- 28 Mart 2020
- 21.318
- 1
- 64.693
- 548
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
-
Yok eşim haklıyım demiyor. Ne yapabilirim diyor ve onu anliyorum. Ayağımı yere vurup onlari istemiyorum demiyorum zaten. Temizlik takıntım yok aslında. Evdir, kirlenir, dağılır, çok normal. Bunlar el yıkamayıp buzdolabı, damacana, tuzluk, kumanda gibi ortak kullanım alanlarına dokunuyorlar. Ben de oralara dokunmak durumunda kaliyorum. Rahatsiz oldugum şey bu.Ailesi bu size sorsa da sormasa da eninde sonunda gelirler. Zaten sık gelmiyorlar demişsiniz. Psikolojik olarak destek alın isterseniz bu temizlik konusunda. Zira yaşlı insanlari değiştiremeyiz. Bu zor olur. Eşinizle de bunun için tartışmayın haklıyım der üzülürsünüz gerek yok. Allah kolaylık versin diyorum
Ablamın da kayınpederi böyle uyarmayi düşündü çünkü beraber yaşıyordu. Uyardı ama yapmadılar pek. Taşındı ablam. Sizde eşinize söyleyin . Korona var baba mutlaka elinizi yıkayın lavabodan sonra desin sık sık derse etki eder belki. Samimiyetle söylüyorum umarım düzelirler. İnsanı takıntı sahibi yapıyor böyle şeyler. Rabbim yardımcınız olsunYok eşim haklıyım demiyor. Ne yapabilirim diyor ve onu anliyorum. Ayağımı yere vurup onlari istemiyorum demiyorum zaten. Temizlik takıntım yok aslında. Evdir, kirlenir, dağılır, çok normal. Bunlar el yıkamayıp buzdolabı, damacana, tuzluk, kumanda gibi ortak kullanım alanlarına dokunuyorlar. Ben de oralara dokunmak durumunda kaliyorum. Rahatsiz oldugum şey bu.
Kolonya görünce, tişörtünün boyun boşluğu kısmına kafasını sokuyorlar. Kokusu daraltıyormuş.Konuyu okudukça midem bulandı .Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum . Her tuvaletten sonra kolonya tutun . Mutfakta ben kendi düzenime önem veririm sağ olun deyin kendiniz yapın . Evde alaturka tuvalet yok mu çok kötü olmaması
Çok tesekkur ederim. Ablanız da kurtulmuş iyi ki.Ablamın da kayınpederi böyle uyarmayi düşündü çünkü beraber yaşıyordu. Uyardı ama yapmadılar pek. Taşındı ablam. Sizde eşinize söyleyin . Korona var baba mutlaka elinizi yıkayın lavabodan sonra desin sık sık derse etki eder belki. Samimiyetle söylüyorum umarım düzelirler. İnsanı takıntı sahibi yapıyor böyle şeyler. Rabbim yardımcınız olsun
Rica ederim aynen öyle çok mutlu o çünkü her an her yere dokundu diye düşünmek çok zorÇok tesekkur ederim. Ablanız da kurtulmuş iyi ki.
Evet yaşamayan bilemez.Rica ederim aynen öyle çok mutlu o çünkü her an her yere dokundu diye düşünmek çok zor
Ayy istememekte çok haklısınız bu ne ya çocuğunuz olunca ne olacak düşünmek istemiyorum eş ailesi diye katlanmak da zor biliyorum ya off.Kolonya görünce, tişörtünün boyun boşluğu kısmına kafasını sokuyorlar. Kokusu daraltıyormuş.pandeminin ortasinda hastaneden gelip el yıkamadılar. Kolonya tuttum reddettiler. Düşünebiliyor musunuz? Pandeminin ortasında oldu bunlar.
Kara kara düşünüyorum o günleri. Neyse ki korunuyorum, şimdilik rahatim.Ayy istememekte çok haklısınız bu ne ya çocuğunuz olunca ne olacak düşünmek istemiyorum eş ailesi diye katlanmak da zor biliyorum ya off.
Size sorsa kabul etme ihtimaliniz var mı? Pisler istemiyorum diyorsunuz. E bana sorsun demek gereksiz bir prosedür. Bunun çıkarımını yapmak için deha olmaya gerek yok. He siz yine sağda solda bana sorsun isiorum dersiniz. Nereden bilecekler.Nerede yaziyor bu? Bana danışsın istiyorum. Henüz bu iletişimi gelişiremedik aramızda. Bana danışsa musait değilim deyip reddetme ihtimalim var. Reddetmek istiyorum ve haklı sebeplerim var. Bana danışmadığı için ne zaman olursa olsun kabul etmiş oluyorum. Hangi kutsala inaniyorsanız ona yemin ederim ki temiz olsalar gelmeleri zerre kadar problem degil.
