Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Çok haklısınız ama benim yaşadıklarım karşıma hiç çıkmadı video olarak ve kimse de bana anlatmadi. Profesör doktorların yazdıkları ise. Gerektiğinde müdahale edilir gerektiğinde suni sancı verilir idi. Bunlar suni sanciyi kafalarına göre veriyorlar. Hayır baştan kabul etmeseydi doktor bey ben de beklentilerimi karşılayan bir hastaneye gitseydim bunları yasamayacaktim. Parayi ceplemek için değer mi ya gerçekten insanların bu kadar eline dusmemiz ne kadar acı verici bir durum

En basiti ebenin karna bastırması çok uygulanan bir işlem, nasıl araştırdınız ve görmediniz? Kusura bakmayın ama yorumunuz çok ütopik. Keşke her şey instagramda gördüğümüz gibi olsa ama gerçek hayat daha farklı. Gerçketem anlamadığım için soruyorum ne sundunuz da kabul edildi sonra yapılmadı? Siz de oradaki her hasta gibisiniz. Ne ayrıcalığınız var da size herkese yapılan işlem yapılmasın? Kimsenin kafasına göre suni sancı verdiğini düşünmüyorum. Bir doğumda ne yapılması gerekiyorsa size o yapılmış bence sayıp döktüğünüz işlemlerin hepsi doğumda olan standart işlemler. Tekrar yazayım üslup yanlış olabilir ama işlemlerde hata yok. Neticede sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınız, doğum ekibinin görevi de bunu sağlamak

Suni sancılı ama epiduralli mis gibi bi doğum yaptım. Bunu gebeler için yazıyorum çünkü okuyup korkabilirler. Herkesin doğum hikayesi farklıdır. Maalesef sizinki kötü olmuş. Umarım atlatırsınız

Manevranın ismi kristaller çok tercih edilmiyor. Devlette Kadındoğum hastanelerine çok fazla sayıda doğum için geliyor.Aslında kadınlar daha önce doğum yaptıysa ve iyi bir aile hekimleri varsa iyi ebeleri varsa evde de doğum yapabilmeli. Doğum öncesi ıkınma, pozisyon egzersizler emzirme her şey iyi öğretilmeli. Hastaneye gidenlere çok mekanik robot gibi yaklaşım var. Eğer siz açılmaya başladıysanız onlar için başka bir sorun yoksa bir an önce doğurtup göndermeye çalışıyorlar. Günde 20 sezeryan yapılan 5 asistan bir uzman olan bir yerde ne yazık ki olan da bu.

Yaşadığım ülkede doğuma önem verilir, doğum bölümlerinde ebeler, hemşireler doktorlar hepsi birbirinden güler yüzlü, sıcakkanlı ve yardımseverdir. Burda sezaryen bir doğum şekli değil cerrahi müdahale olarak görülür, doğum öncesinde çatı kontrolü vs yapılmaz.
3 kez suni sancıyla normal doğum yaptım ve her biri birbirinden apayrıydı. İlk doğumda ölüyorum zannedip kelimeyi şehadet getirmiştim. İkinci doğumda sancılarım daha kötüydü kemiklerimin ayrıldığını hissettim ama biliyordum ki geçecekti daha kontrollüydüm, nefeslerim ıkınmam çok daha başarılıydı. Üçüncü doğumumda epidural yaptırdım gerçekten prenses doğummuş ağrısız sancısız tertemiz bir doğumdu.

Bir kadının birden fazla doğumları bile birbirinden farklıyken başka kadınların doğum deneyimleriyle kıyaslamak çok mantıksız. O yüzden izlediğiniz videoları unutun derim boşuna kıyas sizi daha da mutsuz eder.

Aslında suni sancıyı boşuna almışsınız ama bunun dışında yaşadıklarınız çok normal. Doğum sonrası yaşadıklarınız ise depresyon için başlı başına sebep.

