Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Ben hala anne gibi hissetmiyorum. 😁 Bazen çiş bazen kaka temizleyici, bazen meme uyutma aracıyım. 🤣🤣

Annelik oyle birsey ki o hastayken gulebiliyor musun ? O yemediginde üzülüyor musun ? O sana sarilinca kalbin eriyor mu ? Ve herseyden onemlisi senin kucagin ona sicak yuva mi ?

Gerisini sorgulama bile. Ben icindeki çocuğu da yavrusuyla büyütmeye çalışan bir anneyim de kendine. Hele bir büyüsün annem diye boynuna atlasin bak o hisler nasil yukleniyor bir bir.
Ay gerçekten mi ya😭 büyüsün de iki dedikodu yapalım diyorum ben de hayatımın merkezinde bir tek kızım var. Demek o hissi almak için daha erken. Bana ihtiyacı olduğunu biliyorum bu yüzden kendimi annesi gibi de görüyorum sanki ama kendimi kandırmak mi oluyor çünkü anne olduğumu ben şahsım olarak hissetmiyorum. Yaşım da küçük ya belki ondan olabilir hala çocuk gibiyim

hasta değil, herkeste o durumun zorluğu farklı bir etki bırakıyor. ben epizyoma 2-3 hafta bakamadım bile mesela. bir daha asla normale dönemem zannediyordum o zaman. ama bu hislerim için kendimi suçlamadım, sıkmadım. zorlandığım zamanlar için yine kendimi suçlamadım. etrafımda benimle aynı anda anne olan 3-4 arkadaşım vardı ve hepimiz de benzer süreç yaşadığımızdan çok destek olduk birbirimize psikolojik açıdan. hissettiğin her şeyin normal olduğunu bilmelisin.
Keşke benim arkadaşlarım da öyle olsaydı iki arkadaşım da bir kaç ay arayla doğum yaptılar. Biri benden bir ay once yaptı ve suni sancı aldı bir santimken pes etmiş doktoru hemen sezaryene almış. Kendine geldikten sonra görüntülü konuştuk. O kadar aşk doluydu ki gel annem oy filan böyle sezaryenli haliyle bir öpüyor kokluyor. Hamileyken içim cosmustu bende dogursam da emzirsem yavrumu öpüp koklasam anne olsam diye. Doğum yaptım herkes bakıyordu seviyordu ben kalkıp elime bile almadım bana verdiler al emzir diye öyle baktım kaldım hiç his yok sadece vucudumda kasilmanin verdiği ağrı ve hala hayatı sorgulama var "Ben ne yaşadım öyle?". Diğer arkadaşım benden iki ay sonra yaptı ve suni sancıyla 6 saat sancı çekti 6 7 santimi gördü ama çocuğun nabzı yavaşladigi için onca sancinin üstüne sezaryen oldu. Bir hafta bebek Kakasini yapamadığı için Hastanede kaldılar onunla da hastanede görüntulu konuştum ve dedi ki çok bekledim (42 haftalikti gelmemisti hala) kanka bu nasıl birsey çok güzel bu benim yavrum mu diye nasıl sarılıyor bebeğine. Sordum bunları bunları yaşadın mi diye tabi ki yaşadım kanka normal şeyler bunlar dedi Candan can çıkıyor ama herseye bedel dedi. O kadar sakindi ki onca acıya rağmen. Gerçekten hasta olduğumu düşündüm delirdim dedim zamanla alıştım ama hala kimseden görmedim doğumdan sonra böyle birşey yaşayan. En son buraya yaziyim dedim neler neler yazan var benimki hafif kalır burda dedim o yüzden yazdim yoksa burdan da kaçardım 😂

aynı şekilde hissediyorum hala. ben annemiyim bu çocuk benimmi. annem gelip annesii diye bana verince garibime gidiyor falan. annem kendisininde ayni sekilde hissettigini ikinci cocukta duzeldigini soyledi. ama kimseye annesi gibi hissetmiyorum diyemiyorum laf ederler diy3
Off ben de bu haldeyim iyi ki yazmışım iyi ki yazdınız o kadar rahatliyorum ki anlatamam 😍 inşallah güzel günler bizim olur

