• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum izni süresi ve iş yerinde yapılan haksızlık

ya bence işveren şansını deniyor. onlarda da denemişti şansını.
ama o 6 aylık izni her koşulda vermek zorunda, yoksa çok ciddi yaptırımları var.

canım bu şirketin geçmişinde yok doğum izninin uzatılması vs, ben de döndüğümde sıkıntı olmasın, ne yapalım dedim başladım... Şu an ki duruma herkes şaşkın, köşelerde bu konuyu konuşuyorlar :) Ama haksızlığa uğrayan benim çünkü yakın zamanda doğuran bir tek benim ....

ama mesajlar var ya, acaba o kullanılarak bir şey yapılabilir mi diye düşündüm ben.
hani mesajlarda bir zorlama varsa bence tazminat alabilir konu sahibi.

ama eşi de aynı yerde çalıştığından, sonu kötü olur kazansa bile. artık yapacak çok da bir şey yok gibi.

eşim de burada çalışmasa, belki şartları zorlayabilirdim... Ama ikimizde aynı anda işsiz kalacağız, bunu da göze alamayız, bebeğimiz var, ödememiz gereken borçlarımı, yükümlülüklerimiz var.

Okuyan kimsenin sizi kıskanclıkla sucluyabilceğini sanmıyorum keşke hakkınızı arıyabilseydiniz.
3 cocuk doğurun diyorlar
İzindir , ödenektir diyorlar keşke gitti yere kadar savassaydınızda. Borcta varmış elinizi taşın altına koyamamanızda normal

İnanın, yurtdışı müşterilerim işe döndüğümde şaşırdı, ne çabuk döndünüz biz sizi 2-3 yıl beklemiyoduk diye... Bursadan küçük ülke, macaristan, kadına 2 yıl + 1 yıl ücretli izin hakkı veriyomuş.

hehe eşek sütünü kendine deseydin keşke :D
ben de 4 aylık başladım işe.. ama süt izni olarak yarım gün çalışıyordum. ama yeterli değildi yine mama yedik ek olarak.

konuna gelirsek adam yerin doldurulamaz ya gelecektin ya yerine başka birini alacaktık demiş resmen. o yüzden diyecek bişey yok malesef..

Canım 10 yıl çalışmışsın zaten. Çok da gelmen gerekliyse çıkaracaklardı işten. Keşke çocuğunu bırakmasaydın. Böyle şeylerde önce kendimizi düşünmeliyiz haklarımız korunuyorsa. Çünkü iyisin hoşsun derler ama böyle gözünün yaşına bakmazlar işte. İyi niyetimizi çok kullanıyorlar çok...

Canım 10 yıl çalışmışsın zaten. Çok da gelmen gerekliyse çıkaracaklardı işten. Keşke çocuğunu bırakmasaydın. Böyle şeylerde önce kendimizi düşünmeliyiz haklarımız korunuyorsa. Çünkü iyisin hoşsun derler ama böyle gözünün yaşına bakmazlar işte. İyi niyetimizi çok kullanıyorlar çok...

aynen ablam da benzer haksızlığa uğradı, vermediler hakkı olan izni.
o da istifa etmeyi düşünemedi o dönem.
şimdi diyor ki, ne kafamı kuma gömmüşüm, sanki başka iş mi yoktu.

aynen ablam da benzer haksızlığa uğradı, vermediler hakkı olan izni.
o da istifa etmeyi düşünemedi o dönem.
şimdi diyor ki, ne kafamı kuma gömmüşüm, sanki başka iş mi yoktu.

ayısını konuşuyorum eşimle ama farkındaysanız insanlarda bi iş kaygısı almış başını gidiyor işte. İş bulamazsam, kiramı borçlarımı ödeyemeyecek durumda kalırsam, çocuğumun ihtiyaçları vs derken haksızlıklar, mobbingler, stresler altında eğilip bükülüyoruz.

ayrıca tüp bebek gebeliği nedeniyle hamileliğimin başlarında ciddi kanamalarım olmuştu, işe gelememiştim bir süre... Onda bile ciddi sıkıntı yaşattılar... Bir gün dayanamadım işe geldim, o gün yine kanamalarım başladı acilen doktora gittim. ertesi hafta aradılar geliyosun değil mi diye... Çok üzgünüm, 10 yıldır çalışıyorum burada, emeklerime acıdım...

sen onları idare etmeye çalışırken onların bu şekilde yapması hiç etik değil..ama işyeri işte yapacak birşey yok..

ayısını konuşuyorum eşimle ama farkındaysanız insanlarda bi iş kaygısı almış başını gidiyor işte. İş bulamazsam, kiramı borçlarımı ödeyemeyecek durumda kalırsam, çocuğumun ihtiyaçları vs derken haksızlıklar, mobbingler, stresler altında eğilip bükülüyoruz.

tatlım geçmiş bir durum olduğu için bence kendini çok da fazla harap etme.. bu durum dışında işyerinde sıkıntın yoksa takma kafana ne haksızlıklar yaşıyoruz hepimiz.. ben de bebeğim 3 aylıkken döndüm işe ama tabi benimki isteyerekti..

olaya bir de olumlu tarafından bak; ücretsiz izin= 6 ay az gelir+6 ay sigortasızlık yani geç emekli olma vb gibi sorunlar da getiriyor peşinden.. bebeğine bakan kişi güvenilirse ha şimdi ha sonra işe başlaman fark etmez.. bir de bebeğini ne kadar geç bırakıp işe dönersen bebek o kadar anneye bağlandığı için ayrılmak o kadar zor oluyor..

