Doğum sonrası eşim ve eşimin ailesi yüzünden bunalıma girdim

Geri adım atma gez toz bebeğinle paylaşım yap kıskansın durdun böyle adamla evlilik olmaz

Ne kadar uzun yazmissiniz.
Kaynanizinin komsuyla gezme konusundan sonra biraktim artik. Kusura bakmayin.
Bir tek sizin kv oyle deyil.
Benim kv da ayni evde yasamamiza ragmen ben sana bakamam, cagir anneni yurtdisindan gelsin sana baksin dedi. Bebegim 13 gun hastanede yatti. Kv sadece dogumdan sonraki gun geldi, 2 dakka kaldi gitti. 1 kere bile beni aramadi.
Annem 1 ay kaldi gitti. Annem gittiyi gun geldi, hic bir seyime yardim etmedi. Sezeryandim, bebegim kolikti. 1bardak su bile vermezdi bana. Her seyi ben yapardim. Zombiye donmustum. Yaptigim yemeklerden 1 tabak bile bana ayirmazdi, bu kiz ameliyatli, sutu az yemek yesin sutu cogalsin demezdi. Actim, yorgundum, bitkindim, uykusuzdum. Ev isleri, bebek, dikis agrilari. Delirmistim resmen. Yaptigim her seye, her konusmaya karisirdi.
Demem o ki, kaynanalarin cogu bencil. Unutun gitsin.

Perudural iğne vurundum. Bende saatlerce bacaklarımı hissetmedim. Normal olan bu degilmiymiski. İlk dogumlarda hiç hissetmiyorsun. Doktorunuz abartmış bence.

Perudural iğne vurundum. Bende saatlerce bacaklarımı hissetmedim. Normal olan bu degilmiymiski. İlk dogumlarda hiç hissetmiyorsun. Doktorunuz abartmış bence.

Sanırım yine yanlis okundu Benim gecirmis oldugum Enfeksiyon turu icin doktor nadir gordum dedi. Yuruyemememi degil. Keske gercekten okuyup yorum yapilsa usenip okumayabilirsiniz ama o zaman da bilmeden yorum yapilinca da konu saptiriliyor.

Kusura bakacak birsey yok siz bakmayin bir hayli uzun evet

Rabbim nasip ederse ekim sonu bende anne olucam ama inan kimseyi istemiyorum. Birileri bebeğime veya bana baksın diye doğurmadım ki .
Eşim ve ben herşeye yeteriz .

Sizde bence eşinizle birlik olun evladınızı büyütün.

Ben okurken sabır çektim o halinizle nasıl dayandınız ya siz. Eşiniz mi doğuruyor da o karar veriyor? Dönün evinize valla bakın çocuğunuza. Bunun için boşanacaksa boşansın buyursun yani bu nedir. Böyle bir şey için tartışılır diretilir mi illa benim annem diye ya.

Bende bunu anlamıyorum. Lohusa kadın iş yapacak, gelenler bebeğe mi bakacak? Bende yeni Doğum yaptım ve sezeryan oldu. 1 hafta tuvalete giderken bile acı çektim. Neyseki annem vardı da evimi süpürdü, sildi, çamaşırımı yıkadı, katladı, yemeğimi yaptı. Kayınvalidemde misafir gibi 3 gün oturdu gitti. Konu sahibinin dediği gibi annem hizmetçi gibi çalışırken kayınvalidem yardım teklifinde bile bulunmadı. Öyle olunca zaten beynim yanmış, hormonlarım bir çıkmış bir inmiş bende kayınvalideme ters bakmaya başladım. Sizin için söylemiyorum siz zaten yeterince yardım etmişsiniz ama Doğum sonrası kalmaya gidiliyorsa yeni anneye yardım İçin gidilmeli, agu gugu herkes bebek oyalar. Lohusanın dinlenmeye ihtiyacı var, yardıma ihtiyacı var. Zor zamanında insan komşusu olsa ev işine yardım etmez mi?

Ama bu kayınvalidenin niyetinde hiç yokmuş ki yardım etmek az kalırız bile demiş yardım ederler diye direkten eşi.Herkesin herşeye ihtiyacı olabilir tabi yardım edilir ama mecbur muamelesi yapmak çok yanlış abim ben seferber olurken anneme dökülen suratın lüzumu yoktu.

Siz annenizin yerine yardımcı olmuşsunuz zaten, benim görümcelerim lütfedip gelmediler bile

Ben gercekten kendi dogum hikayelerini anlatip bunun uzerinden ben kendim baktim yaptim sen de kendin bak diyenlere anlam veremedim? Hayir konunun sadece o kismina takilip asil rahatsiz olunmasi gereken noktalar nasil rahatsiz etmiyor ustelik siz de kadinsiniz!

