Doğuma Hazırlık Doğum hazırlıkları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Semrakaya28

2 KIZ 2 ERKEK ANASI
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2015
497
634
36
DOĞUM HAZIRLIKLARI VE HAMİLE VALİZİNDE OLMASI GEREKENLER



DOĞUM HAZIRLIKLARI

  1. Vücudunuzu Hazırlayın: gebeliğinizin riskli 3 ayından sonra vücudunuzu doğuma hazırlamalısınız. Tabiî ki önce doktorunuza danışmanız gerekir. Nasıl hazırlanacaksınız peki? Yürüyüş yapın, internetten ve doktorunuzda hamilelere özel jimnastik hareketlerini öğrenip bu hareketlerle kaslarınızı çalıştırın güçlendirin, hareketlerle eş zamanlı nefes alıp verme egzersizleri yapın. Bu çalışmalar sizin doğumu kolay yapmanızı, daha az acı çekmenizi sağlayacaktır.
  2. 38. haftadan itibaren bebeğiniz gelmek isteyebilir. Bunun için daha önceden doğum için hastane seçmeli, istiyorsanız doğum fotoğrafçısı ile görüşmeli, telefonunuza acil durumlar için rehberde ilk sıraya ambulans ve doktorunuzun telefonunu kaydetmelisiniz.
  3. Bebeğiniz ve kendiniz için alışverişe çıkın. Bebeğinizin bakımı ve temizliği için kullanacağınız malzemelerle, bebeğinize cicili bicili kıyafetler alın. Aşağıda detaylı bir şekilde olmazsa olmazları anlattım.
  4. 38. haftadan itibaren kolay ulaşılabilir bir yerde doğum çantanızı hazırlamalısınız.
  5. Yanınızda kalacak size refakat edecek kişiyi ayarlamalısınız. Refakat için yanınızda güvenebileceğiniz, kendinizi yanında rahat hissedebileceğiniz bir bayan olması önerilir.
  6. Eğer mümkünse annelik kurslarına katılın. Mümkün değilse (uzman TV de bol bol var) bebek bakımı ile ilgili videoları izleyin. Bebek altı nasıl değiştirilir, nasıl banyo yaptırmak gerekir, bebek temizliği, bebek nasıl giydirilir, bebek göbek bağı bakımı gibi videoları izleyin, bebek bakımı ile ilgili kendinizi geliştirin.
DOĞUM ÇANTASININ İÇİNDE OLMASI GEREKENLER:

Sizin için;

  1. Uzun kanatlı kadın pedi
  2. Topuksuz ve ıslanmayan patikle de giyebileceğiniz terlik.
  3. İç çamaşırı (emzirme sutyeni ya da eğer bulabilirseniz emzirme atleti ve birkaç külot. Külotlarınızın lahosa külotu olması ve dikişlerinize dokunmaması gerekiyor )
  4. Elbise şeklinde penye gecelik(doğumdan sonra aşırı terleme başlayacak çok kalın olmamasını tavsiye ederim)
  5. Lahosa takımı. Pantolonlu ve penye. İlk günden sonra elbise ile rahat edemeyebilirsiniz. Pantolonlu penye takımlar çok daha rahat oluyor.
  6. Sabahlık. Doğumdan sonra yürümeye çıkmanız gerekecek gaz çıkartmanız için hastane içerisinde de yürüyeceksiniz. Kanamanız olacağı için durumu riske atmamak gerek üzerinize sabahlığı geçiriverirsiniz. Ayrıca hastaneden çıkarken de sabahlığı üzerinize giymeniz gerekecek.
  7. Patik ve çorap. Çok terleyeceksiniz ama ayaklarınız buz kesecek çorap ve patik isteyeceksiniz.
  8. El yüz havlusu.
  9. Çarşaf takımı. Havlulu takımları öneririm aşırı terleyeceğiniz için terinizi emmesi iyi olacaktır. Terden boynunuzun tutulmaması için yastığınıza havlu koymanız da aynı işi görür.
  10. Hastanenizde olmama ihtimali varsa temizlik malzemeleri. Tuvalet kağıdı, sıvı el sabunu, diş fırçası.
  11. Tarak, toka, kırmızı kurdele, makyaj malzemesi
  12. Hastaneden çıkarken giyeceğiniz uygun kıyafet
  13. İlk hafta emzirmede göğsünüzün ucu yara olacak ona uygun krem. Eczanelerde durumu anlatırsanız uygun kremi verirler.
  14. Göğüs Pedi. Göğsünüzün daha az yara olmasını ve bebeğinizin mikrop kapmamasını sağlar.
  15. Telefon- telefon kartı, para, fotoğraf makinası (doğum fotoğrafçısı ayarlayamazsanız, hasta bakıcıya rica edip fotoğraf makinanızı verip 20-30 TL bahşişle resim çektirebilirsiniz)
Bebeğiniz için;

  1. Bebeğiniz için yeni doğan takımı. Doğum sonrasında giydirmek üzere hemşirelere verilmelidir. İçine bir de çocuk bezi koyun. Yeni doğan takımında; bağcıklı zıbın, alt-üst takım, çorap, battaniye, şapka. Biz hiç şapka ve eldiven kullanmadık. Bebeğinizin elleriyle yüzünüzü tanıması için eldiven kullanmayın. Zaten yeni doğan elini yüzüne götürüp çizik açmaz. Ekstra bir takım kıyafet bulundurmanız yeterlidir. Bebeğinizin cildi çok çok hassa olacaktır bunun için sadece penye giydiriniz. Dantelli, gipürlü, naylon karışımlı kıyafetleri, battaniyeleri asla kullanmayınız.
  2. Bebeğiniz için penye yelek
  3. Kusmalar için penye mendil.
  4. Çocuk bezi. Yeni doğan bebeklerin cildi çok narin ve alerjik olabilir. Alerji yapmayacak yeni doğan bezlerinden alın.
  5. Pişik giderici krem, bebek yağı.
  6. Bir bebeğinizin hassas teni için bir de kendiniz için ıslak mendil.
  7. Bir ince penye battaniye bir de kalın battaniye koyun. Kalın battaniye özellikle çıkışta lazım olacak.
  8. Bebek banyo havlusu. Bebek bornozları 1 yaş öncesinde kullanışlı olmuyor.
Fazla fazla hepsi bu… hayırlısıyla bebeğinizi sağlıklı ve sıhhatli kucağınıza almanız dileğiyle.
 
X