Yaşadığın şey için çok üzüldüm canım, Allah rahmet eylesin.Ben sunu anladım artık. Üstüne cok düştüğüm, kafa yordugum seyler tam anlamiyla olmuyor maalesef. Tuvalet işi mesela, böyle sarpa sardi. Emzirme sonlandirmayi şöyle yaparim böyle yaparim diye hayal ediyordum, o da olmadi. Bir de depremde ailemden kayiplar yasadim, o travma cok yordu beni. İlaç kullanmam gerekti kısa bir süre. O yüzden aniden kestim. Ama travma oldu mu olmadi mi bilmiyorum. Hala "anne mecik" diyerek gelir yanima. Kreşten gelince mecik aç der, öper,sever ama emmek istemiyor. Hevesini alinca kendi birakip gidiyor. 4 yasina kadar boyle surer diyor cevremdekiler. Hayırlısı bakalım
Evet belki önemsiz gibi görünen durumlar hayatın bir döneminde bir şekilde ortaya çıkabiliyor işte.Benim erkek kuzenim var onun da emzik travması var. Kaç yaşında çocuk uyku gelince hala elini kulağına götürüp ağzını emzik emer gibi yapar.
Yani oluyor böyle kalıntılar Allah beterinden saklasın daha niceleri vardır.
Muzu kakaoya bulayıp yiyince daha güzel kesiyorBen bu akşam
Yarım kase Pilav
1 tabak et kavurma
Bolcaaa salata
Tatli olarak 2 hurma ceyrek muz küçük bir parça helva yedim.
Tatlıya doymuş değilim, et yediğim zamanlar böyle fena oluyorum yaaaa....
Var mi önerisi olan kızlar?
Tüh bilseydim öyle yerdim ama o güp diye gitti artık. Neyse daha üstüne tatlı yemedenMuzu kakaoya bulayıp yiyince daha güzel kesiyor
Bazen arada kacabiliyor 2 gün dikkat edersin tamamlanır.Ben bugün yediklerimden bahsetmeyeceğim çünkü ayarsız ve sağlıksız şeylerdi
Kızıma evde çikolata yapıyorum aklıma o geldi. Tadı şahane oluyor. Kahve yanında ben de tüketiyorum. Bal, ham kakao, hindistan cevizi yağı, isteğe bağlı çekilmiş fındık/fıstık. (Kakao yerine bazen keçiboynuzu unu da kullanıyorum) Bir kasede ne çok katı ne çok sulu olacak şekilde karıştırıp yağlı kağıda ikişer kaşık olacak şekilde sarıp, donduruyorum. 4-5 tane dikdörtgen büyük çikolata çıkıyor. Yemeden 5 dk önce çıkarıp hemen tüketiyoruz hindistan cevizi yağı hemen eriyor cıvıklaşıyor çünkü. Denemenizi tavsiye ederim.Ben bu akşam
Yarım kase Pilav
1 tabak et kavurma
Bolcaaa salata
Tatli olarak 2 hurma ceyrek muz küçük bir parça helva yedim.
Tatlıya doymuş değilim, et yediğim zamanlar böyle fena oluyorum yaaaa....
Var mi önerisi olan kızlar?
Aa güzel bir tarifmis, denemek lazimKızıma evde çikolata yapıyorum aklıma o geldi. Tadı şahane oluyor. Kahve yanında ben de tüketiyorum. Bal, ham kakao, hindistan cevizi yağı, isteğe bağlı çekilmiş fındık/fıstık. (Kakao yerine bazen keçiboynuzu unu da kullanıyorum) Bir kasede ne çok katı ne çok sulu olacak şekilde karıştırıp yağlı kağıda ikişer kaşık olacak şekilde sarıp, donduruyorum. 4-5 tane dikdörtgen büyük çikolata çıkıyor. Yemeden 5 dk önce çıkarıp hemen tüketiyoruz hindistan cevizi yağı hemen eriyor cıvıklaşıyor çünkü. Denemenizi tavsiye ederim.
Denemenizi tavsiye ederimAa güzel bir tarifmis, denemek lazim
İnşallah diyim, genelde ekrandan unuturumDenemenizi tavsiye ederim
Merhaba iyi geceler.
Motivasyon ve disiplin açısından L leyl76Mikan RedGirl nasıl hissediyorsunuz kendinizi? Bu soruyu sorma ihtiyacı hissettim. Motivasyonum devam ediyor ama ben kendimi pek disiplinli ve diyeti sürdürebilir halde hissetmiyorum nedense. Sürece karşı bir direnç gösteriyor sanki beynim. Daha bir hafta bile olmadı üstelik. :))
Bugün ise;
Tarhana çorbası,
Fırında makarna,
Tavuk sote
Piyaz vardı yemekte.
Yemekten sonra ince bir dilim pasta yedim. Küçük bir muz, 9-10 tane de fındık yedim.
Bir buçuk litre de su içmişim. Bugün spor yapamadım.
Pazartesi günü başlayalı bir hafta olacak. Tekrar tartılacak ve ölçüm yapacağım. Birkaç güne de regl bekliyorum. Ödemli çıkabilir tartı sonuçları.