1. Esim ailemi disliyor. Senin ailen degil benim ailem yanimizda olacak diyor.
2. Dogum yerime kadar ailesine gore planliyor ustelik bebegimizin riskli bir durumu oldugu halde.
3. Annemi dogum sonrasi surekli tersliyor kotu davraniyor annem bebege uzandiginda sen alma benim annem alsin diyor. Annemi surekli engelliyor. Asil hizmet eden annem oldugu halde yakdir etmek bir yana hem kotu davraniyor hem annesini benim annemin yaninda abartili sekilde goklere cikariyor
4. Benim annem baksin baksin israr ediyor
5. Ailemi bir nevi evden kovuyor
6. Hersey duzelecek diye eve getiriyor ama ayni durumlara devam ediyor
7. Ailemin yanina gitmemi engelliyor. Bunu yaparken bebegimi ozlerim diye bahane buluyor.
8. Ama kendi ailesinin yanina beni birakip gitmeyi teklif ediyor. Bebegini ozlemek diye birsey soz konusu olmuyor nedense.
9. Kardesi bana ve aileme hakaret ediyor esim once bunu normallestirmeye calisiyor sonra sen haklisin ne kardesimle ne ailemle gorusmeyebilirsin diyor
10. Ama gorusmemek istedigimde ise bosanalim ailemle aran iyi olmak zorunda degil diyor ve beni bebegimle anne evine yolluyor.

Ama butun bunlara ragmen bebegine tek basina bakamayan bakim bekleyen biri olarak lanse edilip suclu ben oluyorum. Akil tutulmasi yasadim. Burada akil almak ne mumkun var olani da kybedecegim herhalde? Zaten bakim isteyen ben degilim diyorum kendi ailesini sokusturuyor diyorum illa da oblarbbaksin diye onlar bile istemedigi halde esim diretiyor diyorum. Kendi ailemin bakimini istemem simariklik mi? Aile ne demek birlik beraberlik demek. Hastalikta saglikta bir arada olacaginiz insanlar ailenizdir. Siz ailenizden yardim aldiginiz zaman utaniyorsaniz ya da yardim almayi anormal bulutorsaniz bence sizin aile kavraminiz yerine oturmamis! Herseyi tek basina yapmak istemeniz ve yardim alinmasini ailenin size yardim teklif etmesini sinariklik olarak nitelendirdiginizde guclu insan super anne mi oluyorsunuz? İnsanoglu en zor duruma bile alisir basa gelen cekilir diye bir laf varya. Ailem hayatta olmayabilirdi hatta esim bile. Elbette ki bebegime tek basina ben bakmak zorunda bile kalabilirdim ve istesem de istemesem de gucum yetse de yetmese de bunu yapacaktim neden cunku mecburum? Bizim toplumumuzda yardim etmek o kadar yaygindir ki komsular bile birbirine boyle zamanlarda bir tas corba getirir. Onceden genis ailelerde cocuklar buyutulurmus hatta nineler buyuturmus hep. Bunu simariklik olarak algilamak da bana fazlasiyla garip geldi. Kaldi ki bakim istemedigimi ancak bahsettigim konulari inattan yaptigimi bu inadimin ise bir hata oldugunu soyledim. Kendi hatami kabul ettim. Ancak lohusa depresyonu diye birseyin varligindan kimse haberdar degil herhalde. Sanirim cogu kisi dogurur dogurmaz super anne olmus. Bir gun bile hastanede yatmamak ile gurur duyulmus. Keske ben de yatmasaydim sanki orasi otel de ben istedim birakin da ben hastanede yatayim diye. Hastanede yatmak da mi simariklik oldu? Ya da enfeksiyon gecireyim diye de ben istemis olabilirim bu yuzden de hastanede yattim aman allahim ben nekadar nazliyim. Kac gun ilac kullandim bunu da sanirim bennistedim! Herkes psikolojik ve fiziksel acidan rahat bir dogum gecirememis veya guclu olamamis olabilri. Lohusa depresyonundan nasibini almis olabilir. Kendi egilarinizi parlatmak icin keske yasamadiginiz deneyimler hakkinda bu kadar kinayici konusmasaniz. Sunu da soyleyeyim ben 7 senedir ailemden farkli bir sehirde yasiyor ve calisiyorum. 2 senedir evliyim yani 5 senedir tek basima kaliyorum gurbette calisiyorum. Nazli ve bakima muhtac olsam zaten 5 sene tek basima yasayip kendime bakamZdim herhalde. Burada yazilanlardan anladigim su ki gercekten kadinin kadina yaptigi kotulugu baska kimse yapmiyor. Diyeceklerim bu kadar!