28 saat gerçekten çok uzun her dakika o acıyı çekmek ve saatlerce. Ben de bir kaç gün doğum anını hatırladıkça nefesim daraldı gece uykum kaciyordu. Uyudum rüyamda görüyordum. Keşke en başından yardım alsaydim ama ben herkes yaşıyor zannediyordum meğer benden başka kimse yaşamıyormuş(etrafımda). yine çok geç değil tabi yine alabilirim evet teşekkür ederim
Hiç geç değil mutlaka yardım alın yaşadıklarınız insani herkes yaşıyor ama hepimiz birbirimizden farklıyız kimisi daha iyi karşılar kimisi daha kötü sizin anormal olan bir durum yok ben yurtdışında yaşıyorum burada lohusa depresyonu her 10 kadından 7 si yaşıyor çünkü avrupada dogumdan sonra anne , kayınvalıde vs gibi yardıma gelmiyor öyle bir gelenek mi desem bişeyleri yok türkiyede lohusa depresyonu oranı daha az . Yani yalnız değilsiniz kolay bişey değil doğum bütün hormonlar alt üst oluyor

Çok geçmiş olsun normal doğum yaşamadım ama empati yaptığım kadarıyla çok zordur.. anneliğin kutsal olmasının en büyük sebeplerinden 🙏🏻
Doktor çok önemli gerçekten..
Sevecen şefkatli olmalı doktorlar doğumda..
bebek planlıyorum doktor seçimi icin gidip gidip geliyor aklım..
Zaten panik biriyim diye
Geçmiş olsun tekrar şükür ki ikiniz de iyisiniz 🙏🏻 Kime sorsam normal icin öldüm dirildim diyor ama sonrası cennet diyor 1-2 güne rahatsın diyor
hiç öldüm dirildim değil inanın.. ben 3,5 cm açıklıkla 4-5 gün gezdim, hastayım sanıp evde yatıp dinlendiğim gün bu kadar açılmışım.. sonra suyum geldi ama sancım başlamadı, 8-9 saat suni sancı verdiler yine sancım başlamadı, en son artık doktorum keseyi patlattı, sancılar öyle geldi ve 3 saat içinde doğum gerçekleşti.. o 3 saat evet zordu ama yanınızda eşiniz ya da bi yakınınız varsa nispeten kolay geçiyor, destek lazım, tek başına çok zor olabilir. yine hamile kalsam yine normal doğurmak isterim. adet sancısının bi kaç basamak üstü diyelim.

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün . Benim oğlumun boynunda kordon vardı 2 gün boyunca 4 cm açılma ile sokakta gezdim sonra doktor artık seni böyle geziremem bebek mikrop kapar diye suni sancı verdi yatış yaptı . 09:00 da yatışım yapıldı 19:30 da doğum yaptım . Boynunda kordon olan bebek kendini aşağı itmekte zorlandığı için doğum zor oluyor . 6 cm de doktor suyumu patlattı büyük bir pilates topunun üzerinde 9, cm e kadar zıpladım ama hiç durmadım . Lavman yapıldı su patlatmak lavman karna bakmak hepsi normal şeyler. Doğum anında masada ıkınmadığınız için karnınıza basmışlar basmasa bebek kanalda sıkışıp nefessiz kalacaktı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki yanlış bir şey yapılmış gibi ifadeniz . Her önüne gelen muayene etmemiştir o an nöbetçi ebeler var beni 2 kişi muayene etmişti birde doktor 3 kişi hepsi normal uygulama sorun yok ki . Ağrı eşiğiniz düşükmüş zannediyorum ki herkesinki aynı olmuyor maalesef ki . Doğuma yakın artık tuvaletimi ( idrar ) yapamadığım için bebeğe yer açılmıyordu doktor sonda takmıştı zaten ağrı ile hissetmedim bile . Kesi atma işi iyiki doktorunuz atmış eğer atmasa biçimsiz yırtılacaktınız sonrası daha fena cinsel açıdan bile etkilenecektiniz . Bana da doktor iğnesiz attı ama tutup canlı kanlı kesti diye asla düşünmedim . Doğum anımda bebek inmedi ebe karnıma bastı kadının kollarını sıkmışım morardı. Benimde parmaklarım morardı . Doğumdan sonra tuvalette bayıldım ama geçti bakın içselleştirmedim durup düşünmedim bebeğimle ilgilendim sağlıklı vitaminli beslendim . Kırmak istemiyorum ama sizi doğum konusunda bilinçsiz gördüm o yüzden böyle olmuşsunuz . Keşke gebe okuluna gitseydiniz okusaydınız biraz o zaman böyle olmazdı . Sezeryan olsanız sonrası zordu yani netice de doğum zor zaten yapacak bir şey yok ki . Siz biraz psikolojik destek alın yoksa devamı maalesef ki lohusa depresyonu gibime geldi .
Şu kendinizle kıyaslama kafanızdan çıkın artık ya türk kadınları bunu nerden öğrendi ? Birbirmize ne kadar zarar veriyoruz farkında bile değiliz. Herkes FARKLII herkesin yaşadığı ev büydüğü aile travmaları tetiklenmeleri farklı farklı farklı aynı sancıları yaşamış olabilirsiniz ama o içselleştirebilir bebeğine odaklanamaya bilir vüxüdumuzda ki vitaminlerin değerleri bile önemli bu noktada sizin değerlerle onunki aynı mı mesela ? Kansızlık insanı depresyona sokar misal bunu biliyor musunuz ? Avrupada yaşıyorum burada yabancılar birbirlerine asla bunu yapmıyor.

