmaya başlar. e bende de bu olmuştu, bende de şu vardı diye. herkesin kafasında hamileyi korkutmamak olabilir ama şok oluyor insan sürecin zorluğuyla karşılaştığında. kendini suçluyorsun "ben mi zayıfım, ben mi anormalim." vs diye.
aynı şekilde hissediyorum hala. ben annemiyim bu çocuk benimmi. annem gelip annesii diye bana verince garibime gidiyor falan. annem kendisininde ayni sekilde hissettigini ikinci cocukta duzeldigini soyledi. ama kimseye annesi gibi hissetmiyorum diyemiyorum laf ederler diy3Dimi ya gerçekten karnındaki çok sevdiğin aşk dolu bebişini senden koparmislar da elin çocuğunu gelip koymuşlar gibi dimi vallahi ben de öyle hissettim. Bir sene olacak 15 gün kaldı ve ben çok sevsem de anne olduğumu hissetmiyorum karnımdan çıktığı an bebeğim gitti gibi geliyor kendimi kötü hissediyorum bu yüzden anneligin hakkını vermediğimi düşünüyorum. Oysa ki annem ne güzel hissettirmisti anneligini bana. Ben hissettiremeyecegim için korkuyorum
işte en cahil cühela insan bile anne olabildiği için annelik hakkında akıl verebileceğini düşünüyor herkes. bu karışmalar da biraz ondan. ben hepsine lafımı söylüyorum valla. ben şu kadar büyüttüm diyene hemen cevabını veriyorum. kim olursa olsun. bir de bizde acı kültürü, çile kültürü var. çok çile çekmeyi güçlü olmakla karıştıyor bizim insanımız. kendine değer vermemeyi güçlülük zannediyor. şimdiki doğumumda ilk 1 ay prenses gibi davranmayı düşünüyorum valla. fazla cefa çekene madalya takıyorlar sanki.Bana da en yakinlarim yapti bunu. O lohusa depresyonunu atlatinca aslinda ne buyuk kotuluk yaptiklarini anladim.
Hayatinda bir defa bebek emzirmemis insanin bebek emmezse senin anneligin olmaz demesini, sütüm şelale gibi diye bana tavsiye vereni, çocuklarına ucan tekme atanin annelik edebiyatini dinledim.
O lohusa kafasiyla nasil baski uyguladilar. Allah islah etsin hepsini.
Evet aynen.. ya zaten insan yapbiliyorsa yavas yavas yapmasi gerekiyor ev isi vs. Yat yat kan dolasimidoğumun ertesi günü manyak gibi ben de köfte pilav yapmıştım ama psikolojim gitmişti. normale dönme sancımdı o, kendime "bak iyiyim, toparladım kendimi" mesajı vermeye çalışıyordum aklımca.. şu an asla kimseye "ben doğumdan geldim, yemeğimi yaptım." diye saçma sapan güzellemem bu durumu. hormonlardan kafam gitmiş, geçtikten sonra anladım. çoğu kişi dürüst değil ya. doğumdan geldim, doğum yapan insanlarla konuşuyorum, hepsi mi farklı konuşmaya başlar. e bende de bu olmuştu, bende de şu vardı diye. herkesin kafasında hamileyi korkutmamak olabilir ama şok oluyor insan sürecin zorluğuyla karşılaştığında. kendini suçluyorsun "ben mi zayıfım, ben mi anormalim." vs diye.