Merhaba iyi geceler.
Motivasyon ve disiplin açısından L leyl76Mikan RedGirl nasıl hissediyorsunuz kendinizi? Bu soruyu sorma ihtiyacı hissettim. Motivasyonum devam ediyor ama ben kendimi pek disiplinli ve diyeti sürdürebilir halde hissetmiyorum nedense. Sürece karşı bir direnç gösteriyor sanki beynim. Daha bir hafta bile olmadı üstelik. :))
Bugün ise;
Tarhana çorbası,
Fırında makarna,
Tavuk sote
Piyaz vardı yemekte.
Yemekten sonra ince bir dilim pasta yedim. Küçük bir muz, 9-10 tane de fındık yedim.
Bir buçuk litre de su içmişim. Bugün spor yapamadım.
Pazartesi günü başlayalı bir hafta olacak. Tekrar tartılacak ve ölçüm yapacağım. Birkaç güne de regl bekliyorum. Ödemli çıkabilir tartı sonuçları.
Canim ödem hissediyorsan bence hiç tartilma çünkü tarti cidden morel bozuyor. Ben o yüzden kaldırdım tartiyi bayrama kadar tartilma niyetinde değildim aslında ama ayın 28 inde diyetisyene gideceğim aklıma geldi. Yaklaşık 1 bucuk ay önce randevu almıştım anca sıra geliyor, ücretsiz olunca.
Diyet motivasyon konusunda da evde diyet yemekleri yaparsan, kendini tutamayıp kaçırdığın da bile en azından diyet menusuydu dersin.
Mesela bir kitapta okumuştum. Sizin ince bir dilim pasta ile 1 kase çilek arasında ki şeker farkı çiçekte daha fazla AMA vücut pastayı sindirirken sindirim daha kolay olduğu için içindeki sekeri depoya atarken çileğin içindekini vücut sindirmeye anca yetirebiliyor.
Yani tatlı yerine meyve. Makarna, bulgur, Pilav ve ekmek yerine sebze, et ve Balık.
mimesis
ben boyle yapiyorum canim. Ben bu hafta spora baslayamadim ama pazartesiden itibaren en azından yogaya başlayabilirim. O susatmaz fazla.
Yok öyle düşünüp, kendinize yüklenmeyin. Sizi anlıyorum çalışırken yorgunlukta koltukta yığılıp kalıyordum yatağa bile zor gidiyordum, üstelik o zaman çocuğum da yoktu. Eve gelince spor yapacak enerji ve zamanınızın olmaması normal. Hareketi belki hafta sonuna koyabilirsiniz sadece.İki gündür stresliyim, fazla yediğimi düşünüyorum. Karbonhidratı fazla kaçırdım. Buraya da giremedim. Aşırı yoruluyorum hafta içi. Akşam spor yapmaya mecalim kalmıyor. Erken yatmaya başladığım için su da icemiyorum yeterince. Dun sahur yapmadım mesela. Sahursuz tutacagim bugün.
Sporu ekleyebilsem hızlı bir sonuç alacağım belki de. Ama ben bu gidişle 75'in altını görebileceğimi düşünemiyorum
Pazartesiyi bekliyorum. En azından son gördüğüm kilonun üstüne hiç almamış olmayi bekliyorum. adet dönemi geliyor olmasa motivasyonum düşerdi sanırım. Ben biraz da o döneme ümit bağlıyorum.normal zamandaki gibi öğünlerimi yiyebilecegim ve suyumu icebilecegim cunku. Ramazanin ilk haftası düzeni oturtmak kolay olmadı. Sonrası kolay olur inşallahYok öyle düşünüp, kendinize yüklenmeyin. Sizi anlıyorum çalışırken yorgunlukta koltukta yığılıp kalıyordum yatağa bile zor gidiyordum, üstelik o zaman çocuğum da yoktu. Eve gelince spor yapacak enerji ve zamanınızın olmaması normal. Hareketi belki hafta sonuna koyabilirsiniz sadece.
Ramazan ayında yeme düzeni su içme düzeni değişiyor. Bu nedenle büyük kilo kayıpları beklememek lazım diye düşünmeye başladım.
Ay evet yaaa cidden ramazanda regl tamamen düzen bozuyor bence.Bu arada regl dönemi metabolizmanin çok hızlı çalıştığı bir dönemmiş. O dönemde de sağlıklı beslenmeye devam edince sonrasında eksileri görebilirmişiz. Ben de galiba onumuzdeki haftanin ortalarinda olacağım. Ramazanda en sevmedigim sey bu. Bittiği günü takip etmek zor oluyor
Devlete gitmiyorum canim sağlıklı hayat merkezine gideceğim ve ilk defa randevu aldım, o gün size bilgi veririm neler konuştuğumuzu ve menümü.Devlet hastanesindeki diyetisyen tecrübeni bizle de paylaşırsan sevinirimonlar 3 ara 3 ana öğün veriyorlarmis sanırım. Oyle mi cidden merak ediyorum. Randevu almak için önce dahiliyeye gitmek gerekiyor mu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?