Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Ay gerçekten mi ya büyüsün de iki dedikodu yapalım diyorum ben de hayatımın merkezinde bir tek kızım var. Demek o hissi almak için daha erken. Bana ihtiyacı olduğunu biliyorum bu yüzden kendimi annesi gibi de görüyorum sanki ama kendimi kandırmak mi oluyor çünkü anne olduğumu ben şahsım olarak hissetmiyorum. Yaşım da küçük ya belki ondan olabilir hala çocuk gibiyim

Keşke benim arkadaşlarım da öyle olsaydı iki arkadaşım da bir kaç ay arayla doğum yaptılar. Biri benden bir ay once yaptı ve suni sancı aldı bir santimken pes etmiş doktoru hemen sezaryene almış. Kendine geldikten sonra görüntülü konuştuk. O kadar aşk doluydu ki gel annem oy filan böyle sezaryenli haliyle bir öpüyor kokluyor. Hamileyken içim cosmustu bende dogursam da emzirsem yavrumu öpüp koklasam anne olsam diye. Doğum yaptım herkes bakıyordu seviyordu ben kalkıp elime bile almadım bana verdiler al emzir diye öyle baktım kaldım hiç his yok sadece vucudumda kasilmanin verdiği ağrı ve hala hayatı sorgulama var "Ben ne yaşadım öyle?". Diğer arkadaşım benden iki ay sonra yaptı ve suni sancıyla 6 saat sancı çekti 6 7 santimi gördü ama çocuğun nabzı yavaşladigi için onca sancinin üstüne sezaryen oldu. Bir hafta bebek Kakasini yapamadığı için Hastanede kaldılar onunla da hastanede görüntulu konuştum ve dedi ki çok bekledim (42 haftalikti gelmemisti hala) kanka bu nasıl birsey çok güzel bu benim yavrum mu diye nasıl sarılıyor bebeğine. Sordum bunları bunları yaşadın mi diye tabi ki yaşadım kanka normal şeyler bunlar dedi Candan can çıkıyor ama herseye bedel dedi. O kadar sakindi ki onca acıya rağmen. Gerçekten hasta olduğumu düşündüm delirdim dedim zamanla alıştım ama hala kimseden görmedim doğumdan sonra böyle birşey yaşayan. En son buraya yaziyim dedim neler neler yazan var benimki hafif kalır burda dedim o yüzden yazdim yoksa burdan da kaçardım

Off ben de bu haldeyim iyi ki yazmışım iyi ki yazdınız o kadar rahatliyorum ki anlatamam inşallah güzel günler bizim olur

Hiç geç değil mutlaka yardım alın yaşadıklarınız insani herkes yaşıyor ama hepimiz birbirimizden farklıyız kimisi daha iyi karşılar kimisi daha kötü sizin anormal olan bir durum yok ben yurtdışında yaşıyorum burada lohusa depresyonu her 10 kadından 7 si yaşıyor çünkü avrupada dogumdan sonra anne , kayınvalıde vs gibi yardıma gelmiyor öyle bir gelenek mi desem bişeyleri yok türkiyede lohusa depresyonu oranı daha az . Yani yalnız değilsiniz kolay bişey değil doğum bütün hormonlar alt üst oluyor

hiç öldüm dirildim değil inanın.. ben 3,5 cm açıklıkla 4-5 gün gezdim, hastayım sanıp evde yatıp dinlendiğim gün bu kadar açılmışım.. sonra suyum geldi ama sancım başlamadı, 8-9 saat suni sancı verdiler yine sancım başlamadı, en son artık doktorum keseyi patlattı, sancılar öyle geldi ve 3 saat içinde doğum gerçekleşti.. o 3 saat evet zordu ama yanınızda eşiniz ya da bi yakınınız varsa nispeten kolay geçiyor, destek lazım, tek başına çok zor olabilir. yine hamile kalsam yine normal doğurmak isterim. adet sancısının bi kaç basamak üstü diyelim.

Şu kendinizle kıyaslama kafanızdan çıkın artık ya türk kadınları bunu nerden öğrendi ? Birbirmize ne kadar zarar veriyoruz farkında bile değiliz. Herkes FARKLII herkesin yaşadığı ev büydüğü aile travmaları tetiklenmeleri farklı farklı farklı aynı sancıları yaşamış olabilirsiniz ama o içselleştirebilir bebeğine odaklanamaya bilir vüxüdumuzda ki vitaminlerin değerleri bile önemli bu noktada sizin değerlerle onunki aynı mı mesela ? Kansızlık insanı depresyona sokar misal bunu biliyor musunuz ? Avrupada yaşıyorum burada yabancılar birbirlerine asla bunu yapmıyor.

ozellerde genelde sizin tercihiniz oluyor, devlet evet son dk ya kadar bekliyo.
hakkinizda hayirlisi neyse o olsun

İnanılmaz üzüldüm.. o kadınında ona uyanlarıda Allah bildiği gibi yapsın.