üniversite hastanesinde yaptım doğumumu şikayet ettim ama hiçbir etkisi olmadı hala orda çalışıyorlar
Hangi şehirdeydiniz? Ben de doğum yaptığım sıralarda duymuştum, plesanta ayrılması oldu bende, aynı zamanlarda bu durumda olan birisi üni Hastanesi'nde doktor gelmediği için bebeğini kaybetmiş sezeryana almamislar doğru mu bilmiyorum ama,ben acil sezeryana alındım özelde. Üni hastanesinin yenidoğan yoğun bakımi tecrübe ettik biz de maalesef oradaki bazı hemşireler vicdansız

Bende 1. Bebeğimi Erken doğumla kaybettm 4 saat sancı çektim Tabii ki de Suni sancı da verdiler 4. Saat sonunda doğdu ve götürdüler. O benim için çok büyük bir travmaydı ama atlattım şimdi hamileyim tekrar ve anılarımı pozitife çevirmek için normal doğum yapmak istiyorum. Tüm yorumları okudum ve aşırı korktum ta ki sizin yoruma denk gelene kadar sizin yorum beni biraz yüreklendirdi ve korkumu azalttı Sanırım ben de son aylarında gebe Okuluna gidip tüm ıkınma tekliklerini öğreneceğim bilinçli bir şekilde normal doğum yapmak istiyorum. Siz de kötü şeyler yaşamışsınız Sonuçta normal doğum çok da kolay bir şey değil ama bu duruma bakış açınız beni yüreklendirdi Umarım hep böyle pozitif yorumlar görürüz

Canım senin doğumda yaşadıkların değil şu an yazdıkların seni mahvetmiş. Allah'ta onları mahfetsn bin beter etsin inşallah

Gecmis olsun ama sanki doğumdan bir gun önce hamile oldugunuzu oğrenmiş gibisiniz normal dogumu hic mi arastirmadınız suni sanci kesiye bile saşırmışsınız. Dogumda hanginihtimal de ne secenek sunarlar onceden dusunmeliydiniz. Garip geldi bana

sivas üniversitesi. cidden dediğiniz gibi çok vicdansız insanlar siz ne duydunuz size ne yaptılar

Hiç korkma bak korkacak hiç bir şey yok

sivas üniversitesi. cidden dediğiniz gibi çok vicdansız insanlar siz ne duydunuz size ne yaptılar
Çok geçmiş olsun... biz bebeğim yenidoganken kaldık ordaki bebekler gittiğimde hep ağlardı bazi hemşireler bakmaz sohbet ederdi kötü günlerdi... çok iyi olan da var çok kötü vicdansız kaba olan da var Allah kimseyi düşürmesin yoğun bakima

Kesin topa tutulurum biliyorum ama doğru doktoru ve hastaneyi bulduğunu düşündüğü anda her kadın sezeryan olmalı bence.
2 gün oturup kalkarken acı çekicem diye 12-13 saat sancı çekmek bana hiç mantıklı gelmiyor.
2 sezeryan oldum. 2sinde de 4. Gün itibariyle normal hayatıma tam anlamıyla dönmüştüm.
Her işimi kendim yaptım, kimseye mahçup olmadım triplerini de anlamıyorum. Ne güzel işte biraz hizmet ettirin kendinize, şımartın kendinizi.