Bir de şu var: 3 cm açıklık olduğunda hemen hastanehe yatırıp suni sancı verdirten doktorlar çok. Ben 3 cm açıklıkla 1 hafta gezdim sancısız. Doktorum düzenli sancın gelirse gelirsin, sancıyı evde geçirmen senin için daha iyi olur demişti. Evde 7 saat sancı cektikten sonra hemşireye haber verip hastaneye gittim. Hastanede 5 cm acilmam vardi ve sancilar 3 dk da bir geliyordu. Hemşire ona rağmen suyunu patlatalım süreci hızlandırılalım dedi. Sizde de oldugu gibi uzunca bir cubukla suyu patlattı zaten ne olduysa o saatten sonra oldu. Epidural istedim fakat kan sonuçlarım epidural için el verişsiz çıkınca sezaryene alın beni artık dedim. Siz yine araladarda 50 sn de olsa dinlenebilmissiniz ben de hiç es yoktu hem de hiç. Ağzım kupkuru oldu su içicem ama sancıdan içemiyorum. Doktor nerde? Yolda geliyor. Ikınmam geldi diyorum hemşire müsveddesi ıkınma hazır değilsin diyor. 6cm de kaldı açılmam. Doktor geldi açılma aynı. Dedim doktor bey benim ıkınmam var. Ee ıkın tabi dedi. Ama bebek strese girdi bi kere. Düşünsene rahim bebegi ittirmek için sana ıkın talimatı veriyor ama sen hemşire yüzünden o sancıyla ıkınmana bin bir gayretle engel oluyosun. Sonrası da zaten travmatikti. Vakum yapıcam gelmezse ameliyat... ameliyathane şuan senin için hazırlanıyor... hadi hemşire hanım bastır karına, vajinayı k.çına kadar kes, vakumu sok...bebegin nasil ciktigini ben de anlamadım dedigin gibi. Ama bende anlıktı her şey bebegimle birlikte odaya cikinca hepsi geride kaldı. Sizin yaklaşık bir yıla yakın süre geçmiş üzerinden hala korkunuz ilk günkü tazeliğini koruyor. Bence de destek almadan ikiciyi planlamamanız daha doğru olur.Suni sancinin erken verilmesi yüzünden bu hale geldim bence. Hamileler de feyz alsinlar. Kesinlikle başta çekilen sancı evde cekilmeli çünkü çok rahat ve kolay. Ben de kendime hamilelik boyunca tembih ettim. Sancı gelirse heyecanlanmak yok. Hemen hastaneye gitmek yok evde hareket halinde ilerleticem diye düşündüm. Normal yapmicam ama oldu da yaparsam diye buna da sözde hazırladım kendimi. Çocuğun geleceği gün yerimde durmadım heyecandan. Gittim hastaneye. Sancısı gelen kimse çok siklasmadan gitmesin bence. Sonra kurbanlık koyun gibi ordan oraya sürüklenmek daha kötü.
ya işte benim çevremde hep pırtlattıİlk doğum hep zor olur. Benimde öyleydi ama mükemmel bir doktorum vardı. Suni sancının lafını bile geçirmedi.
İkincide de tabiri caizse pırtlattım.
Hemşireler alkışladı
Doğumu devlette mi yapmıştınız? Benim kuzenime de hemşire size soylenen benzer şeylerin yanı sıra "susss o..pu, bağırma bana mı sordun şey ederken" demiş. Terbiyesizler, ehleksizler...şikayet edilemiyor mu bunlar???ben doğumumu yazıyorum5 gün sürdü sancılarım. hastaneye gittiğimde nst sancılarım çıkmıyordu sancılarım var dediğimde bana inanmadılar 5 cm açıklıkla hastaneye gittim geldim en sonunda suyum patladı hala sancim cikmiyor neyse altima bir bez takildi dogum haneye goturuldum bebek kanala inmemis ay gelen alttan muane giden alttan muane sonra siyirma diye birsey yaptilar kadin elini bir cıkardı elleri kan çok korktum bir anda agrilarim asiri derecede artti erkekler geliyor bir suru stajer hepsi elini sokuyor bebek asagi insin diye neyse beni bir sure rahat biraktilar 4 saat sicak suyun bak kaynar kaynar akiyor altinda bekledim sonra bir ebe geldi yat nst bakacaz yatamadim. asiri kotuyum kadin bir anda bana bagirmaya basladi cocugu oldurecen sen kendine annemi diyorsun kocanin altina yatarken bizemi sordunda doguruyorsun. bana epidural takin diye yalvardim. epidural sanciyi gonderiyormusda sanci cekmezmisim vermedi inadina yapmadilar. cocugu strese sokuyormusum hangi kafayla cocuk yapmaya kalkmisim normal dogum b3nim neyime falan. yanima kimseyi koymadilar sonra ben ayaga firladim yalvardim nolur yardim edin diye hepsi karsima gecip