Çektiğim sancı bana çok ağır geldi ve şoka girdim bazı işlemleri bilsem de psikolojimi bozdu kesiyi biliyordum birden yapılması beni korkuttu. Sancinin verdiği şok yüzünden psikolojim bozuldu yoksa tabi doğum süreci çok normal. Sadece tavırlar güzel değildi ve ordan oraya sürüklenip durmam. Dogumhanede tek başıma bırakıldım tutunacak yerim de yoktu milletin burun sumkurdugu lavabonun kenarlarına içine elimi sokmak zorunda kalarak asıldım. Sonra şans eseri hasta bakıcı geldi de napıyosun sen gel orası pis dedi. Ağladım beni kurtar nolur diye. Dogumhaneye götüren ebe başımda durması gerekirken ne yakınımı soktu içeriye ne de yanımda durdu. Gitti yan tarafta bir odaya arkadaşlarıyla kahkaha ata ata kahve molası yaptı. Serum askisinin ayaklarına tutundum caresizlikten kimse elimi tutmadı. Odamda eşim duruyordu en azından odama da gidemedim. Özel hizmet bu olmamalı ben boşuna oraya gitmedim.

Evet annem 25 yaşında ablamı 29 yaşında beni dogurmuş çok daha olgun yaşlarda. Bence de olurum eminim çok seviyorum çünkü.

ben de anlamadım doğurdunuz mu doğurmadınız mı açıklık ilerlemediyse sezaryen mi oldunuz bende hoca gibi oldum şuan

Keşke bana da destek olan insanlar yanımda olabilseydi. Kucağıma vermediler bile çocuğumu belki de ondan bir senedir anne olduğumu hissetmiyorum. Emzirmek için zorla getiriyorlardı yanıma hatta mama bile aldılar çocuk doymuyor bahanesiyle sütümü tamamen kesip kendileri ilgileneceklerdi ama asla izin vermedim. Doğduğundan itibaren 14 gün boyunca yatağa yatırmadilar çocuğu rahat rahat uyusun. Hep kucaklarindaydi iki büklüm. Bir gün değil iki gün değil canimdan can gidiyordu. En sonunda evi terketmistim. Geri geldim tabi salak gibi. Burda da kocam olacak adam sağolsun onların izinden gitti hep. Doğana kadar ben birtaneydim. Doğduktan sonra ailesine bıraktı çocuğumu resmen. Gece ben uyurken yanımdan almaya kalkacak kadar hadsizleştiler. Bunları her gün düşün düşün kafayı yiyorum zaten. Belki de çabuk toparlanacaktim bunlar yüzünden hala toparlanamadim. Neyse çok konuştum ben sakinleşeyim en iyisi

Takip ettiğim bir ebe hanim vardı çok tatlı bir insan. Diyordu ki " doğum öyle zor bir an ki bunun tadını çıkarmak çok zor ama işin ucunda yavrunuzu dünyaya getirmek var. Psikolojiye etki etmesini daha aza indirmek için sizin yerinize, terbiyesiz davrananlara tepki verecek, sadece bir kişi muayene edecek özel ebeye kesinlikle ihtiyaç vardır" demişti. Çok haklıymış. O an sancının verdiği teslim ve şokla insan sus pus oluyor kullanılıyor

Siz bence terapi alın gerçekten başa çıkmakta çok güçlük çekmişsiniz.

Ben suni sancısız tamamen doğal ve keşkesiz doğum videoları izledim kesinlikle böyle müdahaleler yoktu. Beni elden çıkarmaya calismasinlar hersey akışına bırakılsın bebeğin kalp atışı düzgün olduğu sürece müdahale etmesinler arada muayene etsinler istedim hiç istemedim demiyorum.

Size doğumdan bağımsız olarak sonrasında yaşattıkları bebekle bağ kurulamaması için başlı başına sebep zaten. Bir lohusaya yapılmaması gereken ne varsa yapmışlar. Biraz da sizin toyluğunuz yüzünden meydanı boş bulmuşlar. Bundan sonrası için kendi kurallarınız olsun, gerekirse bi cinnet herşeyi çözer. Bebeğin şuan ihtiyacı olan tek kişisiniz unutmayın.

Inanin böyle şeyler görmedim araştırdığımda da yoktu. Ebe Tülin bulur hanimefendiye bakar mısınız instagramdan. Doğum ekipleri var keşkesiz doğum diye sık sık paylaşır zaten. Doğum videoları da var ve hiç bir müdahale yok sadece sevgi şefkat var gerektiği yerde müdahale var. Bunun için ben de devleti değil özel hastaneyi seçtim ve doktorumla da konuştum şunu istemiyorum bunu istemiyorum diye tabi senin odan senin tercihin dedi bana anlaştık doğumumu orda yaptım ve benimle anlaşan doktor ilgilenmedi. Ebelere hemşirelere istemiyorum desem de ama şöyle böyle diyerek kabul ettirdiler. Doktorla anlaştıktan sonra diğer insanların bana herkese uyguladıkları işlemlerle gelmemeleri gerekiyordu ben boşuna şartlarımı sunmadım. Doktorumun hemsirelere benim sartlarimi söylemesi onların da gorevlerini yapmaları gerekiyor devlet hastanesine gitmedim adı üstünde. Bana stabil yaklasamazlardi. Kullanildim diyorum parayi verdim bitti doktor yok oldu

Izlediginiz video hayalleri iceriyor. 10 kisiden belki birinin videosudur. Hayatlar bambaşka. Keske gebe okuluna katilsaydiniz, bunlarin hepsi anlatiliyor. Dedigim gibi rutin uygulamalar. Ikinamiyorsaniz mecburen karniniza basilacak, bebek zarar gormesin diye. Baska bir hastaneye gitseniz onlarda suyu patlatip, sonda takip, karniniza bastıracak. Bende sezaryenli hanimefendilerin hastane çekimlerini gordum, makyajli şıkır şıkır olmuslar. Bense trafik kazasi gecirmis gibi cikmisim fotoğraflarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…