Doğum sonrası eşim ve eşimin ailesi yüzünden bunalıma girdim

Başta onu istemediğiniz için artık ne yapsanız boş çünkü unutulmuyor malesef bu yazdığınızdan kardeşinizi yeğenizi çok sevdiğinizi değil kardeşinizi kaybetmemek için el mecbur hareketlerinizi değiştirdiğinizi anladım.
biz istemedik evet istememek için haklı sebeplerimiz vardı ,kaybetme korkusu diye birşey söz konusu dahi olamaz , bana ait bir evde ve bana ait bir işyerinde çalışıyor kardeşim , kardeşime ve yiğenime olan düşkünlüğümüzü ve sevgimizi kullanıyor gelinimiz hepsi bu yanlış anlamışsınız yani

Bu eşlerin bayram öncesi, önce benim ailem, doğum sonrası önce benim ailem lafını duymaktan bi gına geldi artık. Tek özelliklerinin bir organ farklılığı sanan bir grup yobaz.
Ayrıca insanın doğumu annesine en ihtiyaç duyduğu zamandır, herşeyini rahatlıkla anlatır, nazına katlanır anne.
Kadından önce erkek giriyor lohusa psikolojisine.
Ayrıca sizde de hata var. İşi inada bindirmişsiniz. O kadar çok benim annem, senin annen muhabbeti dönmüşki. Eşinizle anneleri yarıştırmışsınız, hangisi iyi diye. Gitmesine bile laf etmişsiniz, gitmesin baksın diye. Ne bekliyordun, hangi kayınvalide bakar gelinin dört dörtlük. Zaten kadında bi suç yok, bakamam dediği, belli ettiği halde eşiniz zorlamış. O da oğlu kızmasın diye kalmış. Sabahı yeyip, öğle yemeği ne yiyeceğim ben demeniz de ultra lüks geldi, kimse bişey hazırlamuyorsa girin mutfağa ekmek arası yapın yeyin. Eşinizin olanları görmesine hiç fırsat vermemişsiniz, bak şöyle bak böyle diye sürekli söylemişsiniz. Kusura bakmayın da s.dik yarışına dönmüş. Bunda evliliği bitirmeye ne sebep var. Dönün yuvanıza. Ben olsam o nişana gider hiç bişey yapmadan el gibi oturur gelirdim.

Benim beklentim yoktu esim hamile bile kalmadan kendi daha bunlarin hesabina dustu
Canım benim beklenti içinde değilsen kayinvalidene anne ne yemek yapcan diye sürekli sormuşsun sorma o zaman kalk kendin yap . Kaldı ki kadının derdi yemek yapmak değil sana ve çocuğa bakmak da değil bakmayabilir de oraya zaten oğlunun zoru ile gelmiş.

Ama annem gelip herseyime yardım etti dersen bu da annenin tercihi. Tabi kocan da nankör bir insan sürekli ailem diyorsa gitsin ailesiyle yaşasın.
Ama bütün bunlara rağmen o kocanın burnunu tamamen surtmeyeceksen Hiç akıl alma derim.

Nedense bu kadar yazdigimdan sadece yemek mevzuuna takilmis asil mesele onemsenmemis. Esin benim degil ailesinin rahatini dusunup dogum yeri seciyor diyorum, zaten beklentim olmayan annesini surekli bana baktirmaya refakatci kaldirmaya calisiyor diyorum. Esim ailemin yanina gondermiyor, bebegi bahane ediyor, ama kendi ailesinin yaninda kalmami istiyor diyorum. Bana hala kendine baktirmissin soyle boyle diyenler var gercekten ayrintiya takilmissiniz. Bir de neden doguma yalniz gireyim yalniz kalayim? Tabi ki benim de burada yazanlar gibi ozel sebeplerden yalniz kalsam cocuguma ve kendime afedersiniz esek gibi bakicam. Ama neden ailemin gelme imkani varken gelmeyin ben kendi basima bakicam yigitligi yapayim ki? Siz aileniz hasta oldugunda herkes kendine nasil bakiyor siz de bakin hatta huzurevine yerlesin mi diyorsunuz? Hastanede yaninda refakatci falan kalmiyor musunuz?