benimle alay etti. daha sonra bebek dogum kanalina inmedigi icin oksijensiz kalmis stresten kalbi yavaslamis sezeryana alin diye aglamaya basladim. yok illa almiyorlar benim bagrislarim baska anneleri etkiliyormus falan ciglik atiyorum ya yardim edin diye sonra pretisyen hekim demesinmi bunuda birakin burda cocuguyla ölsün. agliyorum falan en sonunda sezeryana alin diye bagirdim zorla sezeryana girdim bana anesesi vermiyorlar basimda iki stajer gulusuyor nolur yardim edin diye kizlara yalvardim sonra uyandim bebek yanimda suratina bakmak istemedim o bana laf sayan kadin hocayla geldi iste obozite bu kiz dedi hocada azarladi sen obozite gormemissin kizin ödemi var . cocuguma baktikca ben bunun icinmi bu kadar ugrastim dedim anne oldugumu hissetmedim sanki baskasinin cocuguymusta ben baskasinin cocuguna bakiyormusum gibi aradan 1 yil gecti hala anne oldugumu hissetmiyorum. banyoda soguk suyla yikaniyorum sicak olunca o gun aklima geliyor doktor fobim basladi hastaneye gidemiyorum yani sizi cok net anliyorum umarim yardimci olabilmisimdir
ben herşeyi bilsem de o sancı o kadar korkutucuydu ki bana izinsiz bilgi vermeden dokunmalarına hazmım yoktu. istemeden bana o sancıyı verdiler başıma gelen herşeyden de onları sorumlu tuttum bana dokunmalarını bile istemiyordum yine zarar verecekler diye. Yaptıkları işlemler can acıtmasa da psikoloji bozuyordu. İki ya da üç kişi muayene etmedi beni. Stajyer etti hasta bakıcı etti ebe etti doktor etti bide hemşire etti sık sık gelip gidip yokluyorlardı. Her neyse Yorumlara detaylıca yazdım zaten. Sizin güçlü olmanıza sevindim ben güçlü olamadımÖncelikle çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün . Benim oğlumun boynunda kordon vardı 2 gün boyunca 4 cm açılma ile sokakta gezdim sonra doktor artık seni böyle geziremem bebek mikrop kapar diye suni sancı verdi yatış yaptı . 09:00 da yatışım yapıldı 19:30 da doğum yaptım . Boynunda kordon olan bebek kendini aşağı itmekte zorlandığı için doğum zor oluyor . 6 cm de doktor suyumu patlattı büyük bir pilates topunun üzerinde 9, cm e kadar zıpladım ama hiç durmadım . Lavman yapıldı su patlatmak lavman karna bakmak hepsi normal şeyler. Doğum anında masada ıkınmadığınız için karnınıza basmışlar basmasa bebek kanalda sıkışıp nefessiz kalacaktı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki yanlış bir şey yapılmış gibi ifadeniz . Her önüne gelen muayene etmemiştir o an nöbetçi ebeler var beni 2 kişi muayene etmişti birde doktor 3 kişi hepsi normal uygulama sorun yok ki . Ağrı eşiğiniz düşükmüş zannediyorum ki herkesinki aynı olmuyor maalesef ki . Doğuma yakın artık tuvaletimi ( idrar ) yapamadığım için bebeğe yer açılmıyordu doktor sonda takmıştı zaten ağrı ile hissetmedim bile . Kesi atma işi iyiki doktorunuz atmış eğer atmasa biçimsiz yırtılacaktınız sonrası daha fena cinsel açıdan bile etkilenecektiniz . Bana da doktor iğnesiz attı ama tutup canlı kanlı kesti diye asla düşünmedim . Doğum anımda bebek inmedi ebe karnıma bastı kadının kollarını sıkmışım morardı. Benimde parmaklarım morardı . Doğumdan sonra tuvalette bayıldım ama geçti bakın içselleştirmedim durup düşünmedim bebeğimle ilgilendim sağlıklı vitaminli beslendim . Kırmak istemiyorum ama sizi doğum konusunda bilinçsiz gördüm o yüzden böyle olmuşsunuz . Keşke gebe okuluna gitseydiniz okusaydınız biraz o zaman böyle olmazdı . Sezeryan olsanız sonrası zordu yani netice de doğum zor zaten yapacak bir şey yok ki . Siz biraz psikolojik destek alın yoksa devamı maalesef ki lohusa depresyonu gibime geldi .
ay gerçekten duygularımın tercümanı sizsiniz ben anlatamıyorum derdimiBuda yanlis bir yaklasim ben herseyi bilerek gittiğim halde beni katakulliye getirip sezeryana zorlamasini atlatamiyorum. Ve dunyanin en rahat dogum sonrasini geciren biri olmama rağmen.