Ben ölu dogumda cok istedim sezeryan ama kabul etmediler. tekrar hamile kalirmiyim n istermiyim bilmiyorm ama olsa bile bize birakmiyorlar malesef son anda mecbur kaldiklarinda sezeryan tercih ediyorlar. onceden sezeryandan korkmuyodum ama bu dogumdan sonra amaliyathaneye girme dusuncesi urpertiyor ilerleyen zamanda nas dusunurum bilmiyorum
ozellerde genelde sizin tercihiniz oluyor, devlet evet son dk ya kadar bekliyo.
hakkinizda hayirlisi neyse o olsun

Oğluma doğum yaptığımda bende böyle travma yaşadım. 12 saat boyunca çektiğim sancılarin haddi hesabı yoktu. Lavman yaptılar suyumu patlattılar doğum önlüğünü giydirdiler. İkidebir alttan muayene yapıyorlar sancın var ama acilman yok diye. Ben oluyordum artık 12 saat boyunca sancı çektim ama acilmam bir santimde kaldı. Yapılan muamelede cabası bir sürü kadın aynı yerde doğum sancısı çekiyor herkese senin dediğin gibi kurbanlık kasap muamelesi yapılıyor. Ağladım kendi doktoruma götürün beni dedim (eşim annesinin baskısıyla beni sırf para gitmesin diye ozeldeki kendi doktoruma goturmedi devlete goturmuslerdi, zaten muayenem özelde diye hamileliğimde burnumdan getirdi). Eşimi eve göndermisti kaynana olacak mahluk aradım ağlayarak ne olur gel götür beni burdan dayanamiyorum diye. Bağırdı üstüme babamı aramak zorunda kaldım. Babam geldi gerçi esimde dayanamayıp geldi ama ben o haldeyken bana bagirmasini ömrüm boyunca unutmayacagim. O sancılarin icinde doğum önlügumu çıkarıp üstümü giyindim hastanenin duvalarina turuna tutuna çıktım hastaneden özel hastaneye gittik. Ordaki ebede açılmamın 8 santim olduğunu soyledi ıkin dedi iki saat boyunca ıkindım ama yok oglum çıkamıyor bir türlü. O sırada kendi doktorum geldi ebe de doktora yeteri kadar ikinmiyor bebek bu yüzden cikmiyor dedi. Doktorum bağırdı ebeye bu kadın normal doğum yapamaz bebeğin kafası sıkışmış gormuyormusun dedi. Ben o sırada çığlık atıyorum öldürün beni dayanamıyorum artık diye. Apar topar sezeryana aldılar oğlum çok sukur sağlıklı doğdu ama doğum kafası doğum esnasında sıkıştıgi için iki ay boyunca kafatasinda yumurta büyüklüğünde şişlik vardı. Doğumumu mahvettiler halbuki daha önce yapılan muayenelerde (hamilelikten önce) normal doğum yapamazsın rahim agzin çok dar demislerdi. Doğumun ertesi günü doktorum yanıma geldiğinde normal doğuma devam etseydin senide bebeğinide yoğun bakıma almak zorunda kalırdık dedi. Beni en çok sinirlendiren özel hastaneye geldiğimizde ebe doğuma aldığında kaynanamın alttan eşimi yine tembihlemeye çalışmiş olması burdada normal doğum yapacaksa niye getirdik tekrar devlet Hastanesi'ne götürelim boşuna para verme demiş annemde ordaydi ve bağırmış üstüne sende kadınsın kadınlığindan utan demiş. Beni asil mahveden doğumdan sonra bana yasattiklari. Kocasıyla beraber kırk gün gelip evime coreklendiler eşimle beraber bir olup herşeyi burnumdan getirdiler. Özelde doğum yaptım diye kin beslediler bana söyledikleri sözlerin haddi hesabı yok. Bebeğimi emzirirken az ağlamadım basinda. Kafasindaki şişliği her gordugumde içim yaniyordu. Öbür dunyada iki elimde yakalarinda olacak. Sizin anınızı okuyunca yaşadıklarım geldi aklıma göz yaşlarıma hakim olamadım yine. Cahil ve cimri insanlarin içine düşmüş olmamin ceremesini en çok doğum ve sonrasında çektim.
İnanılmaz üzüldüm.. o kadınında ona uyanlarıda Allah bildiği gibi yapsın.

