- 13 Ekim 2022
- 176
- 103
- 23
-
- Konu Sahibi MeltemRuya
Tek bilmediğim şey sondajdı. Ben bana sormasindan ziyade haber vermesini bekledim çünkü ne yaptıklarını anlamiyordum kendi aralarında beni ordan oraya götürüp duruyorlardı. Sancı vurdukça ikinma hissi geliyordu söyledim ve yere comeldim öyle daha kuvvetliydim. Illa catala geçmem gerektiğini söylediler. Nedir bu diretme catala geçince ikinma gelmiyordu işte ben de kasıtlı ikinamiyordum korktuğum için. Onlar akışına bırakmadı ki benim araştırdigim ve bilerek gittigim hastane bu değildi. Sürekli dayatma diretme vardı izinsiz bedenimi kullanmalarından rahatsız oldum. Size normal gelebilir ama benim psikolojimi bözü bu normal birsey değil destek almalıyım kesinlikle sağolunYaşadığınız duruma üzüldüm, size önerim psikolojik destek almanız yönünde. Keşke gebe okuluna gitseydiniz siz de maalesef çok bilgisiz gitmişsiniz. Tabi herkesin yapısı bir değil ama siz normal yapılan şeylere bile takılmış, rahatsız olmuşsunuz. Bu da süreci ekstra sıkıntılı yaşamınıza sebep olmuş. Gelen muayene ediyor giden muayene ediyor rahatsız oldum demişsiniz ama bu çok normal. Doğumda mahremiyet beklememek gerek. Çubuk dediğiniz şey sonda idrarı boşaltmak için o da takılmak zorunda. Hiç mi hasta ziyaretinde, ameliyat olmuş kişilerde vs görmediniz? Su kesesinin patlatılmasını bana sormadı demişsiniz ama neden sorsun ki? Hangi bilgi birikiminizle hayır patlatmayın diye cevap verebilirsiniz? Tabi bilgilendirse daha iyi olurmuş. Ben de normal doğum yaptım, 12 saat ağrı çektikten sonra kızımı kucağıma alabildim. Yaşadıklarınızı hafife almak için söylemiyorum ama doğum kolay bir süreç değil. Doktor arkadaşım bile öğrenciyken ilk doğum gördüğünde günlerce kendine gelememişti çok etkilenmişti. Bence siz vakit kaybetmeden psikolojik destek almalısınız. Evladınızla mutlu bir hayatınız olur umarım
Allah razı olsun ben gerçekten öyle sitelere baktım ki aşk dolu doğumlara şahit oldum hep. Düşündüğüm gibi olmadı hiç. Teşekkür ederim ❤Ben genetik kan mutasyonundan dolayı genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım üniversite hastanesinde. Ameliyata alırken her an bilgi verdiler. "Şimdi ilacı vereceğim, Batikon dökeceğiz soğuk gelebilir", "sonda takacağız, gerilme" gibisinden her anı söylediler bana. Hepsi aşırı sakindi, o yüzden ben de sakindim. Sonra uyumuşum zaten. Yoğun bakımda uyandım hemşire hemen yanıma geldi saçımı sevdi, üstümü örttü. Kendi çocuğu gibi ilgilendi benimle her an. Allah hepsinden razı olsun, ayaklarına taş değmesin. Ben normal doğum yapacağımı sandığım için baya bilgi edinmiştim, ama genel anestezili sezaryen hakkında pek bir bilgim yoktu son hafta öğrendim, yine de hiç korkutmadılar beni. Her doğum hikayesi okuduğumda aklıma gelirler tekrar tekrar dua ederim her birine. Demem o ki, hastane seçimi çok önemli, önceden bilgi edinmek çok önemli. Çok çok geçmiş olsun. Doğum gibi önemli bir olayı bu şekilde yaşamanız büyük talihsizlik olmuş. Aslında standart şeyleri yapmışlar ama bilginiz olmadığı için korku yaşamışsınız gibi duruyor. Keşke biraz daha empatik yaklaşsalardı. Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Bir de unutuluyor galiba bu acılar çünkü kuzenimin doğumu çok feci geçti, asla ikinci olmaz diyordu. İkinci çocuğu da doğurdu birkaç yıl sonra.