Zaten yaşı 21. Arastirdim baktim diyor ki en bilen insana bile o an her aşama tane tane anlatilmali. Sureci rahat atlatabilmesi icin.
Benim doktorun geldigini bile gormedim. Selam bile vermedi. Korkuyla nerde diye sorunca burdayım dedi.
Siz icsellestirmediniz demek ki siz böyle birisiniz. Bunu baskasi icsellestirebilir tabi ki. Yasadigi zor surecler de bilincsizlikten degil de anneligin duygu yogunlugundan.
Onu sadece onun gibi hissedenler anlar. Ama hissetmeyeni de dovmuyoruz, sadece böyle kişiye has yorumlar ve yasantilarla karsidaki insana kendini kotu hissettirmemek daha dogru bence.
üniversite hastanesinde yaptım doğumumu şikayet ettim ama hiçbir etkisi olmadı hala orda çalışıyorlarDoğumu devlette mi yapmıştınız? Benim kuzenime de hemşire size soylenen benzer şeylerin yanı sıra "susss o..pu, bağırma bana mı sordun şey ederken" demiş. Terbiyesizler, ehleksizler...şikayet edilemiyor mu bunlar???
İstanbul Bağcılarda tanıdıkların tavsiyesiyle ve asla suni sancı vermeyen doğal doğum destekçisi olan bir hastanedeDoğumunuz nerede oldu acaba
Merhaba, size ikincide de kesik atıldı mı peki? Bnm kesigimin iyilesmesi uzun surmustu biraz. Şuan doğuma gidiyor olsam tek korkum kesik atılacak olmasıDoğum süreci normal. İlk defa yaşadığın için şaşırmışsın. Neyse ilk doğumum böyleydi 2. 2 saatte oldu. Bastırmaya gerek kalmadı. Anne tecrübeliyse kolay oluyor değilse maalesef travma olabiliyor. Hepsi de geçer sağlıkla büyüsün minik
Sizinkisi tam kabus gibi geçmış gercekten. Cok gecmis olsun. Ikiniz de burda ölün fln ne demek ya. Insan değiller...üniversite hastanesinde yaptım doğumumu şikayet ettim ama hiçbir etkisi olmadı hala orda çalışıyorlar
kız ben 5 gün sancı çektim bi türlü doğuramadımya işte benim çevremde hep pırtlattıben de bu hayallerle hamilelik geçirdim internetten baktım sıcak suyun altında gevşeyerek sakin sakin kocama sarılarak doğum yapıcam dedim doktorumla konuştum tabi tabi istediğini yapabilirsin odan sana ait dedi. Suni sancı istemiyorum dedim tabi senin kararın istemezsen yapmayız dedi. Hastaneye öğlen saatlerinde gittim oradaydı kendisi ve orada bulunmasına rağmen ilgilenmedi. Hemşireler serum takacaktı suni sancı olduğunu biliyorum istemiyorum doktorumla da görüştüm dedim. Şimdi çekeceğin sancıyı beklersen kaç saat çekeceksin değer mi aç kalmana uykusuz kalmana filan dedi ikna etti beni. Meğer kışkışlıyormuş beni de haberim yokmuş. Bebeğini yorma belki günler sürecek dedi ben de yedim ne kadar güzel ikna edildim anlatamam. O acıdan sonra da aklıma gelmedi bile romantik dakikalar geçirmeyi gördüğüm her yere yumruk atıyordum hep. Araştırmanın sonucu güzel hayaller kurup kurbanlık koyun vasfına geçmek. kimse bana böyle olduğunu anlatmadı aynı sizinki gibi anlattı maaalesef
Hayır atılmadı. Muayene edecekler sandım yattım çatala kalkıyordum nereye bebek geliyor dedilerMerhaba, size ikincide de kesik atıldı mı peki? Bnm kesigimin iyilesmesi uzun surmustu biraz. Şuan doğuma gidiyor olsam tek korkum kesik atılacak olması
