- 3 Ekim 2007
- 14.294
- 34.842
- 39
- Konu Sahibi lohusadepresyonu
Doğru diyorsunuz ama atladığınız bir şey var; daha doğum yapmadan ‘bize kim bakacak’ tartışmalarına girmişler.Her doğum farklı, herkesin bünyesi farklı
Bende doğumdan sonra 1 ay egilemedim bile, yanımda sürekli birinin kalması gerekiyordu, ağır ilaçlar uykuya derin dalmami sağlıyordu, bebeğin sesini duymuyordum felan.
Yani lohusaligi siz tek başınıza üstesinden gelmissiniz ama herkeste durum aynı değil.
Yazılanları anlamak çok zor ama sürekli bir bakmak lafı geçiyor. Konu sahibi daha doğurmadan lohusa depresyonuna girmiş.
Çok zor bir psikoloji doğum yapmak ama bu derece hadi bana yemek yap hadi şöyle hadi böyle diye beklentiye girmek de bir garip.
Kayınvalidesi kalmak istemiyor ama zorla bize bakacak diye yanında tutuyor inanın aklım almadı.
İki doğum yaptım, ikisinde de doğum sonram kanama riskiyle sürekli kontrol altında geçti. Ve dediğiniz gibi ikincide 15 gün eğilemedim. Ama bir gün de hadi yemek yapın da yiyeceğim yok yarın ne yiyoruz ben lohusayım iyi beslenmeliyim tribine girmedim.
Kaldı ki arkadaş ısrarla birkaç defa kayınvalidesi için lohusa gibi yatıyor diye bahsetmiş. Yani kafasında lohusalık= yatmak gibi bir şey