Öyle istediğimi dile getirdim zaten ama onlar normal yapmakta ısrarcıydı yine de kabul ettirdim. Minik biraz aceleci davrandı ben de zaten az da olsa sancıyı çekmek istemiştim kendi hazir olup gelsin sonra sezaryen olurum dedim. Hastaneye gittim doktorum yoktu zaten hemşireler dene kötü olursan alırız dediler. Tamam dedim suni sancı verdiler sonra yalvardim sezaryen olsun diye ama yok kabul etmediler başladı zaten herkes normal yapmak ister dayan diye diye dogurttular. Onların ellerine bakıyordum ve onlar da benim isteklerimi hem hiçe saydılar hem de bilgi vermeden harekete gectilerBenimde idrarım boşatıldı boşaltılırken söyledi ebeler idrarını boşaltıcaz şimdi diyip başladılar. Suyumuda ebeler patlattı hatta baya uğraştılar. Bende bunların yapılacağını bilmiyordum. Hatta plasentamı baya zor cıkardılar ilk kez bu kadar zor çıkartıyoruz gelmiyor dediler uğraştılar. Kesi yapıldı lavman yapmadılar. Sizin sancınız çok uzun sürdüğü için yorulmuşsunuz artık yoksa bu saydığım yapılanların hiç birisi can yakmıyor ama siz o anki sancı ve yorgunluğu yaşarken bunlardanda rahatsız olmuşsunuz. Çok yorulduğunuz için artık gücünüz kalmamış müdahale etmek zorunda kalmışlar bebeğin gelmesi için onlarda can emanet alıyorlar zamanla yarışıyorlar ıkınma aşamasında 3 hakkın var dedi bana doğum öncesi ebe sonrasında bebek hayati tehlikeye girer dedi o yüzden nefesinizi kesmek zorunda kalmışlar bebeğiniz için. Keşke öncesinde epidural veya sezaryenle anlaşsaydınız nede olsa özelde doğurmuşsunuz seçim şansınız varmış.
Hayır özelDevlet hastanesi miydi?
Ben ölu dogumda cok istedim sezeryan ama kabul etmediler. tekrar hamile kalirmiyim n istermiyim bilmiyorm ama olsa bile bize birakmiyorlar malesef son anda mecbur kaldiklarinda sezeryan tercih ediyorlar. onceden sezeryandan korkmuyodum ama bu dogumdan sonra amaliyathaneye girme dusuncesi urpertiyor ilerleyen zamanda nas dusunurum bilmiyorumsezeryanla doguramazmisiniz?
Evet ben de çok utandım önüme gelen elini sokuyordu. Kasildim çok. Hamileyken çok rahattım ciplakliktan utanacagimi hiç dusunmezdim o kadar agdaya epilasyona açıyorum kaldı ki bebiş dünyaya geliyor. Çıplaklık düşüneceğim en son şeydi ama o bile kastı beni istemedim kimse görsün dokunsun. Hazırlıklı olsam da çok farklı saçma şekilde şoka soktu o şiddetli sancı beni. Herkes bana bunu yapsaydin şunu yapsaydin diyor ama ben o sancidan sonra kendimi kaybettim anlatamıyorum derdimi. Haber verseler daha hazırlıklı olabilirdim en azından çektiğim sanciyla kalırdım kurbanlık koyun gibi hissetmezdimya bence doğumun bana göre en travmatik yanı ben sezeryan oldum ameliyathanede 7 doktor vardı 3 kız 4 erkeküzerindeki kıyafeti tamamen alıyorlar ya ben o an çok utanmıştım adam ameliyathane kıyafetini çekiyo üstümden ben geri çekiyorum baya uğraştık o an sonra yat sen üzerini kapatıcam ben demişti hemşire kapatıcam dediği de görmiyim diye koyulan şey çok utanmıştım ya çırılçıplak kaldım ameliyathanede sonra doğum olunca benim bebeğim acayip ağlamıştı yıktı ortalığı resmen diğer ameliyathaneden gelen doktor benim doktoruma ben kontrol edemiyorum çok ağlıyor diye götürülmesini istemişti çok az bir ten teması yaşayabildim doktor gelince gitti mecburen doktor diyor rahatını bozduk paşanın nasıl ağlıyo
