Doğum sonrası psikolojim bozuldu

İlk doğum hep zor olur. Benimde öyleydi ama mükemmel bir doktorum vardı. Suni sancının lafını bile geçirmedi.
İkincide de tabiri caizse pırtlattım.
Hemşireler alkışladı

Buda bi nebze travmatik sayilir
Onu söylüyorum ya. Şimdi ikinciye hamileymiş eşi. İkisi de çok huzursuz. Kolay tamam da olmadık yerde sancısı tutarsa bu kadının. Allah korusun

Konu sahibinin söylediği gibi sanki her şeyi biliyormuşuz gibi davranıyorlar doğum yaparken. Zaten sancı çekiyorsun ne olacağını bilmiyorsun seni bir oraya bir buraya sürüklüyorlar.

O acılar, çekilenler, unutulduğu için tekrar doğum yapabiliyorlar. çünkü doğum kolay değil herkesin doğumu hemen hemen aynıdır. Bana da annelik duygusu 6 aydan sonra geldi.
Herkesin dogumu
Ayni degildir asla..her kadinin dogumu.. ayni kadinin tum dogumlari bile farklidir.

Dogum
Kolay degil bunda hemfikiriz.. ama
Birazcik insanca muameleyi
Hak ediyor kadinlar diye dusunuyorum. Sorun bu zaten.. fiziksel zorluk yasiyorsun o Allahin emri.. birde fiziksel ve ruhsal seni anlamayan empatiden uzak maganda dr ve hemsirelerin elindesin.

Aynıdır derken kolay doğum mu var acı anlamında dedim

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün . Benim oğlumun boynunda kordon vardı 2 gün boyunca 4 cm açılma ile sokakta gezdim sonra doktor artık seni böyle geziremem bebek mikrop kapar diye suni sancı verdi yatış yaptı . 09:00 da yatışım yapıldı 19:30 da doğum yaptım . Boynunda kordon olan bebek kendini aşağı itmekte zorlandığı için doğum zor oluyor . 6 cm de doktor suyumu patlattı büyük bir pilates topunun üzerinde 9, cm e kadar zıpladım ama hiç durmadım . Lavman yapıldı su patlatmak lavman karna bakmak hepsi normal şeyler. Doğum anında masada ıkınmadığınız için karnınıza basmışlar basmasa bebek kanalda sıkışıp nefessiz kalacaktı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki yanlış bir şey yapılmış gibi ifadeniz . Her önüne gelen muayene etmemiştir o an nöbetçi ebeler var beni 2 kişi muayene etmişti birde doktor 3 kişi hepsi normal uygulama sorun yok ki . Ağrı eşiğiniz düşükmüş zannediyorum ki herkesinki aynı olmuyor maalesef ki . Doğuma yakın artık tuvaletimi ( idrar ) yapamadığım için bebeğe yer açılmıyordu doktor sonda takmıştı zaten ağrı ile hissetmedim bile . Kesi atma işi iyiki doktorunuz atmış eğer atmasa biçimsiz yırtılacaktınız sonrası daha fena cinsel açıdan bile etkilenecektiniz . Bana da doktor iğnesiz attı ama tutup canlı kanlı kesti diye asla düşünmedim . Doğum anımda bebek inmedi ebe karnıma bastı kadının kollarını sıkmışım morardı. Benimde parmaklarım morardı . Doğumdan sonra tuvalette bayıldım ama geçti bakın içselleştirmedim durup düşünmedim bebeğimle ilgilendim sağlıklı vitaminli beslendim . Kırmak istemiyorum ama sizi doğum konusunda bilinçsiz gördüm o yüzden böyle olmuşsunuz . Keşke gebe okuluna gitseydiniz okusaydınız biraz o zaman böyle olmazdı . Sezeryan olsanız sonrası zordu yani netice de doğum zor zaten yapacak bir şey yok ki . Siz biraz psikolojik destek alın yoksa devamı maalesef ki lohusa depresyonu gibime geldi .

bir arkadasta yazmis her dogum farkli aynilarini bende yasadim hic bilgisiz doguma girmistim

mesela sanci cektigin zamanlarda sana yapman gerekeni anlatsalar en azindan son dakka bilgi alsan yine iyi olur 2. ve 3 dogumda komsumun ebe olmasindan dolayi ikinma mevzusunu asmistim artik ama

her dogum ayni olmuyor mesela 3. dogum kolay derler ama benim en kolay dogumum ilki ...en zoru da sonuncu dogumdu

Ay oha

Arkadaşlar normal doğuma giderken yanınızda büyük pilates topu götürün ve yatmak yürümek yerine ona oturup zıplayın eğer öyle yapmadaydım ben normal doğum yapamaz sezeryana giderdim

Buda yanlis bir yaklasim ben herseyi bilerek gittiğim halde beni katakulliye getirip sezeryana zorlamasini atlatamiyorum. Ve dunyanin en rahat dogum sonrasini geciren biri olmama rağmen.

