Bir de şu var: 3 cm açıklık olduğunda hemen hastanehe yatırıp suni sancı verdirten doktorlar çok. Ben 3 cm açıklıkla 1 hafta gezdim sancısız. Doktorum düzenli sancın gelirse gelirsin, sancıyı evde geçirmen senin için daha iyi olur demişti. Evde 7 saat sancı cektikten sonra hemşireye haber verip hastaneye gittim. Hastanede 5 cm acilmam vardi ve sancilar 3 dk da bir geliyordu. Hemşire ona rağmen suyunu patlatalım süreci hızlandırılalım dedi. Sizde de oldugu gibi uzunca bir cubukla suyu patlattı zaten ne olduysa o saatten sonra oldu. Epidural istedim fakat kan sonuçlarım epidural için el verişsiz çıkınca sezaryene alın beni artık dedim. Siz yine araladarda 50 sn de olsa dinlenebilmissiniz ben de hiç es yoktu hem de hiç. Ağzım kupkuru oldu su içicem ama sancıdan içemiyorum. Doktor nerde? Yolda geliyor. Ikınmam geldi diyorum hemşire müsveddesi ıkınma hazır değilsin diyor. 6cm de kaldı açılmam. Doktor geldi açılma aynı. Dedim doktor bey benim ıkınmam var. Ee ıkın tabi dedi. Ama bebek strese girdi bi kere. Düşünsene rahim bebegi ittirmek için sana ıkın talimatı veriyor ama sen hemşire yüzünden o sancıyla ıkınmana bin bir gayretle engel oluyosun. Sonrası da zaten travmatikti. Vakum yapıcam gelmezse ameliyat... ameliyathane şuan senin için hazırlanıyor... hadi hemşire hanım bastır karına, vajinayı k.çına kadar kes, vakumu sok...bebegin nasil ciktigini ben de anlamadım dedigin gibi. Ama bende anlıktı her şey bebegimle birlikte odaya cikinca hepsi geride kaldı. Sizin yaklaşık bir yıla yakın süre geçmiş üzerinden hala korkunuz ilk günkü tazeliğini koruyor. Bence de destek almadan ikiciyi planlamamanız daha doğru olur.
Normal doğumda mücbir sebepler dışında su patlatma, suni sancı verme olayı olmamalı diye düşünüyorum. Çünkü bebek strese girince kanalda kaldı, kafasını çevirdi, zart oldu zurt oldu, içeriye sıçtı...durumları çok oluyor. Bu arada idrar boşaltmayı bana da yaptılar o ağrılı bir işlem değil ama muhtemelen siz o yapılma anına şahit olduğunuz için korkmuşsunuz. Ben de vakumu doktorun elinde görmeseydim belki o an o kadar zorlanmazdım. Ben çıglığı bastıkça doktorum "bunda bir şey yoook bunda bir şey yoook, hayır frappee, hemşire bastırrrrr bastırrrrr..." belki hakketten bir şey yoktu o esnada demir vakum korkusuyla kendimi kastigim icin ekstra acı cektim bilemiyorum
Bu arada size neden epidural yapılmadı?