Ben ölu dogumda cok istedim sezeryan ama kabul etmediler. tekrar hamile kalirmiyim n istermiyim bilmiyorm ama olsa bile bize birakmiyorlar malesef son anda mecbur kaldiklarinda sezeryan tercih ediyorlar. onceden sezeryandan korkmuyodum ama bu dogumdan sonra amaliyathaneye girme dusuncesi urpertiyor ilerleyen zamanda nas dusunurum bilmiyorum
Bedeninize izinsiz dokunulmus gibi hissetmeyin. Ameliyat olurken de sizi kesip, organlariniza müdahale ediyorlar. Dogumda ayni sey. Yapilmasi zorunlu rutin isler var,onlari yapiyorlar. Bu sekilde dusunurseniz daha kolay atlatirsiniz. Sonda takilmak zorunda, acilmanizi kontrol etmek zorundalar, bebek kanalda kalmasin diye karniniza bastirmak zorundalarTek bilmediğim şey sondajdı. Ben bana sormasindan ziyade haber vermesini bekledim çünkü ne yaptıklarını anlamiyordum kendi aralarında beni ordan oraya götürüp duruyorlardı. Sancı vurdukça ikinma hissi geliyordu söyledim ve yere comeldim öyle daha kuvvetliydim. Illa catala geçmem gerektiğini söylediler. Nedir bu diretme catala geçince ikinma gelmiyordu işte ben de kasıtlı ikinamiyordum korktuğum için. Onlar akışına bırakmadı ki benim araştırdigim ve bilerek gittigim hastane bu değildi. Sürekli dayatma diretme vardı izinsiz bedenimi kullanmalarından rahatsız oldum. Size normal gelebilir ama benim psikolojimi bözü bu normal birsey değil destek almalıyım kesinlikle sağolun
Tek bilmediğim şey sondajdı. Ben bana sormasindan ziyade haber vermesini bekledim çünkü ne yaptıklarını anlamiyordum kendi aralarında beni ordan oraya götürüp duruyorlardı. Sancı vurdukça ikinma hissi geliyordu söyledim ve yere comeldim öyle daha kuvvetliydim. Illa catala geçmem gerektiğini söylediler. Nedir bu diretme catala geçince ikinma gelmiyordu işte ben de kasıtlı ikinamiyordum korktuğum için. Onlar akışına bırakmadı ki benim araştırdigim ve bilerek gittigim hastane bu değildi. Sürekli dayatma diretme vardı izinsiz bedenimi kullanmalarından rahatsız oldum. Size normal gelebilir ama benim psikolojimi bözü bu normal birsey değil destek almalıyım kesinlikle sağolun
İlk doğumum aynı anlattığınız gibi oldu.Ben doğumumu asla unutamam. Bir gün önceden sancı çekmeye başladım evde sabaha kadar uyuyamadım kasılmalar oluyordu ama adet sancısı gibi, çok şiddetli değil. Yalancı sancidir dedim tahmin etmedim doğum yapacağımı.
Nişan geldi ben de acaba nişan mı yoksa kan mı kötü birsey olabilir diye hastaneye gittim özele. Direkt yatisimi yaptılar 3 cm aciklik var dediler. Çatı muayenesi filan yapmadılar hiç. Yatışimi yaptılar. Ben nasıl mutluyum ama doğum o kadar kolay ki Güle oynaya bebeğim doğacak sonunda kavusucam diye girdim odaya.
Lavman yaptılar. Sonra suni sancı için geldiler ben de istemiyorum dedim. Hemşire ikna etti böyle günlerce sancı cekersin gel bir kaç saatte doğur dediler ben de kabul ettim ama hiç niyetim yoktu. Keşke dinlemeseydim. Taktilar. Yaklaşık yarım saat içinde bana bir sancılar girmeye başladı. Zaten çok zayıfım yaşım küçük diye basaramam kafasıyla girmiştim ama çocuk benim kararimi bekler mi geldi işte.
