Bakın orada ne güzel yazmışım zaten değil mi,misafir etmek isterlerse kalırım. Yoksa da tek bir gün kalıp dönerim demişim. Benim ağırlanmak istediğimi nereden çıkardınız? Özellikle de evden ayrılırken belirtirim dedim bana ihtiyacınız olursa arayın diye. Ağırlanmak bunun neresinde? Ya da yarışa çevirmek bunun neresinde? Eşimle bile kalmam demişim,ki kalınmaz zaten erkekle.Bence en uygunu bir gün kalıp dönmeniz sonrasında toparlandıklarında evine gitmeniz olur zaten kadın kızına bakacak bir de sizi mi ağırlasın. Siz oğlunuzun annesi olabilirsiniz ama gelininizin annesi değilsiniz. Herkesin de nazı kendi annesine geçer. Geri kalan kimsenin yanında rahat edemez insan ve yeni doğum yapmış birisinin en son dert etmesi gereken şey bir şeyleri talep ederken iki kere düşünmek olmalı. İnsan annesine her türlü nazlanabiliyor sinirleri çok gerginken trip bile atabiliyor ama bu davranışları kayınvalideye sergilese vay haline. Gerek yok böyle şeylere. İki tane kadına da ihtiyaç bu süreçte tek kişi yeterli bu konuların bir yarışa dönmesi anlamsız. Eminim siz de kendi annenizin yanında rahat ediyorsunuzdur.
Her kaynana bu anlattıklarınız gibi olmuyor ama işte. Sizde bu yaşandı diye her evde bu yaşanacak diye bir kural yok ki. Ben olsam eğer izin verirse geline yardımcı olmak isterim mesela. Tabii yardımcı olup olmayacağıma kendisi karar verir. Ne münasebet gülüp alay etmek ne demek yani. Ayıp bir şey.Ben biz gelinler olarak elimizden geleni yaptığımızı ama şu zamanda kayınvalidelerin bu konuda anlayışsız olduğunu düşünüyorum. İşlerinize nasıl gelirse öyle davranıyorlar. Benim kaynanam kızına bakmış hastanede kocası bile kalmamış ben bakıcam demiş. Torununun herşeyine karışır tek başına alıp köye götürür sormaz etmez valizi bile kendi hazırlar. Peki gelinine ne yaptı ? İlk gece annem kaldı. 2. Gece de annem kalıcaktı lakinn kaynanam işyerinden izin almış gece kalmak için. Kime sordu ? Kimseye. Annem kızım kalsın ayıp olur ben kaldım dedi. Afedersiniz götümde hasta bezimle gördü beni. Pijama giyecek halim yoktu. Giymedim diye halime de güldü. Sabah annem geldi yine. Canla başla meme tutturduk ilk gün annemle lakin 2. Gün kaynanam sağolsun emzikle mahvetti. Bebeğim memeyi tutmamadıkça sütün yok diye söylendi tepemde. Yetmez bir de arayanlara sütü yok dedi yanımda.
Eve geldik. İzinli olduğu gece evde benle kaldı. Süt sağarken başladı senin sütün olmayacak demeye. 30 cc verilen mamayı kafasına göre 60 cc vermiş.. İçti valla çokta güzel doydu dedi. Şimdi mesela ben kayınvalidemi nasıl dahil edeyim ? Şuan taşındılar kızım 40 günlükken. Rabbime şükürler olsun mükemmel zamanlama. Suratıma bakmıyordu eve gelince çocuk nerde diyip sevmeye gidiyordu.
Velhasıl kelam keşke biraz geri durulsa. Herkes yerini bilse. 3 günlük bana eve misafir doluşturdu. O kadar canım yoktu ki tek kelime edemedim. Haykırmak istiyorum doğum yapanları rahat bırakın diye. O kadar tecrübelendim ki olurda doğurursam söyleyeceğim. Çocuk benim kimse yorum yapmasın akıl vermesin sütümün peşine düşmesin herkes işine baksın. Kız annesiyim oğlum olursada ilerde kayınvalide olduğumda böyle olmak istemem. Evet torumu görürürüm ama annesine sorarım. Zaten akıl almak isterse sorar.
Yaşarsanda bil ki hepimiz yaşıyoruz. Hepsi manyak yani. Kafayı yemişler. Zevk alıyorlar. Ver cevabını çatır çatır. Bil oku ki ne yapacağına hazırlan. Emin ol bilmen daha iyi. Tecrübelen. Gereksiz mama verdirtme. Emzik verdirtme. Misafir aldırtma. Sütüne laf ederlerse onun yerine yardım ederseniz uyursam komposto yaparsanız gelir siz böyle diyerek elinize ne geçiyor de. Benim çocuğum de sahiplen. Sen sahiplen ki meydanı boş bulmasınlar.Her defasinda bunlari okumayacagim diyorum ama dayanamiyorum. Allahim dogumuma cok az kaldi, en korktugum seyler. Hayir normalde cevap veren insanim ama o an neden o gerginligi stresi yasamis olayim kibu sondu artik bu deneyimleri okumayacagim.
