Doğum sonrası eş ailesi ne zaman gelmeli ?

Var da yani yarım saat babamlardan gitmek varken 1.5 saat kendi evimden taksiyle neden gideyim yani o durum saçma geliyor bana. Büyük bir şehirde değilim gideceğim branş her hastanede yok sorun zaten kendimle ilgili pıhtılaşma problemim var kalp damar bakıyor. Şu an bana en yakın hastane 1.5 saat. Yani zor olur taksi ile diğer türlü babam ilgilense o da kalkıp gelecek beni alacak tekrar dönecek hastaneye götürecek geri evime bırakacak geri dönecek ölme eşeğim ölme neden bu kadar zorlaştırayım ki işi.

Kayınvalidenizin keyfine göre hareket etmenize gerek yok.
Sizin doğumunuz nasıl rahat edecekseniz öyle yapın.
Sadece şeyi anlamadım anneniz neden sizde kalmıyor? İlk günler kendi evinizde daha rahat edebilirsiniz.
Eşim izin alamıyor evde olamayacak. Benim doğum sonrası hastane işlerim var kalp damar cerrahisine gidip gelmem gerekiyor. Kendi evimden gideceğim hastane 1.5 saat sürüyor. Ama annemlerden yarım saat. Evde eşim olsaydı onla hallederdik ama o olmayınca araba kullanacak kimse de yok haliyle babam gelip alıp götürmüş olacak hem yol uzayacak hem o uğraşacak git gel 3 saatlik yolu da sırf kendi evimde kalmak için taksiyle uğraşmak istemiyorum. Aslında orda rahat edemeyeceğim bir durum da yok herkes bunu söylemiş ama. Kendi odam hala duruyor. Ev büyük babamı zaten görmem. Erkek kardeşim var o da çalışıyor aslında yine annemle baş başa olacağım.

Iyi de siz bunu yazmamissiniz ki . Ben bebek uzerinden yazdim sadece

O zaman esine de boyle soyleyeceksin.
Hastane islerim var biliyorsun, ben musait olunca soylerim gelirler.

He durumun normal olsa , bebek kontrolu sonrasi evine donebilirsin.
Normalde 1 hafta da toparlaniyor insan.

Ama soyle de bir sey var , imkan dahilinde ne kadar yaninizda birisi olursa o kadar rahat edersiniz
Dogum oncesi , buzlugunuza oratik seyler koyun muhakkak

Benim annem bende 5 gün kaldı gitti. sonra kayınvalidem 5 gün kaldı. Sonra 10 gün falan tek kaldım zorlandım. Ben de toparlanıp anneme gittim. Evde gündüz yalnız olmamak bir ses olması önüne hazır yemek gelmesi iyi oluyor aslında. Hiçbir şey olmasa bile anneyle kahve içmek arada komşu falan gelmesi iyi oluyor. Ama annemde çok düzeneğim yoktu öyle rahat edemedim. Farklı şehirdeydi bir de alıştığım düzenden sonra zor geldi. Doktor imkanı kısıtlıydı küçük ilçedeler. yine de kaldım. Annem gelebilseydi benim de önceliğim kendi evimdi. Ondan dedim. Sizin tercihiniz yine belki sizde ilk günler evinizde kalıp kayınvalideyi 3 gün eğleyip anneye kaçabilirsiniz.

Evet yazmamışım haklısınız :) sonraki yorumlarda bahsettim. Buzluğu stokladım zaten. Yine arada gider kalırım annemlere bana eşimin ailesi harici misafir gelmiyor zaten.gelen annemlerde ziyaret eder beni. Bakalım hayırlısı olsun inşallah umarım kısa sürede toparlanırım

Geliyor tabiki hala geliyor herkes kafayo yemiş. Ne misafiri geri gönder dedi eşim. Kaynanam dinlenemedi. Hala arayıp birilerini çağırma derdindeydi. Devrin değiştiği falan yok. Herkes açsın gözünü.

Kayınvalidem gelirse kendi bayağı kalır peşine kayınpederim gelir o da bi 5 gün kalır. Doğumdan çıkar çıkmaz gerçekten kayınpederimin saçma sağan konuşmalarına hiç hazır değilim :) yani aslında şu anki planlar da farazi. Belki izin alabilir amiri verir evimden hiç ayrılmam bakalım hayırlısı.

O zaman eşin izin almasın onlar da gelmesin bence istemiyorsan salla. Önemli olan senin ne istediğin.
1-1.5 ay sonra eşin izin alabileceği zaman atlayın siz gidin görsünler dönün

Benim ki de değil di güncelleme geliyor onlara :) yenidoğan Bebek sevilmiyor ki gelicekse sizinle ilgilenmeli siz bağ kurmalısınız

O zaman eşin izin almasın onlar da gelmesin bence istemiyorsan salla. Önemli olan senin ne istediğin.
1-1.5 ay sonra eşin izin alabileceği zaman atlayın siz gidin görsünler dönün
Ya değişikler inanın yani bence onlar oradaki eşe dosta da gelin annesinin evinde kendini toparlayınca gideceğiz demeye de çekiniyorlar o yüzden böyle konuşuluyor. Onlara göre bana annemin bakıyor oluşu çok anormal hatta kaynanam yük olma onlara falan dedi. O kadar şaşırıyorum ki evlendiğimden beri her şeylerine. Neyseki cevap vere vere biraz da olsa dikkatli davranmayı öğrenebildiler bana karşı yoksa tam hunilikti. Eşim emniyet personeli her istediğinde izin alamıyor ben de zaten tek başıma hayatta gitmem. Mecbur onlar gelir hen kayınpederim bekleyemez o kadar malum erkek torun verdim ona. Padişah soyu devam edecek.

