İnşallah canım.Ben de aynı durumdayım. Okulda branşım olmauan derslere giriyorum, haftanin 3 günü nöbetim var ve boş günüm yok. Surekli evrak işleri var, veli ziyaretleri yapmamiz gerekiyor.cocuguma tahammulum kalmıyor artık. Ben de tükenmiş, yetemez hissediyorum. Evde elimi bir şeye atacak gücüm de yok. Bu sene tayin isteyecegiz insallah gittigim yerde daha huzurlu olurum diye dua ediyorum
Ben tartılır pilini çıkarıp tartıyı kaldırdımBen haftada bir tartılacagim. Diger türlü dayanamayabilirim bayrama kadar
Ben bugün Fırında kabak mücver yapmayı planlıyorum ama öğlen pazara gidince fikrim değişebilir. Yarın da et yemeğiBen de dediğimin dışına çıkmadım ama o kadar yorgundum ki o yüzden su içemedim 2-3 bardak disinda. 1 kupa da çay icip tatlı yedim.
Bir de sahura geç kalktım hızlıca tost yapip ayranla onu yedim. Bu aksam da dünkü yemeklerden yiyeceğim
Nöbet 3 gün müBen de aynı durumdayım. Okulda branşım olmauan derslere giriyorum, haftanin 3 günü nöbetim var ve boş günüm yok. Surekli evrak işleri var, veli ziyaretleri yapmamiz gerekiyor.cocuguma tahammulum kalmıyor artık. Ben de tükenmiş, yetemez hissediyorum. Evde elimi bir şeye atacak gücüm de yok. Bu sene tayin isteyecegiz insallah gittigim yerde daha huzurlu olurum diye dua ediyorum
ya bu diyet programlari, diyet gruplari falan mantik olarak problemli bir kere. cunku 'yeme' ustune kurulu seyler. az yedirmeye calissa da bir suru cesit. bugun ne yiyelim peki mantiginda. hem de insan bu kadar ayrintili programlari uzun sure devam ettiremiyor.Ben 2020de hamile olduğumu ogrenmeden önce 10 günlük diyet grubuna katılmıştım. Herkrse hemen hemen aynı menüyü vermişti diyetisyen. Onu burda paylasayim inşallah yarın. Eşimle ne kadar mümkün olur bilmiyorum ama o plana uymayı düşünüyorum. Ben biraz da eşimle göbeğim bir kesilmiş gibi davranıyorum ya. Bazen yemeği ortaya koyup ayni tabaktan yiyoruz. Benim köklü bir değişim yapmam lazim sanırım sofra kültüründe
Bir de ben diyorum ki leslie benzeri bir video buldum. 28 dakika ama biz bulduğumuz ilk firsatta ne kadar yapabiliyorsak o egzersizi yapalım.5 dakika bile kârdır bizim için. Her gün yapma zorunluluğumuz olmasın ama minimum 3 gün yapalim bana kalırsa.
Seker önemli. Ben de hemen hurma ve meyveye sarıyorum ama en çok meyve kesiyor benim sekerimi.Yarım kase tavuk çorbası
1 kase Soğuk buğday çorbası
4 kaşık makarna yedim
Bugün hurma hariç tatlı yemedim ama az sonra bi dilim pasta yiyeceğim şekerim düştü
Kış meyvelerini sevmiyorum ben pek yaSeker önemli. Ben de hemen hurma ve meyveye sarıyorum ama en çok meyve kesiyor benim sekerimi.
Dün akşam girip yazacaktım, kızımı uyuturken uyuyakalmışım.Mikan RedGirl
Tuvalet egitimine ben kendimi rahat hissettiğim dönemde başladım. Temmuzun başıydı. 4 günde tam oturttu ama son gün ağlamıştım artıkçünkü millet 2,5-3 yaş ideal derken ben 26 aylıkken basladim.erken mi başladım ya, yapamayacak mi acaba diye gerilmistim. Son gün kakasını yaptı. Kakanin yerde yuvarlandıgını gorunce başladım aglamaya ama Allah'tan kakadan korkmadi. Yoksa bir de onla ugrasacaktim.
Eylülde kreşe verdik. Kreşe verene kadar her sey cok iyi gidiyordu. Ayrı kaldığımız için mi bilmiyorum altina kacirmaya başladı. Bir süre sonra tekrar söylemeye basladi tuvaletini. Simdi yine azar azar da olsa kaçırdığı oluyor.