Neden epidural almadınız diye sorabilir miyim
İki doğum yaptım, ikisi de normal ve epiduralli.
Hiç acı sancı çektim diyemem, çok rahat doğum yaptım.
Bir gün ikinci düşünürseniz içinizi ferah tutun diye söylüyorum bunları.
Benim sadece doğumlardan sonra dikiş acim olmuştu, oturup kalkmak da zorlanıyordum.
O da belli süre sonra geçiyor zaten.
Şuan için bebeğinizi sağlıkla büyütün, aranızdaki bağı güçlendirin, en büyük dileğimiz bu olur.
Kötü anilari düşünmemeye çalışın, çok şükür ki bebeğiniz sağ salim kucağınızda

Aynen benim de bezimi açık birakiyorlardi ve cok sık muayene ediyorlardı her defasında da geri kapatmiyorlardi. Sonda filan da takmadilar bana. Çubuk sokup durdular. Zaten uzun çubuğu sokacagini görmem beni korkuttu. Rahatsız oldum ama engel olmadım sordum bu ne diye. Idrarini bosalticam dedi. Ben kendim yapabilirim dedim yapıyordum da zaten. Sen yaptığını zannetsen de tamamen bosaltamazsin dedi
Tamam dedim epey bi ileri soktu sonra çıkarttı. Hissetmedim birsey ama bilmemek kötü birseymis. Gerçi öğrendim kadın söyledi sorunca ama onu yaşamak bile insanı rahatsız ediyor. Aklımdan çıkmadı o işlem. Neyse ki acemi birisi değildi. Lavman yapılırken stajyere yapmasını söylediler. Ben de asla stajyerlere karşı değilim kendim de stajyerlik yaptım terslenmenin nasıl kötü olduğunu bilirim. Stajyer kız getirdi şırıngayı anala sokmaya çalıştı ama ortaya bastırıyor. Ucu da biraz dikenli gibi plastigin parçası sivri batiyordu. Bastirdikca bastiriyor dedim orası değil daha aşağıda. Tersledi beni neresi olduğunu görüyorum ben zaten dedi. Bir daha bastırdı bu sefer daha sert. Terslemek istemedim tuttum elini götürdüm oraya al dedim buraya sokacaksin. Soktu yaptı gitti. Aşırı ters muamele gördüm ya dedim ki stajyer bile bunu yapıyorsa diğerlerinden ne beklemeliyim ki. Bu stajyer bana damar yolu açmak istedi ve beceremedi kanım yerlere fışkırdı Üstüm kan oldu çıkarıp pamuğu koyamadi panik yaptı o an suni sancı verilmediği için rahattım ve güldüm sakin ol birsey olmadı panik yapma dedim. Buna bile birsey demedim lavmanı yanlış yaptı birsey demedim suni sancı yokken açıklığı kontrol etmek istedi iki saat kurcalayip durdu birsey demedim. O suni sancı beni mahvetti şoka soktu. Işte tam bu noktada bana sert davranilmasini kabullenemedim nazik davransalardi olmezlerdi ve durduk yere insanları elden çıkarmak için suni sancı vermelerini doğru bulmadim. Özel hastaneye gittim özellikle gördüğüm muameleye bak

Keşke ben de evde durabilseydim ama dedim ki doktorlarin gözetimi altında olursam direk müdahale ederler. Özel de olduğu için rahat olabilecegimi düşündüm. Sıcak suyun altında açılmam da vardı çok rahat doğum yaparım dedim. Beni elden çıkarmak için suni sancıyı kusursuzmuş gibi anlattılar böyle bir hainliği isteyecek olsam zaten o kadar para dökmez devlete giderdim. Gördüğüm muamele de cabası

Bebeğin geleceğini hissettirmesi ufak sancılar cektirmesi ve sonrasında doğumun sezaryen olmasında bence de sakinca yok çünkü bebekte zaten hazır olmuş oluyor. Durduk yere sezaryen olmasını istemem ama ben de sancilarin gelmesiyle yine sezaryen fikrinden vazgeçmedim. Doğumum başladı diye illa normal olsun diye diretmeleri de çok saçma boşuna mi özele gittim şaka gibi

Allahıma binlerce kez şükürler olsun zaten onu çok seviyorum pişman da değilim sadece ilk zamanlar çok kötü oldum yabanciladim. Şimdi de beni üzen nokta o kadar sevmeme rağmen herkeste gördüğüm anneliği kendimde görememem ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…