Doğru İletişim Şekli Geliştirme

Yok eşim haklıyım demiyor. Ne yapabilirim diyor ve onu anliyorum. Ayağımı yere vurup onlari istemiyorum demiyorum zaten. Temizlik takıntım yok aslında. Evdir, kirlenir, dağılır, çok normal. Bunlar el yıkamayıp buzdolabı, damacana, tuzluk, kumanda gibi ortak kullanım alanlarına dokunuyorlar. Ben de oralara dokunmak durumunda kaliyorum. Rahatsiz oldugum şey bu.

Konuyu okudukça midem bulandı .Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum . Her tuvaletten sonra kolonya tutun . Mutfakta ben kendi düzenime önem veririm sağ olun deyin kendiniz yapın . Evde alaturka tuvalet yok mu çok kötü olmaması

Ablamın da kayınpederi böyle uyarmayi düşündü çünkü beraber yaşıyordu. Uyardı ama yapmadılar pek. Taşındı ablam. Sizde eşinize söyleyin . Korona var baba mutlaka elinizi yıkayın lavabodan sonra desin sık sık derse etki eder belki. Samimiyetle söylüyorum umarım düzelirler. İnsanı takıntı sahibi yapıyor böyle şeyler. Rabbim yardımcınız olsun

Kolonya görünce, tişörtünün boyun boşluğu kısmına kafasını sokuyorlar. Kokusu daraltıyormuş. pandeminin ortasinda hastaneden gelip el yıkamadılar. Kolonya tuttum reddettiler. Düşünebiliyor musunuz? Pandeminin ortasında oldu bunlar.

Çok tesekkur ederim. Ablanız da kurtulmuş iyi ki.

Ayy istememekte çok haklısınız bu ne ya çocuğunuz olunca ne olacak düşünmek istemiyorum eş ailesi diye katlanmak da zor biliyorum ya off.

Bu bayramin ikinci günü bir akrabasi babamı aradi, bayramıni kutladı, konuşmanın devamında 'ben de İstanbul'dayım,bayram için geldim' falan dedi. Babam da 'iyi yapmışsın' dedi. Sonlara doğru adam bize de yakın olduğunu iddia etti,bilmemkime geldim falan dedi. Babam da 'oo selam söyle' dedi teleofnu kapatınca 'cagirmani bekledi bence, cagirsaydin ya adamı çaya' dedim. 'annene söylemedim, ister mi istemez mi bilmiyorum, niye cagirayim' dedi :))
Bence bu yol matikli olanı. Ablam da evli, "pazar uygun musunuz" desek ya 'o gün ailecek planımız var' der, ya da 'dur ben seni yarım saat sonra arayayim' der,eşiyle konuşur,dönüş yapar.

Ben ailemle yaşadığım eve hiç sormadan elin başka memleketlilerini getiriyorum:) ama ben sonuçta o evin otuzunu geçmiş kızıyım,evden biraz daha bağımsız odamda takılıyorum genelde. Evli barkli insanların sorumsuz genç kız gibi kimseye sormadan eve birilerini kabul etmesi bence hoş değil. O kadar özgürlüğüne duskunsen, danışmaya cekiniyorsan evlenmeseydin

Size sorsa kabul etme ihtimaliniz var mı? Pisler istemiyorum diyorsunuz. E bana sorsun demek gereksiz bir prosedür. Bunun çıkarımını yapmak için deha olmaya gerek yok. He siz yine sağda solda bana sorsun isiorum dersiniz. Nereden bilecekler.

Kayınvalidem arıyor ben çok bunaldım ,sızı özledim diyor .( Yılda iki kez oluyor bu genelde ) Bizde aramızda konuşup 4 5 gün sonrasına ona da sorarak bilet alıyoruz . Bizde durum bu tabi hijyen sorunu olsa nasıl davranirdim kestiremiyorum .

Zor durum, diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim idare etmeniz gerek
Tuvalet rulosu taktırsanız biraz içiniz ferahlar mı, hani şu her kullanımda temiz naylonla kaplayan, Rulopak tı sanırım markası
Bir iki yere de dezenfektan koyun aman hastalık var deyip sıkıverin ellerine sık sık
Banyo yapmamaları da büyük sorun ama idare etmeniz konusunda işe yarayacak çözümler düşünmeye çalışıyorum

Hijyen sorunu olmasa ben de daha farklı olurdum. Eşimi ailesinden uzaklaştırmak gibi bir niyetim yok. Bir kez bile pisliklerinden rahatsiz olduğumu söylemedim. Evlerine gidiyoruz, insan gelinim geliyor diye hiç olmazsa tuvaleti yıkamaz mı? Bunu bile yapmıyorlar. Yüzlerine vurmadim hiç. Kırmaktan korktum. Özensinler isterdim. Öyle olsa sizin gibi hevesli olurdum. Hijyen sorunu hiçbir seye benzemiyor. Bana kötü davraniyor olsalar net bir çizgi çekerim. Ama durum oyle degil.

İdare etmek dışında bir çözüm yok gibi.

Açıkçası ben idare edemezdim . Sizin kadar sabırlı da değilim zaten . Siz böyle yapın kalp kırın diye söylemiyorum elbette ama bu ciddi bir sorun . Sadece meraktan soruyorum evlenmeden önce hiç anlamadınız mi bu durumu ?

Evlenmeden once evlerine gitmedim. Aynı sehirde değildik.

Gerçekten düzene sokmaniz lazım ama bu yaştan sonra nasıl olacak bilmiyorum
Bir kez evlerinde uzun sure tuvalete gidemedim pislikten. Afedersiniz tuvalet taşı kapkara dışkı lekesiydi. Ama ufak bir alan değil. Alaturka tuvaletin 3'te 2'si gibi ve yapışmı taşlaşmış bir kirdi. Detay veriyorum çünkü küçük bir sorunu abartıyorum saniyorlar. Neyse eşime durumu söyledim. Eşim, rahatsiz olduk, tuvaleti temizleyin dedi. Bir kez bu olay yaşandı, bundan sonra dikkatli olmalari gerekmez mi? İnsan utanmaz mı? Gelin eve geliyor, hiç değilse tuvalet yikanmaz mı? Her gittigimde ya da her geldiklerine uyaramam ki ben cok utanıyorum birilerine "yanlış yapıyorsunuz dogrusu bu" demeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…