Her kaynana bu anlattıklarınız gibi olmuyor ama işte. Sizde bu yaşandı diye her evde bu yaşanacak diye bir kural yok ki. Ben olsam eğer izin verirse geline yardımcı olmak isterim mesela. Tabii yardımcı olup olmayacağıma kendisi karar verir. Ne münasebet gülüp alay etmek ne demek yani. Ayıp bir şey.
Bir hafta +10 gün sonra yalnız mı kalacaksınız yani eşinizin planına göre. O işler öyle kolay olmuyor anneniz ne güzel destek olacakmış ben olsam orda kalırdım 40ı çıkana kadar gelip görüp gitsinler (ki öyle de yaptım :)) önemli olan siz ve bebeğiniz başkalarını düşünüp kendinizi yormayınHanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.
Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.
Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.
Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Herkes beceremiyor işte anne olmayı. Halbuki yeni anne olmuş birini en iyi anlaması gereken kişilerden biri de kendisi.Bende yardımcı olmasına izin vermiştim ama o yardımı yanlış anlamış demekki. Herkesin yardım anlayışı farklı. Bana yardımcı olmak yerine evime gelicek misafirler için 8 çeşit ikramlk hazırlıyordu. Kızım 3 saat uyurken ben uyuyup dinlenmek yerine misafirlerle oturdum.
Misafir etmek istemelerini beklemek doğru değil diyorum ben de zaten. Yani kalmak istemeniz doğru değil. Siz ne kadar anlayışlı da olsanız o evin sahibi için misafirsiniz yani yüksünüz. Ne diyecekler mesela size yok biz sizi misafir etmek istemiyoruz mu? Bu dediğiniz olay nasıl gerçekleşecek onu merak ettim. Mesela siz eğer misafir etmek isterseniz ben de bir süre sizde kalayım mı diyeceksiniz? Çünkü kimse kızının kaynanasına gelin siz de kalın demeyeceğine göre önce böyle bir talebin sizden gelmesi gerekir. Sizden geldiği takdirde de o insanları mecbur bırakmak demek olur bir yerde. Hayır deseler başka bir olay çünkü.Bakın orada ne güzel yazmışım zaten değil mi,misafir etmek isterlerse kalırım. Yoksa da tek bir gün kalıp dönerim demişim. Benim ağırlanmak istediğimi nereden çıkardınız? Özellikle de evden ayrılırken belirtirim dedim bana ihtiyacınız olursa arayın diye. Ağırlanmak bunun neresinde? Ya da yarışa çevirmek bunun neresinde? Eşimle bile kalmam demişim,ki kalınmaz zaten erkekle.
Ben kendi annemin yanında elbet rahat ederim ama her kaynana da şirret olmuyor,gelinine yardımcı olan,bir işin ucundan tutup da o süreci iyi geçirmeleri için destek olan kaynanalar da vardır illa ki. Çünkü o dönemde tek kişi asla yeterli olmuyor. Gelen giden çok oluyor bazı ailelerde,insanlar laftan anlamıyor ikinci gün misafir geliyor misal,annenin bakıma ihtiyacı olabilir de olmayabilir de. Bebek de aynı şekilde. Tek kişinin tüm bunlara koşturması mümkün olmayabilir. Sizde olmamıştır belki ama her ev sizinki gibi değil.
Onlar o an anne olarak bakmıyorlar torunları sanki kendi çocuklarıymış gibi görüyorlar. Söz sahibi olmak istiyorlar. Anlayan vardır ama ben asla anlayacaklarını düşünmüyorum. Anlasalar hastanedeyken ( günlerden perşembe ) cumartesiye misafir gelir tatlı yaptırayım demezdi. Çoktan toplamış misafirleri. Kandil dışında görümtü bile aramıyorum. Ne halleri varsa görsünler.Herkes beceremiyor işte anne olmayı. Halbuki yeni anne olmuş birini en iyi anlaması gereken kişilerden biri de kendisi.
Herkes aynı olmuyor korkmayın. Benim de doğumuma çok çok az günler kaldı ama annem kalacak yanımda. Kaynanam çok anlayışlı bir insan. Yurtdışında yapacağım doğumu bir süre de yurtdışında kalacağım ve dönene kadar kimse çocuğu görmemiş olacak. Annem de birkaç hafta kalıp dönecek. Konular ilk açıldığında annenin gelmesi doğru olur herkes anasının kuzusudur demişti. Ben senin için bir şey yapmaya üşenmem ama sen en kırılgan anında annen yanında olsun istersin yine de dedi. Çok doğru söyledi gerçekten annemin olması bana sadece manevi anlamda bile inanılmaz destek her konuda. Dünya üzerindeki hiç kimse için de böyle hissedemem.Her defasinda bunlari okumayacagim diyorum ama dayanamiyorum. Allahim dogumuma cok az kaldi, en korktugum seyler. Hayir normalde cevap veren insanim ama o an neden o gerginligi stresi yasamis olayim kibu sondu artik bu deneyimleri okumayacagim.