Bir de anladigim kadariyla herkes prenses gibi dogum yapmis. Ben epidural igneden dogum sonrasi saatlerce yuruyemedim koturum kaldim sandim. Agir bir engeksiyon gecirdim ve doktor bile nadir gorulen birsey seni buldu diye sasirdi. İkili antibiyotik kullandim uykudan gozumu acamiyordum olacin yan etkisi idi ve yan etkilerden biri de ruhsal cokuntu idi. Sutumu sagip sagip doktum cocugumu emziremedim. Tuvalete bile zor gidiyordum Bunca sey icin de benim yaptiklarim sagliksizdi da kaynanamin oglunu ben gidecegim annesi bana karisiyor rahat banyo yapamiyorum yanlairnda demesi cok mu saglikli arkadaslar??
Sen çok haklısın canım.

Valla ben kayınvalide de hiç sorun g.örmedim kadın bakamam demiş zaten baştan daha napsın. Kocan söz dinlemiyor tamam da sende de ben bunu istiyorum diye bit diretme sözünü geçirebilme asla yok.

Nedense bu kadar yazdigimdan sadece yemek mevzuuna takilmis asil mesele onemsenmemis. Esin benim degil ailesinin rahatini dusunup dogum yeri seciyor diyorum, zaten beklentim olmayan annesini surekli bana baktirmaya refakatci kaldirmaya calisiyor diyorum. Esim ailemin yanina gondermiyor, bebegi bahane ediyor, ama kendi ailesinin yaninda kalmami istiyor diyorum. Bana hala kendine baktirmissin soyle boyle diyenler var gercekten ayrintiya takilmissiniz. Bir de neden doguma yalniz gireyim yalniz kalayim? Tabi ki benim de burada yazanlar gibi ozel sebeplerden yalniz kalsam cocuguma ve kendime afedersiniz esek gibi bakicam. Ama neden ailemin gelme imkani varken gelmeyin ben kendi basima bakicam yigitligi yapayim ki? Siz aileniz hasta oldugunda herkes kendine nasil bakiyor siz de bakin hatta huzurevine yerlesin mi diyorsunuz? Hastanede yaninda refakatci falan kalmiyor musunuz?

Bir de anladigim kadariyla herkes prenses gibi dogum yapmis. Ben epidural igneden dogum sonrasi saatlerce yuruyemedim koturum kaldim sandim. Agir bir engeksiyon gecirdim ve doktor bile nadir gorulen birsey seni buldu diye sasirdi. İkili antibiyotik kullandim uykudan gozumu acamiyordum olacin yan etkisi idi ve yan etkilerden biri de ruhsal cokuntu idi. Sutumu sagip sagip doktum cocugumu emziremedim. Tuvalete bile zor gidiyordum Bunca sey icin de benim yaptiklarim sagliksizdi da kaynanamin oglunu ben gidecegim annesi bana karisiyor rahat banyo yapamiyorum yanlairnda demesi cok mu saglikli arkadaslar??

Bazı insanlar için şey derler hani, kendini haklıyken haksız durumuna düşüren. Bence sizde böyle birisiniz.

Babanız evdeyken Kaynananızın rahat duş alamamısı çok normal değil mi ayrıca? Koskoca kadın sizin sürekli yemek ne yapacaksın, yapda yiyelim tepkinizi anlamadı mı sizce?başından beri gelmek istemiyormuş kadın, oğlunun zoruyla istemeden kalmış. Sizde geldiyse kalksın iş yapsın hizmet mi Edeceğiz diye doldurmuşsunuz kendinizi. Eşinizin annesi neticede, yapmadıysa kendi ayıbı. Gitmek istedikçe gıcıklık verir gibi müsasede etmemişsiniz. Utandırsaydınız keşke kadını ama güleryüzünüzle. Eşinizin yanında değerinizde, sözünüzünde kıymeti artardı.

Kızkardeşinin bile bence haberi yoktur abisinin kardeşim gelir sana bakar demesinden. Yani belki eşiniz gerçekten annesinin, ailesinin size yardım etmesini istedi ve onlar isteksiz oldukları için mahcup oldu ama sizin laf dokundurmalarınızdan savunma moduna geçti? Bence okuyanları bile kendi bakış açınızdan bakmaya yönlendiriyorsunuz, belli ki haklı olmak sizin için çok önemli ve bunun için yuvanızı bile Yıkacaksınız.
Yazık daha bebek gözlerini açar açmaz nelerin içine girmiş bilmeden.