Yaaa şubatta doğumum var dehşet içinde okudum yazdıklarınızı ne biçim insanlarmışOğluma doğum yaptığımda bende böyle travma yaşadım. 12 saat boyunca çektiğim sancılarin haddi hesabı yoktu. Lavman yaptılar suyumu patlattılar doğum önlüğünü giydirdiler. İkidebir alttan muayene yapıyorlar sancın var ama acilman yok diye. Ben oluyordum artık 12 saat boyunca sancı çektim ama acilmam bir santimde kaldı. Yapılan muamelede cabası bir sürü kadın aynı yerde doğum sancısı çekiyor herkese senin dediğin gibi kurbanlık kasap muamelesi yapılıyor. Ağladım kendi doktoruma götürün beni dedim (eşim annesinin baskısıyla beni sırf para gitmesin diye ozeldeki kendi doktoruma goturmedi devlete goturmuslerdi, zaten muayenem özelde diye hamileliğimde burnumdan getirdi). Eşimi eve göndermisti kaynana olacak mahluk aradım ağlayarak ne olur gel götür beni burdan dayanamiyorum diye. Bağırdı üstüme babamı aramak zorunda kaldım. Babam geldi gerçi esimde dayanamayıp geldi ama ben o haldeyken bana bagirmasini ömrüm boyunca unutmayacagim. O sancılarin icinde doğum önlügumu çıkarıp üstümü giyindim hastanenin duvalarina turuna tutuna çıktım hastaneden özel hastaneye gittik. Ordaki ebede açılmamın 8 santim olduğunu soyledi ıkin dedi iki saat boyunca ıkindım ama yok oglum çıkamıyor bir türlü. O sırada kendi doktorum geldi ebe de doktora yeteri kadar ikinmiyor bebek bu yüzden cikmiyor dedi. Doktorum bağırdı ebeye bu kadın normal doğum yapamaz bebeğin kafası sıkışmış gormuyormusun dedi. Ben o sırada çığlık atıyorum öldürün beni dayanamıyorum artık diye. Apar topar sezeryana aldılar oğlum çok sukur sağlıklı doğdu ama doğum kafası doğum esnasında sıkıştıgi için iki ay boyunca kafatasinda yumurta büyüklüğünde şişlik vardı. Doğumumu mahvettiler halbuki daha önce yapılan muayenelerde (hamilelikten önce) normal doğum yapamazsın rahim agzin çok dar demislerdi. Doğumun ertesi günü doktorum yanıma geldiğinde normal doğuma devam etseydin senide bebeğinide yoğun bakıma almak zorunda kalırdık dedi. Beni en çok sinirlendiren özel hastaneye geldiğimizde ebe doğuma aldığında kaynanamın alttan eşimi yine tembihlemeye çalışmiş olması burdada normal doğum yapacaksa niye getirdik tekrar devlet Hastanesi'ne götürelim boşuna para verme demiş annemde ordaydi ve bağırmış üstüne sende kadınsın kadınlığindan utan demiş. Beni asil mahveden doğumdan sonra bana yasattiklari. Kocasıyla beraber kırk gün gelip evime coreklendiler eşimle beraber bir olup herşeyi burnumdan getirdiler. Özelde doğum yaptım diye kin beslediler bana söyledikleri sözlerin haddi hesabı yok. Bebeğimi emzirirken az ağlamadım basinda. Kafasindaki şişliği her gordugumde içim yaniyordu. Öbür dunyada iki elimde yakalarinda olacak. Sizin anınızı okuyunca yaşadıklarım geldi aklıma göz yaşlarıma hakim olamadım yine. Cahil ve cimri insanlarin içine düşmüş olmamin ceremesini en çok doğum ve sonrasında çektim.
A süpermiş. Bebek yırtmadan mı çıktı oranızıHayır atılmadı. Muayene edecekler sandım yattım çatala kalkıyordum nereye bebek geliyor dediler
Valla benim kızım pamuk gibi bembeyaz ve çok güzel doğdu aşırı ödemi de yoktu oyuncak gibiydi hatta dedim benden mi çıktı buAy ya canım benim zor bir doğum olmuş o çubuk dediğin şey sondaj benimde canım onda çok acımıştı ya annelik hakkı nasıl büyük demi . Bide benim çocuğumu doğum sonrasi alıp 42 gün kuvezde yatırdılar sadece doğarken gördüm yüzünü bende senin gibi dedim buneymis böyle simsiyahtiama şuan sarışın ve çok tatlı . Seni çok iyi anlıyorum biraz zamana ihtiyacın var