Gelen muayene ediyor giden muayene ediyor alttan insan rahatsız oluyor ama inanır misiniz o kadar büyük bir sancı vardı ki hiç birşey hissetmiyordum.
Idrarı bosalttilar bebeğin gelişini engellemesin diye ben böyle birşeyin yapıldığını bilmiyordum kimse de anlatmadı bana psikolojim bozulmuştu. Idrar deliğine cubuk gibi birsey sokuyorlar. Hala ne olduğunu bilmiyorum araştırmak bile istemiyorum.Üstümde önlük altımda yetişkin bezi kurbanlık koyun gibiyim. Bi odama bi dogumhaneye muayene için.
Ben zannediyorum bebek suyla birlikte gelecek. Doktorum baktı sonra o da cubuk gibi birsey soktu benim suyu patlattı mı. Ben kızdım ona neden bana sormadan yapıyorsun diye. Bebek daha hızlı gelirmiş. Ama insan bi bilgilendirir zaten sancı yüzünden şok geçiriyordum. Sanci 30 saniye sürüyor. 50 saniye nefes alabiliyordum. Dakika bile değil dinlenme sürem. Ve 7 saat sürdü. Her bir dakikası benim için ölüm gibiydi kendimden geçmiştim gözlerim kayiyordu artık. Sezaryene alın diye yalvardim ama bebek geliyor az kaldı diye diye almadılar.
En son dogumhaneye indim doktor geldi. Ikın diyor gözüm öyle korktu ki o sancidan ikinmaya cesaretim yok canım aciyacak diye daha fazlasını kaldiramazdim. Meğer hissetmiyormuşsun zaten bebeğin çıktığını. Sancı gelince Ikın dedi geliyordu yapamiyordum en sonunda ebeler bastırdı tepeden karnima allah nefessiz kaldım. Nefes alınca bebek geri kaciyormus. Ben de zannediyordum bebegi ittiriyorlar nerden bileyim nefesimin kesilecegini gozlerim portledi resmen nefessiz kalmaktan beynim patlayacak gibi oldu. Gözlerim karardı cekildiler derin nefes aldim ve en son dediğim nolur beni kurtarın oldu. Hayatimin en guzel gununde kabus
yaşadım.
Sonra doktor iğne yapmış vajinaya kesmek için. Igneyi hissetmedim bile zannettim beni canlı canlı kesti. Kesmesiyle bir daha bastırdılar tepeden dedim meltem tamam sonun geldi. Derken Kızım doğdu.
Ben kaç ay heyecanla beklediğim Bebeğimi görünce korkudan tir tir titredim bana bu acıyı çektiren bu muydu diye. Lütfen yargılamayın kafayı yedim desem yeridir. Eminim sezaryen de çok zordur ama en azından insan kendi yavrusundan da Korkmaz yani. Öyle bir aciydi ki asla unutamam. Biraz unutmuş olabilirim şiddetini ama hatırlıyorum beni o hale soktuysa herkesi de sokmuştur.
Doğum sonrası çok hızlı toparlandım ama dedigim gibi psikolojim bozuldu o olayda ve Karnımı da inik gördükçe çok ağladım Bebeğimi benden aldılar diye. Sanki yanimdaki bebek başkasının bebeği de alıp gidecekler ben de uykuma kaldığım yerden devam edecekmisim gibi geliyordu. Çok zor oldu alışmam. Evde cekseydim sancıyı daha kolay geçerdi eminim. Son raddede o suni yi almış olsaydım bu kadar kötü olmayacaktim. Kendimi çok geç anne gibi hissetmeye başladım. Hamileyken resmen anne olmuştum. Doğumdan sonra bütün hayallerim suya düştü.