Canim cok haklisin herkesin dogumu lohusaligi farkli olur . Ben yurt disindayim burda refakatci olayi yok herkes dogum yapar yapmaz kendi bebegine kendi bakiyor. Kolay degil gercekten. Benim de dogum sonrasi zor oluyor cok agrim oluyor. Ben dogum yapali 4 gun olmustu sancidan ayagi kalkamiyordum yabimdaki bayan dogum yapti sonra ben cikis yaparken bana yardim etti dikisi agrisi sancisi yoktu. Herkes farkli olur. Bende senin gibi hastalandim annemde gelememisti doguma kayinvalidem kiz gibi tatlisini pogacasinida yapti bebege de bakti Allah razi olsun. Benim ilk dogumumda da esim ve kayinvalidem benden cok lohusaydi. Kayinvalidem ilk dogumda kendi kalmadi anneminde kalmasini istemedi yanlisti ama birsey demedim herseyi esim yapti sabah işinede gitti. Senin gibi baska baska sorunlarim oldu esimin ailesi eve gelmek yerine bebegi evlerine istiyorlardi bense oturamiyordum bile aglaya aglaya gitmistim . Kayinvalidemin dolduruslariyla esimle cok degisik seyler yasadik . Ama sonunda oturup konustuk. Bizim bi aile oldugumuzu anlatmaya calistim. Bu hicte kolay degil inat yapmak surat asmak kolay yasamasi zor tabiki. Sonra esim illede benim aileme gidilecek lafini birakip bizimle ilgilenmeye baslayinca annesiyle yalniz kalamayinca bizde cok iyi olduk anneside iyi oldu . Yani esinle nerde yanlis yaptigini artik baba oldugunu anlatman lazim eger bosanmayacaksan. Millet dogum yapiyor alip bebegini yatiyor biz dogum yapip strese giriyoruz :KK66:

Bence sen hatayi bu yazdiklarini bastan esine anlatmamak ile yapmissin. Yerinde olsam bebegime kendim bakarim ve esinin ailesine minnet etmem. Ne de kendi ailemi enayi yerine koydururum. Bu arada evi terk etmeniz sacma olmus Kocaniz cikmis ztn rahatimi bozmazdim... ve Kocaniz tam bir Hödük ama bastan kural hatasi yapmissiniz bosanma sebebi degil bence..

Su lohusa kadınların başına kimse gelmesin yahuu yaklaşmayın corbanizda cayinizda sizin olsun ben ekmegime yoğurt sürer yerim. Lohusaya huzurrrrrrrr. Sizede kızdim niye bu kadar minnet ettiniz ceksin gitsin gidiyosa karın bir sekilde doyar.

Eşin için bir şeyler söylerdim ama ban yemek istemiyorum.
Bakmak ıstemeyen kalmak ıstemeyen kayınvalideyi ne diye zorluyorsunuz. Herkes gitsin istiyorsa , bir tost yapıp yıyemıyor musunuz yahu? Konu boyunca yemek mevzusu.

Amaaan siz ailenizin olduğu yeri diretmekle ve karşılıklı inatla zaten baştan koparmışsınız olayı.
Ailenizden biri size bakmaya gelebilirdi.
Normal yaşadığı yerde doğum yapmak daha mantıklıydı.

Neyse siz bilirsiniz ama suç tamamen eşinizin değil, acı da olsa bunu bilin.
Doğuruverseydiniz olduğunuz yerde bunca çile olmazdı.