Benim ki de değil di güncelleme geliyor onlara :) yenidoğan Bebek sevilmiyor ki gelicekse sizinle ilgilenmeli siz bağ kurmalısınız
Vallahi hevesleri varmış kendi çocuklarını sevememişler. Ay ne bileyim neden böyle yapıyorlar. Ama sizin kayınvalidenizdeki potansiyel yok benimkinde :) az çok tanıyorum. Zaten ses çıkaramayan bir tip. Benle hayatta münakaşaya gireceğini sanmıyorum. Ayrıca kayınvalidenize de sinir oldum. Sonra niye erkek anneleri sevilmiyor deniliyor.

E 1 hafta annen kalsın sonra 1 hafta kayınvalide kalsın sonra herkes evine bunun nesini kavga ettiniz

Ben ilk dogumumdan sonra ilk 40 günü annemde kaldim. Esim uzun calistigi icin aksamlari o da kaldi. Ailesi doguma geldi. Hem hastanede hem annemin evinde bol bol görüp sevdiler. Ama öyle veya böyle en önemlisi annenin ve bebegin rahati ve bakimi. Evet herkesin ilk torun hevesi, ama bu kadin da ilk defa anne oluyor. Ne kadar destek ve bakim destek görebilirse o kadar iyi. Gerisi zamanla geliyor zaten

O zaman senden kaynaklı olur tamamen acı eşiği ile de alakalı. Evhamı bırak bu sefer anne olacaksın nazlanma bebeğine bakkkk birinin sana ihtiyacı var Merak etme herşey güzel geçecek ilk günü atlat gerisi kolay ama unutma booolllca yürü lütfen,yürümezsen iyileşmiyorsun ve gazın da çıkmıyor maalesef. Bütün koridoru turla. Ah vah diyerek yatarsan hiç çabuk toparlanamıyorsun. Diğer ameliyatları bilmem ama sezaryen kesinlikle yürüyüş istiyor.

O gaz meselesinden çok tırsıyorum. Apandisit ameliyatımda da çıkaramamıştım hastanede fazladan tutmuşlardı beni en son lavman yapılmıştı mecbur ay çok kötüydü hoşaf komposto falan getiriyorlar gaz çıkışına ve tuvalete çıkmaya da yardımcı oluyor diye. Belki denerim. Başka tecrübeleriniz varsa ameliyat sonrası ile ilgili onları da alabilirim

Valla korse diyeceğim ben tavsiye istiyorsanız her doktor farklı tabi ama benim doktorum taktırdı. Taburcu olurken medikalciden cırtlı dolamalı korse almamı istedi eşim gitti aldı. Doğum sonrası deyince onu veriyorlar zaten. Mini etek gibi dikiş kısmı ortaya gelecek şekilde kalçama sardık öyle tarif etti çünkü doktor da. İnanır mısınız çok güzel karnımı tuttu. Bebek çıkınca lömbür lömbür oluyor karın. Su dolu balon gibi. Korse de güzel sarınca arabayla yolculuk aşırı etkilemiyor. Bence takın.
Eskiler de çarşaf sararmış mesela duymuş muydunuz hiç ?
Anneannem babaannem hep öyle sardırmışlar anneme doğum sonrası.

Gerçekten öyle hayatımda hiç deneyimlemediğim bir durum. Onlara da ayıp olmasın diye niye kendimi zora sokmam gerekiyor. Sörf ilk torun ve hevesleri var diye. Bazen gerçekten bazı şeyler anlamsız ve saçma geliyor bir şey deyince de istemiyorsun oluyor.

Çarşaf olayını duydum. Korseyi konuşacağım doktorumla hissiyat olarak da daha iyi geliyorsa kullanırım tabii ki teşekkürler

Annene yük olma ne ya. O kim ki senin annenle arandaki ilişki hakkında böyle yorum yapacak. Annen diyebilir kayınvalidene yük olma ama kayınvalide ne alaka
Ay boşver anlattıkça gıcık oldum sen annende takıl

İnşallah canım dediğin gibi olur. Sevilmiyor bacım yenidoğan bebek öpülmez kucaktan kucağa alınmaz oynanmaz edilmez yavrucak sürekli ağlıyor gaz sancısı oluyor sürekli uykulu oluyor ve memede oluyor nasıl sevicek ? Ben sana söyleyeyim kaynanam sevmek için kucağımdan alırdı. Emzirme bırakayımda o alsın diye beklerdi. Biliyorlar kötü durumda olduğumuzu at koşturuyorla işte. Bebeğin banyosuda denk gelcek onada heveslenir. Figuranmışız gibi davranıyorlar. Ben en çok ona kıl oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…