Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Bana da en yakinlarim yapti bunu. O lohusa depresyonunu atlatinca aslinda ne buyuk kotuluk yaptiklarini anladim.

Hayatinda bir defa bebek emzirmemis insanin bebek emmezse senin anneligin olmaz demesini, sütüm şelale gibi diye bana tavsiye vereni, çocuklarına ucan tekme atanin annelik edebiyatini dinledim.

O lohusa kafasiyla nasil baski uyguladilar. Allah islah etsin hepsini.

aynı şekilde hissediyorum hala. ben annemiyim bu çocuk benimmi. annem gelip annesii diye bana verince garibime gidiyor falan. annem kendisininde ayni sekilde hissettigini ikinci cocukta duzeldigini soyledi. ama kimseye annesi gibi hissetmiyorum diyemiyorum laf ederler diy3

işte en cahil cühela insan bile anne olabildiği için annelik hakkında akıl verebileceğini düşünüyor herkes. bu karışmalar da biraz ondan. ben hepsine lafımı söylüyorum valla. ben şu kadar büyüttüm diyene hemen cevabını veriyorum. kim olursa olsun. bir de bizde acı kültürü, çile kültürü var. çok çile çekmeyi güçlü olmakla karıştıyor bizim insanımız. kendine değer vermemeyi güçlülük zannediyor. şimdiki doğumumda ilk 1 ay prenses gibi davranmayı düşünüyorum valla. fazla cefa çekene madalya takıyorlar sanki.

Evet aynen.. ya zaten insan yapbiliyorsa yavas yavas yapmasi gerekiyor ev isi vs. Yat yat kan dolasimi
Icin iyi birsey degil. Tabiiki 5-10 kiloluk agir isler yapmayacaksin cok yormayacaksin kendini ama tabiiki is yapabilirsin. Sadece kiyas eder gibi soylemeyi dogru bulmuyorum.. amma mizmizsin ben kek borek yaptim misafirlerime diye kaldiki dogumdan hemen sonra millet neden damlar onuda anlamam

Buraya kamu spotu olarak mutlaka doğum eğitimi alınmalı demeye geldim. Ben İstanbul akademinin keşkesiz doğum programını izledim netten. Kuzenim canlı katılmıştı ve izle dedi ki hekimim ve sayısız normal doğuma girdim. Ama maalesef ne devlette ne özelde doğumda yapılacaklar hiç anlatılmıyor. Sancının geliş zamanı, aralıkları belki anlatılıyor ama o sırada ne yapılmalı? Neler oluyor hiç yok. Sancıyla nefes egzersizlerine başlanması, geçtiğinde dinlenme, isterseniz duşa girme (ağrıyı azaltır) hiç bu bilgiler yok. Açılma tamamlandıktan sonra sancıyla ıkınmak da çok çok önemli. Ikınmamış hatta bacaklarını açmamış ve bu yüzden bebeğin doğumu gecikip oksijensiz kalmış anne hikayeleri var. Ikınma egzersizleri de öncesinde mutlaka yapılmalı ki ne yapılacak bilinsin.

Ben normal doğuma hazırlandım ama sezaryen oldu. O da hiç kolay değil karnınızı yarıp ameliyat ediyorlar sonuçta. Bir sorun yoksa iyi hazırlanmayla normal doğum çok daha iyi. Mutlaka psikolojik destek alın. Zaten çok gençsiniz hemen 2. çocuk düşünülmez. İleride iyileştiğinizde hazır olduğunuzda tekrar düşünürsünüz.

Bir de annelik hissi bende de geç geldi hatta geldi mi bilmiyorum anneler böyle olgun, bilgiç tipler gibi geliyordu ama ben hala aynı benim :) öyle doğumda yeni güncelleme gelmedi bana da ama çok sevdiğin biri oluyor tabi ve hayatın tamamen elbette değişiyor.

Bir de şu var: 3 cm açıklık olduğunda hemen hastanehe yatırıp suni sancı verdirten doktorlar çok. Ben 3 cm açıklıkla 1 hafta gezdim sancısız. Doktorum düzenli sancın gelirse gelirsin, sancıyı evde geçirmen senin için daha iyi olur demişti. Evde 7 saat sancı cektikten sonra hemşireye haber verip hastaneye gittim. Hastanede 5 cm acilmam vardi ve sancilar 3 dk da bir geliyordu. Hemşire ona rağmen suyunu patlatalım süreci hızlandırılalım dedi. Sizde de oldugu gibi uzunca bir cubukla suyu patlattı zaten ne olduysa o saatten sonra oldu. Epidural istedim fakat kan sonuçlarım epidural için el verişsiz çıkınca sezaryene alın beni artık dedim. Siz yine araladarda 50 sn de olsa dinlenebilmissiniz ben de hiç es yoktu hem de hiç. Ağzım kupkuru oldu su içicem ama sancıdan içemiyorum. Doktor nerde? Yolda geliyor. Ikınmam geldi diyorum hemşire müsveddesi ıkınma hazır değilsin diyor. 6cm de kaldı açılmam. Doktor geldi açılma aynı. Dedim doktor bey benim ıkınmam var. Ee ıkın tabi dedi. Ama bebek strese girdi bi kere. Düşünsene rahim bebegi ittirmek için sana ıkın talimatı veriyor ama sen hemşire yüzünden o sancıyla ıkınmana bin bir gayretle engel oluyosun. Sonrası da zaten travmatikti. Vakum yapıcam gelmezse ameliyat... ameliyathane şuan senin için hazırlanıyor... hadi hemşire hanım bastır karına, vajinayı k.çına kadar kes, vakumu sok...bebegin nasil ciktigini ben de anlamadım dedigin gibi. Ama bende anlıktı her şey bebegimle birlikte odaya cikinca hepsi geride kaldı. Sizin yaklaşık bir yıla yakın süre geçmiş üzerinden hala korkunuz ilk günkü tazeliğini koruyor. Bence de destek almadan ikiciyi planlamamanız daha doğru olur.