Eski konumda da konuşmuştuk sizinle. Evet orada da bana hak vermiştiniz. Sizinle tamamem ayni fikirdeyim. Eşimin bu konuda pasif kalmasını bile son derece haklı buluyorum. Yapacak bir şeyi yok çünkü. Ailesi bu. Kendisi evde degil ne yazık ki. Gün boyunca idrar damlalı tuvaletle ben muhatabım. Ve işin kötü tarafı tek tuvalet var.
Çok isterdim sizin aileleriniz gibi olabilmeyi. Umarim hep mutlu huzurlu olursunuz.
Hijyen sorunu olmasa ben de daha farklı olurdum. Eşimi ailesinden uzaklaştırmak gibi bir niyetim yok. Bir kez bile pisliklerinden rahatsiz olduğumu söylemedim. Evlerine gidiyoruz, insan gelinim geliyor diye hiç olmazsa tuvaleti yıkamaz mı? Bunu bile yapmıyorlar. Yüzlerine vurmadim hiç. Kırmaktan korktum. Özensinler isterdim. Öyle olsa sizin gibi hevesli olurdum. Hijyen sorunu hiçbir seye benzemiyor. Bana kötü davraniyor olsalar net bir çizgi çekerim. Ama durum oyle degil.Kayınvalidem arıyor ben çok bunaldım ,sızı özledim diyor .( Yılda iki kez oluyor bu genelde ) Bizde aramızda konuşup 4 5 gün sonrasına ona da sorarak bilet alıyoruz . Bizde durum bu tabi hijyen sorunu olsa nasıl davranirdim kestiremiyorum .
İdare etmek dışında bir çözüm yok gibi.Zor durum, diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim idare etmeniz gerek
Tuvalet rulosu taktırsanız biraz içiniz ferahlar mı, hani şu her kullanımda temiz naylonla kaplayan, Rulopak tı sanırım markası
Bir iki yere de dezenfektan koyun aman hastalık var deyip sıkıverin ellerine sık sık
Banyo yapmamaları da büyük sorun ama idare etmeniz konusunda işe yarayacak çözümler düşünmeye çalışıyorum
Açıkçası ben idare edemezdim . Sizin kadar sabırlı da değilim zaten . Siz böyle yapın kalp kırın diye söylemiyorum elbette ama bu ciddi bir sorun . Sadece meraktan soruyorum evlenmeden önce hiç anlamadınız mi bu durumu ?Hijyen sorunu olmasa ben de daha farklı olurdum. Eşimi ailesinden uzaklaştırmak gibi bir niyetim yok. Bir kez bile pisliklerinden rahatsiz olduğumu söylemedim. Evlerine gidiyoruz, insan gelinim geliyor diye hiç olmazsa tuvaleti yıkamaz mı? Bunu bile yapmıyorlar. Yüzlerine vurmadim hiç. Kırmaktan korktum. Özensinler isterdim. Öyle olsa sizin gibi hevesli olurdum. Hijyen sorunu hiçbir seye benzemiyor. Bana kötü davraniyor olsalar net bir çizgi çekerim. Ama durum oyle degil.
Evlenmeden once evlerine gitmedim. Aynı sehirde değildik.Açıkçası ben idare edemezdim . Sizin kadar sabırlı da değilim zaten . Siz böyle yapın kalp kırın diye söylemiyorum elbette ama bu ciddi bir sorun . Sadece meraktan soruyorum evlenmeden önce hiç anlamadınız mi bu durumu ?
Gerçekten düzene sokmaniz lazım ama bu yaştan sonra nasıl olacak bilmiyorumKara kara düşünüyorum o günleri. Neyse ki korunuyorum, şimdilik rahatim.
Anlıyorum . Şimdi düşünüyorum da bende bu şekilde evlendim . Nikah olduktan sonra düğün için gitmiştik evlerine. Neyse ,umuyorum bir şekilde düzene girer bu durumEvlenmeden once evlerine gitmedim. Aynı sehirde değildik.
Bir kez evlerinde uzun sure tuvalete gidemedim pislikten. Afedersiniz tuvalet taşı kapkara dışkı lekesiydi. Ama ufak bir alan değil. Alaturka tuvaletin 3'te 2'si gibi ve yapışmı taşlaşmış bir kirdi. Detay veriyorum çünkü küçük bir sorunu abartıyorum saniyorlar. Neyse eşime durumu söyledim. Eşim, rahatsiz olduk, tuvaleti temizleyin dedi. Bir kez bu olay yaşandı, bundan sonra dikkatli olmalari gerekmez mi? İnsan utanmaz mı? Gelin eve geliyor, hiç değilse tuvalet yikanmaz mı? Her gittigimde ya da her geldiklerine uyaramam ki ben cok utanıyorum birilerine "yanlış yapıyorsunuz dogrusu bu" demeye.Gerçekten düzene sokmaniz lazım ama bu yaştan sonra nasıl olacak bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?