Kime sorsam kendini anne gibi hissediyor musun diye tabi ki öyle saçmalık mi olur diye tepki aldım kimseye anlatamadım ben çok abartiyorum Candan can çıkıyor tabi zor olacak diyorum ama yok bir yandan da unutamiyorum. Allahtan zamanla geçti ama ben o kafada kalsaydım belki hiç atlatamayacaktim. Kendi kendime toparlanmaya çalıştım kendimi dibe suruklemeyi sevmem. Aslinda hala aklima geldikce kotu oluyorum. Kızımın kardeşi olsun çok isterdim ama sanırım tek çocuk olarak kalacak. Ikinci üçüncü çocuğu yapabilenleri cesaretinden öpesim geliyor. Buraya yazmayı düşünmüyordum ama çok baktım benim gibi birsey yaşayan var mı diye de bulamadım yazmak istedim.
Benim gibi doğumdan korkan ve kendini toparlayamayan oldu mu? Kendinizi nasıl toparladiniz ne kadar sürdü toparlanma süreciniz? Paylaşırsanız çok sevinirim❤
Ben ilk doğumda acemilikten hastahanede 2gun sancı çektim aç susuz sefil perişan bir haldeydim. Sancı var açılma yoktu. Aynı şekil bende ıkınamadığım için kestiler ve o kesiği hissettim aklım gitti ve bende doğumdan sonra bebeğimle pek ilgilenemedim psikolojim bozulmuştu. 2. Doğumda daha tecrübeliyim sancımı evde çektim dayanılmaz olunca hastahaneye gittim 3saattr doğum oldu oda ebeler yüzünden travmatik oldu biraz. Ve asla ama asla çocuk düşünmüyodum birdaha ki sürpriz bir şekilde hamile kaldım öğrendiğimde ilk düşündüğüm şey "ben bu bebeği içimden nasıl çıkarcam?" Hamilelik süresi boyunca hep bunu düşündüm. Ama Rabbime şükürler olsun çok güzel bir doğumum oldu diğer doğumlarım unutturdu. Son 1saat çok zordu ondada çok güzel ikindim. Sancımı evde çektim sıcak suya oturdum hurma yedim hastahaneye gittiğimde 5santim açılmam vardı ama dayana biliyodum. 8santime kadar çok güzel kontrol edebildim. Doğru nefes alıp verme ve ıkınma ile Rahat bir doğum geçirdim. Tabi Rabbimin yardımıyla.Ben doğumumu asla unutamam. Bir gün önceden sancı çekmeye başladım evde sabaha kadar uyuyamadım kasılmalar oluyordu ama adet sancısı gibi, çok şiddetli değil. Yalancı sancidir dedim tahmin etmedim doğum yapacağımı.
Nişan geldi ben de acaba nişan mı yoksa kan mı kötü birsey olabilir diye hastaneye gittim özele. Direkt yatisimi yaptılar 3 cm aciklik var dediler. Çatı muayenesi filan yapmadılar hiç. Yatışimi yaptılar. Ben nasıl mutluyum ama doğum o kadar kolay ki Güle oynaya bebeğim doğacak sonunda kavusucam diye girdim odaya.
Lavman yaptılar. Sonra suni sancı için geldiler ben de istemiyorum dedim. Hemşire ikna etti böyle günlerce sancı cekersin gel bir kaç saatte doğur dediler ben de kabul ettim ama hiç niyetim yoktu. Keşke dinlemeseydim. Taktilar. Yaklaşık yarım saat içinde bana bir sancılar girmeye başladı. Zaten çok zayıfım yaşım küçük diye basaramam kafasıyla girmiştim ama çocuk benim kararimi bekler mi geldi işte.
Gelen muayene ediyor giden muayene ediyor alttan insan rahatsız oluyor ama inanır misiniz o kadar büyük bir sancı vardı ki hiç birşey hissetmiyordum.
Idrarı bosalttilar bebeğin gelişini engellemesin diye ben böyle birşeyin yapıldığını bilmiyordum kimse de anlatmadı bana psikolojim bozulmuştu. Idrar deliğine cubuk gibi birsey sokuyorlar. Hala ne olduğunu bilmiyorum araştırmak bile istemiyorum.Üstümde önlük altımda yetişkin bezi kurbanlık koyun gibiyim. Bi odama bi dogumhaneye muayene için.