Normal doğumda mücbir sebepler dışında su patlatma, suni sancı verme olayı olmamalı diye düşünüyorum. Çünkü bebek strese girince kanalda kaldı, kafasını çevirdi, zart oldu zurt oldu, içeriye sıçtı...durumları çok oluyor. Bu arada idrar boşaltmayı bana da yaptılar o ağrılı bir işlem değil ama muhtemelen siz o yapılma anına şahit olduğunuz için korkmuşsunuz. Ben de vakumu doktorun elinde görmeseydim belki o an o kadar zorlanmazdım. Ben çıglığı bastıkça doktorum "bunda bir şey yoook bunda bir şey yoook, hayır frappee, hemşire bastırrrrr bastırrrrr..." belki hakketten bir şey yoktu o esnada demir vakum korkusuyla kendimi kastigim icin ekstra acı cektim bilemiyorum

Bu arada size neden epidural yapılmadı?

İlk doğum hep zor olur. Benimde öyleydi ama mükemmel bir doktorum vardı. Suni sancının lafını bile geçirmedi.
İkincide de tabiri caizse pırtlattım.
Hemşireler alkışladı
ya işte benim çevremde hep pırtlattı ben de bu hayallerle hamilelik geçirdim internetten baktım sıcak suyun altında gevşeyerek sakin sakin kocama sarılarak doğum yapıcam dedim doktorumla konuştum tabi tabi istediğini yapabilirsin odan sana ait dedi. Suni sancı istemiyorum dedim tabi senin kararın istemezsen yapmayız dedi. Hastaneye öğlen saatlerinde gittim oradaydı kendisi ve orada bulunmasına rağmen ilgilenmedi. Hemşireler serum takacaktı suni sancı olduğunu biliyorum istemiyorum doktorumla da görüştüm dedim. Şimdi çekeceğin sancıyı beklersen kaç saat çekeceksin değer mi aç kalmana uykusuz kalmana filan dedi ikna etti beni. Meğer kışkışlıyormuş beni de haberim yokmuş. Bebeğini yorma belki günler sürecek dedi ben de yedim ne kadar güzel ikna edildim anlatamam. O acıdan sonra da aklıma gelmedi bile romantik dakikalar geçirmeyi gördüğüm her yere yumruk atıyordum hep. Araştırmanın sonucu güzel hayaller kurup kurbanlık koyun vasfına geçmek. kimse bana böyle olduğunu anlatmadı aynı sizinki gibi anlattı maaalesef

Doğumu devlette mi yapmıştınız? Benim kuzenime de hemşire size soylenen benzer şeylerin yanı sıra "susss o..pu, bağırma bana mı sordun şey ederken" demiş. Terbiyesizler, ehleksizler...şikayet edilemiyor mu bunlar???

ben herşeyi bilsem de o sancı o kadar korkutucuydu ki bana izinsiz bilgi vermeden dokunmalarına hazmım yoktu. istemeden bana o sancıyı verdiler başıma gelen herşeyden de onları sorumlu tuttum bana dokunmalarını bile istemiyordum yine zarar verecekler diye. Yaptıkları işlemler can acıtmasa da psikoloji bozuyordu. İki ya da üç kişi muayene etmedi beni. Stajyer etti hasta bakıcı etti ebe etti doktor etti bide hemşire etti sık sık gelip gidip yokluyorlardı. Her neyse Yorumlara detaylıca yazdım zaten. Sizin güçlü olmanıza sevindim ben güçlü olamadım

Doğum süreci normal. İlk defa yaşadığın için şaşırmışsın. Neyse ilk doğumum böyleydi 2. 2 saatte oldu. Bastırmaya gerek kalmadı. Anne tecrübeliyse kolay oluyor değilse maalesef travma olabiliyor. Hepsi de geçer sağlıkla büyüsün minik

ay gerçekten duygularımın tercümanı sizsiniz ben anlatamıyorum derdimi

Reactions: JES
üniversite hastanesinde yaptım doğumumu şikayet ettim ama hiçbir etkisi olmadı hala orda çalışıyorlar

Merhaba, size ikincide de kesik atıldı mı peki? Bnm kesigimin iyilesmesi uzun surmustu biraz. Şuan doğuma gidiyor olsam tek korkum kesik atılacak olması

kız ben 5 gün sancı çektim bi türlü doğuramadım suni sancı bebeği strese sokuyormuşta vs vs uyuyamiyorum yatamiyorum alin dedim ya kurtarayim

Yaaa şubatta doğumum var dehşet içinde okudum yazdıklarınızı ne biçim insanlarmış
Siz çalışıyor musunuz

Valla benim kızım pamuk gibi bembeyaz ve çok güzel doğdu aşırı ödemi de yoktu oyuncak gibiydi hatta dedim benden mi çıktı bu keşke o anlar ben de güzel bakabilseydim o günleri hatırladıkça üzülüyorum. Sizin kadar kötü durumlardan geçmedim çok şükür allah başımdan da eksik etmesin. Kimsenin etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…