Yaaa siz gercek misiniz arkadasim yazik gunah yapma kendine bunu nasil bi inat bu minik mevzular icin inada girmek seni yipratmis.Kendin ettin kendin buldun olmussun.Bosan ama o bebek babasiz mi kalsin.
Ben de 7aylik dogurdum cıtım cikmadi kimse de yanima gelmedi ne var bunda.Dogurayim ama baskalari baksin yok boyle bi dunya..Annesin artik dicem ama eş bile olmanin ciddiyeti yok .
En mantikli istegin ablanin calistigi hastanede dogurmakti onu yapmaliydin.
Oglen ne yicem acikicam diye eşine soylemem falan içler acısı kalk yap yemegini dogurdun diye ölmedin ya..Kaynanan annen senin hizmetcin mi
Minik mevzumu sakami yapiyorusnuz annesinin kziin ailesine yaptigi dumenleri anlatiyor.insanin sinirleri bozulur boyle anne ogulla.konu sahibi insallah donmessin

Amaaan siz ailenizin olduğu yeri diretmekle ve karşılıklı inatla zaten baştan koparmışsınız olayı.
Ailenizden biri size bakmaya gelebilirdi.
Normal yaşadığı yerde doğum yapmak daha mantıklıydı.

Neyse siz bilirsiniz ama suç tamamen eşinizin değil, acı da olsa bunu bilin.
Doğuruverseydiniz olduğunuz yerde bunca çile olmazdı.

Zaten oyle yaptim okumadan yazmissiniz??

Bazı insanlar için şey derler hani, kendini haklıyken haksız durumuna düşüren. Bence sizde böyle birisiniz.

Babanız evdeyken Kaynananızın rahat duş alamamısı çok normal değil mi ayrıca? Koskoca kadın sizin sürekli yemek ne yapacaksın, yapda yiyelim tepkinizi anlamadı mı sizce?başından beri gelmek istemiyormuş kadın, oğlunun zoruyla istemeden kalmış. Sizde geldiyse kalksın iş yapsın hizmet mi Edeceğiz diye doldurmuşsunuz kendinizi. Eşinizin annesi neticede, yapmadıysa kendi ayıbı. Gitmek istedikçe gıcıklık verir gibi müsasede etmemişsiniz. Utandırsaydınız keşke kadını ama güleryüzünüzle. Eşinizin yanında değerinizde, sözünüzünde kıymeti artardı.

Kızkardeşinin bile bence haberi yoktur abisinin kardeşim gelir sana bakar demesinden. Yani belki eşiniz gerçekten annesinin, ailesinin size yardım etmesini istedi ve onlar isteksiz oldukları için mahcup oldu ama sizin laf dokundurmalarınızdan savunma moduna geçti? Bence okuyanları bile kendi bakış açınızdan bakmaya yönlendiriyorsunuz, belli ki haklı olmak sizin için çok önemli ve bunun için yuvanızı bile Yıkacaksınız.
Yazık daha bebek gözlerini açar açmaz nelerin içine girmiş bilmeden.

Hakli olabilirsiniz..

👏🏻 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Herkese maşallah.
Doğurup ertesi gün kalkıp yemek yapmış herkes. Okurken sıkıldım.
Size ne yahu.
Siz süper lohusa olabilirsiniz ama belli ki konu sahibi arkadaş için zor gelmiş.
Ne var yardım beklediyse.
Yardım beklemek tü kaka ayıp ama kadının burnundan getirenler haklı çünkü mecbur değil. Hayır mecbur bir yerde.
İnsanız ya hu.
Birbirimize hiç işimiz düşmesin mi?
Yılda bir de olsa ailelerden yardım beklemeyelim mi?
Doğan senin çocuğunsa onların da torunu.
Hiç mi duymadınız bir bebeği yetiştirmek için bir köy gerekir cümlesini.
Kayınvalide ağır yatalak hasta olsa gelin bakmak istemediğinde “evet mecbur değilsin ama bakabilirsin sonuçta eşinin annesi bla bla bla” sayıyorsunuz.
Bu sefer gelinin yardıma ihtiyacı var.
Kaldıramamış belli ki. Belki yarası ağırdı belki psikolojisi kaldırmadı bebekli hayatı.
Ya hepsini geçtim belki sadece nazlanmak istedi ki bence hakkıdır.
Ne demek doğurmasın bakamayan vs.
Ayıp ediyorsunuz.
Zaten çökmüş boşanmak üzere olan lohusa kadını iyice dibe çekmişsiniz.
Normal doğum yaptım dikişler yüzünden bir hafta zor kalktım bebeğimi alıp koyamadım.
Yardıma ihtiyacım vardı.
Benim ailem ülkenin öbür ucuna gitti torun bakmaya yardıma.
Siz güçlüsünüz diye herkes güçlü olmak zorunda değil.

X