Diyet yemekleri paylaşım platformu

diyet yapmaya çalışıyorum 1 haftadır kıslar çok sıkı yapmıyorum yavaş yavaş alıştırıyorum..
2 gün önce büyük bi karnıbahar haşladım yarısını sarımsaklı yorgurtladım yedim..
dünde karnıbaharın geri kalan yarısıyla mücver yaptım şahane oldu..
karnıbahar mücveri:
büyükse yarım karnıbahar..yada 1 tane küçük karnıbahar..
1 tane orta boy kabak
1 subardagı un
3 yumurta
yarım paket kabartma tozu
2 diş sarımsak
baharat,tuz

karnıbaharlar haşlanır..elle yogurur gibi yapınca baya ufalanıyor..içine kabagı rendeleyip tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz..az yagda kızartıyoruz..
şahane oluyor kıslar..kesinlikle deneyin derimm
bugunse fırında tavuk yaptımm malum yag çok koymassanız güzel kızarmaz tavuklar ama bus efer diyette oldugum için farklı yaptım tadı çok güzle oldu bayada hafif..

fırında tavuk:
3 tane tavuk gögsü
3-4 kaşık yogurt
2-3 kaşık sıvıyag
bol kekik baharat
3 diş sarımsak
hepsini harmanlayıpp fırına koyuyoruz.. bir kaç saat önceden bu sosla bekletilse daha güzel oluyor..ara arada karıştırmak lazım..(isterseniz patates havuç soganda ekliyebilirsiniz..ben tavuk sote yaptımmm :)

arpa şehriye salatası..
1 çaybardagı arpa şehriye
1-2 tane havuç
1 tane kuru sogan
bol maydonuz..
limon
arpa şehriyeyi pilav gibi pişirinnn(azcık kavurum hafif kahve rengine dönsün) yagsız pişirirseniz salalataya bi kaşık yag gezdirin yada pilav giib haşlarken ekleyin yagı...
sebzeleri dograyın karıştırın bol limonla şahane bi tad elde edersinz..
şimdilik aklıma gelenler bunlar kıslar yaptıkca yazarım :)

Son düzenleme:

arpa şehriyesi salatasını bende sarımsaklı yoğurt ve havuçla yapıyorum öyle de çok güzel oluyorr tavsiye ederim

canım özellikle birinci ve üçüncü tarifi çok beqendim ilk tarifi misafirlerimiz geldiqi zamanda yapabiliriz salata niyetine öbürüde tam bir ana öqün olmuş paylaşım için teşekkürler..[/QUOTE]

rica ederim tatlım :13:

arpa şehriyesi salatasını bende sarımsaklı yoğurt ve havuçla yapıyorum öyle de çok güzel oluyorr tavsiye ederim

vovv valla hiç aklıma gelmesdi öle yapmakkk şahaneee hemen deniycemmmmm sarımsaklı yogurdun girdigi her yemege bayılıyourm:)sgl cnm:)

kızlar tarifler çok iyi,çoğu da oldukça pratik.
benm de yaptğm bir kaç yemek var.
boş bi vakitte yaziim hepsni:)
hepinze tşkrler paylaşm için

kızlar haftasonu mercimek salatası yaptım tadı çok güzel hafif ve doyurucu kocam salata niyetine yedi ben yemek niyetine...

ölçüleri ve malzemeleri siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

ben bu şekilde yaptım

1 su bardağı yeşil mercimek
yarım su bardağı kus kus
yarım demet yeşil soğan
yarım demet dereotu
1 tane havuç
4-5 tane kornişon turşu
biraz sumak
az limon
tuz karabiber

Son düzenleme:
bende dün gece bugün işyerinde getirmek için yaptığım yemeği paylaşayım sizlerle;
kapıska herkes bilir zaten
zeytinyağlı çok az pirinçte kattım ben
soğanı zeytinyağda kavurdum,salça ekledim
lahanaları marul gibi doğrayıp attım içine iki döndürdükten ve lahanalar senişmeye başladıktan sonra az su koydum.
ardından 1 avuçtan az pirinç ekledim ve bol kırmızı biber.
afiyet le de yedim :))

Pirinçten ziyade bulguru tavsiye ederim..

kızlarr size unsuz şekersiz çok lezizi bir kurabiye tarifii bu tarifi arkadaşım barkinimden aldım
malzeme
2 bardak yulaf ezmesi
2 yumurta
1.5 çay bardaqı light yoqurt
2 çorba kaşıqı zeytinyaqı(katılmayabilir)
portakal yada liom rendesi
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru incir
yaban mersini
bütün malzemeyi karıştırıp yaqlı kaqıtla pişiryorsunuz ve afiyetle yiyorsunuzz

kızlar ben de bi sebze salatası tarifi vereyim

ama sebzeler haşlanıyo
ben de bi aparat var, suya değmeden buharda haşlıyorum, çok da lezetli oluyo :))

bu akşam ilk kez denedim ve çok sevdim, ne yalan söliyim :)))

1 kabak
1 havuç
2şer kırmızı biber ve çarliston
6-7 yaprak lahana
hepsini ince uzun kesip, o aparatla buharda haşladım
sonra bulgur, acuk yağ, nar ekşisi, karabiber ve pul biber ekledim, karıştırdım, afiyetle yedim :)))

arkadaşlar hepimiz patates kızartmasını çok severiz ama saqlıksız olduqu için düşünerek yaparız bir arkadaşım patatesleri bir kabın içine doqrayıp çok az sıvıyaq ve tuz ekleyip harmanlamamı ve yaqlı kaqıt serilmiş fırn tepsisine dökerek fırında pişrimemi önerdi bu hafta sonu dediqi gibi yaptım arada bir karıştırdım okadar güzel olmuşki anlatamam normal patates kızartmasından hiç farkı yok çıtır çıtır hemde patateslerin rengi sapsarı kalmış mutlaka deneyin kızlar bunu deneyince bidaha patatesleri yaqda kızarmak istemiceksiniz

ay ne güzel fikir bu yaa. patates kızartım yediğimde vicdan azabı çekiyorum resmen. bu süper paylaşım için sağol tatlım. bilmiyordum böyle birşeyi

sevenler için ben de değişik tarif yazayım. kuru soğanı hilal şeklinde doğrayıp tuzla ovun ama yıkamayın. üzerine bol domates ,yeşil biber,maydanoz ve sarımsak ta ilave edin şeker ve tuzunu da ayarlayıp karıştırın. diğer tarafta da patlıcanları alacalı soyup dik olarak dörde bölün. sonra da ortadan ikiye bölün. tabiiki şekerli ve tuzlu suda biraz bekletip sıkarak tencereye dizin , üzerine hazırladığınız harcı koyun. bunu ben kat kat tenceyeye diziyorum. en son da zeytinyağını üzerine gezdirin. tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşye pişirin. su koymaya bile gerek kalmıyor. sebzeler su salıyor. gerekirse bir fincan su ilave edilebilir.kızartmadan çok lezzetli oluyor. afiyet olsun.

kızlr yumurtayı haşlayıp beyazını doğrayın(sarısını yemek yok 60 kalori)içine roka nane maydanoz limon nar ekşisi tuz ekleyin ımmmmm nefis bi kahvaltıı:)))))

arkadaşlar bütün sayfaları okuyamadım
ama yazılmadıysa bende bi tarif yazayım.
1 tane çiğ kabağı rendeliyoruz
1 kase de sarımsaklı yoğurt yapıp kabakların
üstüne döküyoruz.üzerine kırmızı pul biber serpip ıııımmmmm
diye diye yiyoruz

bu yemeğe sandal sefasımı diyorlarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…