Zaten yaşı 21. Arastirdim baktim diyor ki en bilen insana bile o an her aşama tane tane anlatilmali. Sureci rahat atlatabilmesi icin.

Benim doktorun geldigini bile gormedim. Selam bile vermedi. Korkuyla nerde diye sorunca burdayım dedi.

Siz icsellestirmediniz demek ki siz böyle birisiniz. Bunu baskasi icsellestirebilir tabi ki. Yasadigi zor surecler de bilincsizlikten degil de anneligin duygu yogunlugundan.

Onu sadece onun gibi hissedenler anlar. Ama hissetmeyeni de dovmuyoruz, sadece böyle kişiye has yorumlar ve yasantilarla karsidaki insana kendini kotu hissettirmemek daha dogru bence.

Doğumunuz nerede oldu acaba

Ay ya canım benim zor bir doğum olmuş o çubuk dediğin şey sondaj benimde canım onda çok acımıştı ya annelik hakkı nasıl büyük demi . Bide benim çocuğumu doğum sonrasi alıp 42 gün kuvezde yatırdılar sadece doğarken gördüm yüzünü bende senin gibi dedim buneymis böyle simsiyahti ama şuan sarışın ve çok tatlı . Seni çok iyi anlıyorum biraz zamana ihtiyacın var

Kimseyi dövmüyorıım kendi de zaten bahsetmiş gebelik okulu vs yok yani gitmemiş . Onun dışında doktoru iyiymiş tane tane anlatmış kendi yazmış ya yukarıda. Sizin durum doktor kolaya kaçmak istemiş işte sizin başınızada saatlerce beklemek gerekirse evden gelmek istememiş ucunda para da var tabiki maalesef ki . Ben öneride bulundum destek alsın yani başka çare yok .

Döven siz degil benim yahu yani bu sureci rahat atlatani, konu sahibi gibi hissetmeyeni dovmuyoruz demek istedim.

Döven siz degil benim yahu yani bu sureci rahat atlatani, konu sahibi gibi hissetmeyeni dovmuyoruz demek istedim.
Ay jes pardon ya anlamadım ama dürüst ol sen bilinçli olduğunu düşünüyor musun ya ? Olsa bilse zaten gerçekten böyle olmazdı canlı canlı kestiler ne suyu patlamıyordu doktor patlayacak tabiki ( kaldı ki işlem 1 saniye ve acısız ) bebek içerde olacak hali yok ya

Aynı tepkiyi verdim ben de
Tamamen ağrı eşiği işte o olay . Bir arkadaşım 8 cm ile doktora gidip 2 saat sonra doğurdu tamamen evde yaşamış sakince . Benimde oğlumun kordonu olmasa evde olurdum kesin . Doktor epidural yapayom demişti istemedim sonra doktor iyiki yapmadım demişti Oda bir risk ya çünkü tutmazsa perişan olunuyor .

4 online gebe okulunda egitim gordum, 2 kitap okudum surekli arastirdim. Egitimimi tahsilimi filan yazmiyorum.

Beni kesti adi kadın allah ondan cikarsin bana kurbanlık koyun muamelesi yapti diye aylarca agladim.

Hani o kafa varya o lohusa kafasi allah yasatmasin insan yasayinca anliyor. Ve yurekten soyluyorum bunun bilincle alakası yok.

Köydeki kadinlar cok bilincli degildi ki cat cat doguruyordu. Ne oldugunu bile bilmezlerdi.

ben korkudan sezeryan istedim. şimdi 20 aylık bir oğlum var inanır mısın hala benim oğlum değilde arkadaşım minik bir arkadaşım gibi hissediyorum acayip çok seviyorum ama daha çok minik arkadaşım gibi hissediyorum :) oyunlar oynadığım beraber uyuduğum beraber gezmelere gittiğim beraber yemekler yediğim minik bir arkadaş anne olduğumu şurdan anlıyorum iş yerindeyken acayip özlüyorum aklımda sürekli düşünüyorum akşama sarılacak olmanın mutluluğu ile çalışıyorum maaşımın 3/2 sini oğlum yiyor maaşımın ortağı kendisi iyiki var

Sen onlara bakma onların ne olduğunu bilemezsin Kafa gidiyor . Ben ondan diyorum destek alsın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…