Selam kizlar.
Biraz detayli bir anlatim olacak cok uzarsa kusura bakmayin. Ozellikle ogretmenlerden ve annelerden yorum bekliyorum.
Oglum 6 yasinda 1.sınıfa basliyor. Dun okula rehberlik degerlendirmesine gittik. Rehber ogretmen ve mudur yardimcisiyla 30-40 dk okuma - yazma- dikkat calismasi- sohbet gibi bir gorusme yapti.(1. Sinifta okuma yazma bilenler ve bilmeyenler farkli siniflara ayriliyor) Sonra da eski mudur (2 yil anaokulundan bizi taniyor), yeni mudur, mudur yard, rehber ogretmen, ben gorusmeye girdik.
Gorusmede oglumun butun etkinlikleri cok guzel yaptigini ancak yaparken surekli konustugunu sessiz olmasi soylenince de etkinlike ilgili konustugunu soyledi. Sonra da oglumun anaokulundaki diger sinif arkadaslari ve velilerden surekli sikayet aldigini, cocuklarin onu dışladığını soyledi. Rehberlikci “arkadaslarin seninle oynamak istemezse naparsin” diye sormus “onlari rahatsiz ederim yok yada ogretmene soylerim” demis sonra da “ben biliyorum yaramaz oldugum icin kimse beni sevmiyor ama anneme soz verdim akilli olcacagim zaten annem bana akilli saat alacak o beni akilli yapacak” demis.
(Gecmise goturen ek bilgi: oglumda genelde kurallara uyma ve sosyal iliskileri duzenlemede sorunlar yasiyoruz. Saldirgan degil ama sataşan, rahatsiz eden davranislari oluyordu. Kucukken otizim icin, buyuyunce dehb icin doktorlara gitti. Negatif dendi. 4 yasda aylarca oyun terapisi alindi 5 yasda hem spora gitti hem durtusellik icin ilac kullanildi. Hic bir davranis degisikligi gormedik. Bu arada akademik olarak basarilidir, farkli zamanda ogrendigi bilgileri sentezler cikarim yapar, oturup sohbet ettiginizde kendini cok iyi ifade eder, kendini sevdirmek icin ugrasir, paylasimcidir)
Sonuc olarak oglum okuma yazma bildigi halde bilmeyenlerle ayni sinifa koyacaklarini bu sekilde yeni arkadaslarla mimlenmeden bir baslangic yapacagini, o sinifin ogretmeninin daha tecrubeli oldugunu ve benim oglumu daha iyi kontrol edecegini soylediler. Ben de sinifta sıkılacagi icin dersi sabote ederse bunun sorumlulugunu almayacagimi soyledim ve ciktim.
Cikinca esime telefon edip olanlari anlattim tamam dedi kapatti. Aksam 10 gibi eve geldiginde deli gibi ofkeliydi. Onlar benim cocugumu ayiriyor (kufur kufur) biz daha az mi para veriyoruz (kufur kufur) ne dedilerse yaptik daha ne istiyorlar, tek yaramaz benim cocugum mu, kim sikayet ediyormus onlarin da (kufur kufur), yarin o mudurden randevu aliyorsun ben gidip konuscam dedi. Normalde dunyanin en gamsiz rahat insanidir hatta ben bu rahatligina gicik olurum. 10 yillik evliyiz boyle bir ofke patlamasi hic gormedim. Okula gitse kadinla kavga edecek rezil olcaz, ama bir yandan acaba ben fazla mi ezik kaldim diye dusunuyorum.
Negatif pozitif tum yorum, fikir, elestiriye acigim kizlar.