Ben zannediyorum bebek suyla birlikte gelecek. Doktorum baktı sonra o da cubuk gibi birsey soktu benim suyu patlattı mı. Ben kızdım ona neden bana sormadan yapıyorsun diye. Bebek daha hızlı gelirmiş. Ama insan bi bilgilendirir zaten sancı yüzünden şok geçiriyordum. Sanci 30 saniye sürüyor. 50 saniye nefes alabiliyordum. Dakika bile değil dinlenme sürem. Ve 7 saat sürdü. Her bir dakikası benim için ölüm gibiydi kendimden geçmiştim gözlerim kayiyordu artık. Sezaryene alın diye yalvardim ama bebek geliyor az kaldı diye diye almadılar.
En son dogumhaneye indim doktor geldi. Ikın diyor gözüm öyle korktu ki o sancidan ikinmaya cesaretim yok canım aciyacak diye daha fazlasını kaldiramazdim. Meğer hissetmiyormuşsun zaten bebeğin çıktığını. Sancı gelince Ikın dedi geliyordu yapamiyordum en sonunda ebeler bastırdı tepeden karnima allah nefessiz kaldım. Nefes alınca bebek geri kaciyormus. Ben de zannediyordum bebegi ittiriyorlar nerden bileyim nefesimin kesilecegini gozlerim portledi resmen nefessiz kalmaktan beynim patlayacak gibi oldu. Gözlerim karardı cekildiler derin nefes aldim ve en son dediğim nolur beni kurtarın oldu. Hayatimin en guzel gununde kabus
yaşadım.
Sonra doktor iğne yapmış vajinaya kesmek için. Igneyi hissetmedim bile zannettim beni canlı canlı kesti. Kesmesiyle bir daha bastırdılar tepeden dedim meltem tamam sonun geldi. Derken Kızım doğdu.
Ben kaç ay heyecanla beklediğim Bebeğimi görünce korkudan tir tir titredim bana bu acıyı çektiren bu muydu diye. Lütfen yargılamayın kafayı yedim desem yeridir. Eminim sezaryen de çok zordur ama en azından insan kendi yavrusundan da Korkmaz yani. Öyle bir aciydi ki asla unutamam. Biraz unutmuş olabilirim şiddetini ama hatırlıyorum beni o hale soktuysa herkesi de sokmuştur.
Doğum sonrası çok hızlı toparlandım ama dedigim gibi psikolojim bozuldu o olayda ve Karnımı da inik gördükçe çok ağladım Bebeğimi benden aldılar diye. Sanki yanimdaki bebek başkasının bebeği de alıp gidecekler ben de uykuma kaldığım yerden devam edecekmisim gibi geliyordu. Çok zor oldu alışmam. Evde cekseydim sancıyı daha kolay geçerdi eminim. Son raddede o suni yi almış olsaydım bu kadar kötü olmayacaktim. Kendimi çok geç anne gibi hissetmeye başladım. Hamileyken resmen anne olmuştum. Doğumdan sonra bütün hayallerim suya düştü.
Kime sorsam kendini anne gibi hissediyor musun diye tabi ki öyle saçmalık mi olur diye tepki aldım kimseye anlatamadım ben çok abartiyorum Candan can çıkıyor tabi zor olacak diyorum ama yok bir yandan da unutamiyorum. Allahtan zamanla geçti ama ben o kafada kalsaydım belki hiç atlatamayacaktim. Kendi kendime toparlanmaya çalıştım kendimi dibe suruklemeyi sevmem. Aslinda hala aklima geldikce kotu oluyorum. Kızımın kardeşi olsun çok isterdim ama sanırım tek çocuk olarak kalacak. Ikinci üçüncü çocuğu yapabilenleri cesaretinden öpesim geliyor. Buraya yazmayı düşünmüyordum ama çok baktım benim gibi birsey yaşayan var mı diye de bulamadım yazmak istedim.
Benim gibi doğumdan korkan ve kendini toparlayamayan oldu mu? Kendinizi nasıl toparladiniz ne kadar sürdü toparlanma süreciniz? Paylaşırsanız çok sevinirim❤
Aynen benimde bu doğumum şehir hastahanesinde oldu ebeler mükemmeldi asla unutamam onları. Dedikleri şey merhameti olmayan bu işi yapmasın. Bana çok güzel bir doğum süreci yaşattılar. Ama diğer iki doğumumda ki ebeler tıpkı sizin anlattığınız gibiydi çok kötülerdiİlk doğumum aynı anlattığınız gibi oldu.