Gece tuvaletini ben halledemedim. Yazin terliyor cok su iciyor, her türlü kaçırır dedim ama kışın da fark eden bir sey olmadı. Kalkıp kalkıp su içiyor. Bezi kuru kalktığını hiç bilmem ben de
Aa nasıl 31 yasinda travma?Dün akşam girip yazacaktım, kızımı uyuturken uyuyakalmışım.
Kaka olayını çok komik anlatmışsın leyl76 ama o anki ruh halini o kadar iyi anlıyorum ki. Güldüm ama kusura bakma. :)
Kızım 23 aylıkken gece gündüz tuvalet işini çözdü ama bende de bir emme işi var ki sormayın. Temmuzda 3 yaşı bitecek çok azalttık ama uykulara emerek geçiş yapıyor. Neredeyse iki aydır yavaş yavaş anlatıyorum, gün içinde vermiyorum ama nasıl çözeceğim bilemedim. Aradaki güveni sarsmadan, korkutmadan, iğrendirmeden yapmak istiyorum çünkü benim öyle travmam var ve 31 yaşında hala atabilmiş değilim.
Bahar meyveleri de çıktı aslında, bizim burada bir amca var yurt dışına giden ürünlerden 1 er sepet getirir. Pahalı ama hem lezzetli hem çürüksüz. Adam bir daha olur olmaz bir şey diyemiyorum bu mallar toplanıp gidiyor bu bizim vermediklerimiz falan demişti...Kış meyvelerini sevmiyorum ben pek ya
Ogretmen yok. Muzik hocası da müdürle kavga etti, torpille baska okula gitti. Ama kadrosu bizim okulda olduğu için baska müzik ogretmeni gelemiyor. Onun derslerine de ben giriyorum. Onun tutacağı nöbetleri de biz tutuyoruz. İki ogretmen de doğum iznine ayrıldı. Okul da asiri buyuk, nobet yeri fazla. O yüzden boyle fazla nobet tutuyoruzNöbet 3 gün müneden?
İnşallah gönlüne göre bir yer olur tayin işi
Haklı olduğunuz noktalar olabilir ama ben de bir şeyi tamamen kesmeyi mantıklı bulmuyorum. Çok şükür şekeri yada gluteni tamamen biraktiracak bir rahatsizligim yok. O yüzden kilo verene kadar tamamen birakip sonrasında baslarsam o kötü olur işte. Yoksa dediginiz şekilde cok hizli kilo verilir. Ama tekrar baslarsan da verdiklerini alırsın. Ben sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Benim kullandığım o diyet listesinde değişim tablosu da vardı. Mesela listede diyet mantar yemeği demis diyetisyen, ben onun yerine baska bir sey yemeyi istedim ve o da bir sorun olmayacağını soyledi. Ben daha motive ettigi kanaatindeyim. En azından benim icin boyleydi. Ama arastirdim yeni bir grup, bulamadim. Bulsaydim muhtemelen onla devam ederdimya bu diyet programlari, diyet gruplari falan mantik olarak problemli bir kere. cunku 'yeme' ustune kurulu seyler. az yedirmeye calissa da bir suru cesit. bugun ne yiyelim peki mantiginda. hem de insan bu kadar ayrintili programlari uzun sure devam ettiremiyor.
bi kere unlu ve sekerli seyleri tamamen unutacaksin. onun disindaki herseyi yiyebilirsin ama az yiyeceksin. bir de spor yapacaksin. en iyisi yürüyüş.
Ben sunu anladım artık. Üstüne cok düştüğüm, kafa yordugum seyler tam anlamiyla olmuyor maalesef. Tuvalet işi mesela, böyle sarpa sardi. Emzirme sonlandirmayi şöyle yaparim böyle yaparim diye hayal ediyordum, o da olmadi. Bir de depremde ailemden kayiplar yasadim, o travma cok yordu beni. İlaç kullanmam gerekti kısa bir süre. O yüzden aniden kestim. Ama travma oldu mu olmadi mi bilmiyorum. Hala "anne mecik" diyerek gelir yanima. Kreşten gelince mecik aç der, öper,sever ama emmek istemiyor. Hevesini alinca kendi birakip gidiyor. 4 yasina kadar boyle surer diyor cevremdekiler. Hayırlısı bakalımDün akşam girip yazacaktım, kızımı uyuturken uyuyakalmışım.