Aynen canım. Ama 10 yıl olunca zaten çıkartsalar bile tazminat hakkın olurdu. O da yeni işe başlayana kadar hayli hayli yeterdi. Ben de şimdi beş buçuk yıldır aynı yerdeyim. Lafa gelince mükemmelsin, sen olmadığında işler yürümüyor falan. Maaşa ve haklara gelince pıs.. O yüzden nasip eder de bebeğimi kucağıma alırsam önceliğim bebeğim olacak inşşalah.

Canım, bizim maaşlarımız asgari ücret görünüyor, dolayısı ile alacağım tazminat borçları kapatmazdı... Şimdi asgari ücret gösterme gibi bi kozum var elimde dava açmak için ama belirttiğim gibi eşim de burada çalışıyor... Modern kölelik sistemi bu olsa gerek...

10 yıl aynı şirkette misiniz?
13 yıldan sonra tazminat hakkı doğuyor sanırım.
içinizde kalmasın, 13 yılı tamamlayınca siz de istifa edin, alın tüm tazminatlarınızı.
görsünler haksızlıklarının bedelini.

Aynen canım. Ama 10 yıl olunca zaten çıkartsalar bile tazminat hakkın olurdu. O da yeni işe başlayana kadar hayli hayli yeterdi. Ben de şimdi beş buçuk yıldır aynı yerdeyim. Lafa gelince mükemmelsin, sen olmadığında işler yürümüyor falan. Maaşa ve haklara gelince pıs.. O yüzden nasip eder de bebeğimi kucağıma alırsam önceliğim bebeğim olacak inşşalah.

Canım, bizim maaşlarımız asgari ücret görünüyor, dolayısı ile alacağım tazminat borçları kapatmazdı... Şimdi asgari ücret gösterme gibi bi kozum var elimde dava açmak için ama belirttiğim gibi eşim de burada çalışıyor... Modern kölelik sistemi bu olsa gerek...

10 yıl aynı şirkette misiniz?
13 yıldan sonra tazminat hakkı doğuyor sanırım.
içinizde kalmasın, 13 yılı tamamlayınca siz de istifa edin, alın tüm tazminatlarınızı.
görsünler haksızlıklarının bedelini.

Onun için 99 yılının eylül ayından önce sigortalı olman lazım, benim sigorta 2001 yılı başladı :(

özel sektörün acımasızlığı , devlette çalışsanız çatır çatır alırdınız izninizi kimsede birşey diyemezdi.... şimdi diretseniz işinizden olurdunuz ee o zamanda borç harç geçim sıkıntısı olurdu, bende doğumdan sonra ysal dogum ıznımı ve yıllık ıznımı kullanıp, 1-2 ay da rapor ayarlayabılırsem en azından cocuk 5 ayını doldurana kadar evde kalmayı planlıyorum...
sonra mecbur iş başı , çünkü kredimiz var , ev aldık maaşım olmadan imkanı yok geçinemeyiz....
geçim sıkıntım olmasaydı bebegım 1 yasına gelene kadar kendım bakmak ısterdım ama sartlar baglayıcı oluyor...

özel sektörün acımasızlığı , devlette çalışsanız çatır çatır alırdınız izninizi kimsede birşey diyemezdi.... şimdi diretseniz işinizden olurdunuz ee o zamanda borç harç geçim sıkıntısı olurdu, bende doğumdan sonra ysal dogum ıznımı ve yıllık ıznımı kullanıp, 1-2 ay da rapor ayarlayabılırsem en azından cocuk 5 ayını doldurana kadar evde kalmayı planlıyorum...
sonra mecbur iş başı , çünkü kredimiz var , ev aldık maaşım olmadan imkanı yok geçinemeyiz....
geçim sıkıntım olmasaydı bebegım 1 yasına gelene kadar kendım bakmak ısterdım ama sartlar baglayıcı oluyor...

diyorum ya, ben buna modern kölelik sistemi diyorum. Artık yaşam şartları ne hale geldiyse, kredisiz en ufak bi yatırım yapamıyorsunuz, evleniyosun kredi, araba alacaksınız kredi, ev alacaksınız kredi, tüp bebek yapacaksın para yok yine kredi... bu durumda da ne olursa yutuyorsun, haksızlığa göz yumuyosun, stresten herşey senden gidiyor, hamilelikler stres içinde geçiyor, bebeğin de sinirli oluyor vs... Köle değiliz de neyiz...

diyorum ya, ben buna modern kölelik sistemi diyorum. Artık yaşam şartları ne hale geldiyse, kredisiz en ufak bi yatırım yapamıyorsunuz, evleniyosun kredi, araba alacaksınız kredi, ev alacaksınız kredi, tüp bebek yapacaksın para yok yine kredi... bu durumda da ne olursa yutuyorsun, haksızlığa göz yumuyosun, stresten herşey senden gidiyor, hamilelikler stres içinde geçiyor, bebeğin de sinirli oluyor vs... Köle değiliz de neyiz...

kendi kıymetini bilmeyen insanlarız bence.
aslında o da köleliğin bir sonucu değil mi :(

iş işten geçmiş artık. ne yazık ki hakkınızı arayamazsınız. ama size bu yaptıklarını unutmayın. işiniz için çocuğunuzu ailenizi ihmal etmeyin. ikincisini ister misiniz bilmem ama, olursa bu sefer çatır çatır kullanmayı ihmal etmeyin.:KK55:

aslında vazgeçilmez bir elemanmışsınız. keşke onların blöflerini bir taraflarına sokup siz onlara göz dağı verseymişsiniz! işten filn çıkaramazlarmış, sizin de gelmenizi 3 ay beklerlermiş.

bence sütten kesildiğinizi söylemeyin ve haftalık süt izni saatlerinizin birleştirilerek bir yarım gün izinli sayılmanızı filan talep edin. çocuğunuzla ilgilenirsiniz, işlerinizi yaparsınız. ne koparsanız kardır bunlardan

Back