Üniversite hastenesinde doğum yaptım. Ebeler gelip gidiyor kendi aralarında konuşuyorlar bir şeyler yapıyorlar ama hiç açıklama yok bilgilendirme yok şunu şu sebeple yapıyoruz demek yok.
Mahremiyet sıfır zaten. Gelip açıklık kontrolü yapıyorlar sonra öylece bırakıp gidiyorlar, bezimi kendim kapatıp toparlanmaya çalışıyordum.
13 saat sancı çektim, artık baygınlık geçiriyordum, ıkınma hissi hiç gelmedi zaten.
Üç kez idrarımı boşalttılar, bana göre aşırı can yakıcı bir durumdu. Doktor uzun çubukla suyumu açtı yine aynı acıyı yaşadım.
Ebe hiçbir şey söylemeden pat diye karnıma çöktü nolduğumu anlamadım can havliyle ebeye vurdum o da bana bağırdı “ne vuruyorsun be ben çok mu meraklıyım seni burda bu kokular içinde doğurtmaya” dedi.
Lavman yapılmadığı için ıkınırken tuvaletimi yapmışım, doğum sürecinde olabilecek bir şey aslında..
baktılar ben hala doğuramıyorum bu kez bir doktor bir ebe ikisi birlikte bastırdılar karnıma.
Hep söylerim, ben doğurmadım, zorla doğurtuldum.
Doğumdan sonra da resmen canlı canlı bir saat diktiler, ben bağırdıkça da abartma ne bağırıyorsun dediler. Popoma kadar dikişim vardı, ebe Doğumdan iki saat sonra geldi, tamam artık abartma normal insanlar gibi davranabilirisn dedi
Doğumum aklıma geldikçe ağlıyordum, bir daha asla doğurmam dedim.
Ama 15 ay sonra kendi isteğimle hamile kaldımikinci doğumum şehir hastanesinde oldu, çok güzeldi. Her şeyi fakrında olarak yaşadım, daha bilinçliydim. Her anın keyfini çıkardım.
12 saat sürdü ama ilki gibi sarsmadı, öyle kaba muamele de görmedim.
Çok keyifli bir doğum oldu.
Korkmayın siz de unutacaksınız hepsini. Hikayenizde şaşırdığım tek nokta özel hastanenin böyle olması. Evet yapılan işlemler normal ama en azından şimdi bunu yapıyoruz şu sebeple şunu yapacağız vs demeleri iyi hissettirirdi size.
27 haftalik ölü dogum yaptim cok kucuk sezeryan icin dediler bosuna kesilme birdaha hamilelikler icin sezeryan siniri var normal yap kurtul dediler ben bidaha istemiyorum bu aciyi istemiyorum desemde olmadi aradgm ozel dahil hic bir hastane kabul etmedi sezeryani bu sekilde suni sanci ile yapacaksim baska yol yok dendiNeden kabul etmediler ?