Kaka olayını çok komik anlatmışsın leyl76 ama o anki ruh halini o kadar iyi anlıyorum ki. Güldüm ama kusura bakma. :)
Kızım 23 aylıkken gece gündüz tuvalet işini çözdü ama bende de bir emme işi var ki sormayın. Temmuzda 3 yaşı bitecek çok azalttık ama uykulara emerek geçiş yapıyor. Neredeyse iki aydır yavaş yavaş anlatıyorum, gün içinde vermiyorum ama nasıl çözeceğim bilemedim. Aradaki güveni sarsmadan, korkutmadan, iğrendirmeden yapmak istiyorum çünkü benim öyle travmam var ve 31 yaşında hala atabilmiş değilim.
Ben bir yaşımdayken babaannemin müdahaleleri üzerine, annem beni aniden memeden kesmiş. Birkaç ay sonra tekrar emzirmeye başlamış ama o süreçte bir travma yaşamışım. Uykuya dalarken ağzım emme pozisyonuna geçer. Dilimi üst damağıma bastırıp yanaklarımı hafif içeri çekerim. Kendimi çok kontrol etmeye çalışıyorum ama uykuya dalarken farkında olmadan bu halde buluyorum kendimi.Aa nasıl 31 yasinda travma?
Emzirme sureni azalt canım günde 1 kere ediyorsa zaten işin kolay demektir, 10 dk ediyorsa 7 ye 5 e diye yavaşça azalt sonra da artık buyudugun için kendin uyuyabilirsin dersin.
Evet dediğiniz doğru bazen doğal akışa bırakmak gerekiyor bazı şeyleri. Fazla araştırma, plan program yapma işleri sekteye uğratabiliyor. Tuvalet işinde kızım bir buçuk yaşındayken hazırdı ben başlamaya cesaret edememiştim. Fizyolojik ve/veya mental bir durum olmadığı sürece herkes öğrenmiş, kimse bez kullanmıyor, altına yapmıyor elbet öğrenir diye çok rahat bir şekilde başladım. 10 günde hallettik her şeyi. Dediğiniz gibi rahatlık gerçekten önemliymiş. Meme işinde de inşallah işler sarpa sarmadan hallederim.Ben sunu anladım artık. Üstüne cok düştüğüm, kafa yordugum seyler tam anlamiyla olmuyor maalesef. Tuvalet işi mesela, böyle sarpa sardi. Emzirme sonlandirmayi şöyle yaparim böyle yaparim diye hayal ediyordum, o da olmadi. Bir de depremde ailemden kayiplar yasadim, o travma cok yordu beni. İlaç kullanmam gerekti kısa bir süre. O yüzden aniden kestim. Ama travma oldu mu olmadi mi bilmiyorum. Hala "anne mecik" diyerek gelir yanima. Kreşten gelince mecik aç der, öper,sever ama emmek istemiyor. Hevesini alinca kendi birakip gidiyor. 4 yasina kadar boyle surer diyor cevremdekiler. Hayırlısı bakalım
Amin, cok teşekkür ederim.Evet dediğiniz doğru bazen doğal akışa bırakmak gerekiyor bazı şeyleri. Fazla araştırma, plan program yapma işleri sekteye uğratabiliyor. Tuvalet işinde kızım bir buçuk yaşındayken hazırdı ben başlamaya cesaret edememiştim. Fizyolojik ve/veya mental bir durum olmadığı sürece herkes öğrenmiş, kimse bez kullanmıyor, altına yapmıyor elbet öğrenir diye çok rahat bir şekilde başladım. 10 günde hallettik her şeyi. Dediğiniz gibi rahatlık gerçekten önemliymiş. Meme işinde de inşallah işler sarpa sarmadan hallederim.
Bu arada yaşadığınız durum için üzüldüm. Allah rahmet eylesin yakınlarınıza, mekanları cennet olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim, inşallah.Amin, cok teşekkür ederim.
İnşallah guzel sekilde sonlandirirsiniz emzirmeyi
Benim erkek kuzenim var onun da emzik travması var. Kaç yaşında çocuk uyku gelince hala elini kulağına götürüp ağzını emzik emer gibi yapar.Ben bir yaşımdayken babaannemin müdahaleleri üzerine, annem beni aniden memeden kesmiş. Birkaç ay sonra tekrar emzirmeye başlamış ama o süreçte bir travma yaşamışım. Uykuya dalarken ağzım emme pozisyonuna geçer. Dilimi üst damağıma bastırıp yanaklarımı hafif içeri çekerim. Kendimi çok kontrol etmeye çalışıyorum ama uykuya dalarken farkında olmadan bu halde buluyorum kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?