Evet sozleninizin kimisinde haklısınız. Eşini çok haksız buldum bende. Ama konu sahibide haksız. Eşinin annesi gitmek istedikce, göndermek istemeyip hizmet beklemiş. Kadının baştan beri yapası yokmuş. Ne gereği vardiki ordu gibi başına toplayıp herkesten, beklentiye girmenin. Lohusaliginda etkisiyle kaynanası ni kafasına takmış. Bunu haksız cikarayimda şu evden öyle postalayim gibi. Olmaz böyle arkadaşım. Annen varken yanında ona düşmez bile. Şahsen benim annem yanımda olsaydı dogumlarda kaynanam dan bişey beklemezdim. Hatta sürekli yanımda olup, gelmesinden de o dönemde rahatsız olabilirdim. Annem varken elin annesinden annelik beklemek böyle hayal kırıklığına uğratır. Çok abartmışlar ikiside olgun değil. Annesine yapılan bazı davranışlarda haklı kızmak ta. Ama bu değil ki hepsinde haklı.

Siz annenizin yerine yardımcı olmuşsunuz zaten, benim görümcelerim lütfedip gelmediler bile
Valla bende görümceme gitmedim hatta açıp hayırlısı olsun bile demedim görümcelik yapmadım ama alttan alttan oyunlar oynayan bir görümceye rastladım.Öyle görümcemler gelmesin zaten.

İlk başını okudum ve ona yorum yapacağım. Herkes tecrübelerini anlatıyor. Çünkü herkes aynı şeyleri yaşayıp tecrübe edinecek kadar çok yaşamıyor. Ben başkasının hayatından da kendime tecrübe çıkarırım. Bu yüzden insanlar örnek vererek ne zorluklar çekerek çocuklarıni büyüttüklerini anlatıyor.bunun kadinlikla alakası yok değil mi. Kimse kendini övmek için hiç tanımadığı insanlara, kendini ispatlama moduna girmiyor. Birazcık premses modundan çıkılmalı. Hayat toz pembe değil.

Çok sinir bozucu bir eşiniz var bende ilk doğumumda buna benzer şeyler yaşadım boşanma lafı geçmedi ama uzunca bir küslük yaşandı hem eşimle ben hem aileler arasında sonrasında bir şekilde tatlıya bağlandı. İkinci doğumumda artık eşim akıllanmıştı ben neyi nasıl ne zaman istersem kabul etti sorunsuz geçti inşallah sizde toparlarsınız bende yaşadım çevremde de bu doğumlar da nedense bi arıza çıkaran oluyor hep bana barışırsınız gibi geliyor ne dersiniz hiç umut yokmu?

Konu sahibi beklentiye girmemiş ki, zorla beklentiye sokulmuş eşi tarafından.
Benim eşimde annem bakacak sana dese, başıma dikse, herşeyi mi ona göre ayarlasa , ben de sorarım hani annen bakıyordu.
Annem iş yapıp , kayınvalide hizmet bekliyorsa, bir zahmet ev de fazlalık yapmasına gerek Yok. Kadın zaten gitmek istiyormuş buna rağmen oğlunun ısrarla hiçbir faydası olmayan annesini , bir de faydası dokunuyormuş gibi gösterip, gitmemesini sağlaması saçmalık.
Bazı erkekler ( ki geneli böyle) büyümeden evleniyorlar malesef.
Keşke en başta ailenizin yanında Doğum yapsaydınız, aileniz varken ve imkanları da varken, kimsesiz gibi benim ihtiyacım Yok herşeyi kendim yaparım havasına girmeye gerek Yok.
Şu saatten sonra evliliğinizin pek kurtulacak yanı kalmamış gibi. Eşiniz gerçekten hatasını anlar, birşeyleri düzeltmek için uğraşır o zaman bilemem.

Esiniz kepce gibi ortaligi karistirmis. Siz annenizin size bakmasini istiyorsunuz, kv nin size bakmaya gonlu yok ama adam tutturmus illa benim annem bakacak diye.. Haklisiniz sinirlenmekte bence. Kv nin de sucu yok kadin zorla getirilmis resmen. Herseyi esiniz karistirmis. Suan ailenizin yanindaysaniz eger esinizin akli basina gelene kadar bekleyin derim ben. Umarim kafasina saksi falan duser de uyusmus beyin hucreleri harekete gecer. Siz kendinizi uzmeyin hepsi gececek insallah.

Neden sürekli kendinize baktırma derdindesiniz
Ailesini hem sevmiyorsunuz hem kalsınlar istiyorsunuz
Kayınpederin eve sönmesine bile laf etmişsin
Neden o kadar kişi aynı evde olmak zorundasınız
Madem habire lohusayım diyorsun kp Bırak gitsin annesi gitsin madem meraklılar gitmeye

Hiç durmayan bir bebeği varsa kendi yemeğini yapamaz
Ben de iki buçuk ay evvel Doğum yaptım
15-20 gün çok sancım oldu bebeğimi emzirirken bile dikişlerim çok acıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…