Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Tavsiyelerini bugün uygulayacağım teşekkür ederim 🙏 bebem yanımda olsaydı ilk sütü nokta da olsa alacaktı ama hemşireler onu attırıyor çünkü şırıngaya bile gelmiyor en değerli süt ziyan oluyor
o değerli sütten var daha sende. sağdıkça dolacak inşallah. biliyorum bebeğin emmesi kadar eğlenceli değil ama geçecek bu günlerde 🙏🏻♥️

Son düzenleme:
otuzaazkala otuzaazkala 2 saatte bir mutlaka uyar. Hatta sağım yaptığın sırada bebek videoları olur seni güldürecek şeyler olur aç YouTube’dan konuşanları öyle dene. İlk zamanlar gelmemesi çok normal. Uyardıkça ve psikolojiyi sağlam tuttukça gelecektir. Hatta buzluk dolacak bebişin yanındayken fazlasını stoklayacaksın gör bak🙏🏻 sütü olmayan kedi köpek var mı takıyorlar mı kafaya gelecek mi diye? İlk doğumumda sütüm gelmemişti. Biri bana böyle demişti çok haklıydı. Sonra bir sürü yere sağdığım sütü gönderdim kolilere koyup hasta çocuklara. Ama ilk günler hayatta inanmazdım fazlasının olacağına. Emin ol çok daha fazlası gelecek. Sen uyar ve akışına bırak bebişin geldiğinde zaten bunlara gerek bile kalmayacak.🙏🏻

Senin gözümüzün önünde deneyimli anne oluşunu seveyim 🥹😍 Senin, bebeklerin, haliniz keyfiniz nasıl? Sürekli dürtmek istemiyorum ama aklımızdasınız 🤍🤍
😅😅 dün kanguru eğitimi yaptık . Kucağıma verdiler ilk defa . Ağla ağla içim çıktı çok güzel bir duyguymuş dün bütün gün hülyalı hülyalı dolaştım ama minnacık geliyorlar bana hala , hemşire verdi put gibi kaldım böyle . Seslenince duyuyorlar , gözlerini açıyorlar falan . Tabi yoğun bakım bebekleri bugün iyi yarın vücutları ne tepkime verir bilemiyorsun . erken doğdular inişli çıkışlı geçiyor ama bugünüme şükrediyorum 🙏🏻

Hanımlar nst için tok olmamız ve idrara sıkışık olmamamız mı gerekiyordu? Söylemişti doktorum da tee geçti 2 hafta unuttum
Ben gecen hafta ilk defa girdim ac gitmiştim onemli olan orda bebek hareketleirni görmekmiş bebek de uyuyordu. Ac oldugumu söyleyimce pestil gibi bişey verdi kız fındıklı taptatlı bişey sonra hareketlendi bebiş. Erkendi diye yiyeyememiştim ama daha ac gitmicem. Sıkışık olmamak lazım evet

L limon5101 dün sağlık ocağında kan verdim. Alt ast değerlerim normale dönmüş. En son Eylül ayında vermiştim baya yüksekti. Dediğim gibi benim ki çıkıyor düşüyor. Vitaminleri de kullanmıyorum artık onunda etkisi olabilir. Ama senin ki ilk defa yükselmiş birşey diyememe yine de.

😅😅 dün kanguru eğitimi yaptık . Kucağıma verdiler ilk defa . Ağla ağla içim çıktı çok güzel bir duyguymuş dün bütün gün hülyalı hülyalı dolaştım ama minnacık geliyorlar bana hala , hemşire verdi put gibi kaldım böyle . Seslenince duyuyorlar , gözlerini açıyorlar falan . Tabi yoğun bakım bebekleri bugün iyi yarın vücutları ne tepkime verir bilemiyorsun . erken doğdular inişli çıkışlı geçiyor ama bugünüme şükrediyorum 🙏🏻
Allahım daha nice güzelliklerini yaşatsın 🥹🥹🧿🧿🤍🤍 bunlar ne güzel haberler böyle, seni duyuyorlar, gözlerini açıyorlar 🧿🧿 hiiiiiç öyle düşünme, onlar annelerinin babalarının bebekleri, her şey daha da güzel olacak. Bir gün bize eve gelişlerinin haberini vereceksin, bir başka gün gülmeye başladılar diye anlatacaksın 🤍

Bebeğin uyanık olduğunu anlayacak hareket istiyorlardı. Bana özellikle çikolata yedirdi ben açtım mesela uyuyordu. Zorla dürte dürte uyandırdı falan hareket etsin diye. Tok olup yanına bi çikolata alabilirsin ne olur ne olmaz
Ya benimki tatli hicbirseye tepki vermiyo anasinin kizi nerede tuzlu sey var hoppiidi 🤣

BANA hiç birşey demediler. Tok olmamızı burdan gördüm. Aç gidiyorum diyeceğim kadar az birşey yiyip gidiyorum bide idrara sıkışık gitmiyorum. Sorun yaşamadım ikidir
Benim ebe her gittiğimde soruyor kuzum açmısın tokmusun diye hatta biri aç gitmiş doktor birşeyler ye öyle tekrar çektir yarım saat sonra dedi 😬