Suni sancı verip olmazsa sezaryene alırız denmezki sizi bence doktorun işi vardı ve normal doğuma zorladılar. Bebek normal akışında doğuma hazır olduğunu belirtmiş zaten sancılarınız başlamış ekstra sunide verelim sonra sezaryene alırız denmez. ki normal doğum başladığına dair işaret geldikten sonra doktorlar sezaryen düşünüyorsa bebeğin kanala girme ihtimaline karşılık uzun süre beklemezler yanlışım vardır belki bilmiyorum ama benim bildiğim bu şekilde. Sizin doktorunuzun işi varmış ve ameliyata girmek istememiş işi ebelere bırakmış ben böyle düşündüm ama devlette olsa özelde olsa bir insana 5saatten fazla sancı dayatılması saçma arkadaşıma 48 saat verdiler olmadı sezaryene girdi ve bebeği yorgun bebek olarak doğdu ememedi baygın gibiydi. Bu kadarı saçma oluyor.Öyle istediğimi dile getirdim zaten ama onlar normal yapmakta ısrarcıydı yine de kabul ettirdim. Minik biraz aceleci davrandı ben de zaten az da olsa sancıyı çekmek istemiştim kendi hazir olup gelsin sonra sezaryen olurum dedim. Hastaneye gittim doktorum yoktu zaten hemşireler dene kötü olursan alırız dediler. Tamam dedim suni sancı verdiler sonra yalvardim sezaryen olsun diye ama yok kabul etmediler başladı zaten herkes normal yapmak ister dayan diye diye dogurttular. Onların ellerine bakıyordum ve onlar da benim isteklerimi hem hiçe saydılar hem de bilgi vermeden harekete gectiler
İşte doktor farkı orda zaten kendini gösteriyo. Ama ilk doğum zor yaa. Kesin beni kesin. Aşağı atıcam kendimi yoksa diyodum.offf ne acılar ne acılarya işte benim çevremde hep pırtlattıben de bu hayallerle hamilelik geçirdim internetten baktım sıcak suyun altında gevşeyerek sakin sakin kocama sarılarak doğum yapıcam dedim doktorumla konuştum tabi tabi istediğini yapabilirsin odan sana ait dedi. Suni sancı istemiyorum dedim tabi senin kararın istemezsen yapmayız dedi. Hastaneye öğlen saatlerinde gittim oradaydı kendisi ve orada bulunmasına rağmen ilgilenmedi. Hemşireler serum takacaktı suni sancı olduğunu biliyorum istemiyorum doktorumla da görüştüm dedim. Şimdi çekeceğin sancıyı beklersen kaç saat çekeceksin değer mi aç kalmana uykusuz kalmana filan dedi ikna etti beni. Meğer kışkışlıyormuş beni de haberim yokmuş. Bebeğini yorma belki günler sürecek dedi ben de yedim ne kadar güzel ikna edildim anlatamam. O acıdan sonra da aklıma gelmedi bile romantik dakikalar geçirmeyi gördüğüm her yere yumruk atıyordum hep. Araştırmanın sonucu güzel hayaller kurup kurbanlık koyun vasfına geçmek. kimse bana böyle olduğunu anlatmadı aynı sizinki gibi anlattı maaalesef
Emin olun evde sürekli hareket ettim yoga yaptım hamilelik boyunca köpeğim var her gün iki defa tuvalete cikariyorum bir saat yürüyüş yapıyorum onunla birlikte. Normal doğuma zaten cesaretim yoktu yapmak istemiyordum da söylemiştim doktoruma da ama uygulamadı. Doğum sancisinda da rahattim gece boyunca dinlendim hareket etmedim iki tane yastığı üst üste koydum yüz üstü oturur şekilde uzandım yani birinin omzuna kafanı koyar gibi. Bacaklarimi da iyice açtım comelme pozisyonunda. Bu şekilde ağrılarım azken dinlendim. Kan gelince hastaneye gittim. Suni sancı verdiler yerimde asla durmadım uzanmadim bile. Bebeğin kanala inmesine yardimci olacak bütün hareketleri yaptım 7 saat hiç durmadan. Acı konusunda da tahmin ediyordum bu yüzden sezaryen istiyordum gözüme korkunç geliyordu. Ama suni sancı denilen şey görünenden bin kat daha betermiş ister hazır ol ister olma ben kaldiramadim. Doğum kolay birsey demiyorum hafife de almadım zaten. Kaldiramadigim için bu haldeyim.sizin hamileyken kendinizi doğuma hazırlamanız gerekiyordu..
sonuçta candan can çıkıyor ne kadar kolay olabilir?
bence yaşadıklarınızda hiç tuhaf bişey yok, sadece siz psikolojik olarak hazırlanmamışsınız.
benim doğumum çok güzel geçtiği halde 1 yılda ancak anladım anne olduğumu, kızıma annem bakıyor, işten çıkıp eve gitmek istemiyordum.. şimdi her şey daha güzel.. geçiyor unutuluyor her şey, ama 2. çocuğu istemiyorum, bi bu kadar strese daha dayanamam.