Doğum süreci normal. İlk defa yaşadığın için şaşırmışsın. Neyse ilk doğumum böyleydi 2. 2 saatte oldu. Bastırmaya gerek kalmadı. Anne tecrübeliyse kolay oluyor değilse maalesef travma olabiliyor. Hepsi de geçer sağlıkla büyüsün minik
Çektiğim sancı bana çok ağır geldi ve şoka girdim bazı işlemleri bilsem de psikolojimi bozdu kesiyi biliyordum birden yapılması beni korkuttu. Sancinin verdiği şok yüzünden psikolojim bozuldu yoksa tabi doğum süreci çok normal. Sadece tavırlar güzel değildi ve ordan oraya sürüklenip durmam. Dogumhanede tek başıma bırakıldım tutunacak yerim de yoktu milletin burun sumkurdugu lavabonun kenarlarına içine elimi sokmak zorunda kalarak asıldım. Sonra şans eseri hasta bakıcı geldi de napıyosun sen gel orası pis dedi. Ağladım beni kurtar nolur diye. Dogumhaneye götüren ebe başımda durması gerekirken ne yakınımı soktu içeriye ne de yanımda durdu. Gitti yan tarafta bir odaya arkadaşlarıyla kahkaha ata ata kahve molası yaptı. Serum askisinin ayaklarına tutundum caresizlikten kimse elimi tutmadı. Odamda eşim duruyordu en azından odama da gidemedim. Özel hizmet bu olmamalı ben boşuna oraya gitmedim.

Kanka gibi olmak da kötü değil bence dozunda olursa. Siz çok gençsiniz daha 21 yaşında olgun anne olmanız çok zor. Annenizden daha iyi anne olacaksınız bence. Bu kadar dert etmezdiniz olamayacak olsanız hiç merak etmeyin :)
Evet annem 25 yaşında ablamı 29 yaşında beni dogurmuş çok daha olgun yaşlarda. Bence de olurum eminim çok seviyorum çünkü.

Dogum travması yasamissiniz bence
Ben de 3 cm aciklikla gitmistim hastaneye ki hiç ağrım yok gibiydi hafif sizlama ben de çok sevinmistim oo 3cmde böyleyse falan diye suyum geldiği için de dogumunu hizlandirmamiz lazim dediler verdiler suni sanciyi dediğiniz gibi acikliga bakiyorlar bakiyorlar 3 cm ben diyorum ki geldiğimde 3cmdi neden hala 3 cm sonra doktoru aradilar kesildi sancı rahme bir sey yerlestirildi ben de 6 saat falan sancı çektim
Ama ebeler falan çok iyiydi haklarını yiyemem
Yalnız ikinmayi emzirmeyi sancı gelince ne yapacağımı asla bilmiyormusum doğumda fark ettim
Bu arada doğum için de eğitim sordum hemşire kac defa eğitim hazırladık çerezler bile paketledik dağıtmak için gelen olmadı artık yapmıyoruz falan dedi
Ve ikinciye hamileyim her an dogurabilirim suni sancı ise yaramadı deyince doktor ise yaramasa doguramazdin diyor kac saat çektim açıklık ilerlemedi diyorum ise yaramasa dogurmazdin diyor hâlâ anlasilamadim🤣
😂 ben de anlamadım doğurdunuz mu doğurmadınız mı 😂 açıklık ilerlemediyse sezaryen mi oldunuz bende hoca gibi oldum şuan

