Doğum sonrası eşim ve eşimin ailesi yüzünden bunalıma girdim

Anlatım tarzınız ne güzel. Hele en son ki cümlede bayağı güldüm
Valla baya anlasamayan iki insaniz. Baska nasil anlatilir bilemedim ikimiz de esimin olmadigi yerde birbirimize alttan altan laf sokariz Zaten simdiye kadar birbirimize en fazla 6 gun tahammul edebildik. Sanirim biz mesafe seviyoruz Ne o geleyim gul yuzlu gelinimi goreyim der ne de ben aman canim kaynanam gelsin bende kalsin bana baksin derim yazdan yaza 3 5 gun. Esim de boyle cok mutlu

Uğrayanlar varmış öyle duydum,annem beni evde yalnız bırakmak istemiyodu uyucam diye.Beni iyice tembihleyip uyumayacağıma dair öyle bırakmışlığı vardır
Inanirmisin bunu yaşayan biri olarak. Annem de beni hergun tembihliyordu anne bunlar psikolojik şeyler birsry olmaz sen korkma diyordum. Hiç inanmıyordum ama yaşadığım için keşke yalnızken uyumasaydim dedim. Birde stresli uyku bozukluğu olduğu dönemde. Yani kadının pskolojikmen çöküntü halinde yanliz kalıp gündüz uyuduğu döneme geliyor. Bence lohusa kadın yanliz kalmamalı. En azından annem olsaydı gündüz gelse beni ferahlatsaydi 2saat uyusam bile yeterdi. Günlerce uykusuz 1 saat uykuyla durulmuyor. Kafayı yiyorum diye çok korkmuştum. Allahima şükür geçti o günlerde. İnş bir daha yaşamam böyle birsry. Çok korkutucu. 1 yilda anca kendime geldim.

O kadar uzun, detaylı ve hatalı yazmışsınız ki okuyamadım sonuna kadar.
Diğer arkadaşlara katılıyorum, çok fazla abartmışsınız. Daha hamile bile kalmadan bunun tartışmasını yapmak inanılmaz saçma bir durum. Madem anneniz yanınıza gelebilecek durumdaydı, olduğunuz yerde doğum yapıp annem gelecek deseydiniz olur biterdi. Onun haricinde eşinizin ailesinden de kim gelirse gelsin böyle problem yaratmazdı.

Kimse size bakmak zorunda değil, siz de bakılmak zorunda değilsiniz. Üzgünüm ama bizim milletimiz kadar doğum yaptım birisi yanımda kalmalı diye abartan bi millet daha yok. Elbette yardıma, desteğe ihtiyacınız olur ama siz bildiğiniz kimin annesi ne kadar iyi bakıcılık yapıyor diye yarıştırmışsınız.

Bu durumda sizden çok sizin ailenize üzüldüm. Çok kötü bi durumda bırakmışsınız onları üstelik eşinizin davranışları da çok itici.

Eşinizin sığ düşüncesi, saygısızlığı bu durumu yaratmış ama sizin de tavırlarınız alevlendirmiş .

Helal olsun bacım

Sizin ayrılmaniz en doğru karar.. okurken icin çekildi.. hepsinide üşenmeden okudum gerçekten sizin adınıza cok üzüldüm kayınvalide ve görümce terörü malesef sizinde başınıza gelmiş

Yani okurken bile sinir krizi geçirdim. Siz doğum yapmışken bebeğiniz hastanelik olmuşken üstüne birde siz hastanelik olmuşken seninle birlikte yatıp oturan kaynanayı ben evimden kovardım. Size yardımcı olmaya mı gelmiş yoksa yatmaya mı. Ben şahsen doğumdan sonra kendimi toparlayana kadar birinin yanımda kalmasını isterim ama iyi olduğum an evli evine köylü köyüne. Düşe kalka kendi çocuğuma bakmayı öğrenmek zorunda olduğumu düşünüyorum. O konuda size hak veremedim kusura bakmayın. Sürekli birine ihtiyaç duymuşsunuz bebeğe bakmak için. Bana yardım etmek istemeyen birini zorla tutmam bunu da eşimin yüzüne yüzüne söylerim istemiyor burda kalmak diye. Çok istiyorsa eşiniz anasının evine geri dönsün.

Ben de hamileyim ve okurken sinirimden çatladım adeta. Eşiniz tam dayaklık kusura bakmayın. Bu ne ana kuzusu minik oğlanmış böyle. Normalde bu platformda ota boka boşan yazanlara ayar olurdum bekara koca boşamak kolaydır diye. Ama siz hakikatten boşanın. Bu adam katiyyen düzelmez. O ölüp bittiği anası da alsın tuzlayıp dolaba kaldırsın haspam oğlunu.