Ay ben annemde kaldım 10 gün.Hanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.
Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.
Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.
Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Yani böyle olması gerekmez mi zaten. Doğuran eşim olsaydı o zaman da onun annesi sürecin içinde olurdu. Hayatıma 30 sene sonra girmiş max 4-5 kez gördüğüm bir insanla ne kadar rahat edebilirim ki. Benim de bebişim erkek ilerde gelinim annesi ile kalmak isterse anlayış gösteririm.Maalesef kız anneleri o sürecin daha çok içindeler. Oğlan analarını kimse pek evinde istemez,gerçekler böyle
Yani böyle olması gerekmez mi zaten. Doğuran eşim olsaydı o zaman da onun annesi sürecin içinde olurdu. Hayatıma 30 sene sonra girmiş max 4-5 kez gördüğüm bir insanla ne kadar rahat edebilirim ki. Benim de bebişim erkek ilerde gelinim annesi ile kalmak isterse anlayış gösteririm.Maalesef kız anneleri o sürecin daha çok içindeler. Oğlan analarını kimse pek evinde istemez,gerçekler böyle
Öyle dedim zaten. Kayınpederim evde olmasaydı kaynanam için de aynı şeyi düşünürdüm.Gelip görecekler elbette ama sizin nerede ne kadar kalacağınıza da kayınvalideniz karar vermesin bir zahmet. Eşinize ben 2 hafta annemlerde kalacağım biraz toparlanmış olurum, sonra eve geçerim annen gelir bir süre de öyle geçer baban geldiğinde daha rahat etmiş olurum diyebilirsiniz. Sonuçta ameliyatlı olacaksınız yaralarınız iyileşsin oturmak kalkmak kolay olsun belki çok rahat kıyafetler giymek isteyeceksiniz bir süre kayınpederiniz evde olduğu için hep toparlanma ihtiyacı hissedeceksiniz en azından sıkıntılarınızın bittiği döneme denk gelir.
Sağ olun. Benim kaynanam o kadar karışacak bir insan değil aslında. Eşim ilk başta yanlış anladı konuyu buraya açtıktan sonra tamam nasıl istersen dedi. Yani ben kaynanam tarafından bakılmak istemiyorum sağ olsun düşünmüş ama. Bir ihtiyacım olsa isteyemem çünkü. İstiyorum ki eski halime döndüğümde gelsinler. Ya da en azından kimseye muhtaç olmayacak kadar toparlandığımda. Kayınpederim kalamıyor fazla ama kendi kalmak istiyor. Bana bakmazsa kendi etrafında laf mı olur artık ne bileyim bu tür şeyler önemli onlarda da yoksa torunuyla vakit mi geçirmek istiyor o kısmı ayırt edemiyorum. Soramıyorum da uzun neden kalmak istiyor diye yanlış anlaşılır.Hayırlı doğumlar canım. 4 aylık bebeğim var. Acil sezeryan oldum. Normalde iyi anlaştığım kaynanamdan doğum sonrası nefret ettim. Evliliğin ilk zamanlarıda atışmalar olmuştu ama şuan gördükçe iğreniyorum. Herkesin farklıdır ama fiziken iyileşssenizde ruhen hala lohusasınız. Benim 4 ay oldu hala eve erkek misafir gelse gerilirim bebeğim emiyor üstüm müsait değil vs.
Annenizde kalın evet hem kalabalık rahat olur hem annenizde 2 eve yetişmeye çalışmaz. Çok sıkıntılı çok zor süreçler canım benim korkman için söylemiyorum ama keşke biri de beni uyarsaydı. 1 gece kaldı kaynanam hastanede. O gece emzik verdi kızıma 4 kere uyardım dinlemedi. Kızım sarılık oldu nalet olsun emziğine. Dünyanın lafını saydırdım emmiyor işte emzik yüzünden diye.
Sarılık olucak diye süt sağayım memeyi tam tutamıyor diye düşündüm. 2. Günüm ya o tepemde sağ sağ dolmaz o biberon senin sütün yok dedi. Hastanede de az az diyip tutturdu. Anne yeni doğum yaptım öyle söylenirmi dediğimde zoruna mı gitti kaynanayım diye annen konuşunca bişey demiyorsun dedi.
Sana anlatıyorum ki doğurunca bunlara bişey oluyor. Onlar en hassas en lohusa. Bide kaynanan gelince akraba varsa onlarda görmeye gelebilir. Kocasının 3 4 gün ne işi var. Yenidoğan dönemi çok zor uykusuzsun dikişlisin bebek hemen ağlasa aç bu oluyor. Herkesin bir yorumu var. Zaten yumak yumak kafa bi oraya bi buraya sevilsen sevilmiyor sürekli ağlıyor gaz kolik.
Hadi tamam kaynanan ben bakarım demiş ama sen istiyor musun ? Kocayla zaten ara dağılıyor o sersem sen sersem. Eşiniz ne düşünüyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?