Sizinle aynı şeyleri yaşadım. Ekstra olarak doğuramadım ve tüm bunların üzerine bir de sezaryen oldum. İki doğum yönteminin de en kötü yanlarını çektim. Sonuç olarak ben de bir süre bebeğime bağlanamadım. Sanki o bebek başkasınınmış gibi geliyordu. Hiç emziresim ilgilenesim yoktu. Bu zamanlarımda eşim ve annem destek oldu. Zaten 1 aya kalmadan nihayet manyak anne olabilmiştim 😊 Bu konuda asla kendinizi suçlamayın. Hisleriniz o kadar normal ki.
Keşke bana da destek olan insanlar yanımda olabilseydi. Kucağıma vermediler bile çocuğumu belki de ondan bir senedir anne olduğumu hissetmiyorum. Emzirmek için zorla getiriyorlardı yanıma hatta mama bile aldılar çocuk doymuyor bahanesiyle sütümü tamamen kesip kendileri ilgileneceklerdi ama asla izin vermedim. Doğduğundan itibaren 14 gün boyunca yatağa yatırmadilar çocuğu rahat rahat uyusun. Hep kucaklarindaydi iki büklüm. Bir gün değil iki gün değil canimdan can gidiyordu. En sonunda evi terketmistim. Geri geldim tabi salak gibi. Burda da kocam olacak adam sağolsun onların izinden gitti hep. Doğana kadar ben birtaneydim. Doğduktan sonra ailesine bıraktı çocuğumu resmen. Gece ben uyurken yanımdan almaya kalkacak kadar hadsizleştiler. Bunları her gün düşün düşün kafayı yiyorum zaten. Belki de çabuk toparlanacaktim bunlar yüzünden hala toparlanamadim. Neyse çok konuştum ben sakinleşeyim en iyisi

Geçmiş olsun. Destek alın muhakkak. Doğum mahremiyettir. Mahremiyet rahatlık, rahatlık da kolay doğumun yolunu açar. Çocuk doğarken yapılan çatı muayenesinin ne kadar saçma olduğuna dair bir çok doktor görüşü dinledim, yanlış uygulamalar, hastaya saygısız tutum, psikolojiyi geri plana atan kaba davranışlar malesef çok yaygın. İmkanı olan özel ebelerle bu süreci rahatlatıyor, doğuma dair plan yapabiliyor. Yapmayanları da sürpriz doğumlar bekliyor
Takip ettiğim bir ebe hanim vardı çok tatlı bir insan. Diyordu ki " doğum öyle zor bir an ki bunun tadını çıkarmak çok zor ama işin ucunda yavrunuzu dünyaya getirmek var. Psikolojiye etki etmesini daha aza indirmek için sizin yerinize, terbiyesiz davrananlara tepki verecek, sadece bir kişi muayene edecek özel ebeye kesinlikle ihtiyaç vardır" demişti. Çok haklıymış. O an sancının verdiği teslim ve şokla insan sus pus oluyor kullanılıyor

Keşke bana da destek olan insanlar yanımda olabilseydi. Kucağıma vermediler bile çocuğumu belki de ondan bir senedir anne olduğumu hissetmiyorum. Emzirmek için zorla getiriyorlardı yanıma hatta mama bile aldılar çocuk doymuyor bahanesiyle sütümü tamamen kesip kendileri ilgileneceklerdi ama asla izin vermedim. Doğduğundan itibaren 14 gün boyunca yatağa yatırmadilar çocuğu rahat rahat uyusun. Hep kucaklarindaydi iki büklüm. Bir gün değil iki gün değil canimdan can gidiyordu. En sonunda evi terketmistim. Geri geldim tabi salak gibi. Burda da kocam olacak adam sağolsun onların izinden gitti hep. Doğana kadar ben birtaneydim. Doğduktan sonra ailesine bıraktı çocuğumu resmen. Gece ben uyurken yanımdan almaya kalkacak kadar hadsizleştiler. Bunları her gün düşün düşün kafayı yiyorum zaten. Belki de çabuk toparlanacaktim bunlar yüzünden hala toparlanamadim. Neyse çok konuştum ben sakinleşeyim en iyisi

Siz bence terapi alın gerçekten başa çıkmakta çok güçlük çekmişsiniz.

Bedeninize izinsiz dokunulmus gibi hissetmeyin. Ameliyat olurken de sizi kesip, organlariniza müdahale ediyorlar. Dogumda ayni sey. Yapilmasi zorunlu rutin isler var,onlari yapiyorlar. Bu sekilde dusunurseniz daha kolay atlatirsiniz. Sonda takilmak zorunda, acilmanizi kontrol etmek zorundalar, bebek kanalda kalmasin diye karniniza bastirmak zorundalar
Ben suni sancısız tamamen doğal ve keşkesiz doğum videoları izledim kesinlikle böyle müdahaleler yoktu. Beni elden çıkarmaya calismasinlar hersey akışına bırakılsın bebeğin kalp atışı düzgün olduğu sürece müdahale etmesinler arada muayene etsinler istedim hiç istemedim demiyorum.