Kaynanam 7. Gün bana kalk yemek yap dolan evin içinde alış diye baskı yaptı sorun zaten kaynanan değil kocanın körlüğü yazık olqcak yuvana çok iyi düşün

Hepsini okumadım ama anladığım kadarıyla kv lohusa da bebek de bakmak istemiyor ama eşinizin zoruyla gelmişler. Eşiniz de neden bilmiyorum sizin ailenizin evde olmasını istemiyor, yollamak adına kendi ailesini öne atıyor. Sorun eşinizde.

Hort konu ama yazmadan geçemeyeceğim şaşkınlıkla okudum...konu sahibi başta olmak üzere herkes çok ruhaf.gereksiz bir inatlaşma, duyarsız kv,henüz sütten kesilememiş koca,doğurduğu çocuğu başına bela olan hayatı boyunca çocuğunu ona buna baktırmak ve yemeğini yaptırmak için k.v. sini kullanmak isteyen konu sahibi..yahu bakamayacağın çocuğu niye doğurdun diye sorarlar adama
Bilmem kaç hafta annesi bakmış sonra onlarla gidip kaç hafya orada kalmış geri gelmş...çocuk okul çağına gelmiş neredeyse hala k.v öğlen yemek yapmadı diyor
Bence konu sahibi psikolojik sorunları olan biri ..Eş kişisi onu terketmekle tek doğrusunu yapmış
K.v. nin evine gelmek istememesi de bu yüzden uğraşmamak için..
Yani ben sezeryanla dopum yaptım eve geldim ütü yaptım çamaşır yıkadım astım sözde k.v vardı ama sözde işte 2 gece kaldı yanımda sonra ben evime iniyorum kocamla yatacağım dedi ve gitti annemin evi tadilattaydı 1 gece geldi gitti sırf laf olsun diye oda
Bebek 5 günlük sarılık oldu kuvezde kaldı 3 gece ben hergün hastanelerde koşturdum o halimle emzirmek için..otobüslerde gidip geldim k p arabasıyla bir gün götürmedi bir şey demedim üstübe k.p azarı işitttik her gün onun dediği hastanede doğum yapmamşım bebek ondan sarılık olmuş mikrop kapmış diye o cahil halimle bide milletin kara cahilliğiyle uğraşıyordum birde
Hey gidi günler gece gece nerden geldi aklıma bu kadar şey
Sahi kim hortlattı konuyu

Cevabınızı ben biraz acımasızca buldum . Bebek sahibi olmayı hemen hemen her kadın ister. Mesela ben kendimden örnek vereyim ; evlenmemin en büyük sebebiydi evladımın olması. Eşime de güvenince 29 yaşında evlendim. Çok aktif çalışan ve özgür bir kadındım. Bebek doğunca ne hayal ettim bilmiyorum ama hayallerim başıma yıkıldı. Çok acil bir şekilde doğuma alındım. Sezaryen oldum. Çok zor bir süreçti benim için. 4 gün hastanede yattım , evladımın yüzüne bakmak dahi istemedim. Böyle hissiz gibiydim. Emzirmek bile istemedim ki yavrum emmek çok istiyordu. Annem sağ olsun bana tam 4 ay baktı. 1 ay zaten kendime gelemedim, sürekli tansiyon belası ile uğraştım. Günde inanın 7-8 tane hap alıyordum. Yerimden kalkamıyordum. Sonrasında iştahsızlık başladı. Günde 1 patatesi bile bitiremiyordum. Yani anlayacağınız berbat durumdaydım.
Konu sahibi de belki benim gibi olmuştur. Herkesin psikolojisi, hayata bakışı bir değil… inat etmiş konu sahibi, eşinin görmesini istemiş ama adam at gözlüklü.
Bence bunlar asla boşanmamıştır.

Doğum çok zor bir süreç ben iki doğumunda da yalnızdım.Annem hayatta değil.kayinvalide uzakta.cesitli bahaneler sıkıntılar sebebiyle gelemedi, geciklmeli geldi birinde de..hiç unutmam bana yemek yapmak bir yana koyduğum yorgurt çorbasını bile meyanesini yapıp bana vermemişti.sonucta kimse anne gibi olamaz.o yüzden çok şey beklemek de bana boş geliyor.size gelince boş şeylerden yuvanizi yikmayin lohusalık dönemi bazı duyguları yüksek yaşamanıza sebep oluyor mutlaka.sonra pişman olacaksınız.insanlardan beklentimiz azAlatirsak daha mutlu oluruz..benim ailem senin ailen kafasından uzaklaşmanız, birbirinize tutunmaniz en iyi tavsiye olurbebeğinizle ailenize mutluluklar dilerim.

Ay nolur bı daha çocuk dogurmayin böylelikle etrafınızdaki insanlar rahat etsin bu ne ya doğum yaptım diye hiç bişey yapmayıp herşeyi başkasından beklemek ne saçma bende doğum yaptım bebeğim yetersiz beslenmeden 7 gün hastanede yattı ama kimseden bişey beklemedim her şeyi kendim yaptım o kadar takintiliysan öğle yemeğine elin ayağın var tuttuyoda kalk yap ve hep beraber yiyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…