- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 173
diyet yapmaya çalışıyorum 1 haftadır kıslar çok sıkı yapmıyorum yavaş yavaş alıştırıyorum..
2 gün önce büyük bi karnıbahar haşladım yarısını sarımsaklı yorgurtladım yedim..
dünde karnıbaharın geri kalan yarısıyla mücver yaptım şahane oldu..
karnıbahar mücveri:
büyükse yarım karnıbahar..yada 1 tane küçük karnıbahar..
1 tane orta boy kabak
1 subardagı un
3 yumurta
yarım paket kabartma tozu
2 diş sarımsak
baharat,tuz
karnıbaharlar haşlanır..elle yogurur gibi yapınca baya ufalanıyor..içine kabagı rendeleyip tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz..az yagda kızartıyoruz..
şahane oluyor kıslar..kesinlikle deneyin derimm
bugunse fırında tavuk yaptımm malum yag çok koymassanız güzel kızarmaz tavuklar ama bus efer diyette oldugum için farklı yaptım tadı çok güzle oldu bayada hafif..
fırında tavuk:
3 tane tavuk gögsü
3-4 kaşık yogurt
2-3 kaşık sıvıyag
bol kekik baharat
3 diş sarımsakhepsini harmanlayıpp fırına koyuyoruz.. bir kaç saat önceden bu sosla bekletilse daha güzel oluyor..ara arada karıştırmak lazım..(isterseniz patates havuç soganda ekliyebilirsiniz..ben tavuk sote yaptımmm :)
arpa şehriye salatası..
1 çaybardagı arpa şehriye
1-2 tane havuç
1 tane kuru sogan
bol maydonuz..
limonarpa şehriyeyi pilav gibi pişirinnn(azcık kavurum hafif kahve rengine dönsün) yagsız pişirirseniz salalataya bi kaşık yag gezdirin yada pilav giib haşlarken ekleyin yagı...
sebzeleri dograyın karıştırın bol limonla şahane bi tad elde edersinz..
şimdilik aklıma gelenler bunlar kıslar yaptıkca yazarım :)
arpa şehriyesi salatasını bende sarımsaklı yoğurt ve havuçla yapıyorum öyle de çok güzel oluyorr tavsiye ederim
vovv valla hiç aklıma gelmesdi öle yapmakkk şahaneee hemen deniycemmmmm sarımsaklı yogurdun girdigi her yemege bayılıyourm:)sgl cnm:)
bende dün gece bugün işyerinde getirmek için yaptığım yemeği paylaşayım sizlerle;
kapıska herkes bilir zaten
zeytinyağlı çok az pirinçte kattım ben
soğanı zeytinyağda kavurdum,salça ekledim
lahanaları marul gibi doğrayıp attım içine iki döndürdükten ve lahanalar senişmeye başladıktan sonra az su koydum.
ardından 1 avuçtan az pirinç ekledim ve bol kırmızı biber.
afiyet le de yedim :))
Balık ızgara ve yanında boll yeşillikli salataa :):):):)
arkadaşlar hepimiz patates kızartmasını çok severiz ama saqlıksız olduqu için düşünerek yaparız bir arkadaşım patatesleri bir kabın içine doqrayıp çok az sıvıyaq ve tuz ekleyip harmanlamamı ve yaqlı kaqıt serilmiş fırn tepsisine dökerek fırında pişrimemi önerdi bu hafta sonu dediqi gibi yaptım arada bir karıştırdım okadar güzel olmuşki anlatamam normal patates kızartmasından hiç farkı yok çıtır çıtır hemde patateslerin rengi sapsarı kalmış mutlaka deneyin kızlar bunu deneyince bidaha patatesleri yaqda kızarmak istemiceksiniz
bir kabaqı alıyoruz soyup yıkadıktan sonra haşlıyoruz sonra uzunlamasına ikiye bölüp içini kayık gibi çıkarıyoruz peynir maydonoz ve yumurtayı karıştırıp içlerine dolduruyoruz arzu edilirse üstüne domates ve biber koyarak fırında pişiriyoruz harika oluyor kızlar afiyet olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?