Size doğumdan bağımsız olarak sonrasında yaşattıkları bebekle bağ kurulamaması için başlı başına sebep zaten. Bir lohusaya yapılmaması gereken ne varsa yapmışlar. Biraz da sizin toyluğunuz yüzünden meydanı boş bulmuşlar. Bundan sonrası için kendi kurallarınız olsun, gerekirse bi cinnet herşeyi çözer. Bebeğin şuan ihtiyacı olan tek kişisiniz unutmayın.

Sondaj değil sonda. Bilmediklerinizi tek tek siz yazmışsınız ben de o yüzden doğum konusunda bilgisiz olduğunuzu düşündüm. Bana sormadan neden yapıyorsun diye doktora kızdığınızı yazmışsınız ilk mesajınızda ona istinaden söyledim. Doğum çok ekstrem bir an. O anın telaşında sizden izin isteyebileceklerini düşünmüyorum. Sizi doğurtmak için bedeninizi kullanmak zorundalar neticede. Şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz diye bilgi verilmeliydi tabi orda haklısınız. Neticede iki kişinin canı söz konusu ve saniyeler dahi önemli. Çatala geçmenizin istenmesinin de elbet bir sebebi vardır, ben doktor değilim bilemem. Üslup yanlış olabilir ama uygulamanın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ikınamadığınız için karnınıza bastırmak ve o anlık nefesinizi kesmek zorundalar. Hafife almak amaçlı söylemiyorum, bu yaşadıklarınızı binlerce kadın yaşıyor. Doğum gerçekten zor bir olay. Şu an psikolojiniz iyi olmadığı için daha farklı bakıyorsunuz dışarıdan bir gözün yorumuyla sizin bizzat yaşadığınızın yorumu elbet bir olmuyor. Psikolojinizin bozulduğunun farkındasınız zaten ne yapmanız gerektiğini de biliyorsunuz
Inanin böyle şeyler görmedim araştırdığımda da yoktu. Ebe Tülin bulur hanimefendiye bakar mısınız instagramdan. Doğum ekipleri var keşkesiz doğum diye sık sık paylaşır zaten. Doğum videoları da var ve hiç bir müdahale yok sadece sevgi şefkat var gerektiği yerde müdahale var. Bunun için ben de devleti değil özel hastaneyi seçtim ve doktorumla da konuştum şunu istemiyorum bunu istemiyorum diye tabi senin odan senin tercihin dedi bana anlaştık doğumumu orda yaptım ve benimle anlaşan doktor ilgilenmedi. Ebelere hemşirelere istemiyorum desem de ama şöyle böyle diyerek kabul ettirdiler. Doktorla anlaştıktan sonra diğer insanların bana herkese uyguladıkları işlemlerle gelmemeleri gerekiyordu ben boşuna şartlarımı sunmadım. Doktorumun hemsirelere benim sartlarimi söylemesi onların da gorevlerini yapmaları gerekiyor devlet hastanesine gitmedim adı üstünde. Bana stabil yaklasamazlardi. Kullanildim diyorum parayi verdim bitti doktor yok oldu

Ben suni sancısız tamamen doğal ve keşkesiz doğum videoları izledim kesinlikle böyle müdahaleler yoktu. Beni elden çıkarmaya calismasinlar hersey akışına bırakılsın bebeğin kalp atışı düzgün olduğu sürece müdahale etmesinler arada muayene etsinler istedim hiç istemedim demiyorum.
Izlediginiz video hayalleri iceriyor. 10 kisiden belki birinin videosudur. Hayatlar bambaşka. Keske gebe okuluna katilsaydiniz, bunlarin hepsi anlatiliyor. Dedigim gibi rutin uygulamalar. Ikinamiyorsaniz mecburen karniniza basilacak, bebek zarar gormesin diye. Baska bir hastaneye gitseniz onlarda suyu patlatip, sonda takip, karniniza bastıracak. Bende sezaryenli hanimefendilerin hastane çekimlerini gordum, makyajli şıkır şıkır olmuslar. Bense trafik kazasi gecirmis gibi cikmisim fotoğraflarda

X