16 saat aç mı kalmış bebek
Söylemeyim söylemeyim diyorum ama her gün başka bir bölüm sonu canavarı çıkıyor 😀 yani şu korku dolu cümleler, durumlar sinir sisteminize fazla gelmiyor mu cidden? Anlatsak eminim hepimizin bildiği, duyduğu ve birbirimizi dehşete düşürecek hikayelerimiz vardır da ne gerek var? Akıl sağlığımız için kendi kendimize bile tekrarlamamamız gerekiyor bence, değil köpürtmek. Sana patlamış gibi oldum, amacım tabii ki bu değil ama kafayı bunlarla meşgul tutmaya da gerçekten gerek yok. Yoksa hiçbirimiz bebeğimizi aç bırakmayız Allahın izniyle, dışarıda olanlara da yapacak bir şey yok.

Gelen hediyeleri, etrafımızdan gördüğümüz destekleri, yaptığımız alışverişleri, bebeklerin karnımızdaki coşkulu hareketlerini falan ha gayret biraz daha paylaşalım 🥰

Ben gecen hafta ilk defa girdim ac gitmiştim onemli olan orda bebek hareketleirni görmekmiş bebek de uyuyordu. Ac oldugumu söyleyimce pestil gibi bişey verdi kız fındıklı taptatlı bişey sonra hareketlendi bebiş. Erkendi diye yiyeyememiştim ama daha ac gitmicem. Sıkışık olmamak lazım evet
Ben de aç gitmiştim uzun sürdü, bebek uyuyordu yeni uyandı biraz daha izleyeceğiz dedi hemşire. Daha da aç gitmiycem diyorsun ya, daha kaç tane muayene, nst kaldı diye düşününce içim bir şey oluyor 🥹😍 Sonlara doğru heyecan bir artıyor 🥰

Söylemeyim söylemeyim diyorum ama her gün başka bir bölüm sonu canavarı çıkıyor 😀 yani şu korku dolu cümleler, durumlar sinir sisteminize fazla gelmiyor mu cidden? Anlatsak eminim hepimizin bildiği, duyduğu ve birbirimizi dehşete düşürecek hikayelerimiz vardır da ne gerek var? Akıl sağlığımız için kendi kendimize bile tekrarlamamamız gerekiyor bence, değil köpürtmek. Sana patlamış gibi oldum, amacım tabii ki bu değil ama kafayı bunlarla meşgul tutmaya da gerçekten gerek yok. Yoksa hiçbirimiz bebeğimizi aç bırakmayız Allahın izniyle, dışarıda olanlara da yapacak bir şey yok.

Gelen hediyeleri, etrafımızdan gördüğümüz destekleri, yaptığımız alışverişleri, bebeklerin karnımızdaki coşkulu hareketlerini falan ha gayret biraz daha paylaşalım 🥰
Yani beni strese koyacak endişe ettirecek bi yazı değildi. 16 saat aç kalması beni korkutmadı dehşete düşürdü şasırdım. Aç bırakmak bi tercih onlar bunu seçmiş süt yoksa mama verilir. Bi çocuk aç bırakılır mı ha büyükse belki dayanır bebekler ölür ama. Hastane çantasına da biberonu bu nedenle koymuyor muyuz zaten. Orada mama var olurdu süt gelmez hemen çocuğu mama ile doyuruyorlar. Yine ben yazıyı yanlış anladığımı düşünüyorum bi bebek asla o kadar süre aç kalmaz dayanmaz aile de bunu yapmamıştır yani sanmıyorum

S secondchance tabi tercih meselesi ama şunu da eklemek istiyorum benim için kötü tecrübelerde burada paylaşılmalı bence. Çoğumuz yeni anne olacağız tecrübeli anne çok az grupta. Bilgi sahibi oluruz o hatayı biz yapmayız. Daha güzel değil mi. Tabi belli başlı şeyler hariç diyelim ki burada plesantası aşağıda olan arkadaşlar vardı benim teyzem kötü bi tecrübe yaşadı o konuyla ilgili ben bunu anlatsaydım deseydim ki teyzem de böyleydi böyle geldi başına gereksiz o insana korku stres endişe yüklerdim gereği yok yani bu tarz şeylerin.

Orangegreysky Orangegreysky bana da tok ve idrara sıkışık olma dedi doktor. Aç olunca bebek hareketleri sancı ile karışabilir diye sanırım. Ağlıyordur belki içerde 😬
Ağlıyor mu 😂 ya dün midemden ses geldi hayatımda da ilk defa yani böyle birşey yaşadım. Sanki guruldama sanki gaz çıkarma sesi sanki horlama sesi gibiydi hepsine benzer birşey. Bebekten geldiğini düşündüm bi ara sonra dedim delirme bebekten ses gelmez herhalde duyamayız ki😂

X